Top News
Cornișa, cu omul cheie din proiect și primii oameni care intră în piscină : Parcă a fost cu stângul început

Întâi a fost neîncrederea. Că noi botoșănenii am putea avea un asemenea parc de agrement în care să vină cei din Suceava, Iași, Neamț. Sau chiar moldovenii și ucrainenii. Apoi au urmat rând pe rând entuziasmul, așteptarea, nerăbdarea și într-un final resemnarea care s-a amestecat cu un oarecare dezinteres cauzat de amânările repetate.

Acum, la auzul proiectului Cornișa, majoritatea botoșănenilor dau din mână la lehamite. S-au tot săturat de explicații și de noi termene date pentru deschidere. În același timp, încă există persoane care revin cu aceeași întrebare: „și totuși când e gata?”.

Păi, e cam gata. Abia acum.

 

Ultimul obiectiv care trebuie finalizat pentru că a fost nevoie de schimbarea soluției, adică de construirea unui acoperiș din lemn care să nu-i deranjeze pe cei de la unitatea militară, a fost terminat. Se fac probele, se așteaptă copiii să vină să verifice suprafața de gheață.

Un alt lucru important a fost partea de canalizare unde ar fi câștigat licitația o firmă din Piatra Neamț.

 

Explică Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa:

”Partea de canalizare este în execuție și în termenii contractului. Teoretic ar trebui terminată până la sfârșitul anului și partea de canalizare”.

 

Dacă la patinoar în prezent sunt efectuate probele tehnice, la piscina interioară această etapă a fost deja bifată.

Și aici, probabil până la finele anului în curs, vor intra copii și adulți pentru a vedea cum se comportă acest bazin interior.

 

”La piscina interioară s-au făcut probe tehnologice, la fel cum se procedează la patinoar se va proceda și la piscină, vor veni oamenii să vadă, să meagă liber din punct de vedere al accesului și să spună: dle, eu aș mai vrea aici ceva. Poate mai trebuie îmbunătățit ceva. Sunt acțiuni pregătitoare recepției, așa fel încât atunci când recepționăm, chiar dacă lucrările sunt în garanție, să nu avem suprize mari”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 


Probabil vor mai fi remedieri la obiectivele acestui parc atât de complex, însă acestea vor fi rezolvate pe parcurs.

 

O altă problemă importantă apărută a fost aceea a accesului în parc, prin drumul național.

 

Constructorul a solicitat de la reprezentanții Secției Drumuri Naționale acceptul pentru amenajarea unui sens giratoriu.

Cererea a fost respinsă.

Astfel că se ajungea la situația în care persoanele care veneau dinspre Suceava să fie nevoiți să întoarcă tocmai la sensul giratoriu de la Premier. A deslușit ițele, un expert de la Iași.

 


”În privința intrării, vineri s-a stabilit soluția și dispoziția de șantier, va merge la expert pentru avizare, având în vedere că soluția a fost indicată într-o expertiză făcută de către un expert de la Iași, dispoziția de șantier a fost semnată de proiectant, cu viza expertului și cu verificatorii de proiecte, ajunge în șantier și se rezolvă și problema accesului prin intrarea principală”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 

Se lucrează intens și la partea de consolidare a piscinei exterioare unde au fost o serie de alunecări de teren, intervențiile fiind în acest moment în execuție.

 

”Avem 96%, suntem chiar pe ultima sută de metri. Am spus, parcă a fost cu stângul început, atâtea opreliști și atâtea probleme. Când spuneam că am terminat, iar apărea altceva. Este cel mai complex proiect, un proiect complex, complet”
Adriana Zăiceanu, managerul de proiect de la Cornișa

 

Reprezentanții Primăriei se feresc să mai lanseze vreun termen după toate cele care au tot fost ratate.

Însă nu este totuși exclus ca vara viitoare, în cea a lui 2017, să facem totuși baie la Cornișa.

 

loading...
V-ați făcut calcule pentru piscinele de la Cornișa? Uitați-le! Primăria vine cu alte tarife
AȘA arată patinoarul de la Cornișa – Primăria anunță când pot intra copiii la teste
21 octombrie 2016!!! Cornișa tot nu e gata: ÎNCĂ se lucrează!!!

 

Familiile pacienților internați la Mavromati sună în disperare, dar angajații NU răspund: Ori sunt plictisiți, ori s-au săturat
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au pus la dispoziție numere de telefon pentru fiecare secție în parte în vederea obținerii informațiilor pentru pacienții internați. Ori de multe ori rudele pacienților sună în disperare însă nimeni nu răspunde la telefon.
Accidentul de la Ripiceni, cea mai mare tragedie de la Botoșani, din ultimele aproape două decenii! Trei morți și un supraviețuitor cu mâna ruptă – GALERIE FOTO
Marius Repede – 28 de ani.Răzvan Lupu – 24 de ani.Alexandru Calimandruc – 22 de ani.
”În numele eroilor neamului românesc”: Ștafeta Invictus, așteptată la Botoșani cu oficialități, torțe, militari și sumedenie de voluntari – GALERIE FOTO&VIDEO
Momente emoționante, duminică seara, în centrul municipiului Botoșani. Militari și voluntari, dar și oficialități, s-au adunat pentru a primi Ștafeta Invictus de la Piatra Neamț.  
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut
O comparație efectuată de ziarul Botoșăneanul pe baza datelor furnizate de autorități arată că la Botoșani situația este mult mai gravă decât anul trecut pe vremea aceasta.  
Tânăr de 34 de ani mort după două săptămâni de boală, a ajuns prea târziu la spital
Valul patru pare să lovească cel mai mult în botoșănenii care fie s-au săturat de măsurile, restricțiile și discuțiile privitoare la afecțiunea care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, fie fac parte din categoria persoanelor care nu cred în această boală.
S-au terminat banii pentru noul UPU de la spital, consilierii reuniți de urgență pentru alocarea de noi fonduri – DOCUMENT
Ritmul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati sunt desfășurate într-un ritm accelerat de nevoile medicale în plină criză sanitară.Constructorul care a câștigat licitația a înțeles nevoia devansării termenului de finalizare a investiției.
Casa de avocatură a unui botoșănean îl apără pe Enescu: Merită aplauze pentru cât de repede și de profesionist s-au mobilizat
Un exemplu de bună practică, spirit civic îmbinat cu un profesionalism fără cusur, fidelitate față de valorile naționale, dar și o cultură solidă a unor avocați care, dincolo de știința meseriei, știu să pună legea în slujba binelui, acolo unde el, binele, este în pericol a fi confiscat sau alterat.
Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
Loading...
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO
Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Loading...
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
Sărbătoarea Muzicii la Botoșani: Public ”selectat” de restricții, aplauzele au răsunat din nou în sala de concert – FOTO&VIDEO
Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, melomanii din Botoșani au asistat la un nou concert simfonic, în deschiderea stagiunii 2021-2022 a Filarmonicii ”George Enescu”.
Mai gugustiucilor politici si administrativi dar si """vajnicilor""" comentatori opozanti vesnic nemultumiti, la voi in familie toate proiectele au mers sau merg bine ?! Apoi aveti grija ca zona respectiva este intr-una supusa alunecarilor de teren in caz de cutremur. Asa ca rugati-va sa nu aiba loc un cutremur de 7 grade si sa va lase Mama Natura fara intreaga investitie !
27 noiembrie 2016, 19:10
Adriana, te-ai cam stafidit de cind esti la Primarie administrator public si mare coordonatoare de proiecte. Sa fie clar pentru toata lumea: orice proiect cu finantare din fonduri publice, fie el de la bugetul de stat sau din fonduri europene, trebuie sa beneficieze de cele mai bune studii și proiecte de executie - daca exista minte si preocupare. Este inadmisibil ca pe parcursul executarii lucrarilor de C+M sa apara tot felul de probleme. Asta inseamna ca investitia nu a fost bine pregatita, nu s-au efectuat studiile geo-topo in teren, prin probe suficiente, ci doar din birou, nu ati prevazut si nu ati obtinut toate avizele conform reglementarilor legale si acum o tot tineti inainte ca o fi, ca o pati. Cum poti sa spui ca lucrarile nu stiu care sunt in termen, cind acest complex de agrement trebuia terminat anul trecut??? Mai lasa-ma cu abureala asta ca m-am saturat!
27 noiembrie 2016, 18:26
totusi,cand o sa fie gata?cine poate sa-mi raspunda sigur la intrebarea asta?
27 noiembrie 2016, 14:24
Lucrurile ar merge mai bine daca s-ar fi pus un director adevărat la acest obiectiv nu Turcanu. Asta e complet in afara si nimeni nu poate lucra cu el in afara lui Flutur de care asculta orbește, iar daca il superi își ia biroul si sta in fata la Cornișă.
27 noiembrie 2016, 12:08
O intrebate pentru specialistul in persoana doamnei Zaiceanu cand pe perioada domnului Flutur sa facut proectul si se tot tarambita ca find unul unicat in Moldova na-ti stiut ca e nevoe de canalizare de intrare in zona de agrement. De en avize de la statia fantoma a armatei a trebuit en avize sau atunci nu era decat un singur interes sa se bata tobele ,cine e de vina constructoru care nu la interesat ca nu e complect proectul sau nu era in proect. Rusine pentru asa specialisti si constructori .
27 noiembrie 2016, 11:16
Eu am fost in vara la ziua portilor deschise si era gata tot, fara patinoar! Ce tot mai fac astia de jumatate de an????
27 noiembrie 2016, 10:23
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.4 o C
Dorohoi
4.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
3.6 o C
Saveni
4.6 o C
Ştefăneşti
8.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.