Top News
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO

Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.

Prea mulți șefi de strigat 

 

Organizatorii de la București au avut câteva omisiuni în ceea ce-i privește pe noii numiți în funcțiile de conducere din prefecturi. La strigarea în ordinea alfabetică, jurămintele au fost depus ținându-se cont de ierarhie, prefectul apoi subprefectul – subprefecții, după caz.

 

Pentru Prefectura Argeș s-a făcut revenire după ce unul dintre subprefecți a fost „uitat”. „Vocea” din televizorul amplasat în sala Prefecturii și-a prezentat scuzele aferente și eroarea a fost reparată, în amuzamentul tuturor.

 

Odată momentul trecut s-a ajuns și la Botoșani. Au depus jurământul Dan Nechifor și Aneta Gireadă și imediat au urmat mulțumirile asezonate cu felicitări. Prefectul a intervenit și a făcut semn, că a fost „uitat” și al doilea subprefect de Botoșani.

 

Graba strică treaba 

 

„Mulțumesc și felicitări, trecem la județul Brașov... Aoleu, iar am... mă scuzați. Mai avem o d-nă subprefect la Botoșani. Graba strică treaba”, s-a auzit vocea de la televizor.

 

Aplauze, momentul luărilor de cuvânt. Prefectul, președintele CJ...noii subprefecți.

 

Prima, în ordinea așezării la masă, Aneta Gireadă.

 

Din cauza emoțiilor probabil, fostul primar de la Mihai Eminescu a transmis că își dorește o colaborare cu echipa de conducere din Prefectură, respectiv ”dl subprefect și cele două subprefecte”.

 

 

„Le mulțumesc în primul rând celor care mi-au acordat girul pentru a fi numită în această funcție. Sper să avem o bună colaborare în primul rând cu echipa care este formată din dl subprefect și cele două subprefecte. Sper să am o bună colaborare și cu siguranță așa va fi cu serviciile publice deconcentrate și conducătorii acestora și toți cei care fac parte din Colegiul Prefectural pentru că indiferent ce probleme vor interveni, cu siguranță vor fi, trebuie să găsim soluții pentru rezolvarea lor și nu altfel”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

Priviri schimbate, zâmbete ascunse sub mască.

 

 

Noul subprefect a continuat cu mai multă încredere.

 

 

„Cunosc în aceeași măsură aparatul de specialitate din cadrul Prefecturii pentru că în cele două mandate am avut o strânsă colaborare și cu atât mai mult, în exercitarea oricărei funcții este nevoie de seriozitate, profesionalism, integritate și consider că vom avea o bună activitate și că serviciile noastre vor fi în slujba cetățenilor”,

Aneta Gireadă, subprefect

 

 

 

A urmat Magda Oleniuc, novice în sistemul public, emoția fiind resimțită într-un ușor tremur al vocii.

 

 

„Vreau să vă asigur că am venit aici ca să muncesc, sunt un om de echipă și consider că va fi o echipă funcțională în continuare. Mai mult decât atât, ușa mea va fi deschisă tuturor, în așa fel încât să rezolvăm împreună problemele, iar Instituția Prefectului să nu fie o instituție înschisă și o instituție care să nu răspundă solicitărilor dvs.”,

Magda Oleniuc, subprefect

 

 

Singurul fericit din sală

 

Ceremonia nu a fost una deschisă din cauza pandemiei. Astfel, că la masă s-au așezat doar cei vizați de schimbările Guvernului, șefii structurilor din MAI și liderul PNL.

 

Într-un colț de sală și-a făcut apariția Marinel Stredie, fost primar al comunei Cristinești, care a urmărit în liniște momentul și a plecat așa cum a venit. Probabil la Cristienști, acolo unde conducerea Primăriei a fost preluată de soția sa, tot din partea PNL.

 

 

 

Felicitări în șoaptă de la șeful liberalilor

 

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a fost prezent pentru a-i susține pe doi dintre cei care au jurat să servească interesele botoșănenilor, prefectul Dan Nechifor și subprefectul Aneta Gireadă, asumați politic în mod oficial de liberali.

 

Nu a rostit niciun cuvânt și la final, s-a ridicat și a adresat șoptit felicitări, iar mai apoi a părăsit sala.

 

Din partea PLUS nu a fost înregistrată vreo prezență având în vedere că Magda Oleniuc a avut dublă calitate și de președinte a Filialei Județene PLUS și de subprefect.

 

Și astfel, după ceremonia de astăzi, domnișoarele subprefect Rodica Zelincă și Laura Cronț, care au participat la învestire, au fost înlocuite cu doamnele subprefect Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

 

loading...
Învestire cu aplauze la Prefectură, trei șefi au depus jurământul în cadru restrâns – GALERIE FOTO &VIDEO
Doina Federovici, mesaj cu substrat pentru noii subprefecți ai județului – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Aneta, poti sa taci sau sa vorbesti scurt, foarte scurt astfel incat sa nu te pierzi in cuvinte. Tacerea e de aur si cuvintele de argint. Poti doar sa zambesti si atat, altfel stim.
5 martie 2021, 10:38
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.0 o C
Dorohoi
8.1 o C
Bucecea
7.7 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.1 o C
Ştefăneşti
7.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.