Top News
Artista de la Prisacani iubită de botoșăneni a ajuns pe acoperișul României cu ia cusută de bunica Anica – GALERIE FOTO & VIDEO

Iustina Irimia Cenușă nu mai are nevoie de prezentare, pentru că botoșănenii în marea lor parte o cunosc și o îndrăgesc. Și nu doar ei, ci și românii care au rezonat cu „Fetele de la Botoșani” când au lansat invitația muzicală ”Hai la Botoșani”, cu un succes real în lumea artistică românească.

Iustina a ajuns pe culmi

 

 

Iustina, fire aventuroasă, și-a testat limitele într-o nouă experiență, pusă la cale cu multă dragoste de partenerul ei de viață, preotul Teodor Cenușă, care a planificat un concediu inedit ce se încadrează în categoria celor care (încă) doresc să descopere România frumoasă.

 

Artista din Botoșani a urcat recent pe cel mai înalt vârf montan din România, la 2.544 metri altitudine: „Am urcat pe Vârful Moldoveanu cu ia cusută de bunica Anica”, ne-a transmis entuziasmată.

 

Și-a filmat experiența din acest an, vacanța în care a uitat de pandemie și de toate grijile care sălășuiesc printre oameni.

 

Și-a început clipul, din prima zi, cu o scurtă descriere a sa, la persoana a treia:

 

„Vine de la Prisacani, Flămânzi, Botoșani și a ajuns tocmai pe Vf. Moldoveanu”

 

Familia Cenușă a campat undeva la limita județelor Brașov și Argeș într-un camping cu corturi care le-au oferit toate condițiile pentru o vacanță de neuitat: au avut încălzire proprie, paturi, băi și dușuri.

 

Frumoși înconjurați de frumos

 

Prima zi au dedicat-o peisajelor care le-au bucurat privirile și încălzit sufletele: „România frumoasă, România colț de rai”. Trebuie doar să fie descoperită bucățică cu bucățică, ne transmite Iustina.

 

Ziua a doua a însemnat una dintre cele mai mari provocări pentru ea, un vis care a devenit realitate. Cu rucsacul în spate părea o fetiță care s-a aventurat pe cărările muntelui.

 

 „Ne-am propus astăzi un obiectiv măreț. Dar vă iau cu mine pentru a vedea dacă reușim ceea ce ne-am propus. Oricum, urați-ne baftă, că avem un drum solicitant de făcut”,

Iustina Irimia Cenușă, artistă.

 

Au băut apă rece și cristalină din izvoarele de munte, au admirat priveliști unice și măgăruși sălbatici.

 

 

„Pentru priveliștea asta, merită orice efort”.

 

Și a ajuns pe Vârful Moldoveanu, printre opriri și cântece de la Flămânzi – Botoșani. A ajuns sus mângâiată de razele soarelui și sub tricolorul țării noastre.

 

„Toate le pot întru Hristos, cel care mă întărește. Hristos m-a întărit și iată unde am ajuns eu. Pe acoperișul României, la Vârful Moldoveanu, 2.544 de metri, cel mai înalt vârf montan am României. Sunt foarte fericită, sunt foarte bucuroasă că mi-am mai îndeplinit un vis. Nu sunt o fire sportivă, activă și am avut mari emoții dar iată că, prin determinare, prin voință și prin nerenunțare atunci când e mai greu, toate se pot înfăptui”,

Iustina Irimia Cenușă, artistă.

 

 

„Oricine poate s-o facă”, ne-a dezvăluit Iustina. O experiență la care a visat mult de tot și odată trăită, i-a creat o sumedenie de emoții.

 

„Mi-am dorit să marchez acest moment și de aceea mi-am pus în rucsacul cu care am urcat pe munte și ia cusută de mâna bunicii Anica și mă bucu tare mult că, iată, am ajuns aici și pot să îi arăt bunicii unde a ajuns ia de la ea, de la Prisacani, Flămânzi, Botoșani. A ajuns tocmai pe Vârful Moldoveanu”,

Iustina Irimia Cenușă, artistă.

 

Coborâre cu picioarele zdrelite

 

Coborârea a fost lină, într-un mijloc de transport. Însă abia atunci Iustina a resimțit oboseala urcării pe cel mai înalt vârf montan.

 

„Mi-s aproape zdrelite picioarele, mă dor foarte tare și cu siguranță voi avea febră musculară, dar a meritat din plin”,

Iustina Irimia Cenușă, artistă.

 

Zilele au trecut, fiecare cu povestea ei. Pentru că probabil au mai rămas locuri frumoase nedescoperite de familia Cenușă care și-a îmbogățit din plin vara aceasta, valiza cu amintiri frumoase.

 

loading...
Minunea din viața familiei Cenușă! Crăciunul perfect sărbătorit în familie într-o atmosferă de împlinire sufletească! FOTO&VIDEO
Sfaturi de la polițiștii botoșăneni pentru vacanţă în siguranţă

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Afacerea „chiria”: Zeci de botoșăneni își închiriază apartamentele, prețurile apropiate de cele din orașele mari
Într-o perioadă grea din punct de vedere economic mai mulți botoșăneni și-au scos la vânzare sau spre închiriere proprietățile: apartamente, garsoniere sau chiar vile.
Ludovic Orban a promis la Botoșani drumuri europene inclusiv pentru Moldova: Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare GALERIE FOTO & VIDEO
Premierul României a revenit la Botoșani în cadrul unei vizite electorale, premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie 2020. De altfel sintagma acestei zilei de sâmbătă, 19 septembrie 2020 a fost „au mai rămas opt zile”.
Artiștii care au îngenuncheat politica: ”Am putea povesti istoria armenilor din România pornind de la această expoziție impresionantă” - GALERIE FOTO & VIDEO
Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, un eveniment care a adunat la un loc zeci de botoșăneni, dar și un ambasador, doi parlamentari și chiar unii candidați, a reușit o performanță greu de atins în vremurile noastre: nu s-a rostit nici un cuvânt despre politică, nu s-au făcut promisiuni. Nu au lipsit, însă, aplauzele.
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Loading...
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
Loading...
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8722 lei
USD
Dolarul SUA
4.1883 lei
CHF
Francul elveţian
4.5207 lei
GBP
Lira sterlină
5.3309 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9731 lei
XAU
Gramul de aur
249.2556 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3324 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9451 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1240 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
18.8 o C
Bucecea
19.0 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
18.4 o C
Ştefăneşti
24.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.