Ştiri
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești

Lichidatorul desemnat de instanța de judecată continuă de ani de zile să recupereze pentru bugetul de stat datoriile create de falimentara Termica, fosta societate de termoficare a orașului.

Termica ținută în moarte clinică de lichidatori 

 

Primăria a fost astfel nevoită să renunțe la mai multe puncte termice, dar și alte bunuri mobile sau imobile care au fost preluate de lichidator și scoase la licitație.

 

Cum acest lucru se întâmplă de un deceniu de acum, unul dintre consilierii local PNL a cerut o situație la zi privitoare la activitatea lichidatorului Lulu Dascălu, dar și a celui special, nimeni altul decât directorul Modern Calor, Florin Sandu.

 

„Vreau să cer Serviciului Patrimoniu și Direcției Economice din cadrul Primăriei să-mi dea o situație din anul 2011 de când a fost desemnat lichidator dl Lulu Dascălu, celebrul cioclu la SRL-uri românești și este desemnat din luna martie 2011 și până în prezent. Să mi se dea un raport scris cu cât s-a dat la administratorul special pentru că avem și un administrator special, managerul Modern Calor, ce sume i s-au plătit în toți acești ani dlui Florin Sandu și ce comisioane a vândut acolo pe nimic, în ultimii ani”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Exemplificând, ar fi vorba despre resturi de clădiri și obiecte de inventar care se dau „aproape degeaba” și care ar putea să reintre în patrmoniul municipalității: „Poate o parte din lucrurile pe care cu orice preț le vinde acest Dascălu „pe degeaba” am putea să le preluăm înapoi și să ne folosim noi la instituțiile noastre”.

 

Mai departe, Eugen Țurcanu a catalogat demersul lichidatorului, care se întinde pe 10 ani de zile, că ar fi unul pentru atingerea unui interes, având în vedere că Lulu Dascălu este plătit pentru această sarcină de recuperare a datoriilor societății Termica.

 

Și s-a mirat că de atât de mult timp nu s-a sesizat nicio instituție cu privire la acest demers îndelungat.

 

„Mă mir că serviciile specializate ale statului, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi în special, nu se sesizează cu această saga care nu se mai termină cu lichidarea Termica. Cred că ar trebui să avem puterea să spunem stop”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Nu în ultimul rând, Eugen Țurcanu a cerut „să nu se mai plătească lunar sinecuri grase pentru lichidatori și administratori speciali care doar bifează că au făcut ceva pentru municipalitate”.

 

Primarul a fost de acord cu consilierul liberal.

 

„Sunt de acord că este un subiect care trenează de foarte mult timp, îmi pare rău că nu a fost deschis acest subiect până acum, dar dacă asta este intenția dv. să închidem dialogul pe care-l avem cu administratorul special, cu lichidatorul, vom face acest lucru astfel încât să renunțăm la această societate comercială, iar dacă ajunge în faliment, foarte bine, să nu mai plătim sume, cum bine ați spus, de altfel”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

loading...
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănean dat dispărut de familie, a plecat cu bicicleta de acasă și nu a mai revenit
Polițiștii au început căutările. 
Primul număr VERDE eliberat la Botoșani de către Serviciul de Permise
Primul număr pentru plăcuțe de înmatriculare de culoare verde a fost eliberat în capitală, în cursul zilei de ieri.
Un nou concurs pentru directorii de școli: 17 posturi scoase la concurs
Ministerul Educației a aprobat organizarea concursului. 
Polițiștii botoșăneni, în tabără alături de peste 150 de copii  - FOTOGALERIE
În zilele de 27 și 28 iunie 2022, cei peste 150 de copii și cadre didactice din cadrul Școlii Ion Pillat, Dorohoi și din Tabăra organizată în comuna Lunca, de către Asociația Joycamps România i-au primit, în mijlocul lor, pe colegii noștri polițiști, din cadrul Biroului de Siguranță Școlară,  Compartimentului de Analiză și Prevenire e Criminalității și pe specialiștii Antidrog.
Deputatul USR Andrei Drancă: Un sfert de judeţ nu are apă, dar la Nova Apaserv se fac angajări politice pe salarii imense
Haosul şi incompetenţa au atins niveluri record!
Se așterne stratul de bază pe drumul Tg. Frumos – Botoșani - FOTO
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a făcut publice noi imagini cu lucrările din cadrul proiectului de modernizare a DN 28B, Târgu Frumos - Botoșani.
Ce alimente pot fi achiziționate cu voucherele sociale, ANUNȚUL lui Marius Budăi
Ministrul Muncii a venit cu mai multe detalii cu privire la voucherele sociale.
ATENȚIE la email-urile false trimise în numele ANAF
Agenţia Naţionale de Administrare Fiscală a atenționat cetățenii că mai multe email-uri false au fost trimise contribuabililor în numele instituţiei de către o persoană care nu lucrează în cadrul ANAF.
Județul Botoșani, sub Cod Galben pentru trei zile
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod Galben valabil pentru trei zile.
Loading...
”Chirurgul sufletelor”, sărbătorit astăzi de creștinii din toată țara - FOTO
Astăzi, pe 28 iunie, unul dintre cei mai iubiți duhovnici, născut pe pământ botoșănean, își sărbătorește anii pământești, urări din toate părțile fiind trimise pentru călugărul cunoscut drept ”chirurgul sufletelor”.
ACUM: Raluca Rogojină, producătorul emisiunii „Adevăruri despre trecut” de la TVR se află în studioul Botoșăneanul TV – VIDEO & FOTOGALERIE
Are o carieră de aproape două decenii la Televiziunea Română și este realizator și producător la una dintre cele mai vizionate emisiuni ale postului național.
MESAJ curajos pentru IPS Teofan, Flutur anunță reînfiinţarea Mitropoliei Bucovinei: Pentru că merităm
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că îşi doreşte reînfiinţarea Mitropoliei Bucovinei.
FAZA ZILEI: Un botoșănean a băut până ce s-a rătăcit și a sunat la Poliție să-l ducă acasă
Un botoșănean beat s-a rătăcit pe un câmp în timp ce se deplasa spre domiciliu.
Angajări într-un supermarket din Botoșani: Vânzătorii care câștigă peste 3.500 de lei net
Lanțul de hipermarketuri face angajări în această perioadă în mai multe orașe din țară, printre care și Botoșani.
Loading...
25 de ucraineni în centrele de refugiați din Botoșani – SITUAȚIA de marți la frontieră
În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 71 persoane și 26 vehicule.
Copii cu arma în mână într-o comună din Botoșani – GALERIE FOTO
Militarii botoșăneni au fost în mijlocul copiilor și, timp de câteva ore, ”micii luptători” au aflat ce presupune profesia militară.
Vreme caniculară în următoarele zile, temperaturile ajung la 37 de grade
Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.
Botoșani, județul cu cele mai mici pensii medii din România
Surprinzător, cele mai mari pensii nu se înregistrează în Capitală.
Cătălin Silegeanu: Mii de oameni îndură setea contracost
Eșecurile companiei Nova Apaserv sunt un capitol sumbru din epopeea decontării ticăloșiei politice de către locuitorii județului Botoșani.
INCENDIU într-un garaj, pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a evita un dezastru – GALERIE FOTO
Două garaje, o magazie de lemne și o mașină au fost cuprinse de flăcări.
Este uimitor cum puteți publica asemenea fițuici, numai pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme. Iar comentariile - fără îndoială scrise de aceleași persoane - sunt de o josnicie rar întâlnită.
27 februarie 2021, 18:33
Țurcanu are perfecta dreptate deși este portavocea celui care nu mai primește parandarat și este ofuscat. Creațiile futuriste ne costa. Sunt emblema luxului suportat de botoșăneni pentru împăratul lor.
27 februarie 2021, 07:50
Dacă îl mai lăsați pe dascalu 10 ani fără a fi deranjat, vinde tot și ia banii obținuți sub forma de comision de administrare iar la final va executa silit primăria și cj ul punând popriri pe conturi. Mizeria asta a început în mandatul lui Țurcanu însă nici flutur nu este străin de ce a făcut dascalu. Orașul și județul au fost conduse de niște impostori care au jefuit, unul a ajuns la brutărie, celalalt este paznic, pardon director la... Locativa, acolo unde sunt clădirile de patrimoniu și terenurile care încă nu au apucat a fi furate, pardon, retrocedate cu documente posibil fabricate, mafiei imobiliare. Au votat botoșănenii și s- au bucurat văzând cum tot soiul de impostori ajung stăpâni pe oras. Ce fel de stat responsabil este acela în care un grup de indivizi dispun de patrimoniul cultural după bunul lor plac, impartindu- l gastilor și nici o instituție nu are nici o reacție în legătură cu ceea ce se întâmplă,? După 30 de ani de retrocedări, mai este valabila legea retrocedărilor, continua simulacru acesta mizerabil și profund ilegal? Fiindcă nu cred ca adevărații proprietari vin după jumatatede secol sa revendice iste proprietăți de care au uitat sa vând drepturile procesuale mafiei imobiliare abonate la retrocedări. Justiția din Bt a văzut documentele în baza cărora s au făcut retrocedările?
26 februarie 2021, 23:14
O altă mânăreală a stimabilului domn este şi recuperarea aşa ziselor datorii ale unor asociaţii de proprietari către termica. Am depus copii după acte care dovedeau că asociaţia nu avea datorii la termica, totuşi şi astăzi sunt hăituit de unii aşa zişi "recuperatori". Orce act ai depune în justiţie lulache câştigă, la Suceava în completul de judecată dai şi peste fosta nevastă cu care mai are încă proprietăţi. E o mafie teribilă la asociaţiile de proprietari ale căror preşedinţi sunt aleşi de gaşca cccp-istă pe viaţă. Asociaţiile de proprietari în Bt sunt ilegale la fel şi sentinţele obţinute de acestea, dar mafia vine, vine calcă totul în picioare! Mai nou s-au angajat nişte fufe care îşi zic administrator de condominiu, probabil la voia celor de la putere. Te dă în judecată şi semnează ad. de condominiu, te doare capul de bătaia de joc a hoţilor de la asociaţie, au ajuns să mistifice şi actele, din proprietar m-am trezit moştenitor, până la aşa zisa moştenire nici nu am figurat ca locuind în apartament da de plătit am plătit. în locul cui? În locul celor ce mă gazează, noaptea nici nu pot deschide vreun geam că e teroare ce gaze îmi bat în geam, urmează cele date prin pereţi, exact ca la Auschwitz. Poluţia locală vine să mă amendeze tot pe mine că am deranjat găzarii din activitatea lor de cioclii.
26 februarie 2021, 21:03
Dar Idem si la ApaGrup ! Aceeasi jecmaneala si cheltuieli lunare, chichite avocatesti. Se prevaleaza de niste amageli de procedura, si nu vede decat interesul personal. Apa curge, pietrele raman si la una si la alta, de e rece de e calda, de e iarna de e vara ! Schimbati cioclul cu antene la Justitie, si o sa vedeti ca procedurile rapide vor inchide Falimentarele! Daca nu , si peste 20 ani , tot asa vor fi!
26 februarie 2021, 13:21
Bunăăă dimineaaaaațaaa!! Chiar sunt curios dacă aveți, în calitate de acționar, tupeul să cereți socoteală acestui "vampir" care trăiește aproape exclusiv pe prostia voastră, a consilierilor locali și a câtorva anjajați care îi fac jocul. Dascălu, lucrează legal, insă nu în beneficiul botosănelilor, sau a acționarilor, ci în interesul lui personal. Aproape tot iși bagă onorarii de lichidare. Iar Termica nu este singura lui ispravă. Deci domnilor consilieri locali, aveți de rezolvat o problemă ce ține strict de oportunitate. Cereți un raport de activitate apoi îi incetați contractul. Nimic mai simplu. Costurile devreziliere sunt infime față deccât urmează să vă devalizeze legal din Termica. Va trebuie puțin curaj și puținn creier. Funcțional.
26 februarie 2021, 12:17
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6715 lei
CHF
Francul elveţian
4.8931 lei
GBP
Lira sterlină
5.7258 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4368 lei
XAU
Gramul de aur
274.0955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6404 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2000 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.9 o C
Dorohoi
22.9 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.