Ştiri
Tânărul plecat din Botoșani care plătește 15.000 dolari pe lună chirie în San Francisco și revoluționează lumea digitală

San Francisco este una dintre cele mai europenizate metropele americane. În cartierele întinse spectaculos, pe coline, trăiesc oameni din toate colțurile lumii, atrași de celebra Bay Area, care include și Silicon Valley, buricul pământului în tehnologie.

La nici 20 de ani  trăiește din plin visul american

 

Într-o zi de weekend Parcul Dolores e plin de tineri, veniți să socializeze, în față unei uluitoare panorame, către centrul orașului. Un tânăr cu părul decolorat și atitudine degajată își găsește prietenii, scoate laptopul și încep să discute despre ideile lor.

 

Îl cheamă Sebastian Dobrincu și la nici 20 de ani trăiește din plin visul american în cel mai însorit oraș din California. În România e cunoscut drept adolescentul de un milion de dolari, după ce a reușit câteva proiecte în IT, care l-au propulsat în Silicon Valley. E un exponent al erei copiilor digitali, ce pare că trăiesc mai mult în mediul virtual. Face bani la San Francisco, dar visează la un timp în care România va înțelege să pună accent pe domeniul tehnologiei performanțe, pentru că are deja câteva generații de tineri bine pregățiți, care pleacă în valuri, spre alte țări.

Sebastian Dobrincu: “Pot începe companii mari și de succes, aproape de oriunde din lume. Mai ales din România unde avem o grămadă de talent tehnologic neexploatat.”

Își permite o chirie de 15.000 de dolari, pentru trei camere într-un bloc aflat chiar în centrul financiar al orașului. Panorama este uluitoare și din sens invers, din dormitorul lui Sebastian, care este în același timp și locul de unde pornesc, adesea, ideile pentru proiectele sale.

 

Vorbesc într-un limbaj specific mediului lor și e o lume la care Sebastian visează de mic. S-a născut la Botoşani, fiind cel mai mare din trei frați. A intrat la un colegiu privat, profilul informatică, însă primii bani i-a făcut încă de la 11 ani, când de pe internet a aflat că o companie americană ce producea yachturi dorea un site nou. Le-a făcut o ofertă și le-a luat câteva sute de dolari.

Sebastian Dobrincu: “A fost o confirmare a faptului că mă duc într-o direcție bună.“

 

A țintit către firmele cu renume

 

A strâns bani din site-uri și la 16 ani călătorea în California, pentru a da mâna cu Tim Cook, de la Apple, și pentru a-l asculta la workshopuri pe Mark Zuckerberg. Visa deja la succesul din Statele Unite, așa că, un an mai târziu, pe când avea doar 17 ani, a înfiinţat primul sau start-up. Se numește StoryHeap, adică o platformă care vinde soluții de statistică și interconectează conturile de Instagram, Facebook, Snapchat, și Tweeter ale clienţilor. Are în protofoliu firmele care fac PR pentru artiștii Justin Bieber și Selena Gomez, sau producătorul muzical DJ Khaled, ori actorul Kevin Hart, dar și multe companii de retail. S-a vopsit în stilul Bieber și a ajuns să-i fure un sărut Selenei Gomez. A țintit către firmele cu renume, dar mai nou, pregătește o nouă afacere, pentru viitorii influenceri de mâine.

 

Știe să speculeze o piață globală, în care tot mai mulți tineri fac vlogging și blogging. Noua idee s-a dezvoltat într-un accelerator de stat-up-uri din Silicon Valley, în parteneriat cu un alt tânăr american. Adică au prezentat proiectul și au primit deja o prima tranșă de finanțare de la diverși investitori.

 

Au 40 de angajați care lucrează de acasă sau din diverse cafenele cu spații dedicate antreprenorilor în IT, numeroase în Bay Area. Teoretic Sebastian poate lucra de oriunde, și de la Polul Nord, dacă are o conexiune bună, online. Un an a locuit și la New York, a dat la o facultate de acolo, dar a renunțat, pentru visul de a fi la San Francisco, acolo unde și el și prietenii lui se simt mult mai creativi.

Sebastian Dobrincu: “Aici e centrul tehnologiei din lume, aici chiar își dau seama cine e bun la tehnologie și cine nu… Când spui că ești de aici contează… e un fel de social proof. E foarte important orașul în care ești, puterea de a schimba ceva.”

Prietenul lui Sebastian se numește Laurențiu Ion și, la rândul sau, are câteva start-up-uri în IT și tehnologie. Ambii pot face lejer diferența între ce se întâmplă la San Francisco, Bucureșți sau Cluj, în domeniul lor, au înțeles de ce este important să lucreze peste Ocean, în California, și nu din România.

Laurențiu Ion: “Nu neapărat că mă trage în jos Bucureștiul, dar când simt că am ceva măreț de făcut… Aici toată lumea încearcă să mă ajute… vreau să existe chestia asta în lume. Dacă vii aici pentru câteva luni, găsești oportunități atât de multe.. E altă mentalitate în Silicon Valley.”

Sebastian Dobrincu: ”Primele milioane, da, îți schimbă viața, îți oferă mai multe libertate să gândeșți. E un loc în care proiectele îndrăznețe nu sunt înfrânate, ci încurajate intens, oricât de nebunești ar suna.”

Laurențiu Ion: “Să fie acceptabil să ai idei neconvenționale, să nu pară ceva SF când le spui oamenilor că trăiești pentru totdeauna. Aici, da, sunt o groază de companii care lucrează la treaba asta, nu e nimic SF. Și chiar discuți pe bune, pe puncte, ce poți face. Faci un cloud, de la layerele cognitive, aici sunt normale, în România mi se par foarte SF.”

 

Afaceri cotate la câteva milioane de dolari

 

Și-a creat un anturaj format din tineri ambițioși și își clădește o carieră care îi permite să călătorească în toată lumea, dar să fie conectat mereu la afacerile lui, cotate deja la câteva milioane de dolari.
Cu o săptămâna înainte de filmarea din San Francisco, l-am filmat la Bucureșți, chiar la kilometrul zero. A fost invitat să fie speaker la un eveniment internațional, pentru a da lecții de antreprenoriat.

Sebastian Dobrincu: “Dacă vrem să gândim altfel, trebuie să mai adăugăm ceva. Și aici intervine o combinație de încredere oarbă, absurditate și ceva ce pare irelevant la acel moment. Dar avem nevoie de toate aceste ingrediente pentru a face schimbarea.”

S-a prezentat în fața tinerilor la Bucureșți cu un mesaj care spune multe despre cum a înțeles el să intre în lumea antreprenoriatului din IT.

Sebastian Dobrincu: “Să țintim spre Luna și chiar dacă nu ajungem acolo, tot o să aterizăm undeva printre stele! Să țintim cât mai sus și chiar dacă poate nu o să ajungem atât de sus, tot o să ajungem undeva remarcabil.”

La București au venit să îl vadă și să îl felicite doi foști colegi de liceu, de la Vianu, acum studenți la Informatică. Le-a spus și lor ce spune de câțiva ani tuturor românilor pe care îi întâlnește: că e OK să fii diferit, să vrei mai mult.

 

A fost la un pas să fie exmatriculat din Colegiul de Infromatica pentru că lipsea des de la ore ca să muncească în online și nu mai dădea randament la studiu, pentru că pierdea nopțile în videoconferințe și discuții pe internet cu posibili investitori din Silicon Valley. În clasa a X-a făcea prima sută de mii de dolari, dar simțea că unii profesori pun stavilă planurilor sale.

 

Sebastian Dobrincu: “În afară, în școli sunt încurajate excepțiile. Să dăm curaj celor care vor să iasă din tipare, să facă ceva noncomformist. Înțeleg într-o oarecare măsură că trebuie să înveți muzică, geografie, dar să pui astea înaintea a ceea ce îți place să faci...”

Are un frate cu doi ani mai mic, tot elev la Vianu, dar și un mezin de doar 7 anișori, care vrea să cucerească lumea show-bizului. Face dansuri de societate, joacă în reclame și în curând s-a lansat și în muzică.

Carmen Dobrincu: “Sunt foarte mândră de toți trei, sunt niște copii minunați, muncitori, care știu ce vor și care muncesc pentru visele lor.”

 

Model în familie

 

Mama fraților Dobrincu i-a încurajat pe toți trei să își urmeze pasiunile. Consideră că Sebastian a devenit un model în familie și își amintește cum l-a dus, de mic, la cursuri de informatică, la Clubul Copiilor. Iubea jocurile video și mediul online și încă de pe la 5 ani era dornic să învețe progamare pe calculator.

Carmen Dobrincu: “De mic, am avut cu toții de învățat de la Sebastian, de împrumutat din energia lui, din determinarea lui și din dorința asta, setea de cunoaștere. Spre disperarea mea, de mic s-a văzut acolo unde este, cu toate că mie mi-a fost mai greu să accept. Greu a fost cu deaspartirea emoțională și nu m-am împăcat nici acum.”

David Dobrincu, fratele lui Sebastian: “Vrem să ne mutăm în America, să fim cât mai aproape și să lucrăm împreună. Mai venim de sărbători.”

 

Sebastian Dobrincu pare genul tânărului exuberant, sigur pe el, un tânăr rebel din generația selfie, conectat la lumea întreagă. Pare că are gândirea și comportamentul deja modelate de tehnologie și mediul IT, în care soluțiile vin repede, dar și informația în valuri. O tehologie la care el s-a adaptat perfect, pentru că îi modelează și îi ușurează viață, la San Francisco.

 

Sebastian Dobrincu: “E plăcut să intri pe aplicație să vezi câți oameni sunt la piscină, câți sunt la saună, poți chema mașină, dai comandă la valet și ți-o aduce de la garaj. Sunt mici beneficii, care vin cu apartamentul. ”

Trăim din plin era internetului de mare viteză, în care afacerile din tehnologie ating cifre uluitoare. E un univers în care mulți tineri români fac carieră pentru că sunt inteligenți, se pragătesc, au sete de cunoaștere și sunt pasionați. Sebastian Dobrincu e unul dintre acești români de succes, pe care țara noastră îi pierde, unul câte unul.

Sebastian Dobrincu: “În tehnologie, la noi în țară suntem în topul topului, avem tineri care ies, dar nu sunt încurajați. Nu mulți au încredere, pentru că nimeni nu le inspiră încredere.”

Autodidact și foarte motivat, e un tânăr care, pentru visul său, a renunțat și la facultate, iar în prezent da lecții de antreprenoriat în lumea întreagă, unde e admirat și ascultat.

 

Indiferent că a fost la Bucureșți sau că acum trăiește la San Francisco, Sebastian a vrut mereu să facă ce îi place. Să fie lăsat să creeze, într-o lume a calculatoarelor și a tehnologiei, la care mulți dintre noi nu ne adaptăm ușor. Și, conform protv,  visează la o Românie cu un sistem corect de valori, în care vârfurile să fie valorificate. O țară în care și el să vină să investească, în viitor.

 

Încrezător și asumat, nu exclude ca în următorul deceniu să devină multimilionar. E nevoie de o idee și o execuție impecabilă. De la bani câștigați în joacă, la servicii online pentru marii artiști de peste Ocean, pare că n-a fost decât un pas.

 

Sebastian Dobrincu are 19 ani și e abia la început de drum. Are toate atuurile că, printr-o idee, să poată schimba radical lumea următorilor 100 de ani. Țintind, de mic, spre Lună, a aterizat într-o constelație a oamenilor de succes, unde se simte perfect și are o traiectorie spectaculoasă.
 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Botoşăneanul milionar în dolari care locuieşte la New York: Curtat de şefii Facebook şi Apple; lucrează cu Selena Gomez şi Justin Bieber

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Arbore pericol public tăiat de pompieri – FOTOGALERIE
Vântul puternic ar fi putut să-l doboare, iar în cădere trecătorii puteau să fie răniți. Un localnic și-a dat seama că arborele reprezintă un pericol și a sunat după ajutor la 112.
Microbuz tras pe dreapta de polițiștii botoșăneni, tânărul șofer taxat cu un dosar penal
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.
Fără rival! Director medical de aproape 10 la Spitalul „Mavromati”
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” au afișat astăzi rezultatele la concursul organizat pentru ocuparea postului de director medical.
Întârzieri birocratice: Muzeul Județean NU a intrat încă în șantier - Ne dorim ca lucrările să înceapă cât mai rapid
Compania Națională de Investiții (CNI) a predat amplasamentul asocierii de firme care va face proiectarea, reabilitarea și modernizarea clădirii încă de la finalul lunii noiembrie a anului 2021.
2.000 de lei amendă și marfa confiscată după un control al polițiștilor
Au fost legitimate peste 40 de persoane și au fost controlate 38 de autovehicule.
12 Cadouri utile de casă nouă
(P) Fie că este pentru prima dată când ne mutăm singuri sau schimbăm locuința existentă pe una mai spațioasă, mai frumoasă și plasată poate într-o zonă mai bună, un cadou de casă nouă este întotdeauna o surpriză plăcută.
A murit un fost parlamentar de Botoșani - FOTO
A fost doctor în istorie, profesor universitar și membru al Academiei Române din 1997.
Frumusețe fără efort prin epilarea definitivă cu laser Prime Excellence
(P) Frumusețea a fost unul dintre scopurile principale ale umanității încă din cele mai vechi timpuri și acest lucru nu s-a schimbat nici măcar în prezent.
RAZII de amploare în discoteci, polițiștii au reținut și NOUĂ permise de conducere
Au fost legitimate peste 400 de persoane.
Tras pe dreapta în trafic: Șofer de 21 de ani prins cu alcool ”la bord”
Tânărul s-a ales acum cu dosar penal.
Tot ce trebuie să știi despre ghetele pentru bărbați și femei
(P) Iarna fără ghete sau cizme nu este iarnă, acestea sunt un accesoriu esențial. Odată cu schimbarea sezonului, trebuie să vă adaptați la condițiile meteo instabile, așa că aveți nevoie de încălțăminte rezistentă și călduroasă, dar și confortabilă. Atunci când alegeți perechea ideală de ghete bărbați sau ghete damă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi, precum și să știți cum să faceți diferența între cele pentru femei și cele pentru bărbați.
Trei tineri care făceau drifturi în parcare la supermarket au rămas fără permis
Cei trei tineri au primit și amendă, pentru conducere agresivă a autoturismului.  
URMĂRIRE în trafic după un puștan care s-a urcat la volan beat și FĂRĂ permis
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.
Noi amenzi pentru șoferi: MODIFICĂRILE din Codul Rutier intră în vigoare din martie
Începând cu luna martie, șoferii vor primi mai multe amenzi, după ce s-au făcut mai multe schimbări la Codul rutier.
O asociație de proprietari caută femeie de serviciu – LISTA locurilor de muncă
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a transmis lista locurilor de muncă vacante la data de 6 februarie 2023.
Raiul păsărilor: Locul din Botoşani unde se adună aproape 2.000 de zburătoare – GALERIE FOTO
Peste 1.800 de păsări, din 16 specii, și imagini care îți taie răsuflarea.
APIA a stabilit cuantumurile ajutoarelor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2022
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) pentru anul de cerere 2022 și s-a demarat procesul de autorizare la plată a acestor scheme.
Meditațiile cu elevii de la clasă sunt interzise profesorilor / Ce sancțiuni s-ar putea aplica
Profesorilor le este interzis să pregătească contra-cost elevii de clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs
Întâlnire cu Alba ca Zăpada și cei 7 pitici la Teatrul ”Vasilache” Botoșani
În această săptămână, cei mici sunt așteptați la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”, la spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”.
Toate drumurile județene DESCHISE circulației / Dorin Birta: Avem stocul necesar de material antiderapant și utilajele necesare - FOTO
Consiliul Judeţean Botoșani informează participanţii la trafic cu privire la faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 6 februarie, pe raza judeţului Botoșani nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se pe mai multe sectoare de drum în condiţii de iarnă.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.4 o C
Dorohoi
-4.4 o C
Bucecea
-4.1 o C
Darabani
-4.9 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.