Top News
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO

Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.

Mort în accident, suspect de covid

 

Șoferul care se afla singur în mașină a intrat în depășirea a două autoturisme și când a încercat să revină pe propria bandă a pierdut controlul volanului, a izbit un cap de pod și s-a răsturnat pe cupolă.

 

A ieșit singur din mașină după care la scurt timp și-a pierdut cunoștința.

 

La puțin timp după producerea accidentului, în zonă a ajuns și o nepoată de-a sa care l-a recunoscut.

 

„Pe drum am auzit prin stație că s-a întâmplat un accident la Dealu Mare cu o mașină răsturnată. Când am trecut acolo și m-am uitat pe geam, l-am văzut pe el jos. Și am coborât, polițiștii m-au întrebat dacă-l cunosc, am spus că da, i-am scos din mașină portofelul cu actele”

Nepoata decedatului

 

Ieri la poarta spitalului din Dorohoi...

 

A dat informații Poliției și cadrelor medicale de pe ambulanță despre unchiul său și apoi și-a anunțat familia. Toți au plecat în grabă spre Spitalul Municipal Dorohoi unde a fost dus Florin Caba, șoferul din Hyundai.

 

„Nu ne-au lăsat deloc să intrăm, am stat la poartă și de acolo ne-au anunțat că are multe traumatisme la cap, că are coastele fracturate, picioarele amândouă rupte, mâna stângă. Vine un asistent și zice că au început să-l rescuciteze, intrase în stop cardiorespirator. Nu au trecut 15 minute că a venit înapoi și a spus: îmi pare rău dar a decedat”,

Nepoata decedatului

 

Înainte de aplicarea manevrelor de resuscitare, bărbatul accidentat a fost supus mai multor investigații medicale, inclusiv un computer tomograf.

 

„L-au dus la chirurgie, apoi înapoi în UPU, vezi Doamne, așa zisa carantină. Dacă ai avea un suspect de covid, l-ai purta pe targă, prin tot spitalul? Spuneți voi. Ca ieri după amiază au zis că îl trimit la Botoșani, la morgă. Am venit aici să achităm chitanța iar ei ne-au trimis las Bazar: Luați-i de îmbrăcat ca să veniți să îl scoateți la 2. Și când eram în Bazar ne sună și ne spun: nu mai luați nimic de îmbrăcat că de la Dorohoi ni l-au trimis suspect de covid, că la CT ar fi ieșit că avea o pată pe plămân. Păi, dle, nu ai spus că avea costele rupte, poate au intrat alea în plămân? Și acum doctorul de aici ne-a zis că nu știe dacă este suspect de covid, să ni-l dea sigilat”,

Nepoata decedatului

 

Bărbatul decedat nu avea niciun test făcut la spital pentru coronavirus.

 

 

„El a murit în accident și astăzi spun că l-au găsit cu coronavirus”,

Spune un alt membru al familiei care a venit pentru a-l ridica de la morga spitalului

 

Azi la poarta Spitalului Județean, la morgă

 

La scurt timp de când familia a ajuns la Morga Spitalului Județean Mavromati și-a făcut apariția și un echipaj de Poliție. Și imediat o mașină a SJML în care se afla Florin Caba, bărbatul care a murit în accidentul rutier.

 

Familia a izbucnit, spunând în mai multe rânduri că ruda lor abia fusese adusă la Botoșani, iar la telefon li se spusese că se află deja la Morgă, din cursul după amiezii de marți.

 

”Am vorbit cu dl doctor la telefon și am cerut informații despre el și mi-a spus că îl are în față deschis, și dacă îl mai țin mult de vorbă nu termină autopsia ca să ni-l dea. Și el a fost adus abia acum. Cum este posibil? Ne-a mințit că este aici și el abia acum a fost adus. De ce? Că nu mai înțelegem”,

Nepoata decedatului

 

Polițiștii au încercat să îi liniștească însă familia s-a comportat pașnic pe toata perioada cât a așteptat la poarta din zona unde se află Morga.

 

Nu se știe cine a solicitat prezența Poliției în zonă, însă cel mai probabil la 112 a sunat medicul legist având în vedere situația. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au explicat că echipajul a fost trimis mai mult în scop preventiv.

 

 

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței a confirmat spusele familiei în legătură cu rezultatul la CT.

 

„Pacientul a avut un CT făcut la Dorohoi din cap până în picioare, cum se face la politraumatism, la un accident rutier. În urma rezultatului, pe lângă patologia de traumatologie din accident rutier a ieșit aspectul imagistic, acel geam mat pe care îl descriu radiologii, specific covid-ului. Așa îi scrie pe rezultatul CT-ului. Descrierea de geam mat este un rezultat specific patologiei cu SARS-COV-2”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Deși decesul a survenit în urma accidentului rutier, rezultatul de la CT îl trimite în categoria suspecților de covid. Și astfel familia nu îl poate ridica pentru a-l înmormânta creștinește.

 

La aducerea la Botoșani, a fost cel mai probabil efectuată necropsia pentru prelevarea unei mostre din plămân care să fie trimisă la București, la Institutul Cantacuzino pentru analiză.

 

Până atunci, familia poate ridica decedatul însă în sac sigilat.

 

„Și dacă rezultatul vine negativ, noi ce facem, dezgropăm mortul ca să îl putem mai apoi îmbrăca?”,

Se întreba nepoata lui Florin Caba

 

Familia a rămas la poarta spitalului, monitorizată de Poliție.

Nici un reprezentant al spitalului nu a ieșit pentru a le oferi explicații.

Nepoata lui Florin Caba a încercat să ia din nou legătura cu medicul legist cu care a discutat în cursul dimineții însă acesta nu a mai răspuns la telefon.

 

loading...
GREȘEALA aproape fatală făcută de șoferul care s-a răsturnat cu mașina
TRAGEDIE: Șoferul care s-a răsturnat cu mașina la Dorohoi a murit la spital

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Loading...
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Am ajuns de rasul curcilor , pana unde asa trai amar ?!!!
24 iulie 2020, 18:28
Altul mort "de" covid. Oare jegurile astea nu se mai satură odată?
22 iulie 2020, 17:40
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.2 o C
Dorohoi
-4.0 o C
Bucecea
-4.5 o C
Darabani
-2.8 o C
Saveni
-4.2 o C
Ştefăneşti
-0.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.