Top News
Avocații și familia Alexandrei bănuiesc că doctorița Pitrop își pregătește plecarea din România și au cerut oficial arestarea acesteia

O solicitare adresată  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a fost depusă în această dimineață la inspectorul de caz delegat în acest dosar, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Se cere oficial arestarea doctoriței

 

Este semnată de Biroul de Avocatură Gianina Poroșnicu în numele membrilor familiei Alexandrei Ivanov care s-au constituit părți civile în dosarul de urmărire penală.

 

Sunt trei solicitări clare trecute în adresa destinată procurorului de la Suceava și anume:

 

  • Punerea în mișcare a acțiunii penale față de Mariana Pitrop, suspectă în prezentul dosar, luând în considerare îndeplinirea tuturor condițiilor prevăzute de art. 309 Cod procedură penală.
  • După punerea în mișcare a acțiunii penale, solicitarea de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța competentă luării față de dr. Pitrop măsurii arestului preventiv, prevăzută de art. 223 Cod procedură penală raportat la dispozițiile art. 202 Cod procedură penală.
  • Asigurarea accesului părților civile și a avocatului Gianina Poroșnicu la actele înaintate la dosar de către suspectă în legătură cu bunurile pe care le deține, actul de partaj în cauză și orice alte detalii financiare relevante de care dispun organele de urmărire penală, în urma dispunerii măsurii sechestrului asigurător în data de 29.09.2023, în baza dispozițiilor art. 94 alin. 1 Cod procedură penală.

 

Solicitarea are la bază o prevedere a codului penal prin care se asigură părților civile „dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepții și de a pune concluzii precum și dreptul de a formula orice alte cereri ce țin de soluționarea laturii penale a cauzei”.

 

În legătură cu punerea în mișcare a acțiunii penale, în cerere se arată următoarele:

 

„Considerăm că procurorul de caz trebuie să dispună punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspecta în prezentul dosar, deoarece sunt îndeplinite condițiile pentru a efectua acest act procedural, dispoziții prevăzute de art. 309 alin. 1 Cod procedură penală care prevede că: «Acţiunea penală se pune în mişcare de procuror, prin ordonanţă, în cursul urmăririi penale, când acesta constată că există probe din care rezultă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi nu există vreunul dintre cazurile de împiedicare prevăzute la art. 16 alin. (1) »”.

 

Avocații mai arată că măsura arestării preventive poate fi luată de către judecătorul de drepturi și libertăți, în cursul urmăririi penale, de către judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau de către instanța de judecată în fața căreia se află cauza, în cursul judecății, numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune și există una dintre următoarele situații: ”inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată, ori a făcut pregătiri de orice natură pentru astfel de acte“.

 

„Considerăm că există indicii temeinice că suspecta (inculpata după admiterea solicitării de punere în mișcare a acțiunii penale) face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală și ulterior de la judecată. Aceste temeiuri se bazează pe faptul că anterior instituirii măsurii sechestrului asigurător de către reprezentantul Ministerului Public, numita Pitrop Mariana, a încheiat în mod fraudulos un act de partaj cu soțul acesteia, pentru a diminua activul său patrimonial, care ar avea ca rezultat nu doar sustragerea de la plata despăgubirilor familiei defunctei, ci și părăsirea intempestivă a țării de către aceasta în măsura în care încearcă să lichideze activul patrimonial, pregătind teren pentru o eventuală relocare, folosind resursele financiare obținute în urma partajului. Comportamentul său denotă în mod cert o încercare de a împiedica bunul mers al procesului penal și sustragerea de la urmărirea penală”,

Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Ivanov

 

Ori, potrivit reprezentantului legal al familiei Alexandrei, prin actul de partaj, medicul ar fi încercat să fraudeze părțile civile constituite în dosar pentru daune morale și materiale.

 

În încheiere, în adresa transmisă se arată că măsura arestului preventiv poate fi luată față de o persoană dacă, „din probe, rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune intenționată contra vieții, o infracțiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane”.

 

Iar reprezentanții legali ai familiei arată că, în cazul de față a rezultat decesul pacientei Alexandra Ivanov, pe perioada cât se afla în Maternitatea Botoșani, iar medicul amintit era de gardă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru
Spitalul „Mavromati” caută să angajeze casă de avocatură în procesul pentru cazul Alexandrei Ivanov

 

Botoșănenii rupți în două în 2023, de Ziua Națională a României – VIDEO&GALERIE FOTO
Cea mai importantă zi din an a fost marcată în modul tradițional cu care s-au obișnuit locuitorii municipiului Botoșani.
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.