Ştiri
Un criminal care a ucis două femei adus la Botoșani

A fost ridicat de polițiști zilele trecute.

Un individ de etnie romă în vârstă de 82 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost ridicat de polițiști de la domiciliu acum câteva zile, alături de alți membri ai familiei sale și dus în Penitenciarul Botoșani, având de executat 12 ani și 8 luni de închisoare, pentru exploatarea prin cerșetorie a unor tineri, în majoritate fete. Exploatarea se făcea prin aplicarea violenței asupra minorilor care produceau bani, fapt care nu miră având în vedere cine este Gheorghe Lazăr, dar și fiul său. Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, din care a executat doar ceva mai mult de jumătate, pentru uciderea a două femei. El a fost suspect principal și de o a treia crimă, care însă a rămas neelucidată, scrie Monitorul de Suceava.

 

Citiți în acest material un caz incredibil, despre ferocitatea unui om, un infractor până la capătul vieții am spune, care a putut recidiva și pentru că prevederile Codului Penal românesc lasă încă multe portițe și celor mai periculoși criminali. 

 

Pedepse pe măsura faptelor pentru clanul Lazăr

Revenind la ce s-a întâmplat recent, joia trecută, patru bărbați și o femeie de Câmpulung Moldovenesc, din clanul de romi Lazăr, au fost săltați de polițiști,  în baza unor condamnări definitive emise de instanțele de judecată, într-un dosar privind oameni exploatați prin cerșetorie, scrie Monitorul de Suceava. Pedepsele stabilite de Tribunalul Suceava, și confirmate în mare parte de Curtea de Apel Suceava, sunt următoarele: Gheorghe Lazăr, în vârstă de 82 de ani, are de executat 12 ani și 8 luni de închisoare, fiul său Gheorghe Lazăr, zis ”Norocel”, 10 ani, Tudor Lazăr, 10 ani, Florea Lazăr, 6 ani și 3 luni, Pardalian Lazăr, 8 ani și 6 luni, Livica Motan – 10 ani de închisoare.

 

Violență extremă și bani mulți în joc

Procurorii DIICOT au stabilit că inculpaţii au exploatat nu mai puţin de şapte victime, dintre care trei minore, iar faptele au fost comise în perioada 2013-2015. Romii căutau fete sau băieți din familii dezorganizate, îi luau la ei acasă, iar apoi îi obligau să apeleze în mod repetat la mila publicului în diferite localităţi rurale sau urbane, în care săptămânal erau organizate târguri şi pieţe, atât pe raza judeţului Suceava, dar şi în alte judeţe din ţară: Cluj, Neamţ, Botoşani, Arad, Bihor, Iaşi.

 

Probatoriul strâns de procurorii DIICOT au arătat că banii câştigaţi erau de ordinul sutelor de lei în fiecare zi. De exemplu, una dintre victime a fost o minoră în vârstă de 15 ani, obligată să cerşească prin pieţe, târguri, în apropierea supermarketurilor şi a unităţilor de cult. Adolescenta primea bani de la trecători şi erau zile când câştiga şi câteva sute de lei, banii fiind însuşiţi în totalitate de către Gheorghe Lazăr - „Norocel”.

 

Prezentăm aici doar un episod de agresiune, conform rechizitoriului de trimitere în judecată: „A legat-o de mâini şi de picioare pe victima minoră, a lovit-o cu pumnii, picioarele şi cu diferite obiecte contondente, după ce mai întâi îi punea un căluş în gură, pentru ca vecinii să nu audă ţipetele victimei, dându-i de mâncare numai resturi adunate de prin gunoaie”, este un pasaj din ce au stabilit procurorii DIICOT.

 

Acestea sunt, așadar, succint faptele pentru care Gheorghe Lazăr a ajuns din nou în pușcărie, la 82 de ani împliniți. Având în vedere că are de executat 12 și 8 luni, plus aproape 10 ani din detenția pentru crime, individul nu pare a mai avea vreo șansă de a ieși pe picioarele sale de după gratii.

 

Gheorghe Lazăr - 20 de ani de închisoare pentru două crime, fiul său, „Norocel” - 10 ani pentru complicitate

Ajungem acum și la crimele pentru care, atenție, a stat închis doar mai bine de zece ani. Pe data de 6 iunie 2000, în parcarea din apropierea cabanei Mestecăniş a fost găsit, acoperit cu fân şi cu o pătură, cadavrul unei femei tinere, de etnie romă, de aproximativ 25 de ani. Victima, aveau să concluzioneze legiştii în urma necropsiei, murise prin ştrangulare cu un bici, iar pe corp prezenta numeroase semne de violenţă.

 

După opt luni, la mijlocul lui februarie 2001, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localităţile Sadova şi Pojorâta, mecanicul locomotivei acceleratului Iaşi -Timişoara a observat cadavrul unei persoane.

 

Era tot o tânără de etnie romă, al cărei cadavru, aveau să stabilească poliţiştii, a fost aşezat pe şinele de cale ferată, pentru a simula un accident feroviar. Victima fusese omorâtă în altă parte, iar asasinii, în încercarea de a-şi acoperi urmele, au aşezat-o între şine, de-a lungul căii ferate. Trenul a trecut peste cadavru, însă nu i-a provocat nici o tăietură, iar la autopsie, legiştii au stabilit adevărata cauză a morţii: ştrangularea. La necropsie, s-a observat şi că victima avea pe corp urme ale unor agresiuni.

 

În cel de-al doilea caz, judiciariştii au reuşit să afle identitatea tinerei omorâte, o fată de 20 de ani, din comuna Vultureşti. Aşa au reuşit să ajungă şi la cei care au omorât-o. Gheorghe Lazăr, care pe atunci avea 63 de ani, şi fiul acestuia cu acelaşi nume, zis „Norocel”, la acea vreme de 17 ani. Făcând conexiuni între fapta din 2001 şi cea din 2000, ofiţerii şi procurorii criminalişti au reuşit să probeze că ambele crime au fost comise de Gheorghe Lazăr.

 

Și atunci oamenii legii au stabilit că cele două victime, care proveneau din familii dezorganizate de romi, erau obligate să cerşească şi să întreţină relaţii sexuale pe bani pentru clanul Lazăr. Practic, îndeletnicire pe care cei doi au reluat-o după ce au fost eliberați condiționat  Gheorghe Lazăr, tatăl, a primit 20 de ani pentru omor deosebit de grav, iar fiul său, 10 ani, pentru complicitate.

 

Principalul suspect şi într-o crimă care seamănă izbitor cu celelalte două

Acelaşi Gheorghe Lazăr a fost suspectul principal într-un alt dosar de crimă, faptă petrecută în 1996, când, pe data de 4 mai, pe raza satului Mestecăniş, comuna Iacobeni, într-o zonă împădurită, la aproximativ 30-40 de metri de drumul naţional 17, a fost descoperit cadavrul unei persoane de sex feminin, de aproximativ 35-40 de ani. Trupul neînsufleţit al victimei era în stare avansată de descompunere, o parte din cadavru fiind mâncat de animale. Femeia avea în jurul gâtului un laţ, răsucit cu ajutorul unei bucăţi de lemn. Legiştii au concluzionat la acea vreme că victima a murit ştrangulată, iar crima fusese comisă cu câteva luni în urmă. Modul de operare era similar cu cele două crime, însă în acest caz nu au fost probe, fapta fiind între timp prescrisă.

 

Eliberat după crime: ”Să nu mor în puşcărie, să mor acasă. Asta aş vrea...”

În spatele gratiilor, Gheorghe Lazăr s-a apucat de şcoală şi, la 71 de ani, a absolvit clasa I. A fost dat ca exemplu de reprezentanţii penitenciarului de la Botoşani.

După zece de ani de puşcărie, în noiembrie 2010, a fost liberat condiţionat, fiind considerat un „deţinut model” şi beneficiind de legislaţia care permite persoanelor private de libertate care au peste 60 de ani să iasă din puşcărie după executarea a jumătate din pedeapsa primită.

Din 20 de ani de temniţă, a scăpat doar cu zece executaţi. 

„În primul rând, vreau să îmi văd familia şi apoi să mă duc la o mănăstire, să mă închin, şi pe urmă să mor între ai mei. Să nu mor în puşcărie, să mor acasă. Asta aş vrea...”,

mărturisea din penitenciar Lazăr, care însă, revenit acasă, a uitat de această dorință. 

loading...
Indivizi care torturau tineri şi îi trimiteau la cerşit, aduși la Botoșani: Au de stat ani grei după gratii

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Peste 1.450 de cazuri noi și record de decese în ultimele 24 de ore – SITUAȚIA pe județe
Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 
Se dau 20.000 de lei de la stat, programul începe din toamnă: CINE va primi acești bani
Vești bune pentru mai mulți români. Aceștia vor putea beneficia de 20 de mii de lei prin intermediul unui program important. Înscrierile în program se pot face din toamnă.
Restaurantele ar putea rămâne închise până la sfârșitul anului: Trebuie să vedem evoluția
Redeschiderea restaurantelor ar putea rămâne sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Ministrul Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu, că autoritățile vor lua o decizie în acest sens în funcție de evoluția pandemiei la noi în țară.
Unii botoșăneni fără apă, Nova Apaserv face apel către oameni să NU mai ude culturile agricole
Nova Apaserv a transmis un comunicat de presă în acest sens pe care îl redăm mai jos. 
Violator ridicat de polițiști de acasă și băgat după gratii
Bărbatul a fost luat de polițiști de acasă și a fost escortat către Penitenciarul Botoșani.
Șofer de 70 de ani, beat, găsit pe Bulevard după ce a produs un accident
Bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice.
Noi infectări cu COVID-19 la Botoșani, un deces în ultimele 24 de ore
Creștere ușoară a cazurilor de coronavirus la Botoșani, potrivit celei mai recente raportări a Direcției de Sănătate Publică.
Cosmin Andrei: „Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor”
Viceprimarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei îi cere public primarului PNL, Cătălin Flutur să le explice botoșănenilor de ce propriul Guvern liberal a fost găsit vinovat de Curtea de Conturi de o serie de ilegalități care au atentat la viața oamenilor.
Tragedie în pădure: A murit strivit de un copac, polițiștii au deschis o anchetă
Polițiștii au demarat cercetările.
Loading...
ALDE Botoșani: Să facem din Botoșani un oraș în care să se vină, nu unul din care se pleacă!
Roxana Florentina Țurcanu este singura femeie care și-a asumat rolul de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, la alegerile locale din 27 septembrie.
Isprava unui bunic de 90 de ani, care a vrut să facă țuică: Trezit de pompieri în zorii zilei
A vrut să facă țuică, dar și-a incendiat o magazie.
Intervenţie dificilă a pompierilor, finalizată cu succes - GALERIE FOTO
S-a apelat și la un buldoexcavator, intervenția fiind una deosebit de grea.
Când faptele vorbesc: Tot oamenii simpli îi salvează pe cei în nevoință – GALERIE FOTO
Viaţă amară! Apropierea campaniei electorale îi face pe mulţi politicieni să iasă în faţă şi să-şi prezinte planurile şi realizările de până acum.
Mască în recreație, NU și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă, profesorii vor respecta alte reguli
Recomandarea vine de la directorul Institutului de Sănătate Publică.
Loading...
Botoșănean imobilizat pe Pietonalul Unirii și dus direct la Psihiatrie
Bărbatul a fost imobilizat după ce a început să înjure nu doar polițiștii locali, ci și trecătorii aflați în zonă.
ANUNȚ: Consiliul Județean organizează ședință de dezbatere publică pentru data de 01.10.2020
Județul Botoșani - Consiliul Județean, titular, anunţă publicul interesat asupra disponibilizării proiectului „Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Botoșani, 2020-2025” și finalizării Raportului de Mediu.
500 lei pentru elevii nevoiași, actul a fost publicat: Unde și cum vor putea fi folosite tichetele
Elevii din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi tichete în valoare de 500 de lei.
Mare supărare pe un primar botoșănean care a renunțat la festival: Suntem conștienți de dezamăgirea și tristețea pe care le simt toți
Distracția publică ce aduna mii de oameni în fiecare an pe data de 9 august, anul acesta nu a mai avut loc deși devenise o tradiție. Iar unii dintre oameni s-au supărat rău.
Premieră absolută la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea contribuabililor
Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual.
CINCI alianțe aprobate de BEJ pentru alegerile locale din 2020, „Mișcarea patrioților” a fost respinsă
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a aprobat, marţi, înregistrarea a cinci alianţe electorale la nivelul judeţului Botoşani, în vederea participării la alegerile locale din 27 septembrie.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Astăzi emoțiile sunt mult mai mari decât în momentul lansării, atunci am luat-o așa, ca pe o joacă, dar astăzi mi-am dat seama că joaca e serioasă”.Roxana Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8344 lei
USD
Dolarul SUA
4.0836 lei
CHF
Francul elveţian
4.4894 lei
GBP
Lira sterlină
5.3431 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8238 lei
XAU
Gramul de aur
253.5118 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4015 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9265 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0866 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.