Top News
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO

Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.

Hala de Lactate (între)deschisă, cea de carne deschisă fiindcă e complex comercial


Cosmin Andrei a intrat mai întâi în Hala de Lactate, acolo unde le-a spus oamenilor că la boxe se pot relua vânzările dacă montează plexiglas pe toată suprafața de vânzare, nu doar un simplu panou. În schimb, cei de la tarabe nu le pot redeschide.


El le-a transmis micilor afaceriști de aici că, în opinia sa, Hala de Lactate dispune de o aerare suficientă pentru un comerț care să respecte normativele Covid, fiind prevăzută cu trei intrări și trei ieșire și în plus are o înălțime peste cea a hipermarketurilor, pe care Guvernul totuși le-a lăsat deschise.


Le-a explicat însă că nu poate dispune redeschiderea Halei de Lactate la nivelul săptămânii trecute deoarece Primăria și nici Consiliul Local sau SC Urban Serv SA nu au putere de decizie, ci ”avem acea Hotărâre de Guvern care ne împiedică și riscăm în orice moment să fim amendați, lucru care s-a și întâmplat”.


Apoi, a mers în Hala de Carne și a anunțat că aceasta își reia activitatea întrucât, ”chiar nu văd nici o diferență între un complex comercial cum sunt cele cu capital străin la care fac mereu referire comercianții și cetățenii și Hala de Carne pe care o avem cu tejghele, cu tarabe, fără a fi încadrată literalmente într-o piață agroalimentară sau în una mixtă”.

 

Soluții refuzate de comercianți


”Pentru ceilalți încercăm să luăm măsurile pe care le puteam lua chiar din prima zi, dar asta ar însemna să avem un comerț la exterior, lucru pe care am încercat să îl evităm pentru a oferi condiții bune. Dacă nu se poate, o să amenajăm tot ceea ce ține de Urban Serv, de Primărie, pentru un comerț în afara piețelor”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.


În concluzie, primarul le-a transmis oamenilor de la tarabele din Hala de Lactate că au de ales între a vinde afară la mesele amenajate în zona ”1001 articole” și căsuțele care au fost deschise vara pe Pietonalul Unirii.


”Dar să îmi spuneți dacă vreți sau nu ca să nu le aducem și să muncim degeaba”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.


Comercianții au refuzat însă cele două variante, arătând că își pierd clienții deoarece botoșănenii sunt obișnuiți să cumpere din hală.

 

Piața... politică


Ca de fiecare dată, atât aici cât și în Hala de Legume, de asemenea închisă, discuțiile au căpătat un caracter politic. Aici rămân deschise doar magazinele aflate în proprietate privată.


”Noi toți de aici v-am votat, acum ajutați-ne”, l-a somat de mai multe ori o comerciantă din piață.


Nu au lipsit înjurături, vorbe de ocară și blesteme la adresa ”neamțului Iohannis” și ”nazistului de la Cotroceni” și nici promisiuni de răzbunare la vot: ”știți cât mai durează asta? Până pe 6 decembrie, atunci îi punem capăt”.


Edilul șef a intrat pe alocuri în jocul politic, transmițându-le oamenilor că parlamentarii PSD au modificat actul normativ adoptat de Guvernul PNL și au eliminat piețele de pe lista unităților închise pentru prevenirea răspândirii Covid, dar că președintele României refuză să o promulge.


Comercianții au cerut și redeschiderea Halei de Legume, însă discuția s-a frânt când Cosmin Andrei, însoțit de directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu și de șeful piețelor, Dan Gherman, a întrebat: ”și cine plătește amenda?”

 

 

loading...
ACUM: Primarul a ajuns în Piața Centrală, piețarii imploră să fie lăsați să vândă – VIDEO
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Loading...
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
O întâmplare din studenția lui Dorin Glăvan: CUM au scăpat pletele poetului George Țărnea de foarfeca milițienilor
Pentru băieții zilelor noastre, interzicerea părului lung ar fi un abuz strigător la cer. Un abuz strigător la cer era și în vremea comunismului, doar că prea puțini îndrăzneau să se opună. Așa se face că părul lung devenise un gest de protest, iar răspunsul regimului nu era nici el mai prejos: tinerii erau ridicați de pe stradă, umiliți, uneori arestați. Și, bineînțeles, tunși.
Botoșani, singura capitală de județ din Moldova, alături de Bacău, care trece în 2021 în ”scenariul roșu” cu restaurante, cafenele, săli de jocuri și spectacole închise
Autoritățile din Iași au anunțat redeschiderea, începând chiar de pe 31 decembrie, a restaurantelor și cafenelelor din oraș, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
Loading...
RĂZBOI total la Spitalul TBC: Managerul în funcție solicită desființarea deciziei CA de anulare a concursului pe motiv de discriminare și hărțuire morală
Cristina Bahrin, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, a trimis o plângere prealabilă Consiliului de Administrație al unității medicale prin care solicită anularea Hotărârii nr. 2 din 27 noiembrie prin care s-a anulat concursul pentru funcția de manager.
Sărbători pe patul de spital sau în izolare: Sute de botoșăneni cu COVID se tratează acasă, alții prin unitățile medicale
Sărbători total atipice pentru mai mulți botoșăneni care sunt confirmați cu virusul SARS-COV-2. În timp ce unii sunt internați în spitalele COVID, alții sunt sub tratament la domiciliu.
Zeci de adolescenți din Botoșani au găsit ”lumina din întunericul celulelor”: Istoria ne oferă o pildă, avem datoria de a nu uita ceea ce s-a întâmplat atunci
Sunt adolescenți, trăitori ai unui timp fără dictatură, ai unui timp ferit de dezastre naturale sau de războaie. Pentru ei, viața bunicilor lor, a străbunicilor, este istorie. O istorie pe care, spre surprinderea lor, nu au găsit-o în manualele școlare.
Primarul pregătește preluarea directă a semafoarelor: Vor intra mai târziu pe intermitent și ”voi trece în caietul de sarcini niște timpi de reacție foarte scurți”
Avaria a durat mai bine de o săptămână, interval în care traficul la intersecția străzilor Calea Națională - Petru Rareș s-a desfășurat anevoios și chiar a avut loc în zonă și un accident de circulație.
Gala la care s-a premiat pandemia văzută prin ochii celor mai mici elevi: Iubirea pentru școală și copii merge mai departe – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an cu totul și cu totul special, Gala ”Angelica Gherman” organizată de Asociația B-Right Media a fost la rândul său una aparte. Și asta nu neapărat prin formatul online din 2020, ci prin faptul că premianții celei de-a opta ediții au fost în exclusivitate copii din ciclul primar.
Profesorul Strujan, aplaudat de colegi și copii la ultima trecere pe la școala pe care a slujit-o o viață întreagă – VIDEO & GALERIE FOTO
Asemeni marilor sportivi, pe care i-a dat mereu ca exemplu elevilor ce îi îndruma la orele de Educație Fizică, Ioan Strujan s-a retras în aplauze. Astăzi, la ora 11:00, a trecut pentru ultima dată pe la Școala 13.
Bine ca au inchis o !!! Saracii precupeti !!
25 noiembrie 2020, 02:08
Voi, PNL-ul din Botosani nu va puteti duce la budă fara jefuitorii judetului, fam Țurcanu. De acolo vi se trge, insa nu pricepeti. Printre primii promovati a fost Mihăiță Țurcanu, plus valoarea Botosaniului. Florinel asteapta sa scape de dosarul din justitie cu ajutorul cui ,oare? Cine poate uita vremurile acelea cand idiotii astia in numele PNL au jefuit si si-au batut joc de un judet intreg?
13 noiembrie 2020, 09:31
Pe lângă faptul ca sunt focare de COVID,și pe buna dreptate le-au închis,piețele sunt focare de EVAZIUNE FISCALĂ. Acum este momentul sa se facă curățenie in piețe. In Piata Viilor sunt câteva precupețe pe care le întâlniți la prima ora in supermarketuri cumpărând legume ca apoi sa le vândă la bucata. Adevărații producători stau prin jurul piețelor sa vândă câteva legături de zarzavat.
13 noiembrie 2020, 04:39
Nu ma bucur de necazul altuia, dar închiderea piețelor este o măsură justificată, dovada si "junii" cu mască sub barbie sau sub nas care apar in imagini, precum și altii din reportajele TV care declarau ca nu pot sta cu masca in timp ce sortau nu stiu ce marfa. Cu ce obraz acesti oameni protestează sau de ce ar raspunde autoritățile cerintelor lor, din moment ce ei nu respecta masurile si pot îmbolnăvi alti oameni?
12 noiembrie 2020, 21:51
La Botosani s-a votat intr-o veselie PSD si uite cum arata judetul .Unul sarac ,cel mai sarac langa Vaslui .Cand mergi in judete ca Bihor ,Cluj ,Suceava si altele care nu sunt administrate de PSd zici ca esti in lumea civilizata.Oare cat o sa mai credem in vrajeli si promisiuni desarte in timp ce stabanii rosii se lafaie in bani,masini luxoase si functii babane.
12 noiembrie 2020, 20:44
Bravo, domn Andrei! Mereu alaturi de oameni! Ha ha ha ha ha ha
12 noiembrie 2020, 19:44
Aveți exact ce ați votat: competență maximă de la CIUMA ROȘIE! Și e abia începutul competențelor...)))
12 noiembrie 2020, 18:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-7.5 o C
Dorohoi
-7.3 o C
Bucecea
-7.9 o C
Darabani
-6.7 o C
Saveni
-7.5 o C
Ştefăneşti
-3.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.