Top News
Concurs după chipul și asemănarea veșnicului director din curtea Primăriei

Zvonurile care au răzbătut adesea printre ușile instituțiilor publice în momentul în care o anumită persoană trebuie să promoveze un anume concurs, prind contur cumva cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut în curtea Primăriei Botoșani.

Pentru a se oferi siguranță și certitudine că are postul asigurat, principalului candidat i se deschide calea prin introducerea unui criteriu de participare pe care, potențialii contracandidați nu îl au.

Touché!

 

Asta s-ar fi petrecut și la SC Locativa SA unde postul de director general al lui Cătălin Flutur a fost scos la concurs.

Pe muțește spun unii care ar fi vrut să participe la acest concurs și care au aflat de el exact la momentul în care instanța a solicitat să se facă dovada calității de reprezentant a directorului general.

 

Examenul a avut loc undeva spre finele lunii octombrie, iar unic candidat a fost Florinel Gornea, veșnicul șef de la Locativa care însă nu își amintește exact când a bifat acest salt pe hârtie din cariera sa.

 

”Nu mai știu data exactă. Nu am avut contracandidați, a fost dat pe site, cu tematică cu tot”,
au fost singurele cuvinte rostite de Florinel Gornea.

 

Cel puțin două persoane din cadrul societății ar fi vrut să se înscrie la acest concurs.

Iar una dintre acestea este juristul societății.

 

”Ideea este că de înscris la concurs, ne-am fi înscris poate mai mulți, dar chiar dacă am fi făcut acest lucru, nu aveam nici o șansă pentru că una din condiții se referea la faptul că ar trebui să avem nimim 10 ani de experiență în managementul unor societăți care au ca obiect de activitate închirierile de spații comerciale și apartamente”,


Cezar Nicuță, jurist Locativa SA

 

Adevărat. Iată una dintre cerințe:

 

”experienţă de minim 10(zece) ani în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice profitabile ori societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate principal al S.C. LOCATIVA SA Botoşani”

 

Cezar Nicuță a continuat și a spus că…

 

”Singurii din oraș dacă stăm bine și ne gândim, care îndeplinesc această condiție sunt actualul primar Flutur și Gornea”

 

…și ca atare

 

”Mă gândesc pe viitor să atac la instanță concursul, să vedem ce o să spună instanța de criteriile de participare”.


Concursul a fost organizat de Consiliul de Administrație al societății, structură al cărui președinte nu înțelege nemulțumirile iscate.

 

”Am respectat litera legii, ce spune legea s-a respectat mot a mot. Ce înseamnă că nu au ajuns informațiile la ei. Trebuia să mă duc la fiecare să duc anunțul din ziarul în care s-a dat? Nu înțeleg asta, chiar nu pricep”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Iar anunțul a fost făcut public, continuă Gheorghiu, pe site-ul Locativa precum și în Ziarul Financiar și Capital, publicații naționale.

Președintele CA-ului de la Locativa a găsit o explicație și pentru condiția oarecum dicriminatorie și care ar favoriza anumite persoane.  

 

”Ca să poți conduce o societate comercială, indiferent că e privată sau de stat cum e Locativa, trebuie o experiență managerială. De ce s-ar supăra careva? Nu poți un absolvent de facultate să-l pui imediat pe funcția de conducător. Aici intervine intervine și experiența, e foarte mult de lucrat cu oamenii și vă dați seama că nu toți chiriașii de la Locativa sunt cu studii superioare. Trebuie să știi să te pliezi pe fiecare segment de om pe fiecare segment de om”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 

Unde dai și unde crapă

 

Surpriză, cel puțin pentru moment, mai ales că PSD-iștii sunt majoritari în plenul local, postul de director adjunct dispare din organigrama societății. Și culmea, șefii de la Locativa au fost inspirați tocmai de Costică Macaleți care a vrut mai puțini directori la propriile societăți, dar a fost ulterior prea ocupat pentru a-i mai cerne.

 

”Tot a apărut și dl. președinte Macaleți că sunt o mulțime de șefi la societățile astea subordonate ori CL, ori CJ. Am considerat că la 50 de oameni în momentul de față nu este nevoie de director adjunct, pentru că o singură persoană este capabilă să coordoneze activitatea. Cu experiența lui, pe care o are dl. Gornea, care are peste 30 de ani de activitate”,


Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

 


Anul acesta când se va întruni Consiliul de Administrație se va decide dacă se desființează postul de director adjunct de la Locativa.

loading...

 

Consiliera acuzată de trădare „încolțită” de PSD-iști în plen: Dacă citeam în engleză, cine înțelegea?
Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședință ordinară, iar întâlnirea online a fost condusă de Daniela Roșu, cea care a fost exclusă din PSD, dar care a obținut în instanță anularea actului emis de partid.
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ
Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.
Doi soți din Botoșani MORȚI în accident, director „amenințat” cu amendă fiindcă ține procesul pe loc
Sunt mai bine de cinci ani de când doi soți își pierdeau viața într-un cumplit accident rutier în intersecția de la Orășeni Deal. Au rămas în urmă doi copii orfani în timp ce procesul bate pasul pe loc din cauză că dosarul este blocat la București.
ANCHETĂ: Trei întrebări și mai mulți actori botoșăneni, în trei decenii și jumătate de teatru - FOTO
O anchetă începută în anul 1985, de către secretarul literar al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este continuată astăzi de publicația Botoșăneanul. Aceleași întrebări, alți actori. Uneori aceeași scenă.
Curs de dezvoltare a creativității, în aer liber, lângă piscină! Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european – FOTO&VIDEO
Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Un nou SCANDAL în politica botoșăneană un lider local PSD și-a dat demisia din cauza unui liberal care acuză că a fost păcălit de doi parlamentari
Luptele politice în pre-campania electorală aferentă alegerilor locale din septembrie se amplifică.
VIDEO din noul autobuz ISUZU care va circula în oraș pentru toți botoșănenii, de săptămâna viitoare – GALERIE FOTO
După numeroase petiții, semnale de alarmă, postări pe Facebook, jigniri, atacuri politice și valuri de revoltă, tramvaiele de la Botoșani devin în sfârșit, istorie.
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean
Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.
Suspectul de covid mort în accident rutier, plimbat dezbrăcat prin curtea spitalului: Era inconștient pe targă, doar în lenjerie intimăFOTOGALERIE
Familia lui Florin Caba, botoșăneanul de 42 de ani care a murit în accidentul de la Dealu Mare continuă să se revolte împotriva situației care a urmat evenimentului rutier.
Loading...
Candidat la Primăria Botoșani cu program electoral din urmă cu 20 de ani, (încă) de actualitate: M-am uitat în jurul meu (la ceilalți candidați) și-am prins curaj VIDEO
Partidul Mișcarea Populară (PMP) – Filiala Botoșani și-a prezentat joi dimineață candidatul pentru Primăria Botoșani, validat de București în data de 20 iulie 2020.
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO
Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.
ULTIMA ORĂ: Covidul de la CFR Cluj a șutat puternic și în Golofca, fotbalistul a picat la marea testare
Situația devine din ce în mai îngrijorătoare la CFR Cluj! După ultimele testări, s-a ajuns la 10 jucători testaţi pozitiv cu COVID-19.
Povestea fantastică a lui ROC, botoșăneanul matematician care a „dat în mintea copiilor” cu ”Durdulucă în strămoșia Blajinilor” - FOTO
După proză și poezie, scriitorul născut la Botoșani vine acum cu o surpriză care s-ar putea încadra în categoria carte-eveniment.
Imaginea tristă a unui oraș care se (prea)schimbă - FOTO
Locuitorii care de zeci de ani admirau vechea casă și florile care parfumau împrejurimile trec acum triști prin zona care curând va deveni un șantier.
Loading...
Spălătorie auto din Botoșani EVACUATĂ cu executorul judecătoresc – FOTOGALERIE
O altă sentință judecătorească pusă în executare în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, a fost în cazul unei persoane juridice.
Încă un consilier și-a recâștigat mandatul în instanță, într-un război politic cu Prefectura și două partide
În urmă cu o lună, prefectul Dan Nechifor era acuzat de faptul că s-a grăbit să emită un ordin prin care un consilier local ales viceprimar își pierdea mandatul înainte de termen.
Încă o bombă politică: Vicepreședintele PSD a trecut la Pro România și candidează la Primăria Botoșani
Apropierea alegerilor locale tulbură serios apele politicii botoșănene. După ce ieri candidatul ALDE la Primăria Botoșani s-a retras din cursă, astăzi la Pro România s-a decis schimbarea persoanei nominalizate inițial.
Bombă înaintea alegerilor: Unul dintre candidații la Primăria Botoșani S-A RETRAS din cursă
Prima mare surpriză din perioada de precampanie electorală vine de la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), care cu doar două luni și jumătate înainte de alegeri a rămas fără candidatul nominalizat la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Artista de la Prisacani iubită de botoșăneni a ajuns pe acoperișul României cu ia cusută de bunica Anica – GALERIE FOTO & VIDEO
Iustina Irimia Cenușă nu mai are nevoie de prezentare, pentru că botoșănenii în marea lor parte o cunosc și o îndrăgesc. Și nu doar ei, ci și românii care au rezonat cu „Fetele de la Botoșani” când au lansat invitația muzicală ”Hai la Botoșani”, cu un succes real în lumea artistică românească.
Primăria intră CU FORȚA în cimitire să facă ordine și curățenie: Ne-au dus într-o situație imposibilă - VIDEO
Printre multe alte teme abordate în conferința de presă de marți, 14 iulie 2020, primarul Cătălin Flutur a adus în discuție și societatea comercială Urban Serv, condusă aproape exclusiv de social-democrați.
Nicuta, acel interlop cu aspiratii inalte....la functia de prefect............Vai de capul lui...
23 ianuarie 2017, 22:49
si nicuta fiind un geniu in management locativ, tot unul care numai la stat a lucrat. da si tu nu poti fara sa fii derector? daca esti asa un geniu in legislatie, de ce nu te duci in avocatura, sa rupi gura targului? apreopo, mai este o doamna Nicuta la locativa, cumva mama distinsului jurist? sa stim si noi cum se fac angajarile...
23 ianuarie 2017, 15:45
Interesant și cine vorbeste de ocuparea unor posturi pe pile și relații. Vorba aceea "Râde hârb de oală spartă ".
23 ianuarie 2017, 13:02
Pai e moștenire de familie acest post,nu?Flutur il recompensează astfel pe cel care 4 ani a muncit pt el,iar el ca si director gen încasa banii(si nu putini)...Nu va este clar?Postul ii aparținea lui Gornea si in anii 2012-2016 dar fara titlu,doar munca...Flutur s-a odihnit 4 ani,acum s-a întors la Primărie si il recompensează pe fidelul sau soldat...De ce va revoltați???Credeati ca s-a schimbat ceva in comportamentul primarului???Nuuuu,are aceleasi metehne...PS Ca dovada fiul cu clinica stomatologica a moștenit spațiul de la mama,in ciuda faptului ca spațiul nu e proprietate privată ci bun al comunități locale.E vreo problema???Bineinteles ca nu,cand e vorba de fam Flutur toti se executa...
23 ianuarie 2017, 10:13
Ce legislatie au respectat? Exista legislatie specifica unitatilor de stat pentru selectia managementului!! Concursul nu este valabil pentru ca si cei din C.A. au fost numiti nu selectati conf legii 111/2015 ce modifica OUG 109/2011. ( PS. am strecurat o greseala , pt cunoscatori)
23 ianuarie 2017, 09:49
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Da, sunt cadru didactic. Trebuie să fiu cadru medical - când este nevoie, trebuie să fiu paznic - în pauze, jandarm - la unele clase, psiholog, baby sitter, moaşă - în unele cazuri, părinte - pentru cei ai căror părinţi nu ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.