Top News
Botoșănean din azilul de la Leorda BĂTUT cu scaunul de o femeie și ajuns la spital cu nasul rupt: DOCUMENT- FOTOGAERIE

Un incident destul de grav s-a petrecut la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Leorda, ce se află sub tutela Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Un bărbat cu gradul II de handicap care se află internat în acest centru a fost lovit brutal, culmea, de o femeie, beneficiară și ea în azilul de la Leorda.

 

Cei doi ar avea un conflict mai vechi pe care îl pot depăși și periodic ajung la certuri violente, un astfel de episod fiind soldat cu vătămarea corporală a bărbatului, care nu are unul din membrele inferioare.

 

Totul s-a petrecut la începutul lunii când, pe fondul unui conflict, femeia a luat un scaun cu care l-a lovit în cap pe Dan Dașchievici. Acesta a căzut la pământ după care a fost lovit în mai multe rânduri, cu același obiect peste corp.

 

Familia spune că în zonă, la acel moment nu se afla nici un angajat al centrului. Mai mult decât atât, bărbatul a ajuns la spital abia după o săptămână de zile cu mai multe traumatisme, unele deschise și cu ruptură de piramidă nazală.

 

Reprezentanții spitalului, conform protocolului pentru cazuri de violență, au anunțat Poliția.

 

Rudele bărbatului susțin că la acel moment se aflau în concediu și au aflat de ceea ce s-a întâmplat mult mai târziu.

 

”A fost și Poliția din Leorda acolo la cercetări, are și vreo 15 zile de spitalizare și nu am vrea să se treacă așa cu vederea acest incident, bătut, ascuns și iartă. A fost bătut de o femeie de acolo, probabil o femeie care este și ea beneficiară și este protejată de cineva. I-a dat cu scaunul în cap, peste mâini”

Mihai, ginerele bărbatului

 

Bărbatul bătut a obținut și un certificat medico-legal ce atestă faptul că a fost lovit cu un corp contodent iar examinarea s-a făcut abia după o săptămână de zile.

 

 

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean că este deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe, la Secția Rurală nr. 23 unde este arondată comuna Leorda.

 

De cealaltă parte, șefii centrului de la Leorda recunosc incidentul însă povestesc că se datorează în mare parte și beneficiarului Dan Dașchievici

 

”El merge de foarte mult timp pe la mai multe instituții cu plângeri dar nu sunt chiar atât de îndreptățite cum par la prima vedere. El, pe fondul consumului de alcool distorsionează un pic realitatea. Refuză să-și achite contribuția la cămin. La ultima HG a refuzat să semneze angajamentul de plată iar asta se întâmplă de foarte multe luni”,

Lili Nistor, șef centru de îngrijiri Leorda

 

 

Conflictul dintre Dan Dașchievici și femeia care l-a lovit ar fi extrem de vechi, fiecare dorind ca celălalt să părăsească centrul.

 

 

”Astea sunt incidente care apar într-adevăr în cămin dar nu este nimeni vinovat. Dlui consumă alcool, are și el un diagnostic. Nu pot să evacuez toți beneficiarii ca să rămână dlui. El am înțeles că pentru ce a avut el, piramida asta nazală, au venit polițiști, i-au luat declarații”,

Lili Nistor, șef centru de îngrijiri Leorda

 

Femeia care l-a lovit cu scaunul ar avea și ea tulburări de personalitate și epilepsie. Culmea, după ce a fost bătut, Dan Dașchievici a fost sancționat cu avertisment pentru că nu are o conduită corespunzătoare în centru.

 

Iar femeia care l-a lovit, doar regretă profund cele petrecute.  

 

 

 

 

download from google play download from apple store
loading...
Bărbatul care a desfigurat cu rozeta o femeie și i-a dat alteia cu cărămida-n cap, vrea revoluție pentru schimbarea primarului – FOTO & VIDEO

 

DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.