Top News
Comuna în care viceprimarul muncește în holul de la intrare, pe un scăunel adus de acasă: Asemenea vice este un mucegai și nu se poate lucra cu el GALERIE FOTO

De mai bine de o lună viceprimarul unui comune din județul Botoșani își desfășoară activitatea în holul de la intrarea în instituție, pe un scaun adus de acasă și la o masă care ba apare, ba dispare. Și aceasta fiindcă primarul nu vrea să îl recunoască și, ca atare, refuză să îi pună la dispoziție un spațiu în care să muncească.

Ales de consilieri ca să stea pe hol

Totul a început la ședința Consiliului Local Vorniceni din data de 28 octombrie 2016. Atunci, social-democratul Gheorghe Irimia a fost desemnat viceprimar cu șapte voturi pentru și șase împotrivă. Trei social-democrați, trei PMP-iști și un PRM-ist au fost cei care l-au dorit viceprimar, în timp ce toți cei șase PNL-iști au fost contra. Ședința a avut loc într-o zi de vineri, iar luni, pe 31 octombrie, Gheorghe Irimia s-a prezentat la Primăria Vorniceni pentru a-și lua în primire postul. Primarul a refuzat susținând că a fost ales ilegal. Viceprimarul n-a dorit însă să părăsească instituția și de atunci, zi de zi, continuă să vină la sediul administrației locale, unde stă pe hol. Și-a adus și un scaun de acasă, iar din când în când se folosește de o masă, care și aceasta a fost ridicată săptămâna trecută, după care însă a reapărut.

Primarul nu-l recunoaște drept vice și nu-i dă birou

Primarul recunoaște că Irimia a adunat voturile necesare pentru a fi ales viceprimar, însă contestată procedura. Mai exact, Toader Leampăr a arătat că pe ordinea de zi a ședinței din 28 octombrie, pe care el a convocat-o, nu a existat nici un proiect privind desemnarea unui viceprimar și că, în timpul ședinței, bazându-se pe amintita majoritate, consilierii l-au introdus abuziv și l-au și votat. Ori, spune el, potrivit legii, ordinea de zi poate fi suplimentată doar pentru probleme urgente, care nu pot fi amânate până la ședința viitoare, iar alegerea viceprimarului nu se încadrează în această prevedere.


”Nu-l țin eu pe hol, stă el de bunăvoie. Nu-l țin eu, nici nu l-am fugărit, nici nu-mi permite legea. Adică, nici nu l-am trimis acasă, nici nu... ”,


Toader Leampăr, primar Vorniceni.

”Râde de mine pe aici, când mai vin oameni spune: nu aveți nevoie de un om la stână?”

De cealaltă parte, viceprimarul care nu este clar cât de viceprimar este, susține că procedura a fost una cât se poate de legală. Și aceasta pentru că, la precedenta ședință, de pe 8 septembrie, pe ordinea de zi a existat un proiect privind alegerea viceprimarului, a cărui dezbatere s-a amânat pentru proxima ședință, adică aceea din 28 octombrie, dată la care consilierii cu acceptul secretarului, nu ar fi făcut altceva decât să dezbată proiectul pe care îl amânaseră luna precedentă.


”N-a fost trecut pe ordinea de zi, însă în timpul ședinței secretarul a amintit că sunt trei proiecte rămase de data trecută, printre care și cel cu alegerea viceprimarului și trebuie dezbătute”,


Gheorghe Irimia, viceprimar Vorniceni.

Potrivit acestuia, primarul încearcă să obstrucționeze accederea sa în funcție pentru că nu reușește să își propulseze un coleg de la PNL.


”Dl primar a zis despre mine că asemenea vice este un mecegai și nu se poate lucra cu el. Râde de mine pe aici, când mai vin oameni spune: nu aveți nevoie de un om la stână? Uitați, luați-l pe el. El a urmărit să își pună un viceprimar de-al dumnealui, dar șapte este mai mare decât șase și minoritatea se supune majorității, dar dacă nu vrea să înțeleagă”,


Gheorghe Irimia, viceprimar Vorniceni.

Scandalul a ajuns și la Prefectură

Primarul a sesizat Prefectura asupra celor întâmplate pe data de 28 octombrie, care a cerut reanalizarea respectivului proiect. Primarul consideră poziția reprezentantului Guvernului în teritoriu o confirmare a nelegalității alegerii viceprimarului și, ca atare, refuză să îi dea acestuia un birou și atribuții, însă cel vizat susține că, de fapt, primarul a dus voit în eroare prefectul și că, oricum, până la revocarea hotărârii, el trebuie să își îndeplinească atribuțiile.
Primăria Vorniceni nu are viceprimar de mai bine de un an, după ce precedentul a fost îndepărtat din funcție după depunerea unei demisii nedatate, existând un proces pe rol, și nici după alegerile locale din iunie 2016 nu s-a reușit învestirea efectivă a altui viceprimar.

Ironic, unul dintre angajați a lipit plăcuța cu viceprimar pe o cămară de la intrare, unde stai claie peste grămadă bidoane goale de apă, sticle și hârtie igienică.

loading...
Teroarea dintr-o comună din Botoșani! Hoții, prieteni la cataramă cu polițiștii, acuze de mită: Oamenii sunt amendați că fac reclamații – FOTOGALERIE & VIDEO
Un om de afaceri intră în cursa pentru primar în „Patria Cuţitarilor”: Nu au piatră deloc

 

ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
La PNL este asteptat si dl Basescu sa facem echipa completa......votati PNL-ul????
7 decembrie 2016, 10:11
Pentru dl primar de Vorniceni,care atuncea ,cand s-a nascut, din origine nu a iesit cu eticheta in frunte,,primar,, sunt doua variante dupa 11 dec 2016,astfel;-comuna sa stranga semnaturi pentru a fi demis din aceasta functie,ca doar cetateni au votat si tot ei il pot revoca ??-a doua varianta o plangere penala pentru abuz in serviciu,ca doar nu-i mosia lui,iar vremea liberala a trecut.Dar cand merge la Consiliul Judetean si il pune sa astepte dl Macalet in camera paznicului sau pe la Teatru ii convine??? Dar daca se va intampla la fel cand ajunge la Prefecturan Botosani sa fie luat la misto ,, o venit ciobanul in targ,,asa cum procedeaza cu Irimia ii convine???
2 decembrie 2016, 17:19
Lolex, esti tu sigur ca copii din Vorniceni se nasc cu cutitul in mana?! Ai asistat cumva la vreo nastere?!
2 decembrie 2016, 16:16
cu cutitul in dinti,in mana are maciuca
2 decembrie 2016, 11:12
Un adevarat exemplu de primar PNL probabil provine din sleahta de la fostii taietori de pensii si salarii PDL. Atata ura intre oameni si injrajbire intre semeni nu a mai fost niciodata. Ne asteapta vremuri grele din pacate daca vor castiga astia si alegerile din nou, sa ne fereasca bunul Dumnezeu
2 decembrie 2016, 10:38
In comuna unde copiii se nasc cu cutitul in mana, la ce altceva te poti astepta?
2 decembrie 2016, 10:25
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.