Top News
Avocatul Vasile Tudor a cerut ACHITAREA primarului din PATRU motive esențiale

Pentru primarul Cătălin Flutur judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, urmare a unei anchete a DNA Suceava, concluziile finale au fost depuse de cunoscutul avocat Vasile Tudor.

Apărătorul legal al primarului a desființat acuzațiile care i-au fost aduse lui Cătălin Flutur și și-a argumentat pledoaria pas cu pas indicând articole de lege dar și aria de competență a primarului, din punctul de vedere al atribuțiunilor de serviciu.

 

În primul rând…

 

„neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuții de serviciu reglementate expres prin legislația primară adică legi și ordonanțe ale Guvernului”.

 

Cu alte cuvinte, avocatul apărării arată că primarul Cătălin Flutur nu a făcut altceva decât să țină cont de cont de legile primare aflate în vigoare la momentul semnării contractului de concesiune cu SC Moldova Universal.  Iar acuzația de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit” este nefondată. Primarul Cătălin Flutur NU a încălcat, ci A respectat dispozițiile legale.

 

În al doilea rând…

 

Primarul, conform legii, duce la îndeplinire deciziile Consiliului Local.

 

„Trebuie reținut faptul că primarul are numai obligația de a respecta și aplica hotărârile adoptate de Consiliu Local NU și obligația de a le ataca, ci dimpotrivă are interdicția de a ataca hotătârile de Consiliu Local”,

Vasile Tudor, avocat

 

Ori modificarea prin HCL a redevenței de la Uvertura Mall nu a fost un atribut al primarului, ci o respectare a legii.

 

În al treilea rând…

 

A fost menționată și legislația privitoare la calitatea de ordonator de credite a primarului, ori în cazul de față, încheierea contractului de concesiune și a actelor adiționale au fost făcute de primar nu în această calitate ci în cea de mandatar al Consiliului Local, fiind împuternicit de consilieri pentru încheierea actelor juridice.

 

Și în al patrulea rând...

 

Avocatul a dat citire unui articol din caietul de sarcini și anume „clauzele financiare vor fi stabilite prin contractul de concesiune”, ceea ce înseamnă că și redevența face parte din acestea. Iar conform clauzei contractuale stabilită deja, ”pe durata de execuție a obictivului dar nu mai mult de 24 de luni de la data obținerii autorizației de construcție, redevența va fi de 4,91 de lei/mp, conform funcțiunii și anume organizare de șantier”.

 

Clauza financiară a fost stabilită în HCL nr. 419/31 octombrie 2006. Ulterior a fost aprobată prelungirea duratei de execuție și implicit și a redevenței.

 

Iar un alt aspect extrem de important și prezentat de avocatul Vasile Tudor a fost privitor la calitatea juridică a terenului care era în domeniul privat și nu în cel public și astfel nu constituia obiectul unei cercetări penale.

 

Ceea ce înseamnă că „autoritățile locale au o competență exclusivă privind administrarea domeniului privat iar Consiliul Local hotărâște vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietată privată a comunei, orașului sau municipiului după caz, în condițiile legii”,

 

„Nu este admisibil ca organele de urmărire penală să stabilească prețurile, redevențele, clauzele contractuale, interdicțiile de modificare a acestor clauze atunci când autoritățile administrative locale încheie acte sau contracte ce au ca obiect bunuri proprietate privată având calitatea de subiecte de drept civil”,

Vasile Tudor, avocat

 

Și nu în ultimul  rând apărarea a arătat că mare parte din probatoriul procurorilor s-a concentrat pe o lege care fusese deja abrogată și anume Legea 219/1998 care a fost înlocuită cu o ordonanță de urgență dar care nu este aplicabilă concesiunilor de bunuri proprietate privată a primăriilor.

 

„Rezultă că începând cu data de 30 iunie 2006, bunurile din domeniul privat al unităților administrativ teritoriale sunt reglementate numai prin dreptul comun, iar concesionarea acestora se face numai în baza unor regulamente adoptate de autoritățile administrației publice locale”,

Vasile Tudor, avocat

 

Concluzionând, contractul de concesiune nr. 3398/30 noiembrie 2006 și actele adiționale nr. 2/26 februarie 2010 și nr. 3/9 decembrie 2011 precum și Hotărârile Consiliului Local nr. 328/31 august 2006, nr.419/31 octombrie 2006, nr.12/28 ianuarie 2010 și nr.84/31 martie 2011 fiind adoptate și încheiate de autoritatea publică în calitatea sa de subiect de drept civil și în conformitate cu principiul libertății contractuale, gestionării și valorificării bunurilor din domeniul privat „este inadmisibilă cenzurarea voinței autonome a acestei autorități de către reprezentanții Ministerului Public”. Și astfel, este exclusă existența infracțiunii de abuz în serviciu.

Ca atare avocatul Vasile Tudor a solicitat achitarea lui Cătălin Flutur și ridicarea măsurilor asiguratorii.

loading...
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directoarea DSVSA „detașată” de zvonaci în sudul țării: Este urât când apar lucruri din astea
Zvonurile au început să se propage din seara zilei de miercuri, 22 ianuarie 2020. Mai multe surse neoficiale indicau faptul că directoarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) ar fi fost detașată în alt județ.
Tânăr de 21 de ani MORT în Spania! Familia are nevoie de AJUTOR să-l aducă acasă
O familie greu încercată de soartă se află în fața unei pierderi cumplite. Este vorba despre familia Adron din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni care și-a pierdut unicul fiu.
O instituție de la Botoșani a căutat să cumpere 6 apartamente și nu a găsit NIMIC pe piața imobiliară locală
Am putea spune că această situație reprezintă paradoxul pieței imobiliare actuale, care se află într-o ascensiune continuă de vreo patru ani, cel puțin în privința blocurilor nou construite.
După 5 ani de zile!!! CLASARE în dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Poliției: Faptele NU EXISTĂ!
Au fost cinci ani de zile de coșmar pentru Cristian Cucoreanu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava, după un denunț făcut de un coleg.
Aproape 100 de oameni în frunte cu primarul și preotul au încercat să scape un botoșănean de pușcărie! Au reușit parțial
Trimis în judecată pentru infracțiunea de tentativă de omor, un botoșănean din localitatea Victoria, comuna Stăuceni, a avut larga susținere a oamenilor din comunitate pentru a-și ispăși pedeapsa într-un mod mai blând.
DECIZIE în dosarul „păcănele”! Val de achitări pe probe (i)legale, afaceriștii puși să plătească sume URIAȘE
Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava s-au pronunțat astăzi în dosarul jocurilor de noroc instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava și care a vizat mai mulți oameni de afaceri din Botoșani.
SCANDAL de la blocarea microbuzelor la persoane fizice și juridice! Zeci de roți blocate și ridicări la Pacea – GALERIE FOTO
Acțiunile au avut loc urmare a sesizărilor repetate ale cetățenilor cu privire la parcarea neregulamentară a autovehiculelor.
Fată de 14 ani din Botoșani însărcinată cu un bărbat cu 13 ani mai mare decât ea
O poveste de iubire între doi tineri este obiectul unui dosar penal aflat pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani.
Accidentul MORTAL de lângă Permise: PRIMELE cuvinte ale băiatului care a omorât un om cu mașina
Pe 18 iunie 2017 un cumplit accident rutier a avut loc pe Calea Națională, lângă sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), un bărbat fiind omorât în timp ce citea ziarul în stația de maxi-taxi.
Loading...
O nouă LOVITURĂ pentru PSD! Afacerista vicepreședinte la Județ a trecut la ALDE
Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani mai înregistrează o pierdere din rândul membrilor cu funcție de conducere. 
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”
Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.
10 pentru primării! ALDE a prezentat o parte din candidații la alegerile locale, de la primarul „fără chip” la fostul șef de post – LISTA & FOTOGALERIE
Sala de conferințe a Filialei ALDE Botoșani din clădirea cu sticlă situată în Centrul Istoric al orașului a devenit din nou neîncăpătoare joi, 16 ianuarie 2020 când Florin Țurcanu l-a avut ca invitat principal pe senatorul Varujan Vosganian dar și pe o parte dintre candidații la primăriile din județ din partea acestui partid.
Anchetă la Parchet! Fostul director al Penitenciarului ar fi fost plătit pentru zeci de zile în care n-a fost la serviciu
În timp ce gardienii Penitenciarului Oradea au adunat peste 103.000 de ore suplimentare muncite, dar neplătite, fostul director al Penitenciarului Oradea, comisarul şef Marius Hliban, şi-a „rezolvat”, într-un singur an, 255 ore suplimentare fictive, fiind pontat chiar şi în concediu.
Luptă politică în „patria” secretarului general PNL, viceprimarul îl contracandidează la Primărie
„Stimați cetățeni ai Comunei Dângeni, pentru a clarifica si limpezi situația, vă aduc la cunostință că îmi voi depune candidatura pentru funcția de primar. Din respect pentru dv, colegi și colaboratori consider că trebuie să aveți o informare corectă și necesară.Vă mulțumesc pentru colaborare și încredere”.
Loading...
Magazin DEVASTAT de botoșăneni! Oamenii s-au călcat în picioare pentru tot felul de lucruri la prețuri ridicole – GALERIE FOTO & VIDEO
Lichidările de stoc sunt foarte pe placul românilor, deși astfel de imagini pot fi observate pe alocuri și în țări mai cu pretenții.
Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim… dar să fie în engleză: O statistică îngrijorătoare la Botoșani
Pe 15 ianuarie sărbătorim și la Botoșani, cu mai mult sau mai puțin fast, Cultura Națională. Se vor recita poezii, se va vorbi frumos despre ceea ce ne definește, despre identitate națională, cultură, limbă.
Pariul lui Florin! Fratele Mihai, europarlamentar până la alegerile locale: Pe experiența mea mă bazez când spun asta
Fratele coordonatorului ALDE Botoșani pare că s-a născut sub semnul norocului, politic și financiar. Pentru a doua oară în două legislaturi consecutive, Mihai Țurcanu ar putea obține un mandat de europarlamentar prin redistribuire.
Milionarul din Botoșani care construiește iar în centrul orașului: blocuri cu spații comerciale și birouri, locuri de parcare, chiar și-un after school
O nouă investiție mobiliară importantă va fi făcută într-o zonă centrală a municipiului Botoșani și îi aparține și de această dată omului de afaceri Tonino Boldea.
Năucitor: Autostrada Moldovei NU poate fi făcută cu fonduri UE, trebuie schimbată legea
La două luni după instaurarea Guvernului Orban, proiectul Autostrăzii Unirii bate pasul pe loc, la fel ca în guvernarea PSD. Finanţarea construirii cu fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 „nu este posibilă în condiţiile legislaţiei actuale, iar finanţarea în cadrul următoarei perioade de programare depinde de modificarea legislaţiei, de rezultatele studiului de fezabilitate şi de alocarea financiară disponibilă“.
Un taximetrist a transformat Centrul Vechi în stradă, polițiștii de la ”Locală” îi pregătesc niște... puncte – FOTOGALERIE
Anul 2019 s-a încheiat cu un chef de proporții în Centrul Vechi la care nu a intervenit vreo autoritate publică finanțată din banii cetățenilor, iar 2020 începe cu un taximetrist care traversează zona istorică a urbei deși circulația autovehiculelor este interzisă acolo.
Un lucru trebuie sa fie clar ca ”buna ziua”- redeventa supusa procesului publixc de licitatie este cea reala si legala. In rest, tertipuri avocatesti si afaceri pe spaga.
21 martie 2019, 18:18
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Știu că viața ne-a împrăștiat în multe colțuri ale lumii, unii am rămas aici, alții ați plecat, dar cu ajutorul adminului ne-am strâns cu toții în grupul acesta! Astăzi vreau să vă rog să îl ajutăm pe Mihăiță, s ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
23 ianuarie 2020
EUR
Euro
4.7790 lei
USD
Dolarul SUA
4.3101 lei
CHF
Francul elveţian
4.4487 lei
GBP
Lira sterlină
5.6586 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9337 lei
XAU
Gramul de aur
215.3851 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2442 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4187 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9606 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1899 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.