Top News
Bloc de locuințe construit în municipiul Botoșani BLOCAT de un funcționar din Primărie, acuzații GRAVE de la investitor - VIDEO

Un proiect imobiliar este în prezent blocat de un serviciu din Primărie iar investitorul împreună cu viitorii beneficiari au ajuns nervoși în sediul central pentru a solicita ajutorul edililor.

Blocul bibelou de la Botoșani 

 

Omul de afaceri Benjamin Prisacariu a construit un bloc cu 12 locuințe undeva în spatele școlii nr. 11 din municipiu. Va vinde imediat doar 10 apartamente pentru că doi viitori proprietari deja și-au cerut banii înapoi, dezamăgiți de timpul de așteptare.

 

Povestea blocului se întinde pe multe luni de zile și a scos mulți peri albi investitorului care a povestit astăzi, 6 martie 2019 într-o întâlnire cu șefii Primăriei că a trebuit să aștepte 18 luni de zile pentru eliberarea autorizației de construcție.

 

18 luni de zile pentru niște acte în condițiile în care el a construit blocul în doar 10 luni.

 

„Ne-au dat autorizația după 18 luni. Nu au nici o treabă, certificat de urbanism după 75 de zile… Vă bat cu hârtiile dv. Sunt slabi, dle, slab pregătiți. Eu am făcut blocul în 10 luni, am început procedura de recepție undeva în august, să fac parțial. După aia am văzut că parțial nu mă ajută să intabulez. Între timp, în noiembrie a venit dl Bacinschi cu un tupeu foarte obraznic. Adică a început să țipe, s-a retras cu fl Daniliuc de la ISC și a venit înapoi și ne-a transmis că nu ne dă recepția”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Zile întregi pierdute-n Primărie 

 

Spune despre funcționarii din Primărie, de la unele servicii, că nu au pregătirea necesară de a gestiona acte care vizează astfel de investiții.

 

Și mai ales, nu au simțul responsabilității și se joacă cu firmele private care până la urmă muncesc pentru salariile din mediul bugetar.

 

Revenind la blocul din municipiu, investitorul susține că l-a finalizat vara trecută și ulterior, așa cum era și normal, a intrat în procedura de efectuare a recepției. Care urma să fie epuizată în decembrie, iar fericiții proprietari să-și petreacă sărbătorile în noile locuințe.

 

„Pierd 1.500 de euro pe zi”

 

Asta într-un scenariu fericit pentru că în realitatea de la Botoșani, a trecut luna decembrie, a venit ianuarie, februarie și suntem în martie. Iar singurul om care poate semna raportul de recepție, Dan Bacinschi s-a îmbolnăvit brusc.

 

Dan Bacinschi a fost director al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST), al Direcției de Statistică, a trecut și pe la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) iar în prezent lucrează la serviciul urbanism al Primăriei Botoșani.

 

La data stabilită pentru acceptarea recepției, investitorul blocului s-a regăsit în situația în care a „pupat” ușa funcționarului.

 

„Culmea, luni când am venit, dlui în concediu. Am continuat să vin în fuecare zi la dl Sandu, știu biroul ăla, câți nervi… eu în fiecare zi pierd câte 1.500 de euro. Doi viitori proprietari s-au retras, le-am înapoiat banii. Oricum eu am făcut și plângere prealabilă, dl Bacinschi nu binevoiește să vină la serviciu dar prin oraș umblă”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Acuzele se adâncesc…

 

„Ieri îmi trimite o hârtie cu datele mele, date cu caracter personal, de acasă la dlui. Sau mai bine de la biroul soției dlui. Acest document este redactat de dl Bacinschi de acasă, cu adresă de destinatar, de expeditor. Nu știu de când are dl Bacinschi datele mele la dlui acasă. Sunt două foi trimise de la el de acasă, prin poștă, cu confirmare de primire. E slab dle, nu știu cine l-a angajat aici, dle e slab”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

 

 

Situația se agravează și mai mult…

Omul de afaceri botoșănean susține că la baza piedicilor ce îi sunt puse ar fi alte interese, tipic românești.

 

„Dlui mi-a solicitat să fac partea de dirigentare a construcției cu fina dlui și eu nu am vrut. Vorbind de partea de proiectare, să mă orientez către altcineva, dle, eu nu am vrut. Și m-a costat, 18 luni m-a costat”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Prezent în ședință viceprimarul Marian Murariu a ascultat relatarea omului de afaceri.

 

„Sunt niște acuzații foarte grave, sper că aveți probe și le veți și demonstra, adică nu veniți așa”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

A fost convocată o nouă ședință pentru finele săptămânii la care va fi invitat și Dan Bacinschi, cel vizat de acuzațiile omului de afaceri, pentru deblocarea situației. Dan Bacinschi se află în concediu medical și imediat ce va fi disponibil, îi vom prezenta punctul de vedere pe marginea acestui subiect.

 

loading...
Bloc cu spații comerciale construit într-un cartier din municipiu

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
VÂNĂTOARE de clădiri: Imobil din municipiu dorit de Primărie pentru un azil de bătrâni
Una dintre clădirile generoase din municipiul reședință de județ ar fi perfectă pentru amenajarea unui cămin pentru bătrânii orașului.
Comună urmărită de blestem la Botoșani, doi primari decedați, al treilea se zbate între viață și moarte
În această comunitate primarii au fost puțini însă cu mandate lungi, cel puțin în cazul a doi dintre ei. Fatidic, există o legătură între aleșii care au păstorit comunitatea și anume că doi deja au trecut în lumea celor drepți iar al treilea se află în stare extrem de gravă și cu pronostic rezervat.
Peste 2.000 de oameni au dat buluc la piscina de la Cornișa: au explodat încasările, se cere ajutorul Poliției Locale
Încălzirea accentuată a vremii a adus cu sine o creștere masivă a numărului de clienți de la Cornișa Aquapark & Sports. În weekend-ul precedent s-a stabilit recordul de încasări de la inaugurarea uriașului complex.
GATA primul Drive de la Botoșani, se comandă deja DIRECT din mașină – GALERIE FOTO
Celebra metodă de comenzi la fast-food efectuate din mașină a ajuns și la Botoșani. Iar totul este pus la punct pentru ca botoșănenii să poată comanda direct din automobil.
Rupere la proiectele ONG-urilor: trei festivaluri de tradiție respinse, mari surprize între proiectele nefinanțate – DOCUMENT
Dacă la secțiunea de sport, comisia de evaluare a hotărât să finanțeze toate proiectele primite, lucrurile au stat cu totul altfel la domeniile cultură, social, educație și protecția mediului.
TRAGEDIE: Un tânăr botoşănean s-a înecat la ştrand: A mers să sărbătorească nota 10 de la ultimul examen- FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, fiind raportat la numărul 112, la ora 13.50.
TRAGEDIE la Botoșani: Bărbat găsit mort în locuință de propria soră
Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Botoșani.
Taverna racilor a vândut... pește la greu în Parcul Cornișa, terasa mai mereu plină până la refuz – GALERIE FOTO
Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Asalt la piscina de la Cornișa în primul weekend de vară autentică, la trambuline s-a stat la coadă – GALERIE FOTO
Primul weekend de vară veritabilă la Botoșani a arătat cât de doritori sunt botoșănenii de un loc decent pentru îmbăiere. Vremea călduroasă combinată cu ”Taverna racilor” amenajată în cadrul complexului a umplut duminică ștrandul de la Cornișa Aquapark & Sports.
ÎNGRIJORĂTOR: Fenomenul smombie face ravagii în rândul tinerilor botoșăneni, medic: A luat amploare și din cauza ritmului de viață
De multe ori vedem pe stradă botoșăneni, în speță tineri mergând încet, nesigur cu telefonul în mână și căștile în urechi. Această imagine reprezintă în realitate un fenomen care a luat amploare și o recunosc chiar și specialiștii. 
TRAGEDIE sub ape: Botoşăneancă înecată în iaz
O nouă tragedie petrecută duminică dimineaţă la Botoşani.
Poliția Botoșani obligată să renunțe la RADARELE NEINSCRIPȚIONATE, două autospeciale fără semnele MAI vor trebui... deconspirate
Poliţiştii de Rutieră vor avea voie să lucreze cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Astfel au decis deputaţii care au dezbătut proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier.
Protipendada la defilare în cimitir: Ștabii Botoșanilor cu ”tancul” pe trotuar, oropsiții cu fundul pe bordură – GALERIE FOTO
Poate nicăieri nu se vede mai bine decât la cimitir diferența dintre bugetarii de frunte ai Botoșanilor și cei în numele cărora primesc salarii uriașe și tot felul de drepturi interzise muritorilor de rând. Ce-i drept, asta însă atât timp cât și unii și ceilalți sunt vii.
Eroii patriei, sărbătoriți ca niciodată: omagiu pe panouri pentru jertfa a 15.000 de botoșăneni, o poezie recitată aproape de lacrimi – VIDEO & GALERIE FOTO
Ca în fiecare an și în 2019 Cimitirul Eroilor de la Pacea a devenit neîncăpător de Înălțarea Domnului. Doar că, spre deosebire de manifestările precedente, cea care a avut loc astăzi a cuprins mai multe elemente de noutate.
Fosta procuroare șefă trimisă la închisoare, Stavără și el; un polițist condamnat, altul achitat
Fosta prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost condamnată la închisoare de magistrații de la Târgu-Mureș, acolo unde Raluca Stâncescu, alături de alte trei persoane, a fost judecată sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.
S-a bătut din nou recordul: Sumă URIAȘĂ plătită de un botoșănean pentru un loc de parcare
O nouă licitație auto a avut loc astăzi, 4 iunie 2019, la Casa Cărții. Iar bătălia a fost una extrem de mare.
Divorț cu scandal: Botoșănean trimis după gratii după ce s-a apropiat de fosta soție, a amenințat-o și i-a distrus ușa
O căsnicie între doi botoșăneni s-a terminat cum nu se poate mai rău. Iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Polițiști amenințați și cu uniforma distrusă de două femei ieșite dintr-o mașină, bătăușele trimise la... muncă
Două femei care au atacat un echipaj de poliție din Botoșani și-au aflat pedeapsa la sfârșitul săptămânii trecute.
Nuntă ”Diamond” pornită de dimineață, deputatul Rotaru e naș, șefi de la județ printre invitați – GALERIE FOTO
Dacă politica i-a adus amărăciune săptămâna trecută, măcar are satisfacții în viața personală. Este cazul deputatului Răzvan Rotaru care duminică este naș.
Botoșani, din nou CODAȘ într-un clasament privind tinerii care au ieșit la vot – EXISTĂ explicații
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare de duminică. Puțini sunt însă tinerii care au ieșit la vot în județul Botoșani și, vorbim de un nou tip, în care numele județului nostru apare în categoria celor codașe.
Bacinschi, cand lucra la APIA FLAMANZI , a taiat marginea de siguranta a TP ca era mai mare decat o foaie A4..... hahahahah
8 martie 2019, 23:54
Intr-o tara normala nu s-ar fi aprobat in Consiliul Local și nu s-ar fi autorizatconstruirea acestui bloc intr-un cartier oricum foarte aglomerat. Blocul nou autorizatpe care il laudati a fost aprobat la distanța de 9,21 m de blocul vecin din Calea Nationala.Stimați arhitecți unde este regula ca distanța dintre două clădiri să fie cel puțin egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte.De aceea au fost necesare 18 luni de insistențe pe cai mai puțin oneste. Adevăratele victime sunt locuitorii din zonă și chiar proprietarii din blocul nou și nu un întreprinzător de fațadă, pus în față de alți barosani care probabil locuiesc la Lebăda sau într-o altă zonă similară.
7 martie 2019, 22:16
de ce va ascundeti identitatea daca aveti ceva de spus?Nu am primit nici un raspuns din partea primariei.....daca are un motiv sa le comunice scris poate si dupa 2-3 ani...
7 martie 2019, 09:55
De ce nu-l intreaba nimeni oficial pe investitor daca a amenajat podul blocului in apartamente? Oare asta sa fie motivul real?
6 martie 2019, 23:47
romania
6 martie 2019, 20:35
dle viceprimar murariu, nu va faceti ca nu stiti. bacinschi, daca e asa cum spune acest constructor, nu e singurul care procedeaza la fel. mai este unul la serviciul pe care il coordonati care procedeaza la fel, dar de ani de zile totul este lasat asa. eu sper ca acest constructor sa se tina de cuvant si sa mearga pana in panzele albe cu cei doi.
6 martie 2019, 16:16
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
”Nu am avut probleme, nu au fost creșteri și nici nu s-au confirmat codurile astea la noi. Nu știu, în ultimul timp se dau coduri care nu se confirmă (...). Întrebați-i pe cei care le dau, dacă nu le dau și se întâmplă nu e î ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7199 lei
USD
Dolarul SUA
4.1541 lei
CHF
Francul elveţian
4.2531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2701 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8580 lei
XAU
Gramul de aur
187.9152 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4593 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9032 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1585 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.