Ştiri
Se recrutează fete şi băieţi de la Botoşani pentru o carieră militară

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați sunt în desfășurare înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal, postliceal și universitar pentru anul de învățământ 2019-2020, după cum urmează:

1.    Învăţământ Universitar (pentru formarea ofițerilor licențiați) :

 

- Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București – 8 locuri;  
- Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;
- Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov – 184 locuri;
- Academia Navală ”Mircea Cel Bătrân” Constanța – 108 locuri;
- Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I ” București – 219 locuri;
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – 15 locuri;
- Institutul Medico – Militar București și Tg. Mureș – 110 locuri.

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019 (24 de ani pentru piloți) – condiții valabile doar pentru înscrierea în anul de învățământ 2019-2020.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este  04.04.2019

 

2.    Învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari – 2 ani :

 

   - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 313 locuri pentru maiștri militari , data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiștri militari  data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău – 245 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 29.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța – 120 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 24.04.2019;  

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019.

 

3.    Învăţământ Postliceal pentru formarea subofiţerilor – 1 an :

 

    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 323 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019 ;  
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu –  60 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019;  
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău –  76 locuri pentru subofițeri data limită de întocmire a dosarului 04.06.2019;

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 35 de ani pentru subofițeri.

 

4.    Învăţământ Liceal:

 

- Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”  Constanța – 120 locuri; 

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.03.2019 .

 

5. Concursuri de formare a cadrelor militare pe filiera indirectă - ofiţeri            

 

Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de școlarizare 2018-2019 biroul informare-recrutare desfășoară activități de recrutare pentru candidații pe filiera indirectă la următoarele specializări:
-  Școala de Aplicație pentru Logistică ”General Constantin Zaharia” - Chitila - OFIȚERI– căi ferate - 7 locuri; 

 

Se primesc candidați  absolvenți ai unei instituții de învățământ universitar acreditate, cu diplomă de licență, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare pentru care se organizează cursul de formare și care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniți în anul 2019.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019 .

 

Informații privind criteriile de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, selecția și alte date referitoare la profesia militară se pot obține la sediul Biroului Informare Recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.30-16.30, și marți între orele 10.30-18.30 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, 0231-518086 sau pe adresa de e-mail [email protected] .

 

Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații vor parcurge următoarele etape:
    prezentarea la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean în vederea stabilirii contactului inițial și eliberării unei adeverințe pentru planificarea examenului medical;
    efectuarea unui examen medical la o clinică militară ( cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgență Militar „Doctor IACOB CZIHAC” - IAȘI – str, Berthelot Henri Mathias, nr. 7 – 9- IAȘI);
    definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar;
    susținerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică și de evaluare a aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecție și Orientare – Câmpulung Moldovenesc;
    participarea la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ.

 

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

loading...
Îţi doreşti să devii jandarmi? IJJ Botoşani recrutează candidaţi – DETALII


 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Copiii dintr-un cartier din municipiu fugăriți de la joacă cu PIONEZE - GALERIE FOTO
Deși sunt în vacanță unii copii din Botoșani se pare că nu se pot juca afară în siguranță.
CUM arată blocul de pe Săvenilor după intervenția în forță a șefilor din Primărie și Poliția Locală – FOTO
Joi dimineață, viceprimarul Marian Murariu a coordonat o acțiune prin care s-a trecut la dezafectarea forțată a unor bunuri pe domeniul public.
FC Botoșani încasează încă 900.000 de euro pe un fotbalist adus GRATUIT
FC Botoșani așteaptă în conturi 900.000 de euro după transferul unui jucător.
La cafeneaua din mall se cântă simfonia gustului – FOTOGALERIE
(P) Ești prin centrul Botoșanilor și simți nevoie unei cafele revigorante? Sau căldura te toropește și îți dorești să te răcorești? Ori simți nevoia unui dulce special?
Directorul unui liceu din municipiu a renunțat la funcție
Unul dintre cei mai longevivi directori de școli se pensionează.
ANUNȚ Ședință ordinară de CJ convocată de președintele Consiliului Județean
Președintele Consiliului Județean Botoșani, în conformitate cu prevederile art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă ordinară, pentru data de 25 iulie 2019, ora 10:00, în sala de şedinţe „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ.
Comedie, dramă și aventură pe marele ecran: Fă-ți PROGRAMUL de weekend cu Cine Globe - VIDEO
Cinefilii din Botoșani, indiferent de vârstă, pot alege în funcție de gusturi și de ora difuzării filmul preferat.
Liliana Mincă cere DEMISIA managerului Spitalului Județean Mavromati
În cadrul unei conferințe de presă, Liliana Mincă i-a cerut demisia Liviei Mihalache, managerul Spitalului Județean Mavromati.
ANCHETĂ la Urgențe după moartea bărbatului de 44 de ani, șefa UPU: Sunt un om căruia îi pasă
Este o anchetă în desfășurare la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) după ce un bărbat de 44 de ani a murit chiar în unitatea medicală. Iar în cursul zilei de luni, la începutul săptămânii viitoare, controlul va fi finalizat. .
Gaz și energie electrică mai scumpe cu 20% anul acesta, Flutur: Lucru care nu se spune direct
Nu că în anii anteriori ar fi fost altfel, dar din nou, primarul Cătălin Flutur se plânge de situația financiară din Primăria Botoșani.
STRĂINI prinși muncind la negru la Botoșani, șeful lor amendat cu 80.000 de lei
Inspectorii de muncă au desfășurat controale împreună cu Biroul pentru Imigrări Botoșani.
Decizie istorică: Germania va despăgubi BOTOȘĂNENI supraviețuitori ai Holocaustului
Mii de cetățeni vor primi o remunerație lunară și o despăgubire retroactivă.
Copii exploatați în construcții: Patronul a fost AMENDAT
Angajatorul a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată.
Culmea accidentului: Un moldovean cu fiul în mașină, singur pe șosea, și-a bușit mașina – FOTOGALERIE
Un cetățean din Republica Moldova care tranzita județul Botoșani a avut parte de un incident nefericit în dimineața zilei de vineri, 19 iulie 2019.
Pescuit ilegal pe Prut, întrerupt de jandarmi - FOTO
Bărbatul se afla într-o barcă pneumatică, în zona unei foste cariere de piatră.
Drum județean reparat în bătaie de joc?! Utilajul părăsit, muncitorii au dispărut: Niște simple cârpeli - FOTO
Un primar din Botoșani a criticat modul cum se lucrează pe drumurile județene.
Jucător de la FC Botoșani HĂRȚUIT de oficialii altui club
Jucătorul era supus unui tratament diferențiat față de colegii săi.
Cristiano Bergodi: Nu am avut prea des rezultate bune la Botoșani, va fi GREU
Partida FC Botoşani - FC Voluntari, din cadrul etapei a II-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 18:00.
Botoșănenii își scot la paradă mașinile de COLECȚIE
Sunt mașini cu o vechime de peste 30-40 de ani, atestate ca vehicule istorice și restaurate în majoritate până la ultimul detaliu.
Povestea impresionantă a călugărului care a construit PEȘTERA de la Sihăstria Voronei
Călugărul se nevoia la Sihăstria Voronei şi avea chilia alăturată de cea a Patriarhului Teoctist.
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7315 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2800 lei
GBP
Lira sterlină
5.2727 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9100 lei
XAU
Gramul de aur
194.9091 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4541 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2289 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6337 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.