Top News
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul

”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.

Un consilier vrea să doneze balast

 

Iar cel mai bun exemplu este Santa Mare, comună despre care Botoșăneanul a relatat săptămâna trecută că are drumuri necirculabile din cauza noroiului.


Văzând ce se întâmplă, consilierul local Cătălin Chiorăscu s-a oferit să procure din fonduri propriu piatră pentru ulițele respective astfel încât, cel puțin pentru câteva săptămâni, sătenii să poată circula în condiții cât de cât umane.


A vorbit și cu prieteni și cunoștințe și a reușit să adune în jur de 250 metri cubi, doar că, susține el, primarul ar refuza să îi permită împrăștierea balastului.


”Am vorbit cu oameni din sat și mi-au spus că ies ei cu lopețile la nivelat numai să aducem balast. Dacă nu are încredere în noi, eu pot să donez tot balastul să îl pună Primăria. De la Primărie spun mereu că nu au bani, dar și când vrea să îl ajute cineva, dl primar refuză, doar ideile lui sunt cele mai bune”,


Cătălin Chiorăscu, consilier local Santa Mare.

 

Primarul l-ar lua doar că sunt probleme ”tehnice”


Acesta susține că într-o săptămână poate dubla cantitatea de balast astfel încât să acopere toate drumurile din satele Ilișeni și Rânghilești.


”Primarul o ia politic, eu nu vreau să o ia politic. Am donații și de la un om de afaceri din Pro România, am discutat și la USR, am vorbit și la PNL, am să vorbesc și la PSD”,


Cătălin Chiorăscu, consilier local Santa Mare.


Devenit primar în toamna anului trecut după două mandate de consilier local, Cristian Anton susține că nu se împotrivește primirii unei donații, doar că trebuie puse la punct niște aspecte de ordin tehnic.


S-a și întâlnit cu alesul local menționat, numai că, din câte se pare, fiecare a înțeles altceva din acea discuție.


”Problema nu era cu adusul pietrei. Noi ne puneam problema că aduce piatra, o depozitează unde o depozitează și el spunea cu căruțe, cu oameni, cu lopeți să rezolvăm problema. Eu am propus să avem o abordare tehnică. Dacă îngheață sau dacă se retrag un pic apele care sunt pe drumuri, trebuie să venim cu un utilaj, să tasăm un pic, să o așezăm cum trebuie. Asta era, erau detalii strict tehnice, nicidecum o împotrivire. Dacă dlui așa a înțeles problema, este o altă chestiune”,


Cristian Anton, primar Santa Mare.

 

”Nu suntem din alte localități și venim în pantofi de lac în Primărie”


Potrivit șefului administrației publice de la Santa Mare, împrăștierea de balast nu poate fi făcută de oricine și în orice condiții, însă a dat asigurări că își dorește pietruirea drumurilor.


”Eu ca primar și ceilalți consilieri nu suntem din alte localități și venim în pantofi de lac în Primărie și nu știm care este situația. Ca să rezolvi problemele, cu 10 – 20 mc de agregat dintr-ăsta, nu rezolvi problema. Oficial, va veni și piatră cumpărată de către Primărie și atunci, având o cantitate mai mare, vom putea altfel să privim lucrurile, deci era vorba de un efort concentrat și nicidecum de o împotrivire”,


Cristian Anton, primar Santa Mare.


Consilierul local va merge săptămâna viitoare din nou la primar ca să clarifice lucrurile.


Care probabil că ar fi fost de mult rezolvate dacă el nu era de la ALDE, iar primarul de la PSD.

 

loading...
Un botoșănean a fost luat la bătaie în ziua alegerilor, din cauza candidatului cu care a votat
Cum au fost aruncaţi pe fereastră peste 150.000 de euro de la Banca Mondială: Şcoala din Botoșani reabilitată de două ori în 10 ani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Loading...
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO
O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.
Singur între 72: Botoșănean votat de conducerea centrală a PNL pentru o funcție în Guvern
Preşedintele PNL, Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii.
RECLAMAȚII de la un internat din municipiu, elevele ar fi ținute în frig, la IȘJ nu a ajuns nicio sesizare
Un mesaj ajuns pe adresa redacției Botoșăneanul reclamă că la internatul unui colegiu din municipiu ar fi frig.
Loading...
TREI elevi de la Botoșani depistați pozitiv – UNDE au contactat virusul
De la reluarea cursurilor în școli la Botoșani, trei elevi au fost depistați pozitiv la noul coronavirus.
Gabriel Cîrlan a acceptat să revină șef, cu ”scandal”: M-au întrebat dacă sunt dispus să preiau iar poziția de director general. M-am gândit o zi...
Primele două zile petrecute în biroul de la Nova Apaserv au însemnat pentru noul (vechiul) director Gabriel Cîrlan o amplă trecere prin actele societății la care nu a avut acces din postura de inginer șef, în ultimii 4 ani de zile.
Au răbufnit și ei! Protestul de la Botoșani în care cuvintele au fost rostite degeaba – GALERIE FOTO & VIDEO
Anul 2021, în guvernare liberală a fost marcat de o serie de proteste, fără precedent, cel puțin în ultimii ani. Au ieșit în stradă mai multe categorii profesionale, altele decât cele care au obișnuit cu acțiunile stradale.
Un jurnalist și o actriță se întorc acasă ”Strălucitor” și plănuiesc ”prima operă cinematografică filmată în Botoșani” – GALERIE FOTO
Cartea unui jurnalist botoșănean și entuziasmul unei actrițe ar putea naște un eveniment cinematografic la Botoșani.
Fostă angajată la CEC, condamnată la închisoare pentru delapidare, a „vânat” un post la Primărie, concursul s-a ANULAT
După mai bine de 10 ani de la sentința pronunțată de instanța de judecată, o botoșăneancă acuzată de delapidare și condamnată la 7 luni de închisoare a încercat să ocupe un post public.
TREI botoșăneni pozitivi la tulpina britanică în urma testelor de la Suceava, al patrulea a dezvoltat o mutație a virusului
Direcția de Sănătate Publică Botoșani face cunoscut faptul că astăzi s-au primit rezultatele analizelor considerate suspecte și trimise la laboratorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.
N-am treabă cu nici un partid politic, însă sunt de acord cu ce a spus primarul. Le trebuie un buldozer pentru nivelare, eventual reprofilarea drumului, după care se așterne piatra sau balastul. In plus, donația - de orice tip - trebuie aprobată de către consilierii locali. Așa spune legea.
10 ianuarie 2021, 13:31
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.