Ştiri
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești

Lichidatorul desemnat de instanța de judecată continuă de ani de zile să recupereze pentru bugetul de stat datoriile create de falimentara Termica, fosta societate de termoficare a orașului.

Termica ținută în moarte clinică de lichidatori 

 

Primăria a fost astfel nevoită să renunțe la mai multe puncte termice, dar și alte bunuri mobile sau imobile care au fost preluate de lichidator și scoase la licitație.

 

Cum acest lucru se întâmplă de un deceniu de acum, unul dintre consilierii local PNL a cerut o situație la zi privitoare la activitatea lichidatorului Lulu Dascălu, dar și a celui special, nimeni altul decât directorul Modern Calor, Florin Sandu.

 

„Vreau să cer Serviciului Patrimoniu și Direcției Economice din cadrul Primăriei să-mi dea o situație din anul 2011 de când a fost desemnat lichidator dl Lulu Dascălu, celebrul cioclu la SRL-uri românești și este desemnat din luna martie 2011 și până în prezent. Să mi se dea un raport scris cu cât s-a dat la administratorul special pentru că avem și un administrator special, managerul Modern Calor, ce sume i s-au plătit în toți acești ani dlui Florin Sandu și ce comisioane a vândut acolo pe nimic, în ultimii ani”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Exemplificând, ar fi vorba despre resturi de clădiri și obiecte de inventar care se dau „aproape degeaba” și care ar putea să reintre în patrmoniul municipalității: „Poate o parte din lucrurile pe care cu orice preț le vinde acest Dascălu „pe degeaba” am putea să le preluăm înapoi și să ne folosim noi la instituțiile noastre”.

 

Mai departe, Eugen Țurcanu a catalogat demersul lichidatorului, care se întinde pe 10 ani de zile, că ar fi unul pentru atingerea unui interes, având în vedere că Lulu Dascălu este plătit pentru această sarcină de recuperare a datoriilor societății Termica.

 

Și s-a mirat că de atât de mult timp nu s-a sesizat nicio instituție cu privire la acest demers îndelungat.

 

„Mă mir că serviciile specializate ale statului, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi în special, nu se sesizează cu această saga care nu se mai termină cu lichidarea Termica. Cred că ar trebui să avem puterea să spunem stop”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Nu în ultimul rând, Eugen Țurcanu a cerut „să nu se mai plătească lunar sinecuri grase pentru lichidatori și administratori speciali care doar bifează că au făcut ceva pentru municipalitate”.

 

Primarul a fost de acord cu consilierul liberal.

 

„Sunt de acord că este un subiect care trenează de foarte mult timp, îmi pare rău că nu a fost deschis acest subiect până acum, dar dacă asta este intenția dv. să închidem dialogul pe care-l avem cu administratorul special, cu lichidatorul, vom face acest lucru astfel încât să renunțăm la această societate comercială, iar dacă ajunge în faliment, foarte bine, să nu mai plătim sume, cum bine ați spus, de altfel”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

loading...
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefa de la Județ, mesaj de unitate în zi de sărbătoare: Împreună putem fi cu adevărat o forță - VIDEO
Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a luat cuvântul la evenimentul organizat de Ziua Unirii Principatelor Române.
Mica Unire, evenimentul organizat la Botoșani la care au defilat doar oficialitățile și politicienii – GALERIE FOTO & VIDEO
Evenimentul, intitulat „Hora Unirii – 163 de ani de la Unirea Principatelor Române care a avut loc la 24 ianuarie 1859 a fost organizat în toate orașele țării, inclusiv Botoșani.
Municipiul Botoșani se apropie de 13 la mie, o singură comună ocolită de infectări – SITUAȚIA zilei
Autoritățile sanitare de la Botoșani au transmis situația epidemiologică de la nivelul județului aferentă zilei de 24 ianuarie 2022.
Meteorologii anunță precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar vremea se și încălzește ușor
Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, în jurul datei de 28 ianuarie.
Speranțe pentru reabilitarea unui important conac din nordul județului, ministrul ar fi refuzat să scrie în cartea de onoare
Va fi necesar un lobby puternic din partea autorităților locale pentru ca, în sfârșit, să vedem schele pe fațada conacului.
Prefectul a citit mesajul premierului în fața botoșănenilor: Uniți am trecut prin cele mai dificile momente ale istoriei VIDEO
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat citire mesajului premierului Nicolae Ciucă la evenimentul organizat pe Bulevardul „Mihai Eminescu”.
Îl caută Poliția, dacă știți ceva despre el sunați urgent la 112
Bărbatul a plecat de acasă duminică și până în prezent nimeni nu mai știe nimic de el.
George Simion, stropit cu cerneală la manifestația din Iași: Dacă aşa a vrut el să facă... noi îl iubim! - VIDEO
La o zi după marșul maraton de la Botoșani, Alianța pentru Unirea Românilor organizează o manifestație la Iași, dedicată Zilei Unirii Principatelor Române.
Iftime a dezvăluit cine este fotbalistul ”înscris la două facultăți”: Contract pe 3 ani și jumătate cu noul jucător de la FC Botoșani
În urmă cu trei ani, jucătorul făcea senzație în lumea sportivă după ce a terminat Bac-ul cu nota 9,96, fiind și șef de promoție la liceu.
Loading...
ACUM: Unirea Principatelor, marcată pe Bulevard de oficialități și botoșăneni - FOTO & VIDEO
În aceste momente, în municipiul Botoșani au loc manifestările prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române.
Cătălin Silegeanu: Unirea Principatelor Române din anul 1859 este începutul construcției României moderne
La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!
Flori la mormântul botoșăneanului care l-a propus pe Cuza Domn – GALERIE FOTO&VIDEO
Moment de reculegere și flori în Cimitirul Eternitatea din Botoșani.
Iulian Rotariu intră astăzi în cea mai dificilă provocare a vieții: Nu știu cine sunt, nici ce mă așteaptă!
Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoșani.
Elevii, profesorii și preoții din Botoșani sărbătoresc Unirea Principatelor Române - VIDEO
Cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, elevii, cadrele didactice și preoții și-au dat mâna pentru a evidenția importanța covârșitoare a actului istoric de la 1859 pentru istoria națională.
Loading...
Apel la solidaritate și rugăciune pentru Carina Elena, fetița de 3 ani lovită de o formă gravă de cancer
Campania umanitară se va desfășura în perioada 15 ianuarie – 13 februarie 2022 la nivelul tuturor parohiilor din Protopopiatul Dorohoi.
Clopotele bisericilor din Botoșani vor răsuna pentru un minut, la sfârșitul slujbelor de astăzi
În toate bisericile vor avea loc slujbe, iar la finalul acestora clopotele vor răsuna pentru un minut.
ASTĂZI: Măsuri de ordine la meciul FC Botoșani – Sepsi OSK Sfântul Gheorghe
Partida de fotbal se va desfășura cu spectatori, în condițiile situației epidemiologice actuale, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor.
Gările sinistre din Botoșani și viaţa de coşmar a navetiştilor: Frig, frică, şi de la capăt
În judeţul Botoşani, aproximativ 7.000 de elevi de la ţară fac naveta. O bună parte dintre aceştia merg cu trenul, fie din comunele mai sărace către cele care au liceu, fie către colegiile din oraşe şi municipii.
LISTA medicilor de familie care fac teste rapide antigen
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.
Una dintre victimele de la Zosin a murit la spital
Tragedie pe șosea! Una dintre victimele accidentului produs duminică în zona Zosin nu a supraviețuit, femeia decedând la spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.
Este uimitor cum puteți publica asemenea fițuici, numai pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme. Iar comentariile - fără îndoială scrise de aceleași persoane - sunt de o josnicie rar întâlnită.
27 februarie 2021, 18:33
Țurcanu are perfecta dreptate deși este portavocea celui care nu mai primește parandarat și este ofuscat. Creațiile futuriste ne costa. Sunt emblema luxului suportat de botoșăneni pentru împăratul lor.
27 februarie 2021, 07:50
Dacă îl mai lăsați pe dascalu 10 ani fără a fi deranjat, vinde tot și ia banii obținuți sub forma de comision de administrare iar la final va executa silit primăria și cj ul punând popriri pe conturi. Mizeria asta a început în mandatul lui Țurcanu însă nici flutur nu este străin de ce a făcut dascalu. Orașul și județul au fost conduse de niște impostori care au jefuit, unul a ajuns la brutărie, celalalt este paznic, pardon director la... Locativa, acolo unde sunt clădirile de patrimoniu și terenurile care încă nu au apucat a fi furate, pardon, retrocedate cu documente posibil fabricate, mafiei imobiliare. Au votat botoșănenii și s- au bucurat văzând cum tot soiul de impostori ajung stăpâni pe oras. Ce fel de stat responsabil este acela în care un grup de indivizi dispun de patrimoniul cultural după bunul lor plac, impartindu- l gastilor și nici o instituție nu are nici o reacție în legătură cu ceea ce se întâmplă,? După 30 de ani de retrocedări, mai este valabila legea retrocedărilor, continua simulacru acesta mizerabil și profund ilegal? Fiindcă nu cred ca adevărații proprietari vin după jumatatede secol sa revendice iste proprietăți de care au uitat sa vând drepturile procesuale mafiei imobiliare abonate la retrocedări. Justiția din Bt a văzut documentele în baza cărora s au făcut retrocedările?
26 februarie 2021, 23:14
O altă mânăreală a stimabilului domn este şi recuperarea aşa ziselor datorii ale unor asociaţii de proprietari către termica. Am depus copii după acte care dovedeau că asociaţia nu avea datorii la termica, totuşi şi astăzi sunt hăituit de unii aşa zişi "recuperatori". Orce act ai depune în justiţie lulache câştigă, la Suceava în completul de judecată dai şi peste fosta nevastă cu care mai are încă proprietăţi. E o mafie teribilă la asociaţiile de proprietari ale căror preşedinţi sunt aleşi de gaşca cccp-istă pe viaţă. Asociaţiile de proprietari în Bt sunt ilegale la fel şi sentinţele obţinute de acestea, dar mafia vine, vine calcă totul în picioare! Mai nou s-au angajat nişte fufe care îşi zic administrator de condominiu, probabil la voia celor de la putere. Te dă în judecată şi semnează ad. de condominiu, te doare capul de bătaia de joc a hoţilor de la asociaţie, au ajuns să mistifice şi actele, din proprietar m-am trezit moştenitor, până la aşa zisa moştenire nici nu am figurat ca locuind în apartament da de plătit am plătit. în locul cui? În locul celor ce mă gazează, noaptea nici nu pot deschide vreun geam că e teroare ce gaze îmi bat în geam, urmează cele date prin pereţi, exact ca la Auschwitz. Poluţia locală vine să mă amendeze tot pe mine că am deranjat găzarii din activitatea lor de cioclii.
26 februarie 2021, 21:03
Dar Idem si la ApaGrup ! Aceeasi jecmaneala si cheltuieli lunare, chichite avocatesti. Se prevaleaza de niste amageli de procedura, si nu vede decat interesul personal. Apa curge, pietrele raman si la una si la alta, de e rece de e calda, de e iarna de e vara ! Schimbati cioclul cu antene la Justitie, si o sa vedeti ca procedurile rapide vor inchide Falimentarele! Daca nu , si peste 20 ani , tot asa vor fi!
26 februarie 2021, 13:21
Bunăăă dimineaaaaațaaa!! Chiar sunt curios dacă aveți, în calitate de acționar, tupeul să cereți socoteală acestui "vampir" care trăiește aproape exclusiv pe prostia voastră, a consilierilor locali și a câtorva anjajați care îi fac jocul. Dascălu, lucrează legal, insă nu în beneficiul botosănelilor, sau a acționarilor, ci în interesul lui personal. Aproape tot iși bagă onorarii de lichidare. Iar Termica nu este singura lui ispravă. Deci domnilor consilieri locali, aveți de rezolvat o problemă ce ține strict de oportunitate. Cereți un raport de activitate apoi îi incetați contractul. Nimic mai simplu. Costurile devreziliere sunt infime față deccât urmează să vă devalizeze legal din Termica. Va trebuie puțin curaj și puținn creier. Funcțional.
26 februarie 2021, 12:17
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.9 o C
Dorohoi
-7.1 o C
Bucecea
-7.6 o C
Darabani
-7.6 o C
Saveni
-6.5 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.