Ştiri
Ziua Drapelului, sărbătorită la Botoșani cu cântece patriotice: ”Biserica și tricolorul ne-au ținut uniți atâta amar de ani” GALERIE FOTO & VIDEO

O întâlnire între generații, un împreună-răspuns la vremurile tulburi pe care le străbatem, credință  împărtășită și mărturisită.

Momente emoționate s-au derulat, vineri seara, în curtea unei biserici din Botoșani, unde un eveniment dedicat drapelului României a fost urmărit de botoșănenii care mai cred că a-ți iubi țara înseamnă, mai presus de toate, să îți respecți înaintașii.

 

Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din Botoșani, dirijor Gabriel Corolea, și Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință” au organizat vineri, 26 iunie, un impresionant concert de cântece patriotice.

 

Evenimentul, dedicat Zilei Drapelului, a avut loc la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” și a adunat la un loc zeci de botoșăneni care au venit, odată cu răcoarea serii de vară, să asculte cântecele care altădată au însoțit soldații în bătălii sau au mângâiat inimile deportaților ori pe cele ale răniților rămași în urma frontului.

 

Cântece dedicate Basarabiei, Moldovei sau Transilvaniei. Poezii care au făcut ochii privitorilor să lăcrimeze sub impactul emoțiilor, cuvinte menite să trezească în inimile celor prezenți nu doar sentimente de mândrie, dar și de apartenență la un neam, la un popor, la o biserică-familie.

 

”Din cauza vremurilor pe care le trăim nu am putut susține concertul așa cum eram noi obișnuiți, în sala de spectacol, cu invitați. Dar cred că cel mai important acum este că nu uităm că avem un tricolor. Și nu contează unde și cum îl cinstim. Ci faptul că îl cinstim. Și unde poate fi mai frumos să cinstim tricolorul decât în biserică? Pentru că, până la urmă, biserica și tricolorul ne-au ținut uniți atâta amar de ani. Nu putem uita că prin tricolor noi ne cunoaștem trecutul, ne arătăm prezentul și ne pictăm viitorul”,

Gabriel Corolea, dirijorul Corului ”Sf. Ioan Iacob Hozevitul”

 

S-au auzit, în seara zilei de vineri, cântece precum ”Imn pentru Basarabia”, ”Când a fost să moară Ștefan”, ”Basarabie frumoasă”, ”Avem o țară sfântă” sau ”Doamne, ocrotește-i pe români”.

 

 

”Putem opri această cădere doar prin tinerii care vin din urmă”

 

Printre cei care au asistat la momentul pregătit de organizatori s-au numărat vârstnici, dar și numeroși tineri și copii.

 

”Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să punctăm acest moment. Îi mulțumim lui Gabriel Corolea că ne-am întâlnit, la fel ca în fiecare an, chiar dacă anul acesta e puțin mai deosebit din cauza pandemiei de coronavirus. Vom continua să facem astfel de acțiuni pentru că nu putem să ne bazăm pe autorități. S-a văzut și la celelalte evenimente din starea de alertă, de urgență, pe care statul român le-a tratat cu superficialitate. Și asta ar trebui să dea de gândit tuturor românilor care mai continuă să creadă că mai avem o clasă politică al cărei scop este să promoveze românismul și să lupte pentru România românilor. Pe de altă parte, suntem tot mai bucuroși pentru că vedem că din ce în ce mai mulți tineri simt nevoia de a avea niște valori identitate pe care statul român nu reușește să le aducă în viețile lor prin sistemul de învățământ, prin societatea pe care o păstorește cu atâta lipsă de grijă”,

Bogdan Cărăușu, Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință”

 

Bogdan Cărăușu s-a arătat impresionat în special de prezența tinerilor la eveniment, considerând acest lucru drept un semn că noua generație începe să înțeleagă care îi este menirea.

 

”Sunt foarte mândru de acești tineri care caută să înțeleagă ce rol au ei, ca români, și caută să vadă dincolo de imediatul zilei de azi care le spune că cel mai bun lucru ar fi să plece din țară. Le oferim și varianta de a vedea că au fost români care au rămas, s-au sacrificat pentru țară, în condițiile în care le-ar fi fost mult mai bine să plece. De asta cred că ar trebui să fim mai atenți cu generațiile tinere, să le canalizăm energia și tot elanul tineresc spre renașterea acestei țări. Pentru că, dacă privim și din punct de vedere demografic, din punct de vedere social și economic, suntem pe o pantă destul de abruptă. Putem opri această cădere doar prin tinerii care vin din urmă, prin eforturile lor conjugate cu susținerea noastră”,

Bogdan Cărăușu, Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință”

 

 

”Mi-au dat niște emoții foarte mari”

 

Prezent la eveniment, Daniel Câșlariu, președintele Asociației ”Grup Civic” Botoșani, spune că ar fi vrut ca prezența tinerilor să fi fost și mai numeroasă. Însă a apreciat atmosfera deosebită, calitatea spectacolului și faptul că, prin astfel de evenimente, botoșănenii demonstrează că respectă și păstrează vie memoria înaintașilor.

 

”Mi-a plăcut spectacolul, da, a fost foarte frumos. Copiii s-au pregătit foarte mult. Sunt bucuros că în județul Botoșani mai există și așa ceva, pentru că ne-am cam îndepărtat de lucrurile frumoase. A venit lumea, au ținut și distanța socială. Dar aș fi preferat să fiu mult mai mulți tineri. Cu toate acestea, atmosfera a fost una foarte frumoasă și îi felicit pe organizatori, pe Gabriel Corolea în special și pe toți copiii care au cântat. Mi-au dat niște emoții foarte mari, pentru eu mă consider un patriot și totdeauna o să lupt pentru țara mea, pentru județul meu.

Ar trebui să luăm aminte, să nu uităm că strămoșii noștri și-au dat viața pentru noi, au suferit ca noi să trăim ce trăim astăzi. Să avem libertate, să avem democrație, să fim liberi să decidem singuri. Și libertatea de exprimare! Ei au muncit pentru noi. Măcar atât putem face, să îi păstrăm, să îi respectăm în memoria noastră”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic Botoșani

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

 

Iată cum operează în Belgia medicul botoșănean prin realitatea augmentată: Un moment unic VIDEO
Medicina are de-acum un ajutor de nădejde: realitatea augmentată- mixtă. Aceasta presupune o îmbinare de elemente virtuale şi reale, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Craiova în doliu înaintea meciului cu FC Botoșani
Universitatea Craiova este în doliu înainte de meciul cu FC Botoșani. Ștefan Triță, primul abonat al sezonului 2020-2021 și persoana care oferea portrete jucătorilor la petrecerile organizate de club, a decedat.
Asta da „performanță” la Nova Apaserv: Stații de epurare în comune unde nu există apă și canalizare
La Botoşani, firma de apă canal a judeţului a construit, cu apoape 30 de milioane de lei, staţii de epurare în comune unde nu curge apa şi nu există canalizare. Astfel, investiţia este momentan inutilă, iar una dintre staţii zace închisă de aproape patru ani.
Accident în zona industrială, șoferii nu s-au înțeles și au chemat Poliția – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ o oră după accidentul de la Salcea, în care a fost implicat și un automobil din Botoșani, a avut loc un nou eveniment rutier.
Mașină din Botoșani făcută praf la Salcea, cinci oameni răniți – FOTO
Un accident rutier soldat cu rănirea a cinci persoane, între care doi copii, s-a produs vineri seară, în orașul Salcea din județul Suceava, după impactul puternic dintre două autoturisme.
Banii pentru Colegiul Laurian pierduți, Raluca Turcan extrem de supărată: Un subiect care este ca o rană pentru mine
Reabilitarea corpului principal al Colegiului Național AT Laurian a fost pusă pe așteptare. Asta după ce, suma alocată pentru realizarea acestei investiții s-a întors la bugetul de stat.
Raluca Turcan a promis că dublează numărul de angajați dintr-o instituție de la Botoșani
Una dintre problemele semnalate de funcționarii din sistemul de stat care lucrează în instituții din subordinea Ministerului Muncii este privitoare la deficitul de personal și volumul mare de muncă.
De la ZERO întârzieri la recalcularea pensiilor și sezonieri exportați – ACTIVITATEA instituțiilor de la Botoșani prin ochii Ralucăi Turcan
Raluca Turcan a susținut o conferință de presă în care a făcut o trecere în revistă a activităților din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.
Servicii de traduceri pentru o comunicare eficientă
(P) Atunci când vrei sau trebuie să pleci într-o altă țară, ai nevoie de o comunicare cât mai bună. Pentru a înțelege anumite exprimări și cuvinte, traducerile trebuie efectuate. Atât tu, cât și cel cu care vorbești, trebuie să înțelegeți despre ce discutați. În acest fel, ai nevoie de servicii de traduceri pentru o comunicare eficientă. Oricât de mult ai cunoaște o limbă, există exprimări juridice sau medicale pe care nu le înțelegi sau nu le poți traduce, așadar ai nevoie de traduceri de specialitate.
Loading...
Costel Șoptică a anunțat CÂND încep lucrările la drumul Botoșani – Târgu Frumos
În prezența ministrului Muncii, Raluca Turcan, Costel Șoptică a anunțat că în următoarele luni vor începe lucrările la cele două drumuri vitale pentru botoșăneni.
De ce TopScaune.ro este diferit de alt magazin online de scaune?
(P) În mediul online există numeroase magazine de scaune, însă TopScaune.ro este un magazin foarte special, fiind totodată şi foarte recomandat de utilizatori din mai multe motive. Acest magazin online se diferenţiază de concurenţă prin atenţia desăvârşită pe care o acordă scaunelor, din mai multe categorii, astfel încât la consumatorul final să ajungă doar cele mai bune produse.
ACUM - Raluca Turcan încheie vizita maraton de la Botoșani cu o conferință de presă – VIDEO
Ministrul Muncii a efectuat vineri o vizită de lucru la Botoșani.
Anul școlar ar putea să înceapă mai devreme - MOTIVUL
Ministrul Educației a anunțat această posibilă măsură, în condițiile în care România are printre cei mai scurți ani școlari dintre statele din Uniunea Europeană.
Bărbat adus în cătușe la Botoșani după ce și-a făcut de cap în trafic
Va sta după gratii câteva luni.
Loading...
Mii de angajați din Finanțe vor primi laptopuri pentru a munci de acasă
Ministerul Finanțelor Publice va achiziționa 3.700 de laptopuri necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie.
Peste 50 de îmbolnăviri la Botoșani în ultimele ore – SITUAȚIA pe localități
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele ore.
ALERTE privind măști de protecție neconforme, unele sunt pentru copii
Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Raluca Turcan așteptată de un pensionar nemulțumit - Nu plângeți că plâng și euFOTO & VIDEO
Raluca Turcan a venit vineri într-o vizită de lucru la Botoșani, iar în fața Palatului Administrativ a fost așteptată și de un pensionar nemulțumit.
O nouă licitație pentru locuri de parcare în municipiul Botoșani, CINE se poate prezenta
Pentru evitarea aglomerărilor și respectarea distanțării fizice, licitațiile vor avea loc la Sala Polivalentă, cu respectarea intervalului orar în care s-au făcut programările.       
Șfaițer s-a săturat de tribune goale și cere măsuri: Vrem să avem fani pe stadion
Cornel Şfaiţer, managerul lui Sepsi, a vorbit despre implementarea VAR în Liga 1.
Pe timpul pandemiei bisercile au fost de mare ajutor.
27 iunie 2020, 12:55
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.2 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.