Top News
Avocatul Vasile Tudor a cerut ACHITAREA primarului din PATRU motive esențiale

Pentru primarul Cătălin Flutur judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, urmare a unei anchete a DNA Suceava, concluziile finale au fost depuse de cunoscutul avocat Vasile Tudor.

Apărătorul legal al primarului a desființat acuzațiile care i-au fost aduse lui Cătălin Flutur și și-a argumentat pledoaria pas cu pas indicând articole de lege dar și aria de competență a primarului, din punctul de vedere al atribuțiunilor de serviciu.

 

În primul rând…

 

„neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuții de serviciu reglementate expres prin legislația primară adică legi și ordonanțe ale Guvernului”.

 

Cu alte cuvinte, avocatul apărării arată că primarul Cătălin Flutur nu a făcut altceva decât să țină cont de cont de legile primare aflate în vigoare la momentul semnării contractului de concesiune cu SC Moldova Universal.  Iar acuzația de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit” este nefondată. Primarul Cătălin Flutur NU a încălcat, ci A respectat dispozițiile legale.

 

În al doilea rând…

 

Primarul, conform legii, duce la îndeplinire deciziile Consiliului Local.

 

„Trebuie reținut faptul că primarul are numai obligația de a respecta și aplica hotărârile adoptate de Consiliu Local NU și obligația de a le ataca, ci dimpotrivă are interdicția de a ataca hotătârile de Consiliu Local”,

Vasile Tudor, avocat

 

Ori modificarea prin HCL a redevenței de la Uvertura Mall nu a fost un atribut al primarului, ci o respectare a legii.

 

În al treilea rând…

 

A fost menționată și legislația privitoare la calitatea de ordonator de credite a primarului, ori în cazul de față, încheierea contractului de concesiune și a actelor adiționale au fost făcute de primar nu în această calitate ci în cea de mandatar al Consiliului Local, fiind împuternicit de consilieri pentru încheierea actelor juridice.

 

Și în al patrulea rând...

 

Avocatul a dat citire unui articol din caietul de sarcini și anume „clauzele financiare vor fi stabilite prin contractul de concesiune”, ceea ce înseamnă că și redevența face parte din acestea. Iar conform clauzei contractuale stabilită deja, ”pe durata de execuție a obictivului dar nu mai mult de 24 de luni de la data obținerii autorizației de construcție, redevența va fi de 4,91 de lei/mp, conform funcțiunii și anume organizare de șantier”.

 

Clauza financiară a fost stabilită în HCL nr. 419/31 octombrie 2006. Ulterior a fost aprobată prelungirea duratei de execuție și implicit și a redevenței.

 

Iar un alt aspect extrem de important și prezentat de avocatul Vasile Tudor a fost privitor la calitatea juridică a terenului care era în domeniul privat și nu în cel public și astfel nu constituia obiectul unei cercetări penale.

 

Ceea ce înseamnă că „autoritățile locale au o competență exclusivă privind administrarea domeniului privat iar Consiliul Local hotărâște vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietată privată a comunei, orașului sau municipiului după caz, în condițiile legii”,

 

„Nu este admisibil ca organele de urmărire penală să stabilească prețurile, redevențele, clauzele contractuale, interdicțiile de modificare a acestor clauze atunci când autoritățile administrative locale încheie acte sau contracte ce au ca obiect bunuri proprietate privată având calitatea de subiecte de drept civil”,

Vasile Tudor, avocat

 

Și nu în ultimul  rând apărarea a arătat că mare parte din probatoriul procurorilor s-a concentrat pe o lege care fusese deja abrogată și anume Legea 219/1998 care a fost înlocuită cu o ordonanță de urgență dar care nu este aplicabilă concesiunilor de bunuri proprietate privată a primăriilor.

 

„Rezultă că începând cu data de 30 iunie 2006, bunurile din domeniul privat al unităților administrativ teritoriale sunt reglementate numai prin dreptul comun, iar concesionarea acestora se face numai în baza unor regulamente adoptate de autoritățile administrației publice locale”,

Vasile Tudor, avocat

 

Concluzionând, contractul de concesiune nr. 3398/30 noiembrie 2006 și actele adiționale nr. 2/26 februarie 2010 și nr. 3/9 decembrie 2011 precum și Hotărârile Consiliului Local nr. 328/31 august 2006, nr.419/31 octombrie 2006, nr.12/28 ianuarie 2010 și nr.84/31 martie 2011 fiind adoptate și încheiate de autoritatea publică în calitatea sa de subiect de drept civil și în conformitate cu principiul libertății contractuale, gestionării și valorificării bunurilor din domeniul privat „este inadmisibilă cenzurarea voinței autonome a acestei autorități de către reprezentanții Ministerului Public”. Și astfel, este exclusă existența infracțiunii de abuz în serviciu.

Ca atare avocatul Vasile Tudor a solicitat achitarea lui Cătălin Flutur și ridicarea măsurilor asiguratorii.

loading...
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Scandal monstru în parcarea stadionului: un bărbat ar fi fost călcat, mașină luată la... palme – GALERIE FOTO
La puține minute de la finalul partidei FC Botoșani – Universitatea Craiova 1 – 1, desfășurată duminică, un incident zgomotos a avut loc în zona din spatele peluzei Ion Bordeanu.
TEATRU în fața polițiștilor, mama decedată pe pietriș! Un tată și fiul lui au mințit la accidentul de la Unțeni
Sâmbătă după amiază, pompierii de la ISU Botoșani au fost primii care au ajuns la un accident rutier în care o persoană se afla blocată într-un autoturism răsturnat marca VW Transporter. Femeia a fost scoasă inconștientă și resuscitată o oră pe pietriș, lângă mașină.
DOLIU în învățământ: Un îndrăgit profesor s-a stins astăzi din viață
Învățământul botoșănean este în doliu după ce un profesor s-a stins din viață în dimineața zilei de 18 august 2019.
Cornișa - un imens club în aer liber, mii de oameni sar lângă scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima trupă de impact național care urcat pe scena Summer Fest Botoșani 2019 a fost DJ Project. DJ Gino Mazotti și DJ Maxx au ajuns în fața spectatorilor de la Cornișa AquaPark & Sports după ora 20:30 și după ce au așteptat prin culise ca mai întâi să cânte Oana Tăbultoc.
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO
Un nou accident rutier s-a petrecut joi seară într-o comună din Botoșani.
Accident GRAV cu trei răniți: Mașină cu roțile-n sus, șofer de 21 de ani încarcerat - FOTOGALERIE
Eveniment rutier petrecut joi după-amiază în județul Botoșani.
Dosarul PANOUL: Inscripțiile elevului-erou regăsite peste decenii la celălalt capăt al țării - GALERIE FOTO
Spiritul lui Mugur Călinescu, elevul-erou din Botoșani care a înfruntat de unul singur Securitatea lui Ceaușescu, reînviat în Timișoara, localitate declarată în ianuarie 1990 oraș-martir al României.
ULTIMĂ ORĂ: Mașină cu trei tineri răsturnată pe Calea Națională, zeci de oameni adunați la accident – GALERIE FOTO
Eveniment rutier petrecut în urmă cu puțin timp pe Calea Națională, chiar în dreptul Bisericii Sf Ilie.
ARDE!!! În Botoșani se înregistrează cea mai insuportabilă CANICULĂ din țară
Botoșănenii care au ieșit astăzi pe stradă au avut de înfruntat temperaturi la limita suportabilității, specialiștii spunând că aici s-a înregistrat cel mai mare nivel al disconfortului termic din România.
Stupi FURAȚI la Botoșani, hoțul căutat după ce și-a uitat tricoul: Se oferă recompensă de 500 de EURO GALERIE FOTO
Un nou furt s-ar fi petrecut la Botoșani, iar hoțul este căutat pe rețele de socializare.
OFICIAL la Botoșani: Fără operații estetice în cabinete, botoșănencele nevoite să meargă în alte județe            
De multe ori suntem nemulțumiți de felul în care arătam astfel că avem tendința să recurgem la operații estetice. Unele doamne ar face orice să aibă sânii mai mari, nasul mai mic sau buze mai pline. Iar pentru a avea asta, chirurgia plastică pare unica soluție salvatoare.
Mamă prinsă vagabondând cu copilul în București! Adusă cu o mașină și lăsată în fața Direcției Copilului la Botoșani
Reprezentanții unei direcții a copilului din București au făcut un drum cu mașina la Botoșani pentru a aduce o femeie cu afecțiuni psihice prinsă pe stradă vagabondând cu un copil de 6 ani.
Gusturi muzicale: PETIȚIE pe Facebook, sute de botoșăneni îl cer la SummerFest-ul de la Cornișa pe… Adrian Copilul Minune – VIDEO :P
Un eveniment creat de un botoșănean a suscitat interesul câtorva sute de oameni, pe o rețea de socializare. Facebook, evident.
Chioșc ridicat de Primărie din curtea unei școli din municipiul Botoșani, polițiștii locali chemați în zonă – FOTO & VIDEO
După dezafectarea care a avut loc miercuri dimineață la o fostă crâșmă de pe strada Muncel, a urmat o alta astăzi, pe strada Prieteniei, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 12.
Managerul și directorul medical de la Spitalul Județean „la mâna” președintelui interimar al CJ: Pot destitui conducerea spitalului
Pe masa președintelui interimar al Consiliului Județean Botoșani se află două rapoarte, urmare a unor anchete efectuate la spitalul de la Săveni, unde a murit Toader Leampăr, fostul primar de la Vorniceni.
Fostă crâșmă dărâmată de Primărie și Poliția Locală, viceprimarul Murariu amenințat de „proprietar” – GALERIE FOTO & VIDEO
Acțiunile Primăriei de dezafectare a construcțiilor ilegale aflate pe domeniul public au continuat miercuri, 7 august 2019 pe strada Muncel din municipiul Botoșani, aflată în imediata apropiere a centurii Împărat Traian.
Plângere penală împotriva lui Eugen Țurcanu: Este acuzat că l-a strâns de gât pe medicul veterinar de la DSPSA și l-a izbit de pereți
Săptămâna în curs a început cu scandal la padocurile municipalității care sunt gestionate de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), aflată în subordinea Primăriei Botoșani și condusă de Eugen Țurcanu.
Fina ministrului Budăi a intrat bugetar într-o instituție din Botoșani, unde au fost 25 de candidați pe-un loc la concurs
Concurență acerbă pentru un post vacant la o instituție publică din Botoșani.
O zi cu adevărat deosebită! Doctorița Ciofu în ipostaze mai rare, a cântat și a făcut horă la Conacul Zăicești – GALERIE FOTO & VIDEO
Culoarea zilei a fost albul imaculat care exprimă puritate iar sloganul ales a fost „reușim împreună”. Într-o sală generoasă de la Conacul Zăicești au fost adunați mulți copii speciali pentru care mulți adulți, printre care și medicul Tamara Ciofu, refuză să lase să se întâmple un lucru: să le fie răpită copilăria.
Scandal într-o familie din Botoșani, vecinii au alertat autoritățile: Doi copii luați forțat de lângă părinți de Direcția Copilului
Caz dureros într-o localitate din Botoșani din cauza unor părinții care după ce beau, adică aproape zilnic, se ceartă până îi aud și vecinii. Ceea ce este trist este că doi copii mici sunt martorii frecvenți ai acestor scene.
Un lucru trebuie sa fie clar ca ”buna ziua”- redeventa supusa procesului publixc de licitatie este cea reala si legala. In rest, tertipuri avocatesti si afaceri pe spaga.
21 martie 2019, 18:18
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.