Top News
Directorul unităţii care a lăsat judeţul fără apă a plecat în concediu, adjunctul și-a cerut scuze

La întâlnirea pe care a avut-o joi la amiază cu prefectul, directorul SC Nova Apaserv SA i-a explicat lui Dan Şlincu faptul că a fost pus în faţa faptului împlinit, fiind informat de efectuarea amplelor intervenţii de la barajul Bucecea abia în ziua demarării acestora.

”Este în concediu, aşa mi s-a spus”

 

Albert Tănasă l-a informat că s-a revoltat faţă de decizia intempestivă a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, că a reproşat conducerii de acolo întârzierea cu care a fost anunţat, că nu i s-a transmis câte pompe vor funcţiona şi în ce regim se va primi apa brută.


A vrut să ia legătura cu directorul ABA Siret, însă nu a reuşit. Motivul? Respectivul şef se odihneşte.


„Dl director Emil Vamanu de la Apele Române Bacău este în concediu, aşa mi s-a spus. Eu am discutat luni, după ce am primit această adresă, cu dl Talpan, care este director adjunct, director investițional cu grad de director adjunct. Dlui și-a cerut efectiv scuze că nu am primit suplimentar alte documente şi mi-a spus că dl Prodan va depune toate diligenţele să primim şi hârtii”,


Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.

 

La întrunirea de urgență de la Prefectură a venit adjunctul

 

De altfel, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) convocată joi seară de prefect, din partea ABA Siret nu a participat directorul Emil Vamanu (foto jos), ci inginerul Mihai Talpău, unul dintre adjuncți.
Nu este deocamdată clar dacă Emil Vamanu era deja plecat în concediu când s-a trimis către SC Nova Apaserv SA adresa prin care se anunța demararea lucrărilor după ce acestea de fapt începuseră. Numele acestuia apare ca prin semnatar al documentului, însă are o bară în față, ceea ce ar putea semnifica faptul că a iscălit altcineva în locul său.

”Apele Române” Botoșani n-au treabă cu Siretul fiindcă se subordonează Bârladului

Reporterul Botoşăneanul s-a deplasat joi la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Judeţean (SGAJ). Directorul Mihai Aroşoaie nu era la birou, însă o colegă a comunicat că această instituţie, chiar dacă ţine tot de „Apele Române”, nu este implicată în lucrările de la Bucecea fiindcă SGAJ Botoşani se subordonează ABA Bârlad şi nu ABA Siret.

Primele vești bune

În noaptea de joi spre vineri s-au pus în funcțiune încă două motopompe pe Siret, numărul celor funcționale ajungând astfel la patru, reușindu-se astfel furnizarea unui debit la aproximativ 80% din normal, ceea ce a permis reluarea alimentării cu apă a Botoșanilor. Emoții există însă în continuare fiindcă respectivele motopompe ar putea ceda, lucru care ne-ar readuce în situația de ieri pentru că soluția este deocamdată una de avarie, lacul de acumularea de la Bucecea fiind tot gol.

 

loading...
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
Întrunire de urgenţă la Prefectură pentru o… motopompă, autorităţile cer ajutorul pompierilor de la Suceava – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Daca lucrurile stau asa cum s-a informat publicul in ziua de 19.10.ac in publicatia online Botosaneanul, ca Apele Romane au trimis adresa catre Nova Apaserv Botosani in ziua de 16.1o.2017, de ce sa cada intreaga responsabilitate pe Apele Romane pentru ca de pe 16 pana pe 19.1o cand a fost oprita furnizarea apei, sunt trei zile in care conducerile celor doua societati aveau timp berechet sa se puna de acord pentru a nu provoca anomalii cu furnizarea apei. Vedeti articolul din 19.10.2017 "" E dezastru ! Lucrarile la baraj dureaza inca o saptamana, acumularea e goala, nu se stie cand se reia furnizarea apei."" Si se pare ca lipsa existentei celei de-a treia pompe , chiar si a patra, era sarcina tot a societatii Nova Apaserv. Si de aceasta data politicul, cu marlanii din functiile politice, acoperiti de prefect, la ordinul politicienilor botosaneni, baga mizeria sub pres, aruncand pisica in curtea vecinului .
20 octombrie 2017, 13:04
Trăim în țara în care unii după ce ajung în parlament caută prin toate mijloacele să-și rezolve problemele personale (prin schimbarea legislației prin schimbarea procurorilor sau încurajarea ieșirii din poliție a celor care știu prea multe). Toți șefii și șefuții la nivel central și local sunt numiți politic și foarte puțini dintre ei au habar cu ce se ocupă instituțiile pe care le păstoresc așa că ce să ne mai mirăm când unii au lăsat o jumătate de județ fără apă potabilă , este ceva normal , toți șefii ăștia (inclusiv cei ce conduc societatea de apă din Botoșani) sunt acolo pentru a încasa lunar sume cât mai mari de bani , în rest Dumnezeu cu mila. Bătaie de joc, toți și-au făcut treaba bine dar nu este apă , nu-s motopompe, nu-s țevi , nimeni nu știe cine ce ar trebui să facă pentru că societatea asta care distribuie apa să poată să-și vândă marfa pentru ca ei să poată să-și​ încaseze salariile babane. Lehamitea este sentimentul care mă încearcă pe mine personal ......
20 octombrie 2017, 12:30
Mai mult decât întreruperea apei, ți-a luat sa scrii articolul ăla lung, “plătitorule” de apa
20 octombrie 2017, 11:59
Si eu solicit sa fie demis dir de la APR Bacau
20 octombrie 2017, 09:51
solicit sa fie demis dir de la APR Bacau
20 octombrie 2017, 08:16
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.8 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
0.8 o C
Ştefăneşti
4.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.