Top News
Bloc de locuințe construit în municipiul Botoșani BLOCAT de un funcționar din Primărie, acuzații GRAVE de la investitor - VIDEO

Un proiect imobiliar este în prezent blocat de un serviciu din Primărie iar investitorul împreună cu viitorii beneficiari au ajuns nervoși în sediul central pentru a solicita ajutorul edililor.

Blocul bibelou de la Botoșani 

 

Omul de afaceri Benjamin Prisacariu a construit un bloc cu 12 locuințe undeva în spatele școlii nr. 11 din municipiu. Va vinde imediat doar 10 apartamente pentru că doi viitori proprietari deja și-au cerut banii înapoi, dezamăgiți de timpul de așteptare.

 

Povestea blocului se întinde pe multe luni de zile și a scos mulți peri albi investitorului care a povestit astăzi, 6 martie 2019 într-o întâlnire cu șefii Primăriei că a trebuit să aștepte 18 luni de zile pentru eliberarea autorizației de construcție.

 

18 luni de zile pentru niște acte în condițiile în care el a construit blocul în doar 10 luni.

 

„Ne-au dat autorizația după 18 luni. Nu au nici o treabă, certificat de urbanism după 75 de zile… Vă bat cu hârtiile dv. Sunt slabi, dle, slab pregătiți. Eu am făcut blocul în 10 luni, am început procedura de recepție undeva în august, să fac parțial. După aia am văzut că parțial nu mă ajută să intabulez. Între timp, în noiembrie a venit dl Bacinschi cu un tupeu foarte obraznic. Adică a început să țipe, s-a retras cu fl Daniliuc de la ISC și a venit înapoi și ne-a transmis că nu ne dă recepția”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Zile întregi pierdute-n Primărie 

 

Spune despre funcționarii din Primărie, de la unele servicii, că nu au pregătirea necesară de a gestiona acte care vizează astfel de investiții.

 

Și mai ales, nu au simțul responsabilității și se joacă cu firmele private care până la urmă muncesc pentru salariile din mediul bugetar.

 

Revenind la blocul din municipiu, investitorul susține că l-a finalizat vara trecută și ulterior, așa cum era și normal, a intrat în procedura de efectuare a recepției. Care urma să fie epuizată în decembrie, iar fericiții proprietari să-și petreacă sărbătorile în noile locuințe.

 

„Pierd 1.500 de euro pe zi”

 

Asta într-un scenariu fericit pentru că în realitatea de la Botoșani, a trecut luna decembrie, a venit ianuarie, februarie și suntem în martie. Iar singurul om care poate semna raportul de recepție, Dan Bacinschi s-a îmbolnăvit brusc.

 

Dan Bacinschi a fost director al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST), al Direcției de Statistică, a trecut și pe la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) iar în prezent lucrează la serviciul urbanism al Primăriei Botoșani.

 

La data stabilită pentru acceptarea recepției, investitorul blocului s-a regăsit în situația în care a „pupat” ușa funcționarului.

 

„Culmea, luni când am venit, dlui în concediu. Am continuat să vin în fuecare zi la dl Sandu, știu biroul ăla, câți nervi… eu în fiecare zi pierd câte 1.500 de euro. Doi viitori proprietari s-au retras, le-am înapoiat banii. Oricum eu am făcut și plângere prealabilă, dl Bacinschi nu binevoiește să vină la serviciu dar prin oraș umblă”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Acuzele se adâncesc…

 

„Ieri îmi trimite o hârtie cu datele mele, date cu caracter personal, de acasă la dlui. Sau mai bine de la biroul soției dlui. Acest document este redactat de dl Bacinschi de acasă, cu adresă de destinatar, de expeditor. Nu știu de când are dl Bacinschi datele mele la dlui acasă. Sunt două foi trimise de la el de acasă, prin poștă, cu confirmare de primire. E slab dle, nu știu cine l-a angajat aici, dle e slab”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

 

 

Situația se agravează și mai mult…

Omul de afaceri botoșănean susține că la baza piedicilor ce îi sunt puse ar fi alte interese, tipic românești.

 

„Dlui mi-a solicitat să fac partea de dirigentare a construcției cu fina dlui și eu nu am vrut. Vorbind de partea de proiectare, să mă orientez către altcineva, dle, eu nu am vrut. Și m-a costat, 18 luni m-a costat”,

Benjamin Prisacariu, investitor spații locative

 

Prezent în ședință viceprimarul Marian Murariu a ascultat relatarea omului de afaceri.

 

„Sunt niște acuzații foarte grave, sper că aveți probe și le veți și demonstra, adică nu veniți așa”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

A fost convocată o nouă ședință pentru finele săptămânii la care va fi invitat și Dan Bacinschi, cel vizat de acuzațiile omului de afaceri, pentru deblocarea situației. Dan Bacinschi se află în concediu medical și imediat ce va fi disponibil, îi vom prezenta punctul de vedere pe marginea acestui subiect.

 

loading...
Bloc cu spații comerciale construit într-un cartier din municipiu

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PROPUNERE pentru o intersecție predispusă la accidente: Cocoașe, semafor sau mai multe indicatoare
Comisia de sistematizare a circulației care se întrunește periodic la nivelul Primăriei urmează să analizeze situația unei intersecții din municipiul Botoșani.
IMAGINI ȘOCANTE: Tânăr filmat când se droghează în centrul orașului – VIDEO & FOTOGALERIE
Imagini șocante au putut fi văzute săptămâna trecută în centrul Botoșanilor, unde un tânăr se droga în văzut lumii, într-o zonă intens circulată.
DURERE FĂRĂ MARGINI: Sute de oameni și coloană de mașini la înmormântarea lui Gabriel, tânărul de 18 ani de la Liceul Pedagogic – FOTOGALERIE
Ziua de 14 aprilie 2019 va rămâne pentru totdeauna una ”neagră” pentru familia și prietenii lui Gabriel, tânărul de 18 ani din Botoșani, care a fost condus pe ultimul drum.
Urmărire incredibilă prin oraş: Dubă cu bărbaţi cu glugi urmărită de Poliţie şi oprită forţat pe Bulevardul George Enescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Întâmplări incredibile au avut loc în urmă cu scurt timp în municipiul reşedinţă de judeţ.
A fost ACCIDENT MORTAL! Tânăr reținut în cazul bărbatului găsit pe drum fără suflare
Misterul bărbatului găsit mort pe marginea unui drum național este pe cale să se elucideze, după ce oamenii legii au reținut un tânăr pentru ucidere din culpă. Polițiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi joi printr-un apel 112 cu privire la faptul că pe DN 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, se află cadavrul unui bărbat.
Doi băiețași au rupt oglinzile de la cinci mașini din zona ultracentrală a orașului – VIDEO
Mai mulți proprietari de automobile care locuiesc în zona zero a municipiului Botoșani s-au trezit duminică, 7 aprilie, că mașinile lor nu prea mai au oglinzi. Sau, mai bine spus, încă le mai aveau, dar deveniseră obiecte de decor.
Zeci de botoșănence aparent normale ajung la spital cu afecțiuni groaznice: Resimțită de persoana respectivă este oribilă
Printre bolile care predomină în rândul botoșănencelor se numără anxietatea și depresiile. La Botoșani, ajung anual la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, zeci de femei cu simptomele acestor boli.
Elevă din Botoșani bătută cu pumnii și picioarele: Nimeni nu intervine, colegii filmează – VIDEO
Două fete de la un liceu din județul Botoșani s-au luat la bătaie, iar în tot acest timp colegii au filmat incidentul.
ASTĂZI: Zeci de pompieri l-au condus pe ultimul drum pe un fost coleg – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile moartea unui fost plutonier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a întristat colectivul din această unitate și nu numai. 
DOI ani de închisoare pentru un golan care a trântit o femeie și i-a furat geanta
O femeie din municipiul reședință de județ a tras o sperietură zdravănă după ce a fost atacată de un tânăr în vârstă de 22 de ani.
Demisie ŞOC: Ovidiu Portariuc părăseşte conducerea Loteriei Române
Președintele Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, și-a depus demisia din funcție.
Director de instituție implicat într-un accident rutier, a fost adus cu Poliția la spital  - FOTOGALERIE
Directorul adjunct al unei instituții de la Botoșani a fost implicat marți, în dimineața zilei de 9 aprilie 2019, într-un accident rutier.
Macaleți a fugit de protestatari și l-a lăsat pe Birta să încaseze loviturile, limbaj de vice de CJ: Eu nu am venit în scaunul ăsta rupt în fund – VIDEO & FOTOGALERIE
Chiar unul dintre cei doi organizatori, Cristian Andrioaei a recunoscut că nu s-a așteptat la o asemenea avalanșă de participanți la protestul pe care l-a repetat la un an distanță, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la drumul județean până la Răuseni.
Clădire prăbușită din senin în Centrul Istoric, oamenii din zonă au sunat la Poliție – GALERIE FOTO & VIDEO
Una dintre clădirile de pe stradela din spatele Hotelului Rareș s-a prăbușit din senin.
melimeloparis.ro%20
Băiatul cu numai 31 de primăveri înmormântat de părinți cerniți înconjurați de prieteni – GALERIE FOTO & VIDEO
Cimitirul Pacea s-a umplut din nou de jale, sâmbătă 6 aprilie 2019 pe un soare cald care îi făcea o concurență pierdută vântului ce sufla printre cruci și oameni cu haine negre și lalele în mâini.
Unicul fiu al unui om de afaceri botoșănean decedat la 31 de ani – O cafenea închisă în memoria lui
Durere fără margini în familia unui om de afaceri de la Botoșani.
Șofer de la o firmă de transport FURAT după o cursă de un călător, APEL public de la familie pentru depistarea hoțului
Un șofer profesionist care lucrează la o firmă de transport persoane din Botoșani a fost furat chiar de unul dintre călători.
Încă două săptămâni de emoție pentru funcționarii judecați în procesul Uvertura Mall – Sentința amânată de judecător
Ziua de 21 martie 2019 a fost practic cea care a încheiat procesul pentru redevența de la Uvertura Mall cu concluziile finale ale părților, anume reprezentantul DNA Suceava și avocații celor care au calitatea de inculpat.
Un primar și doi consilieri locali din Palestina au ajuns la Botoșani să învețe administrație publică – FOTOGALERIE & VIDEO
Timp de aproape o săptămână de zile, municipiul Botoșani găzduiește o delegație venită de departe, de pe Fâșia Gaza. Un primar și doi consilieri, dintr-un stat mai puțin dezvoltat decât România, au ajuns la Botoșani pentru un schimb de experiență. Banal pentru botoșăneni, probabil însă vital pentru oaspeții care încearcă să înțeleagă mecanismul unei țări diferită de-a lor.
kalapod.net%20
S-a făcut dreptate? 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare și DAUNE morale și materiale pentru fata omorâtă de Paști
Pe 2 noiembrie 2017, părinții Andei Dănăilă, o fată care avea doar 22 de ani și care a fost ucisă într-un accident rutier, s-au prăbușit în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
Bacinschi, cand lucra la APIA FLAMANZI , a taiat marginea de siguranta a TP ca era mai mare decat o foaie A4..... hahahahah
8 martie 2019, 23:54
Intr-o tara normala nu s-ar fi aprobat in Consiliul Local și nu s-ar fi autorizatconstruirea acestui bloc intr-un cartier oricum foarte aglomerat. Blocul nou autorizatpe care il laudati a fost aprobat la distanța de 9,21 m de blocul vecin din Calea Nationala.Stimați arhitecți unde este regula ca distanța dintre două clădiri să fie cel puțin egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte.De aceea au fost necesare 18 luni de insistențe pe cai mai puțin oneste. Adevăratele victime sunt locuitorii din zonă și chiar proprietarii din blocul nou și nu un întreprinzător de fațadă, pus în față de alți barosani care probabil locuiesc la Lebăda sau într-o altă zonă similară.
7 martie 2019, 22:16
de ce va ascundeti identitatea daca aveti ceva de spus?Nu am primit nici un raspuns din partea primariei.....daca are un motiv sa le comunice scris poate si dupa 2-3 ani...
7 martie 2019, 09:55
De ce nu-l intreaba nimeni oficial pe investitor daca a amenajat podul blocului in apartamente? Oare asta sa fie motivul real?
6 martie 2019, 23:47
romania
6 martie 2019, 20:35
dle viceprimar murariu, nu va faceti ca nu stiti. bacinschi, daca e asa cum spune acest constructor, nu e singurul care procedeaza la fel. mai este unul la serviciul pe care il coordonati care procedeaza la fel, dar de ani de zile totul este lasat asa. eu sper ca acest constructor sa se tina de cuvant si sa mearga pana in panzele albe cu cei doi.
6 martie 2019, 16:16
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Vor să desfiinţeze dreptul la proprietate. Dacă nu mai vreţi case, terenuri, maşini, frigidere, «aragaze» (n.r. – forma corectă la plural este aragazuri), e în regulă“, Liviu Dragnea, președinte PSD, la Botoșani ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
19 aprilie 2019
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.2327 lei
CHF
Francul elveţian
4.1761 lei
GBP
Lira sterlină
5.5053 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7834 lei
XAU
Gramul de aur
173.5601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4879 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0277 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1661 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.