Top News
Bărbatul ținut doi ani într-o cușcă în China a ajuns la Botoșani și s-a rugat în Centrul Istoric: S-a vorbit mult despre mine în ultimii aniVIDEO & GALERIE FOTO

Marius Balo a ajuns și în județul Botoșani în călătoria sa în care face înconjurul țării pe jos. O numește pelerinaj, o eliberare a minții și sufletului și un noian de mulțumiri adresate lui Dumnezeu, care l-a învățat să-și accepte și învețe greșelile și care l-au transformat în omul bun care este acum.

Opt ani pentru 80 de dolari 

 

Marius Balo a fost profesor în China după ce mai întâi acasă, absolvise Teologia și cumva visa să devină preot. Viața avea însă alte planuri pentru el și a trebuit să înfrunte opt ani lungi de grea încercare care au însemnat detenția într-o închisoare comunistă chineză.

 

Primii doi ani a fost ținut într-o cușcă și izolat total de umanitate, nu a comunicat cu nimeni și nu a avut acces la niciun fel de mijloc de informare sau contact cu propria familie.

 

Izolarea a ținut până la momentul procesului. „Au fost anii de încercare”, îi descrie clujeanul.

 

După ce a fost dată sentința a fost transferat la un penitenciar unde a putut comunica cu alți deținuți de diferite naționalități și astfel nu și-a pierdut mințile.

 

A trecut și prin Botoșani 

 

În dimineața zilei de 13 iulie 2022 a ajuns la grupul statuar „Compania de mitraliere maior Ignat în acțiune” unde s-a rugat pentru eroi și foști deținuți politici. I-au fost alături Dragoș Candiescu, reprezentantul Asociației Foștilor Deținuți Politici Botoșani, Paul Mircea Iordache de la Revista „Vatra Românească”, precum și doi prieteni care i-au oferit cazare și masă la Botoșani.

 

„S-a vorbit mult despre mine în ultimii ani pentru că s-a încercat aducerea mea în țară, dar nu s-a reușit până la urmă. A fost și pandemia, au fost și alte lucruri. M-am întors acum la împlinirea vremii, în urmă cu trei luni și încă de acolo voiam așa cumva să găsesc o modalitate să folosesc toată energia acumulată în cei patru pereți”,

Marius Balo, pelerin

 

Paradoxal, ajuns la Botoșani spune că în acei ani de detenție a acumulat extrem de multă energie... pozitivă. Pe care trebuie să o elibereze acum, la trei luni de când a ajuns din nou acasă, în România. Astfel i-a venit ideea pelerinajului care se va întinde de-a lungul a 2.922 de zile, pentru că atât însumează perioada de detenție din China.

 

„Și atunci am zis, vreau să merg un km pentru fiecare zi pe care am stat-o acolo. Și de aceea m-am pornit în acest pelerinaj, am pornit în 29 iunie de la Cluj și am venit așa încetuț, încetuț prin Bistrița, Suceava și acum sunt la dvs.”

 

Merge pe jos 30 de km pe zi

 

Și-a stabilit etape în cadrul pelerinajului și încearcă să parcurgă câte 30 de km pe zi ca să nu fie foarte obositor și pentru ca organismul să nu-i cedeze.

 

„Duminicile mă odihnesc, de exemplu am prins acum la Suceava, am mers la biserică și m-am odihnit. Și după aceea de luni până sâmbătă, în fiecare zi câte 30 de km. 2.922 de km vor fi înapoi la Cluj, am calculat în funcție de distanță. De aici cobor înspre Bacău, Brăila, vreau să vizitez toate închisorile și lagărele unde au fost arestați și ținuți foștii deținuți politici”.

 

Nu se consideră deținut politic și nu se asociază cu cei care au suferit în închisorile comuniste pe nedrept.

 

„Eu pentru păcatele mele am păcătuit acolo, dar eu vreau să le aduc lor un omagiu. Și sistemul în care am fost eu ținut tot comunist a fost și tot o nedreptate ți se face până la urmă, pentru că nu poți să te aperi doar trebuie să primești ce-ți oferă ei”.

 

Marius Balo a fost profesor la Renmin University Beijing şi expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang (New Oriental) Beijing.

 

El s-a stabilit în China în anul 2010, iar pe 28 martie 2014 a fost arestat, susţin avocaţii săi, pentru o presupusă fraudă contractuală, fiind acuzat că a primit 80 de dolari de la cetăţeni chinezi, fără să ştie că suma provenea din comiterea de infracţiuni.

 

A fost condamnat pe 24 martie 2016 la opt ani de închisoare pe baza mărturiei unei persoane pe care nu o văzuse niciodată şi, ulterior, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Shanghai.

 

În cadrul pelerinajului trece prin următoarele localități: Cluj-Napoca, Gherla, Bistriţa, Suceava, Botoşani, Roman, Bacău, Târgu Ocna, Mărăşeşti, Focşani, Râmnicu Sărat, Brăila, Tulcea, Periprava, Poarta Alba, Jilava, Bucureşti, Ploieşti, Mişlea, Braşov, Blaj, Aiud, Alba Iulia, Deva, Sarmizegetusa, Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Arad, Oradea, Zalău, Baia-Mare, Sighetul Marmaţiei, Cavnic, Gherla, Cluj-Napoca și prin mănăstirile Căldărușani și Rohia.

 

În materialul video de mai jos puteți urmări mai multe dezvăluiri făcute de Marius Balo la Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Profesorul care a stat opt ani în închisorile din China a ajuns la Botoșani - FOTO
Un om de afaceri botoșănean și-a trăit aventura vieții: a fost arestat în Ucraina și a fugit într-un adăpost când au sunat sirenele pentru bombardament – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Mii de botoșăneni lăsați cu ochii în soare de Ziua României, gafe organizatorice de la avioane la starturi furate – FOTOGALERIE
Ar fi fost pentru prima dată în istoria județului când de Ziua Națională a României botoșănenii ar fi admirat o paradă aeriană.Trei avioane ar fi trebuit să survoleze municipiul.
Botoșănenii rupți în două în 2023, de Ziua Națională a României – VIDEO&GALERIE FOTO
Cea mai importantă zi din an a fost marcată în modul tradițional cu care s-au obișnuit locuitorii municipiului Botoșani.
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.7 o C
Dorohoi
-2.5 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-2.3 o C
Saveni
-3.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.