Top News
Cornișa, cu omul cheie din proiect și primii oameni care intră în piscină : Parcă a fost cu stângul început

Întâi a fost neîncrederea. Că noi botoșănenii am putea avea un asemenea parc de agrement în care să vină cei din Suceava, Iași, Neamț. Sau chiar moldovenii și ucrainenii. Apoi au urmat rând pe rând entuziasmul, așteptarea, nerăbdarea și într-un final resemnarea care s-a amestecat cu un oarecare dezinteres cauzat de amânările repetate.

Acum, la auzul proiectului Cornișa, majoritatea botoșănenilor dau din mână la lehamite. S-au tot săturat de explicații și de noi termene date pentru deschidere. În același timp, încă există persoane care revin cu aceeași întrebare: „și totuși când e gata?”.

Păi, e cam gata. Abia acum.

 

Ultimul obiectiv care trebuie finalizat pentru că a fost nevoie de schimbarea soluției, adică de construirea unui acoperiș din lemn care să nu-i deranjeze pe cei de la unitatea militară, a fost terminat. Se fac probele, se așteaptă copiii să vină să verifice suprafața de gheață.

Un alt lucru important a fost partea de canalizare unde ar fi câștigat licitația o firmă din Piatra Neamț.

 

Explică Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa:

”Partea de canalizare este în execuție și în termenii contractului. Teoretic ar trebui terminată până la sfârșitul anului și partea de canalizare”.

 

Dacă la patinoar în prezent sunt efectuate probele tehnice, la piscina interioară această etapă a fost deja bifată.

Și aici, probabil până la finele anului în curs, vor intra copii și adulți pentru a vedea cum se comportă acest bazin interior.

 

”La piscina interioară s-au făcut probe tehnologice, la fel cum se procedează la patinoar se va proceda și la piscină, vor veni oamenii să vadă, să meagă liber din punct de vedere al accesului și să spună: dle, eu aș mai vrea aici ceva. Poate mai trebuie îmbunătățit ceva. Sunt acțiuni pregătitoare recepției, așa fel încât atunci când recepționăm, chiar dacă lucrările sunt în garanție, să nu avem suprize mari”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 


Probabil vor mai fi remedieri la obiectivele acestui parc atât de complex, însă acestea vor fi rezolvate pe parcurs.

 

O altă problemă importantă apărută a fost aceea a accesului în parc, prin drumul național.

 

Constructorul a solicitat de la reprezentanții Secției Drumuri Naționale acceptul pentru amenajarea unui sens giratoriu.

Cererea a fost respinsă.

Astfel că se ajungea la situația în care persoanele care veneau dinspre Suceava să fie nevoiți să întoarcă tocmai la sensul giratoriu de la Premier. A deslușit ițele, un expert de la Iași.

 


”În privința intrării, vineri s-a stabilit soluția și dispoziția de șantier, va merge la expert pentru avizare, având în vedere că soluția a fost indicată într-o expertiză făcută de către un expert de la Iași, dispoziția de șantier a fost semnată de proiectant, cu viza expertului și cu verificatorii de proiecte, ajunge în șantier și se rezolvă și problema accesului prin intrarea principală”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 

Se lucrează intens și la partea de consolidare a piscinei exterioare unde au fost o serie de alunecări de teren, intervențiile fiind în acest moment în execuție.

 

”Avem 96%, suntem chiar pe ultima sută de metri. Am spus, parcă a fost cu stângul început, atâtea opreliști și atâtea probleme. Când spuneam că am terminat, iar apărea altceva. Este cel mai complex proiect, un proiect complex, complet”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 

Reprezentanții Primăriei se feresc să mai lanseze vreun termen după toate cele care au tot fost ratate.

Însă nu este totuși exclus ca vara viitoare, în cea a lui 2017, să facem totuși baie la Cornișa.

 

loading...
V-ați făcut calcule pentru piscinele de la Cornișa? Uitați-le! Primăria vine cu alte tarife
AȘA arată patinoarul de la Cornișa – Primăria anunță când pot intra copiii la teste
21 octombrie 2016!!! Cornișa tot nu e gata: ÎNCĂ se lucrează!!!

 

REVOLUȚIE în trafic: Polițiștii au ieșit public pentru atenționarea șoferilor de la Botoșani, telefonul mobil te poate lăsa fără permis și 3 luni de zile – LISTA faptelor sancționate
Sâmbătă, 12 octombrie 2019, este ziua în care intră în vigoare noile modificări legislative privitoare la circulația pe drumurile publice.
Delicii și delicatese sănătoase în parcarea de la Piața Centrală: Ziua Recoltei s-a deschis cu șefimea Botoșaniului – FOTO&VIDEO
Aflat la a treia ediție evenimentul intitulat Ziua Națională a Produselor Agroalimentare s-a deschis la Botoșani într-o frumoasă zi de toamnă. Parcarea de pe Platoul B a fost din nou animată de standuri colorate cu legume în culorile toamnei dar și cu produse naturale ale producătorilor autohtoni.
O trăim și pe asta: gunoiul s-a colorat în ROȘU la Botoșani – 5 din 5 șefi de la PSD în unitatea care face și desface în salubrizare
Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Ecoproces” s-a întrunit marți în ședință și a adoptat mai multe hotărâri privind conducerea acestui organism teoretic apolitic. Doar teoretic însă.
Plângere penală la DSPSA, acuzații grave împotriva unei firme private și a unui medic pentru registre dispărute și servicii fictive
Scandalul din vara trecută între conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) și medicul Mihai Maxim generează o nouă plângere penală. Eugen Țurcanu în calitatea sa de director a sesizat procurorii de la Parchet despre anumite nereguli ce sunt puse în sarcina doctorului veterinar și a reprezentanților firmei care au administrat padocul de câini comunitari.
Botoșăneancă dusă de soț la Maternitate să nască, RĂNITĂ în accident rutier, femeia preluată de ambulanță – FOTOGALERIE
Cursă contracronometru în adevăratul sens al cuvântului făcută marți seara de către un botoșănean de 33 de ani căruia îi năștea soția.
O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina, noroiul de pe roți a băgat-o în mare necaz – GALERIE FOTO
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a fost solicitat marți, în jurul orei 17:00, în satul Mănăstirea Doamnei din comuna Curtești, acolo unde a avut loc un eveniment rutier.
Noni, primul copil autist din România care a scris trei cărți, și o dezbatere ALTFEL despre Educație la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO
Sâmbătă, 5 octombrie, la Botoșani s-a sărbătorit altfel Educația. Fără baloane, serbări sau medalii. Un copil de 11 ani a adunat în juru-i oameni pentru care viața înseamnă să cucerești fiecare zi, secundă cu secundă.
Apare un nou sens giratoriu: sediul unei firme a dispărut, se mută un supermarket prezent în toată țara – GALERIE FOTO
Lucrările la noul supermarket Lidl din Botoșani avansează cu repeziciune. Terenul cu tot cu clădiri pe care compania l-a achiziționat deja nu mai seamănă deloc cu ceea ce era acolo anul trecut.
Impact puternic Mercedes – taxi Renault pe Calea Națională, o familie întreagă a ajuns la spital – VIDEO & GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit vineri după-amiază pe Calea Națională, în apropiere de Lidl, iar în urma accidentului o familie întreagă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
ALDE are peste 30 de președinți în județ, de la foști primari sau viceprimari cu multe mandate, la oameni de afaceri – LISTA
În decurs de o săptămână de zile cât a cutreierat o parte din județ, Florin Țurcanu, actual vicepreședinte al ALDE Botoșani, a reușit să creioneze organizații locale în mai bine de un sfert din comunele din teritoriu.
Prima DEMISIE de președinte după înlocuirea Lilianei Mincă cu Roxana Anușca Țurcanu din ALDE Botoșani
În noua formulă în care s-a constituit Filiala Județeană ALDE Botoșani nu s-a regăsit unul dintre președinții de organizație din cadrul partidului.
Un echipaj MAI a salvat un bărbat care și-a băgat cuțitul în gât, polițiștii cer să se apeleze 112 doar la urgențe
Doi subofițeri MAI de la Botoșani i-au salvat viața unui bărbat din oraș care și-a provocat mai multe răni în zona gâtului cu un cuțit. Poliția Română a făcut public incidentul joi după-amiază.
Chirurgul sufletelor: Preotul din Botoșani care a convins oamenii să doneze 7 tone de sânge, a salvat zeci de vieți de la Colectiv – FOTOGALERIE
Născut la Hlipiceni, din ţărani simpli şi evlavioşi. S-a călugărit pe când avea doar 18 ani, apoi a plecat în armată, la tanchişti. Părintele Ciprian Grădinaru este cunoscut în toată România drept chirurgul sufletelor.
REALITATEA dură a județului: O femeie a născut acasă un bebeluș de 1.400 de grame pe care nu l-a mai vrut
Bebeluși născuți acasă, mame cu sarcini nemonitorizate, copile cu copii. Sunt doar câteva situații cu care medicii de la Maternitatea Botoșani se confruntă. Iar această realitate dureroasă, o recunosc și cadrele medicale, ține și de specificul zonei.
ULTIMĂ ORĂDEZASTRU făcut de o șoferiță de 19 ani în intersecție la Rompetrol – GALERIE FOTO & VIDEO
Accident rutier petrecut în urmă cu puține momente la intersecție străzilor Calea Națională cu Petru Rares, lângă stația Rompetrol.
POVESTEA incredibilă a agresorului sexual din Botoșani – Nu cunoaște niciun limbaj de comunicare, externat de la Psihiatrie pentru că era… liniștit
Bărbatul de 35 de ani, care a fost arestat pentru tentativă de viol asupra a două copile de 12 și 14 ani, este un caz ieșit din comun. Botoșăneanul este surdo-mut și, potrivit unor surse, nu ar cunoaște nici limbajul semnelor, iar comunicarea cu el este aproape imposibilă.
Ambulanță chemată la Lebăda, rudele unei femei au coborât-o din mașină ca să intre mai rapid la UPU
Modul în care gândesc unii dintre botoșăneni continuă să-i umească pe angajații sistemului sanitar. Un alt caz de ignoranță amestecată cu inconștiență s-a petrecut sâmbătă dimineață.
Concertul la Botoșani al celebrului rapper Nana ANULAT după ce a picat o combinație regională
Botoșănenii și nu numai care au sperat să îl poată revedea live pe Nana au ratat ocazia. Aceasta pentru că spectacolul programat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Grand Irish Pub nu a mai avut loc.
FRF a respins contestația CFR-ului, bomba vine de la Iftime: FACE RECURS la decizia Federației!!!
Comisia de Disciplină a FRF a analizat cazul FC Botoșani - CFR Cluj din „șaisprezecimile” Cupei României și a decis să-i sancționeze pe moldoveni doar cu o amendă.
Concurs TEROARE la spital: Toți cei 27 de candidați înscriși au fost RESPINȘI
Două posturi de la Spitalul Județean Mavromati au rămas vacante și după organizarea concursului.
Mai gugustiucilor politici si administrativi dar si """vajnicilor""" comentatori opozanti vesnic nemultumiti, la voi in familie toate proiectele au mers sau merg bine ?! Apoi aveti grija ca zona respectiva este intr-una supusa alunecarilor de teren in caz de cutremur. Asa ca rugati-va sa nu aiba loc un cutremur de 7 grade si sa va lase Mama Natura fara intreaga investitie !
27 noiembrie 2016, 19:10
Adriana, te-ai cam stafidit de cind esti la Primarie administrator public si mare coordonatoare de proiecte. Sa fie clar pentru toata lumea: orice proiect cu finantare din fonduri publice, fie el de la bugetul de stat sau din fonduri europene, trebuie sa beneficieze de cele mai bune studii și proiecte de executie - daca exista minte si preocupare. Este inadmisibil ca pe parcursul executarii lucrarilor de C+M sa apara tot felul de probleme. Asta inseamna ca investitia nu a fost bine pregatita, nu s-au efectuat studiile geo-topo in teren, prin probe suficiente, ci doar din birou, nu ati prevazut si nu ati obtinut toate avizele conform reglementarilor legale si acum o tot tineti inainte ca o fi, ca o pati. Cum poti sa spui ca lucrarile nu stiu care sunt in termen, cind acest complex de agrement trebuia terminat anul trecut??? Mai lasa-ma cu abureala asta ca m-am saturat!
27 noiembrie 2016, 18:26
totusi,cand o sa fie gata?cine poate sa-mi raspunda sigur la intrebarea asta?
27 noiembrie 2016, 14:24
Lucrurile ar merge mai bine daca s-ar fi pus un director adevărat la acest obiectiv nu Turcanu. Asta e complet in afara si nimeni nu poate lucra cu el in afara lui Flutur de care asculta orbește, iar daca il superi își ia biroul si sta in fata la Cornișă.
27 noiembrie 2016, 12:08
O intrebate pentru specialistul in persoana doamnei Zaiceanu cand pe perioada domnului Flutur sa facut proectul si se tot tarambita ca find unul unicat in Moldova na-ti stiut ca e nevoe de canalizare de intrare in zona de agrement. De en avize de la statia fantoma a armatei a trebuit en avize sau atunci nu era decat un singur interes sa se bata tobele ,cine e de vina constructoru care nu la interesat ca nu e complect proectul sau nu era in proect. Rusine pentru asa specialisti si constructori .
27 noiembrie 2016, 11:16
Eu am fost in vara la ziua portilor deschise si era gata tot, fara patinoar! Ce tot mai fac astia de jumatate de an????
27 noiembrie 2016, 10:23
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Consider că am ajuns la maturitatea politică în care să pot ajunge la CJ să fac mult mai mult pentru județ decât au făcut toți ceilalți în cei 30 de ani care au trecut de la revoluție”,Costel Șoptică, președinte ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7524 lei
USD
Dolarul SUA
4.3164 lei
CHF
Francul elveţian
4.3241 lei
GBP
Lira sterlină
5.4550 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9864 lei
XAU
Gramul de aur
207.4267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4292 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2618 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1840 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6362 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.