Top News
După 5 ani de zile!!! CLASARE în dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Poliției: Faptele NU EXISTĂ!

Au fost cinci ani de zile de coșmar pentru Cristian Cucoreanu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava, după un denunț făcut de un coleg.

Denunțat de un coleg 

 

Dumitru Aionei este cel care a făcut sesizarea la DNA și care atunci avea funcția de șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE).

Cristian Cucoreanu a fost cercetat alături de Adrian Osolinschi, fost șef al Serviciului Resurse Umane (SRU), și Adrian Romeo Bucătaru, fost consilier juridic în cadrul SRU.

 

Fostul șef al Poliției era acuzat că ar fi înlesnit în mod nelegal promovarea inspectorului principal de poliție Cristian Cezar Șuhan pe o funcție superioară, în baza cerințelor unui ordin MAI care obliga ocuparea posturilor vacante. Conform sesizării semnată de Dumitru Aioanei, promovarea lui Cristian Cezar Șuhan s-ar fi făcut în baza unui proces-verbal pentru care s-a semnat documentația pe 29 noiembrie 2014, însă în realitate ar fi fost întocmit pe 6 februarie 2015.

 

Erori în cascadă

 

Cel puțin acest aspect a fost real, în condițiile în care la acest examen de promovare au avut loc o serie de erori consecutive săvârșite în cadrul IPJ, ale unor persoane care aveau atribuții de verificare a documentației.

 

În decembrie 2014, în timp ce Cristian Cucoreanu și Adrian Osolinschi se aflau în concediu de odihnă, a fost constituită comisia de concurs din care făcea parte și Dumitru Aioanei, alături de alți doi colegi, prin dispoziție semnată de persoanele care au preluat atribuțiile inspectorului șef, respectiv Mihai Bunduc și Viorel Șerbănoiu, inspectori șefi adjuncți pe atunci. Dispoziția finală a fost semnată doar de Dumitru Aionei, ceilalți doi membri ai comisiei fiind în concediu de odihnă.

 

Acestora li s-a cerut să semneze documentul retroactiv însă ar fi refuzat categoric.

 

40 de dispoziții, una a ajuns la DNA

 

Din rechizitoriu mai reiese și faptul că promovarea lui Cristian Cezar Șuhan a fost făcută alături de alți 39 de colegi. Astfel, șeful Poliției, Cristian Cucoreanu a avut la mapă la semnat 40 de astfel de dispoziții și așadar o sumedenie de acte în spate care să fie verificate. Ori această sarcină este de apanajul serviciilor de specialitate, inspectorul șef verificând doar semnăturile șefilor acestor compartimente.

 

„Cucoreanu Cristian a invocat faptul că nu a verificat documentația atașată celor 40 de dispoziții ce i-au fost lăsate spre avizare pe 30 decembrie 2014 întrucât nu a verificat niciodată aceste aspecte, ci doar dacă pe actele originale erau semnăturile subordonaților săi, dovadă că aceștia și-au îndeplinit atribuțiunile de serviciu și au verificat îndeplinirea condițiilor legale”,

se arată în ordonanța de clasare a dosarului

 

Iar în aceste condiții, Cristian Cucoreanu a avut certitudinea că decizia de promovare a lui Șuhan este cât se poate de legală.

 

„Din acest motiv, singurul aspect care i se poate imputa este omisiunea la îndeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit fișei postului, el acționând din culpă, deoarece nu a verificat la semnarea dispoziției dacă există documentul justificativ, adică procesul verbal al comisiei de selecție și s-a bazat pe subalternii săi”,

se mai arată în ordonanța de clasare a dosarului

 

Însă această conduită ar duce cel mult la o neglijență în serviciu și nicidecum la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

Procurorii mai subliniază faptul că: „în cazul de față nu a rezultat dincolo de orice îndoială, nicio dovadă că Augustin Cristian Cucoreanu a urmărit promovarea ofițerului Cezar Șuhan. El a susținut fățiș că acesta merită promovat însă nu a exercitat presiuni sau amenințări ca procedura să fie ocolită”.

 

Mai mult decât atât, mai mulți polițiști au dat declarații și au susținut că fostul șef, Cristian Cucoreanu era autoritar și „le-a solicitat să rezolve problemele, fără a-i adresa comisarului Aioanei injurii sau amenințări, însă folosind un ton autoritar specific relațiilor de subordonare”.

 

Situație clarificată după ani de cercetări

 

Și Adrian Osolinschi, după mai multe declarații contradictorii în fața procurorilor a susținut în final în 5 martie 2019 că fostul său șef nu a cunoscut situația reală cu procesul verbal lipsă.

 

Situația s-a înrăutățit pentru Cristian Cucoreanu la faza de cercetare penală, după ce procurorii DNA Suceava au dispus extinderea urmăririi penale și pentru alte fapte, în sensul în care el l-ar fi determinat pe șoferul său de serviciu să modifice o serie de foi de parcurs, pentru mașini de serviciu. S-au ridicat ca mijloace de probă înscrisuri din perioada 1 iunie 2010 – 29 aprilie 2015.

 

După cercetările în amănunt a reieșit că de fapt respectivul șofer nu era extrem de riguros în gestionarea foilor de parcurs, pe care le completa la final de săptămână și nu zi de zi.

Iar pentru înscrisurile asupra cărora plana suspiciunea de abuz în funcție a lui Cucoreanu, s-a stabilit că de fapt acesta se afla fie la București la concurs, fie la spital, în zilele în care ar fi fost făcute modificările.

 

Dosarul „plimbat” prin trei parchete

 

Ordonanța de clasare a dosarului a fost dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Asta după ce, DNA Suceava a dispus clasarea cauzei în 2017 și a declinat competențele pentru continuarea cercetărilor a trei infracțiuni, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

 

Prin referat semnat în 27 martie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani solicită la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să analizeze oportunitatea trimiterii dosarului la un alt parchet, egal în grad.

Și astfel, acest dosar a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași care a finalizat dosarul cu o ordonanță emisă în 8 ianuarie 2020:

 

  • renunțarea la urmărirea penală în ceea ce îl privește pe Adrian Osolinschi întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei
  • clasarea cauzei privind pe Cristian Cucoreanu cercetat pentru fals intelectual, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege
  • clasarea cauzei privind pe Cristian Cucoreanu pentru infracțiunea de participație improprie sub forma instigării la fals material în înscrisuri oficiale întrucât faptele nu există
  • clasarea cauzei privind pe Ozolinschi Adrian pentru fals intelectual întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală
  • clasarea cauzei privind pe Bucătaru Adrian Romeo întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

 

Au fost cinci ani de cercetări la finalul cărora procurorii constată nevinovăția lui Cristian Cucoreanu care și-a pierdut aproape iremediabil funcția de conducere din fruntea IPJ Botoșani dar și credibilitatea în fața colegilor și opiniei publice.

Cine este în final răspunzător pentru distrugerea unei cariere?

loading...
Fostul şef al Poliţiei Judeţene, declarat NEVINOVAT după aproape doi ani de chin şi stres
Fostul șef al Poliției anchetat de DNA, mai pierde o funcție importantă
Fostul șef al Poliției, ieșire fulger din sala de judecată: VEZI ce au decis judecătorii – FOTO & VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tânără din Botoșani, model de top pe scena din Londra – GALERIE FOTO cu creațiile celebre purtate
Este tânără, frumoasă și își dorește o carieră în actorie. A câștigat până acum mai multe concursuri de modă, iar cea mai nouă experiență a sa este London Fashion Week.
Un fost subsecretar de stat PSD a ajuns șef în termoficarea botoșăneană
Totul s-a jucat la un singur vor în ședința ordinară de Consiliu Local, iar desemnarea în funcția de conducere de la SC Modern Calor SA s-a făcut prin vot secret.
Fost inspector școlar de la Botoșani condamnat la închisoare pentru înșelăciune și fals
Magistrații de la Judecătoria Botoșani s-au pronunțat astăzi în procesul în care un fost inspector școlar de la Botoșani a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Jurnalistul Florentin Florescu, privegheat de o mamă bătrână, foști colegi, un preot și creștinii satului: Nu era la vârsta la care să moarăGALERIE FOTO
Moartea lui Florentin Florescu le-a părut multora o glumă. Mulți dintre cei care l-au știut au recunoscut că vestea plecării jurnalistului, chiar de ziua lui, părea o ghidușie pusă la cale chiar de el. Au înțeles, cu cât treceau minutele, orele, că Florentin s-a lăsat de glume.
VIDEO șocant: Gândaci filmați în frigiderele restaurantelor din Botoșani - FOTOGALERIE
Noi imagini șocante au fost făcute publice de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în urma controalelor efectuate la restaurantele din Botoșani
IMAGINI absolut șocante din bucătăriile restaurantelor controlate la Botoșani făcute publice de Protecția Consumatorilor – GALERIE FOTO
Pentru buna informare a cetățenilor din Botoșani, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a făcut publice o serie de fotografii din bucătăriile unor restaurante care au făcut obiectul controalelor în zilele de 13 și 14 februarie 2020.
Este oficial: Hotel-restaurant închis de Protecția Consumatorilor - FOTO
Informațiile prezentate vineri dimineață privind acțiunile desfășurate de Autoritatea Națională pentru Consumatorilor (ANPC) în unele localuri din Botoșani au fost confirmare de reprezentanții instituției. Iar într-unul dintre cazuri s-a luat inclusiv măsura sistării activității.
Cu DUREREA la psihiatru: ”Dacă avem dureri înseamnă că trăim, că suntem vii”
Se spune că bucuria împărtăşită se transformă într-o bucurie mai mare. Însă durerea împărtăşită este o durere vindecată.
Camere VIDEO de supraveghere la ghene de gunoi: Imaginile în timp real ajung direct la Poliție și Urban Serv – FOTOGALERIE & VIDEO
Una dintre inițiativele viceprimarului Cosmin Andrei a fost de amplasare a unor camere de supraveghere în zona unor platforme de colectare deșeuri, unde cetățenii obișnuiesc să arunce sacii menajeri pe jos și nu în pubele.
Loading...
EXCLUSIV: Gelu Graur gata să renunțe la candidatura pentru Primăria Botoșani
Abia nominalizat de Uniunea Salvați România pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Botoșani, Gelu Graur intenționează să iasă din cursă. Între acesta și o parte a liderilor USR Botoșani au apărut unele divergențe care l-au determinat să își revadă planurile politice.
Cascador de 17 ani încătușat de polițiști după o goană cu 160 km la oră și aproape două luni de pândă
Un adolescent de 17 ani a fost condus la sediul Poliției de la Botoșani, în cătușe.
O candidată pentru un post la Primăria Botoșani a luat nota… 0 la concurs
Concursul pentru un post de referent la Primăria Botoșani a eșuat. Ba chiar unii dintre candidați au dovedit că sunt total nepregătiți pentru un astfel de examen.
Scrisoarea de ADIO lăsată de tânăra amantă care a vrut să se sinucidă: Sunt sigură că după ce n-am să mai fiu…
Înainte de a înghiți un pumn de pastile, tânăra care locuia într-un apartament cu chirie în Zona Industrială a municipiului a lăsat un bilet de adio.
Băiat de 18 ani OMORÂT cu mașina, aproape 150.000 de lei va primi familia pentru viața lui
Mihai avea doar 18 ani când viața lui însă s-a frânt brusc fiind călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți și frați îndurerați purtați prin instanță pentru a se face dreptate în acest caz.
Loading...
Dramă din dragoste: O tânără care se iubea cu un bărbat însurat a băut un pumn de pastile – VIDEO & FOTOGALERIE
Fata locuia în chirie într-un apartament dintr-un cartier din Zona Industrială a orașului.
Despre spectacolul vieții și curajul de a trăi bucuriile simple, în ”Portugalia” de la Teatrul ”Mihai Eminescu” - GALERIE FOTO & VIDEO
Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umor și replici tăioase, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.
Convoi exceptionnel: Tânărul mort în Belgia, înmormântare cu un cap de camion și zeci de coroane – GALERIE FOTO
După zeci de mii de kilometri parcurși pe autostrăzile Europei, Florin Corsei a parcurs astăzi ultimul drum al vieții. A avut alături o mulțime de foști prieteni, colegi de muncă, de rude și oameni dragi sufletului său.
Un tânăr avocat este noul consilier din Cancelaria Prefectului, soția sa este funcționar în Prefectură
Noul purtător de cuvânt al Prefecturii Botoșani, care și-a început activitatea de astăzi, 7 februarie 2020, este avocat de profesie.
Haos politic după căderea Guvernului! Prefectul stă liniștit dar nu prea, liderii din teritoriu așteaptă finalizarea circului
Trecerea moțiunii de cenzură inițiată de PSD împreună cu UDMR a dus la căderea Guvernului Orban și un nou blocaj politico-administrativ în România. La București sunt făcute calcule politice la nivel înalt, cred politicienii din teritoriu. Însă aceste calcule vizează strict viitorul unora sau altora dintre partide, mai presus de binele poporului.
TRAGEDIE într-un cuplu de surdomuți! Soția și-a găsit partenerul de viață într-un pârâu
Nefericitul eveniment a fost semnalat în noaptea de 4 februarie 2020 când un botoșănean a cerut ajutorul prin numărul unic de urgență 112.
Cinci ani!!!! Atat le-a trebuit unor angajati ai statului sa inteleaga ca omul este nevinovat. Cine ii da inapoi linistea,timpul?Cei care l-au cunoscut cu adevarat ,au stiut ca este o facatura.Sa le fie rusine celor care au distrus cariera unui om!
21 ianuarie 2020, 18:53
Lam cunoscut pe domnu CUCORANU si cand sau adus acuze la adresa sa am zis ca omul este nevinovat adevarul a esit la iveala ,dar cum padure fara uscaturi nu egzista nici im politie nu se duce lipsa de asa ceva . Acum cineva ar trebui aratat cu degetu sau chiar indepartat dim politie din cauza lui niste oameni nevinovati chiar cinstiti si corecti au avut de suferit si nu numai ei dar si famililele lor . Dar astai DNA intai acuza dau verdicte si apoi constata ca cel acuzat e de fapt nevinovat.
21 ianuarie 2020, 14:45
unii au facut puscarie dupa astfel de erori, pana s-a clasat dosarul a facut omul puscarie ca asa a vrut muschii unora, sa le dea DUMNEZEU si lor dupa inima, in viata TOTUL SE PLATESTE
21 ianuarie 2020, 14:09
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Este o performanță pe care ne-am dorit-o de când am început să lucrăm împreună, eu ca antrenor și cu jucătorii împreună. Ne-am dorit să ajungem la acest moment. Îi felicit, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8026 lei
USD
Dolarul SUA
4.4462 lei
CHF
Francul elveţian
4.5258 lei
GBP
Lira sterlină
5.7406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9757 lei
XAU
Gramul de aur
233.5122 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4235 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3532 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1919 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6430 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.