Top News
Comuna în care viceprimarul muncește în holul de la intrare, pe un scăunel adus de acasă: Asemenea vice este un mucegai și nu se poate lucra cu el GALERIE FOTO

De mai bine de o lună viceprimarul unui comune din județul Botoșani își desfășoară activitatea în holul de la intrarea în instituție, pe un scaun adus de acasă și la o masă care ba apare, ba dispare. Și aceasta fiindcă primarul nu vrea să îl recunoască și, ca atare, refuză să îi pună la dispoziție un spațiu în care să muncească.

Ales de consilieri ca să stea pe hol

Totul a început la ședința Consiliului Local Vorniceni din data de 28 octombrie 2016. Atunci, social-democratul Gheorghe Irimia a fost desemnat viceprimar cu șapte voturi pentru și șase împotrivă. Trei social-democrați, trei PMP-iști și un PRM-ist au fost cei care l-au dorit viceprimar, în timp ce toți cei șase PNL-iști au fost contra. Ședința a avut loc într-o zi de vineri, iar luni, pe 31 octombrie, Gheorghe Irimia s-a prezentat la Primăria Vorniceni pentru a-și lua în primire postul. Primarul a refuzat susținând că a fost ales ilegal. Viceprimarul n-a dorit însă să părăsească instituția și de atunci, zi de zi, continuă să vină la sediul administrației locale, unde stă pe hol. Și-a adus și un scaun de acasă, iar din când în când se folosește de o masă, care și aceasta a fost ridicată săptămâna trecută, după care însă a reapărut.

Primarul nu-l recunoaște drept vice și nu-i dă birou

Primarul recunoaște că Irimia a adunat voturile necesare pentru a fi ales viceprimar, însă contestată procedura. Mai exact, Toader Leampăr a arătat că pe ordinea de zi a ședinței din 28 octombrie, pe care el a convocat-o, nu a existat nici un proiect privind desemnarea unui viceprimar și că, în timpul ședinței, bazându-se pe amintita majoritate, consilierii l-au introdus abuziv și l-au și votat. Ori, spune el, potrivit legii, ordinea de zi poate fi suplimentată doar pentru probleme urgente, care nu pot fi amânate până la ședința viitoare, iar alegerea viceprimarului nu se încadrează în această prevedere.


”Nu-l țin eu pe hol, stă el de bunăvoie. Nu-l țin eu, nici nu l-am fugărit, nici nu-mi permite legea. Adică, nici nu l-am trimis acasă, nici nu... ”,


Toader Leampăr, primar Vorniceni.

”Râde de mine pe aici, când mai vin oameni spune: nu aveți nevoie de un om la stână?”

De cealaltă parte, viceprimarul care nu este clar cât de viceprimar este, susține că procedura a fost una cât se poate de legală. Și aceasta pentru că, la precedenta ședință, de pe 8 septembrie, pe ordinea de zi a existat un proiect privind alegerea viceprimarului, a cărui dezbatere s-a amânat pentru proxima ședință, adică aceea din 28 octombrie, dată la care consilierii cu acceptul secretarului, nu ar fi făcut altceva decât să dezbată proiectul pe care îl amânaseră luna precedentă.


”N-a fost trecut pe ordinea de zi, însă în timpul ședinței secretarul a amintit că sunt trei proiecte rămase de data trecută, printre care și cel cu alegerea viceprimarului și trebuie dezbătute”,


Gheorghe Irimia, viceprimar Vorniceni.

Potrivit acestuia, primarul încearcă să obstrucționeze accederea sa în funcție pentru că nu reușește să își propulseze un coleg de la PNL.


”Dl primar a zis despre mine că asemenea vice este un mecegai și nu se poate lucra cu el. Râde de mine pe aici, când mai vin oameni spune: nu aveți nevoie de un om la stână? Uitați, luați-l pe el. El a urmărit să își pună un viceprimar de-al dumnealui, dar șapte este mai mare decât șase și minoritatea se supune majorității, dar dacă nu vrea să înțeleagă”,


Gheorghe Irimia, viceprimar Vorniceni.

Scandalul a ajuns și la Prefectură

Primarul a sesizat Prefectura asupra celor întâmplate pe data de 28 octombrie, care a cerut reanalizarea respectivului proiect. Primarul consideră poziția reprezentantului Guvernului în teritoriu o confirmare a nelegalității alegerii viceprimarului și, ca atare, refuză să îi dea acestuia un birou și atribuții, însă cel vizat susține că, de fapt, primarul a dus voit în eroare prefectul și că, oricum, până la revocarea hotărârii, el trebuie să își îndeplinească atribuțiile.
Primăria Vorniceni nu are viceprimar de mai bine de un an, după ce precedentul a fost îndepărtat din funcție după depunerea unei demisii nedatate, existând un proces pe rol, și nici după alegerile locale din iunie 2016 nu s-a reușit învestirea efectivă a altui viceprimar.

Ironic, unul dintre angajați a lipit plăcuța cu viceprimar pe o cămară de la intrare, unde stai claie peste grămadă bidoane goale de apă, sticle și hârtie igienică.

Loading...
Teroarea dintr-o comună din Botoșani! Hoții, prieteni la cataramă cu polițiștii, acuze de mită: Oamenii sunt amendați că fac reclamații – FOTOGALERIE & VIDEO
Un om de afaceri intră în cursa pentru primar în „Patria Cuţitarilor”: Nu au piatră deloc

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

La PNL este asteptat si dl Basescu sa facem echipa completa......votati PNL-ul????
7 decembrie 2016, 10:11
Pentru dl primar de Vorniceni,care atuncea ,cand s-a nascut, din origine nu a iesit cu eticheta in frunte,,primar,, sunt doua variante dupa 11 dec 2016,astfel;-comuna sa stranga semnaturi pentru a fi demis din aceasta functie,ca doar cetateni au votat si tot ei il pot revoca ??-a doua varianta o plangere penala pentru abuz in serviciu,ca doar nu-i mosia lui,iar vremea liberala a trecut.Dar cand merge la Consiliul Judetean si il pune sa astepte dl Macalet in camera paznicului sau pe la Teatru ii convine??? Dar daca se va intampla la fel cand ajunge la Prefecturan Botosani sa fie luat la misto ,, o venit ciobanul in targ,,asa cum procedeaza cu Irimia ii convine???
2 decembrie 2016, 17:19
Lolex, esti tu sigur ca copii din Vorniceni se nasc cu cutitul in mana?! Ai asistat cumva la vreo nastere?!
2 decembrie 2016, 16:16
cu cutitul in dinti,in mana are maciuca
2 decembrie 2016, 11:12
Un adevarat exemplu de primar PNL probabil provine din sleahta de la fostii taietori de pensii si salarii PDL. Atata ura intre oameni si injrajbire intre semeni nu a mai fost niciodata. Ne asteapta vremuri grele din pacate daca vor castiga astia si alegerile din nou, sa ne fereasca bunul Dumnezeu
2 decembrie 2016, 10:38
In comuna unde copiii se nasc cu cutitul in mana, la ce altceva te poti astepta?
2 decembrie 2016, 10:25
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7 o C
Dorohoi
7 o C
Bucecea
7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
7 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.