Top News
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE

Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.

Comercianți în audiență

 

Ne referim la comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate. S-au adunat în fața Instituției Prefectului în jur de 25 persoane.  Având în vedere perioada de pandemie pe care o traversăm au intrat în audiență doar două persoane.  Deoarece prefectul era plecat pe teren, au fost primiți de subprefectul Rodica Zelincă dar și șefa Serviciului Juridic, Mihaela Aroșoaie.

 

Ceilalți comercianți au rămas în fața instituției. Reamintim că ei au fost controlați de Poliție de două ori, în două zile. 

 

Deranjați că le-au distrus produsele

 

Au susținut că se simt neîndreptățiți și că niciun produs nu era expirat. S-au arătat deranjați că marfa le-a fost distrusă și că putea fi donată mai ales că ei susțin că nu punea în pericol sănătatea oamenilor.

 

Ba mai mult decât atât, comercianții au declarat că foarte multe persoane au cumpărat marfă de la ei, inclusiv șefi ai județului și nu au fost cazuri de îmbolnăviri sau nemulțumiri din partea clienților. 

Oamenii care vând în acea zonă susțin că unicul scop al acțiunilor a fost acela ca ei să fie îndepărtați de acolo. Cel mai mulți dintre ei, duc un trai de subzistență cu veniturile obținute din vânzarea produselor, iar confiscările uriașe de marfă, practic le-a distrus micile afaceri și unicul mod de a obține bani pentru a trăi. 

 

Ei au condamnat și atitudinea celor care i-a controlat care le-au aruncat produsele pe jos și le-au călcat în picioare. Și au vrut ca toate aceste lucruri să fie știute și „mai sus”. 

 

 

„Puteau să vină să ne anunțe dinainte că nu mai putem sta, au venit și mascații. Numai pe noi nu ne-au luat pe sus, ne-au lăsat pe noi, puteau să ne ia și pe noi. Puteam să donăm produsele. Și ei puteau să le dea la o casă de copii, putea să le dea undeva, nu să le arunce și să le calce în picioare”,

a spus un comerciant

 

Unele produse ar fi avut termen și până în 2021 susțin comercianții.

 

O delegație formată din două persoane a fost în audiență în fața unei comisii condusă de subprefectul Rodica Zelincă.

 

 

„Cele două persoane au prezentat anumite nemulțumiri privind desfășurarea controalelor la care au participat mai multe instituții. Ținând cont că rulajul lor de marfă este mic în această perioadă, datoriile sunt imense și doresc să își continue activitatea pe viitor. Au fost aplicate și anumite măsuri coercitive, sancțiuni care au fost aplicate pentru păstrarea în condiții improprii de comercializare a produselor alimentare perisabile, neetichetare, documente care să ateste trasabilitatea alimentelor am adus la cunoștința întregii delegații, prin ieșirea pe platoul Prefecturii câteva recomandări”,

Rodica Zelincă, subprefectul județului Botoșani

 

Listă de măsuri obligatorii 

 

Comercianților li s-a adus la cunoțtință faptul că, pentru comercializarea produselor alimentare, acestea necesită condiții de temperatură, refrigerare în combine ale căror temperaturi să fie cele recomandate de producător.

 

De asemenea, toate produsele expuse spre vânzare trebuie etichetate corespunzător, respectiv să fie păstrate ambalajul și etichetele originale, pentru a fi făcută dovada provenienței.

 

Expunerea de produse alimentare care pot duce la modificări organoleptice este interzisă pe tarabe. La cumpărarea mărfurilor din Republica Moldova sau Ucraina, comercianții trebuie să solicite o copie din declarația de conformitate care să ateste trasabilitatea produselor. Trebuie să dețină și documentele de proveniență din țara din care s-a făcut achiziția. Mai au nevoie și de documente de înregistrare sanitar veterinară.

 

Administratorul pieței va trebui să efectueze zilnic operațiuni de igienizare a spațiilor și suprafețelor pentru a nu fi puși în pericol nici comercianții, nici consumatorii. În baza taxei pe care o achită, operatorul care închiriază tarabele trebuie să pună la dispoziție condiții egienice corespunzătoare.

 

Nu în ultimul rând, circumscripțiile sanitar veterinare din Piața Centrală au responsabilitatea de a montoriza condițiile sanitare de la tarabe, iar comercianții să dețină substanțe biocide care să fie folosite pe parcursul desfășurării activității.

 

Comercianții au promis că se vor conforma acestor cerințe pentru a-și putea continua activitatea de comercializare din piață.

 

loading...
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Mascații și polițiștii au descins în Piața Centrală: Peste două tone de produse retrase – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Președintele CJ, Doina Federovici și doar o parte dintre consilierii județeni depun MÂINE jurământul - LISTA
Predarea ștafetei la conducerea Consiliului Județean (CJ) Botoșani va avea loc vineri, 23 octombrie 2020 într-o ceremonie restrânsă care va avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor.
Una dintre funcțiile de conducere de spital (ne)dorite, scoasă la concurs! Candidații lăsați în spital cu presă, dar cu întrebările trimise înainte
Funcție de manager de spital scoasă la concurs pe finalul anului istoric 2020.
ALEGERI GENERALE: PNL a depus listele pentru parlamentare cu absențe de marcă: Deja am câștigat la alegerile locale după cum bine știți FOTO&VIDEO
S-au prezentat la Biroul Electoral Județean din incinta Palatului Administrativ preponderent liberalii care se află pe listele pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie 2020, însă nu în totalitate. Au intrat cu dosarele de candidatură doar cei care sunt cap de listă pentru ambele camere din Parlament.
Un nou FOCAR într-o instituție publică! Patru salariați depistați pozitiv în weekend, anchetă făcută de DSP
Seria infectărilor în unități ale statului continuă cu noi cazuri de funcționari care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2.
Înmormântare cu zeci de polițiști și jandarmi: Preotul mort de Covid adus la biserică doar înaintea înhumării, DSP-ul a obligat familia să-l depună la morgă – GALERIE FOTO
Părintele profesor Constantin Muha a ajuns seara trecută la Dorohoi. Sicriul a fost depus la morga Spitalului municipal Dorohoi, în ciuda dorinţei familiei şi a  credincioşilor, care aşteptau să fie depus pe catafalcul ridicat în curtea Bisericii Sfânta Vineri.
Director de instituție suspendat, achitat la Suceava într-un dosar cu primar și afacerist condamnați și puși să aducă bani grei de acasă
După trei ani de procese, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani a fost achitat definitiv în procesul în care DNA îl trimisese în judecată pentru complicitate la ”folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.
Gata LISTA PNL Botoșani pentru Parlament: Senator, deputat, primar de oraș, afaceriști, doctoriță, plus doi oameni din Prefectură
Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani s-a întrunit vineri la ora 13:00 pentru a stabili candidații la alegerile parlamentare. Membrii BPJ au votat listele pentru Senat și Camera Deputaților, pe care aspiranții la Legislativ au fost trecuți în ordinea negociată de liderii organizației.
ACCIDENTUL mortal de la „Permise”: Tânărul care avea atunci 19 ani și care a omorât un om cu mașina, condamnat la închisoare cu suspendare
Pe 18 iunie 2017 un cumplit accident rutier a avut loc pe Calea Națională, lângă sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), un bărbat fiind omorât în timp ce citea ziarul.
Municipiul Botoșani tot mai aproape de restricțiile din starea de urgență, zeci de bolnavi zilnic, rata se apropie de 1,5 la mia de locuitori
O statistică valabilă pentru județul Botoșani indică faptul că botoșănenii continuă să se expună virusului SARS-COV-2 și contactează boala în societate, la evenimente private și nu neapărat la locul de muncă.
Loading...
Hram pe pandemie la Biserica de pe Unirii: Coadă pe tot Pietonalul, zona împânzită de polițiști și jandarmi – GALERIE FOTO
Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 14 octombrie 2020 pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. În condiții speciale însă și asta din cauza pandemiei de Covid. La Iași au avut loc chiar și proteste deoarece nu au fost lăsați să participe la pelerinaj și oameni din alte județe.
Gata negocierile între partide! PSD-ul își împarte vicepreședinții și viceprimarii, femeie susținută pentru funcția de administrator la Județ
Partidul Social Democrat a câștigat în 27 septembrie 2020 atât Consiliul Județean cât și Primăria municipiului reședință de județ. De asemenea, în județ, 43 de primării au fost adjudecate tot de social democrați.
Învățământul pe pandemie: Elevii botoșăneni fără tablete, e nevoie și de personal în școli - Este mai multă muncă
La nivelul județului Botoșani, școlile își desfășoară activitatea după cele trei scenarii respectiv roșu, galben și verde. Momentan, 22 de unități de învățământ aplică scenariul roșu care presupune învățarea exclusiv online.  
Peste 100 de botoșăneni îmbolnăviți de bacteriile din spital: Nu vom afla câte infecţii au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19
În doar câteva luni în jur de 120 de botoșăneni s-au îmbolnăvit în spital. Au fost raportate infecții intraspitalicești chiar și în lunile de pandemie.
Fără mandate după locale, președinții de la USR și PLUS Botoșani încearcă la parlamentare
Alianța USR-PLUS se află la Botoșani într-o situație specială după alegerile locale: liderii celor două formațiuni care au candidat pe 27 septembrie nu se află în structura noilor autorități județene.
Loading...
Proiecția filmului ”30 de ani și 15 minute” la Botoșani, în prezența lui Ștefan Mandachi: Oare omul ăsta o fi strigat și el că vrea autostrăzi? - FOTO&VIDEO
O sală încremenită, în care doar lacrima a mișcat vreme de 90 de minute. Imagini tulburătoare, momente de revoltă, de neputință în fața unei realități în care ne zbatem de 30 de ani. Din păcate, fără speranță…
Președintele CJ, noii primari, consilierii județeni și locali învestiți în condiții speciale, în aer liber sau „fără asistență”, în mediul virtual
Pandemia care marchează anul 2020 aduce noi situații în premieră care în trecut nici nu ar fi fost luate în calcul. Spre exemplu, mult așteptatele ședințe de învestire în care noii aleși locali depun jurământul, vor fi organizate în acest an în condiții speciale.
ȚEAPĂ de la stat pentru copila asistentei de la Botoșani moartă de la infecția cu COVID-19
Urmașii angajaților din sistemul sanitar care au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV-2 nu pot beneficia de drepturile prevăzute de legislația în vigoare, adică o pensie de urmaș calculată la un procent din salariul avut de persoana decedată.
Străzi din municipiu inundate și cu apa până la genunchi, primarul ales de botoșăneni promisiune fermă: Am vorbit în această perioadă despre cei 60 de km pe care îmi doresc să-i asfaltez în acești 4 ani VIDEO
Ploile care au căzut în ultimele zile în municipiul Botoșani mai ales, au scos la iveală din nou problemele cu care se confruntă botoșănenii care locuiesc la periferie, în zone în care nu există asfalt, ci doar drumuri de pământ sau cel mult pietruite.
Covid-ul izbește instituțiile: TREI unități cu angajați depistați pozitiv într-o singură zi
Direcția de Sănătate Publică are în derulare în acest moment mai multe anchete epidemiologice care vizează mai mulți angajați din sistemul bugetar.
Botoșăneanca de la „Crimele Comunismului” s-a descotorosit de cercetătorii care au săpat după osemintele elevului Călinescu, deținuții politicii încheie colaborarea cu ”domnișoara” - FOTOGALERIE
Dorohoianca Alexandra Toader, numită în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, l-a înlocuit la conducerea Institutului pe Radu Preda.
Da pe toti ceilalti piețari care nu dau bon, care factureaza maxim10% din ce vand...pe toti samsarii care nu au acte de producator si nici macar de provenienta...lor când li se confisca marfa?
25 mai 2020, 23:17
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8744 lei
USD
Dolarul SUA
4.1145 lei
CHF
Francul elveţian
4.5485 lei
GBP
Lira sterlină
5.3849 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
252.5738 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3394 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9418 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1373 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.0 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
10.8 o C
Darabani
10.3 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
15.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.