Top News
ACȚIUNE impresionantă la prima oră! Zeci de mașini cu voluntari au plecat să împartă zâmbete la mii de copii din Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

Ora 8:00 a dimineții de vineri, 18 decembrie 2020. Doar câteva zile rămase până la Crăciun. Zeci de voluntari botoșăneni erau adunați în curtea Incubatorului de Afaceri de pe Șoseaua Iașului, în mașinile proprii, cu veste pe care era inscripționat numele Asociației Grup Civic și cu măști de protecție care aveau aceeași inscripție.

Zeci de oameni cu suflet mare uniți pentru copiii necăjiți ai Botoșanilor 

 

 

În curte era formată o coadă de mașini, în apropiere de spațiul primit de la Primăria Botoșani de Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic era un adevărat furnicar de oameni. Tineri mai ales în cupluri dar și persoane căsătorite. La apelul lansat de Daniel Câșlariu pentru Campania „5.000 de zâmbete” din anul 2020, ecolul a fost unul impresionant.

 

S-au strâns în total 50 de mașini care să parcurgă traseele din județ pentru a ajunge la copii necăjiți cu dulciuri, portocale și măscuțe de protecție, timp de trei zile. Astăzi a fost prima zi și au plecat în mai multe comune zeci de mașini.

 

Fete și băieți emoționați deja de ceea ce vor vedea la destinație, copii care se vor bucura cu adevărat de cadourile primite.

 

Lista cu beneficiarii a fost primită de la Inspectoratul Școlar Județean.

 

„Avem un număr de 30 de mașini, cu 30 de voluntari. Vom ajunge la Cândești, Concești, Coțușca, Cristinești, Dersca, Havârna, Hilișeu Horia, Hudești, Păltiniș, Pomârla, Rădăuți Prut, Viișoara și Vlădeni. Astăzi cred că reușim să ajungem undeva la 1.800 – 2.000 de copii. În 3 zile, împreună cu 80 de voluntari cu 50 de mașini, vom ajunge la 5.000 de copii. Avem un număr de peste 200 de profesori care ne așteaptă la fața locului, și ei vor fi voluntari și un număr de 33 de directori de școli. Copiii vor veni la școală, dar nu vor intra în unitățile de învățământ”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

Campania „5.000 de zâmbete” este la a doua ediție, iar anul acesta a avut o amploare deosebită. Cauzată și de restricțiile cauzate de pandemie care au venit cu multe provocări pentru a face posibilă călătoria „vânătorilor de zâmbete” la copilașii necăjiți din județul Botoșani.

Iar ideea a pornit de la o poveste de viață. A lui Daniel Câșlariu, inițiatorul acestui demers.

 

 

„Povestea mea de viață m-a determinat să mă implic. Și eu la rândul meu am fost în situația lor în care așteptam să vină iarna, să vină sărbătorile pentru ca, cei de la școală să-mi dea un pachețel, pentru că mama nu avea posibilitatea să-mi dea un pachețel. Credeți-mă, am văzut anul trecut copii care efectiv au mușcat din portocală, copii care mi-au spus că vin la școală pentru cornul și laptele pe care-l primesc sau copil care mi-a spus că el nu a mâncat niciodată ciocolată, copil în clasa I în 2019, nu l-am crezut, am desfăcut un Moș Crăciun din ciocolată, copilul a pus ciocolata la gură și nu a mai luat-o, mi-a spus că nu a mai mâncat niciodată așa ceva”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic

 

 

Alexandra Bălineanu este profesor de matematică în viața de zi cu zi și o iubitoare de copii. A început activitatea de voluntariat în campania de anul trecut și de atunci este activă în cadrul asociației.

A rămas cu urme adânci lăsate în drumurile la copii pe care le-a făcut anul trecut. Și a vrut să fie iar mesager al bucuriei, pentru ei.

 

„Am avut un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte și de asta am hotărât ca și anul acesta să mă alătur lui Daniel și să-l ajut cât de mult pot, să ducem la capăt și campania de anul acesta. Am fost anul trecut la o școală și sunt unii copii care nu au nevoie doar de acel pachețel de dulciuri și portocală, ci și de iubirea noastră. Noi primim cele 5.000 de zâmbete dar și oferim zâmbetele și iubirea noastră, sunt unii care nu au parte nici măcar de acest lucru”,

Alexandra Bălineanu, voluntar Asociația Grup Civic

 

„Nu ai cum să nu te implici”

 

David Cical în schimb, este la prima implicare în cadrul campaniei „5.000 de zâmbete” și era deja emoționat înainte de a pleca pe propriul traseu.

L-a parcurs alături de un prieten, motivat de Daniel dar și de oamenii cu suflet mare care au donat pentru a face posibilă această amplă campanie de donare de dulciuri către copiii județului.

 

„Nu ai cum să nu te alături, nu ai cum să nu te implici. Nu poți să stai să te gândești că poți să ajuți 5.000 de copii cu niște dulciurele, e o chestie tare faină, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Deși ar trebui să ne implicăm pe tot timpul anului, să ajutăm copiii și familiile. Având în vedere că este pentru prima dată când mă întâlnesc cu copiii, anul trecut nu am fost în teren, am niște emoții destul de mărișoare, dar cred că va fi ceva absolut minunat. Și eu și colegul meu din mașină am ceva emoții, cred că vom fi genul acela de omuleți cărora le vor da lacrimile și ne vom duce în mașină să nu ne vadă nimeni”,

David Cical, voluntar Asociația Grup Civic

 

Voluntarii au primit și câte un sendviș și o apă din partea organizatorilor având în față o zi care probabil că s-a dovedit a fi lungă pentru cei cu trasee în comunele mai îndepărtate. Toți au stabilit ca ora de sosire la destinație să fie intervalul 12:00 – 12:30 când copiii au fost adunați de profesorii și directorii voluntari în preajma școlilor pentru a primi cadourile.

Voluntarii vor merge în județ și în zilele de sâmbătă și duminică.

loading...
ADEVĂRATA poveste a lui Daniel Câșlariu! Ce a făcut botoșăneanul înainte și ce salariu încasează de la Asociația Grup Civic

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Loading...
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
Loading...
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
4.1 o C
Bucecea
5.4 o C
Darabani
3.7 o C
Saveni
5.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.