Ştiri
Testul TOEFL - element al dosarului de aplicant la instituțiile superioare din Statele Unite

(P) Testul TOEFL este conceput pentru testarea nivelului de cunoaștere a englezei ca limbă străină. Se evaluează capacitățile de utilizare a acesteia la nivel academic. Rezultatele testului sunt necesare pentru admiterea în universități din peste 135 de țări din întreaga lume, inclusiv cele din Statele Unite. În prezent, în majoritatea țarilor, inclusiv în România, este disponibilă doar versiunea online a examenului - TOEFL iBT.

Probele constitutive ale testului TOEFL


Testul constă din 4 probe și evaluează cunoașterea limbii în domeniul principalelor abilități lingvistice: audiere, citire, vorbire și scriere. Unele sarcini sunt integrate, includ testarea mai multor abilități simultan. De exemplu, la o singură probă examinații trebuie să asculte un fragment, să citească un text și apoi să-și expună opinia oral. Toate secțiunile se susțin online, chiar și proba de vorbire, folosind căști și microfon. Examenul durează aproximativ 3 ore.


Structura și elementele examenului sunt:


1.    Lectura conține 3-4 pasaje cu tematică științifică. După citirea acestora examinatul trebuie să răspundă la 36-56 de întrebări legate de conținutul textelor, ideea principală, înțelegerea unor cuvinte și expresii. Pentru îndeplinire se acordă 54-72 de minute. Punctajul maxim e de 30 de puncte.
2.    Audierea - se evaluează percepția informației academice la auz. Candidații trebuie să răspundă la 34-51 de întrebări după ce au ascultat anumite fragmente din prelegeri, conversații, discuții în clasă. Durata probei e de 41-57 de minute și se pot acumula 30 de puncte.
3.    Vorbirea durează 17 minute și conține 6 sarcini. Examinații își exprimă opinia cu privire la subiectele propuse. Numărul maxim de puncte e de 30.
4.    Scrierea conține 2 secțiuni în care candidații scriu 2 eseuri, unul pe baza temelor din primele două secțiuni și un eseu argumentativ. Conținutul trebuie să fie corespunzător unor lucrări de la cursuri universitare. Pentru a redacta eseuri conform tuturor cerințelor, candidații pot recurge la servicii specializate, precum papernow.org, specialiștii angajați ale cărora le pot acorda ajutorul necesar. Scorul e de 30 de puncte. Astfel punctajul total al testului integral poate ajunge la 120.

 

Cum se face înscrierea pentru testare și costurile acesteia


Pentru a se înscrie la TOEFL pretendentul trebuie să-și creeze un cont personal pe site-ul oficial al ETS, organizația ce administrează testului. Aplicantul alege centrul de testare și data, face cunoștință cu cerințele înaintate. Este important să se țină cont de termenul de înregistrare. Ea se încheie de obicei cu o săptămână înainte de data testării, înscrierea târzie - cu 3 zile înainte. Pentru înregistrarea după data limită se achită o taxă suplimentară. Totuși înscrierea ar trebui făcută cu câteva luni înainte, pentru ca solicitantul să aibă suficient timp pentru pregătire. Pentru alegerea datei se ia în calcul și termenele limită de primire a dosarelor de aplicare la universitățile alese. Fără scorul TOEFEL ele nu vor fi examinate.
Amânarea datei de testare este posibilă doar dacă organizatorii au primit cerea cu 3 zile lucrătoare înainte de data planificată. Anularea și restituirea integrală a banilor este imposibilă, poate fi recuperată doar jumătate din suma achitată.
Anul acesta pentru test se va achita 215 dolari, cu ajutorul unui card sau cec bancar.
În România sunt mai multe centre de desfășurare a testului, în București, Cluj-Napoca, Brașov, Arad ș.a. Toate contrele sunt indicate pe site-ul oficial.

 

Rezultatele testării TOEFL


Rezultatele sunt afișate pe site-ul oficial în 10 zile de la testare. Rapoartele de scor sunt trimise examinaților după două săptămâni. Rezultatele sunt valabile timp de doi ani.
În contextul situației actuale de carantină din cauza Coronavirusului, dat fiind faptul că studenții nu pot susține testul în centrele specializate, ETS oferă posibilitatea de a susține examenul la domiciliu. Conținutul și cerințele față de testare sunt identice cu cele tradiționale și sunt monitorizate online de către un reprezentant oficial. Calculatorul trebuie să fie echipat corespunzător cerințelor. Astfel de testări vor avea loc până pe 30 iunie, în zilele de marți până joi.

 

Roxana Țurcanu la depunerea candidaturilor ALDE pentru Primărie: Este o zi extrem de importantă pentru noi
Roxana Florentina Țurcanu, singura candidată la funcția de primar al municipiului Botoșani și echipa ALDE- pregătite pentru municipale!
Vecinii au dat-o de gol: Tânăra de 21 de ani dată dispărută s-a ascuns într-o casă
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au reușit să o găsească pe Stoica Antonița, tânără 21 de ani dată dispărută de familie. 
Primarii obligați să doteze secțiile de votare cu o serie de materiale, prefectul: Nu cred că pentru dvs sunt lucruri noi
În cadrul ședinței de instruire de joi privind alegerile locale, prefectul Dan Nechifor le-a adus la cunoștință primarul principale atribuții pe care le au de îndeplinit.
Alegerile locale, pe pandemie: Medic de la DSP Botoșani - Trebuie să purtăm corect masca, să acopere gura și nasul
Având în vedere faptul că alegerile locale au loc pe pandemie, la ședința de instruire a primarilor a luat parte și medicul epidemiolog Irina Alecu.
MESAJUL președintelui BEJ Botoșani pentru pregătirea alegerilor locale din septembrie
Pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială, una dintre instruirile primarilor și secretarilor din județul Botoșani a avut loc în Amfiteatrul de la Cornișa.
Primarii și secretarii din județ instruiți pentru alegerile locale  - GALERIE FOTO
Astăzi, 12 august 2020, a avut loc ședința de instruire a primarilor și secretarilor din județ cu privire la modul de desfășurare a alegerilor locale.
ASTĂZI: Botoșaniul și Tulcea, județele cu cele mai puține noi cazuri de COVID – SITUAȚIA pe țară
Grupul de Comunicare Strategică a transmis situația cazurilor noi de îmbolnăviri. Județul Tulcea și Botoșaniul sunt județele cu cele mai puține noi cazuri.
ALEGERILE LOCALE: S-au constituit birourile electorale în tot județul Botoșani
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani anunță constituirea a tuturor birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale din județul Botoșani, în conformitate cu Circulara 428 a Biroului Electoral Central.
Sloturi online vs. sloturi offline
(P) Sloturile sunt printre cele mai populare jocuri de noroc, atât în mediul online cât și în mediul offline. Ele au apărut prima dată în mediul „land based” (terestru), dar popularitatea lor a atins cote maxime pe măsură ce operatorii online s-au dezvoltat, iar furnizorii au început să creeze jocuri tot mai interesante.
Loading...
Medic de la Mavromati: Viața nu poate fi oprită în loc! E nevoie de școală pentru copii, de acces mai facil la servicii de sănătate
Un medic de la Spitalul Județean Mavromati a transmis un mesaj prin care îi îndeamnă de oameni să-și învingă frica, să respecte regulile dar  să-și trăiască viața.
Se angajează funcționari care să reprezinte Botoșaniul și alte județe la Bruxelles
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a reluat concursurile de angajare pentru funcționarii care ar urma să reprezinte județele din Nord-Estul României la Bruxelles. Concursul care trebuia organizat în perioada iunie-iulie a fost amânat din cauza Pandemiei COVID-19
Tamara Ciofu: Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită
Deputatul PSD Tamara Ciofu, medic pediatru primar cu experiență de 30 de ani, atrage atenția publică asupra deciziei Guvernului PNL de a muta banii împrumutați de la Banca Mondială pentru creșterea nivelului de acces la serviciile medicale de bază pentru toată populația României la achiziția de medicamente inovative scumpe pentru a crește profitul producătorilor din domeniu.
Sute de amenzi date la Botoșani într-o lună pentru nerespectarea normelor COVID: TOPUL sancțiunilor pe județe
În țară s-au dat în total 35.890 de sancțiuni. Dintre aceștia 464 au fost aplicate la Botoșani.
Bogdan Cărăușu: Îmi doresc din tot sufletul să schimbăm în bine mersul lucrurilor
Bogdan Cărăușu își va lansa candidatura la Consiliul Local sâmbătă, 15 august 2020 pe esplanada Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă”, bulevardul Mihai Eminescu. Redăm mai jos comunicatul transmis.
Loading...
Bătălie pentru posturile fără concurs de la Mavromati: CÂȚI candidați s-au înscris
Reprezentanții Spitalul Județean Mavromati au anunțat faptul că sunt disponibile mai multe posturi, de la asistent la muncitori.Ca de fiecare dată posturile sunt căutate asta deși sunt pentru o perioadă determinată.
Ministerul Sănătății: Elevilor nu li se mai măsoară temperatura când vin la școală, metoda este INEFICIENTĂ
În schimb, triajul zilnic va fi făcut acasă, de către părinți.
DUREROS: Femeia omorâtă cu toporul de concubin făcuse plângere împotriva bărbatului
Ancheta a fost sistată, întrucât femeia și-a retras acuzațiile.
Doar două cazuri noi de COVID-19 la Botoșani, crește de la o zi la alta numărul celor vindecați
Situația la Botoșani este stabilă, numărul cazurilor active fiind în prezent puțin peste 100.
TRAGEDIE - Cunoscut preot, mort într-un cumplit accident rutier: A plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român - FOTOGALERIE
Preotul s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. Nu puțini au fost botoșănenii care au asistat, de-a lungul anilor, la slujbele părintelui.
Doina Federovici: „Senatorul PNL, Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”
Senatorul liberal de Botoșani, Costel Șoptică s-a opus și a votat ieri în Parlament împotriva drepturilor legale ale copiilor din Botoșani și din toate județele din România.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.