Ştiri
Se recrutează fete şi băieţi de la Botoşani pentru o carieră militară

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați sunt în desfășurare înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal, postliceal și universitar pentru anul de învățământ 2019-2020, după cum urmează:

1.    Învăţământ Universitar (pentru formarea ofițerilor licențiați) :

 

- Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București – 8 locuri;  
- Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;
- Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov – 184 locuri;
- Academia Navală ”Mircea Cel Bătrân” Constanța – 108 locuri;
- Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I ” București – 219 locuri;
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – 15 locuri;
- Institutul Medico – Militar București și Tg. Mureș – 110 locuri.

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019 (24 de ani pentru piloți) – condiții valabile doar pentru înscrierea în anul de învățământ 2019-2020.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este  04.04.2019

 

2.    Învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari – 2 ani :

 

   - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 313 locuri pentru maiștri militari , data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiștri militari  data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău – 245 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 29.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța – 120 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 24.04.2019;  

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019.

 

3.    Învăţământ Postliceal pentru formarea subofiţerilor – 1 an :

 

    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 323 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019 ;  
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu –  60 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019;  
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău –  76 locuri pentru subofițeri data limită de întocmire a dosarului 04.06.2019;

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 35 de ani pentru subofițeri.

 

4.    Învăţământ Liceal:

 

- Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”  Constanța – 120 locuri; 

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.03.2019 .

 

5. Concursuri de formare a cadrelor militare pe filiera indirectă - ofiţeri            

 

Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de școlarizare 2018-2019 biroul informare-recrutare desfășoară activități de recrutare pentru candidații pe filiera indirectă la următoarele specializări:
-  Școala de Aplicație pentru Logistică ”General Constantin Zaharia” - Chitila - OFIȚERI– căi ferate - 7 locuri; 

 

Se primesc candidați  absolvenți ai unei instituții de învățământ universitar acreditate, cu diplomă de licență, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare pentru care se organizează cursul de formare și care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniți în anul 2019.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019 .

 

Informații privind criteriile de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, selecția și alte date referitoare la profesia militară se pot obține la sediul Biroului Informare Recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.30-16.30, și marți între orele 10.30-18.30 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, 0231-518086 sau pe adresa de e-mail [email protected] .

 

Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații vor parcurge următoarele etape:
    prezentarea la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean în vederea stabilirii contactului inițial și eliberării unei adeverințe pentru planificarea examenului medical;
    efectuarea unui examen medical la o clinică militară ( cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgență Militar „Doctor IACOB CZIHAC” - IAȘI – str, Berthelot Henri Mathias, nr. 7 – 9- IAȘI);
    definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar;
    susținerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică și de evaluare a aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecție și Orientare – Câmpulung Moldovenesc;
    participarea la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ.

 

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

loading...
Îţi doreşti să devii jandarmi? IJJ Botoşani recrutează candidaţi – DETALII


 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dosar pentru UCIDERE în cazul bebelușului mort din cauza popcornului
Un bebeluș de doar un an și jumătate și-a pierdut viața după ce ar fi înghițit un grăunte de popcorn.
Parcul Mihai Eminescu se extinde cu pistă de alergare, iluminat și bănci inteligente
Un nou proiect este pregătit pentru implementare în municipiul Botoșani.
Tarabele cu pește și conserve la CONTROL: Amenzi de zeci de mii de lei
La începutul lunii mai, tone de pește stricat au fost găsite în diferite orașe, precum Constanța sau București. Astfel, autoritățile au intrat în alertă și s-au demarat mai multe controale.
SCHIMBĂRI la asigurarea obligatorie a locuinței
Veste bună pentru toți românii. Autoritățiile au decis modificarea radicală a legii asigurărilor obligatorii a locuințelor.
De ziua lui, Costică Macaleți a făcut lumea să râdă: Mâncăm foarte mult pește și suntem foarte deștepți
Președintele CJ a fost prezent astăzi, 21 mai 2019, la lansarea unui proiect educațional motiv pentru care a adresat un mesaj tuturor reprezentanților din celelalte județe ale țării.
Flutur după inaugurarea Cornișa: Am văzut botoșăneni de toate vârstele, fericiți, cu zâmbetul pe buze
Cătălin Flutur a declarat că parcul Cornișa este ceea ce lipsea Botoșaniului și anume o zonă de agrement cu apă, de extrem de mulți ani, iar botoșănenii trebuiau să aibă acest drept. Edilul șef a mai spus că botoșănenii ar trebui să fie satisfăcuți că în oraș acum există cel mai frumos parc de agrement din țară, în opinia sa.
Familie disperată: Un botoşănean a dispărut fără urmă de mai bine de o săptămână – FOTO
Un bărbat din Botoşani este căutat cu disperare de familie şi Poliţie.
Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți și la Botoșani: Zeci de credincioși la biserica cu acest nume din municipiu - FOTO
Astăzi, 21 mai 2019, ca în fiecare an, credincioșii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Constantin și Elena.
PROIECT important în educație lansat la Botoșani cu oficialitățile orașului – FOTOGALERIE
Astăzi, 21 mai 2019, a avut loc prima întâlnire de lucru de la Botoșani, din cadrul proiectului Curriculum relevant , educație deschisă pentru toți (CRED).
CURĂȚENIA la Cornișa făcută cu deținuți și… cu ajutorul vântului, Urban Serv ar refuza să intervină
Contrele politice din Consiliul Local și Primărie par să se răsfrângă și asupra parcului Cornișa, un obiectiv de anvergură care ar fi trebuit să unească decindenții de la Botoșani, în interesul orașului.
ATENŢIE: Meteorologii au emis un nou COD GALBEN de ploi şi vijelii la la Botoşani
Meteorologii ANM au emis, în urmă cu câteva minute, o nouă avertizare meteo de vreme rea valabilă la Botoşani.
Individul care a lovit cu sălbăticie un copil în faţa unui bar, plasat sub control judiciar
Măsuri luate de poliţiştii botoşăneni pentru tânărul agresiv care a băgat un minor de 14 ani în spital.
Un tânăr a vandalizat trei maşini parcate apoi a furat un alt autoturism: CE a urmat
Un tânăr de 22 de ani a făcut ravagii într-o parcare din Botoşani.
ACUM: O persoană ameninţă că îşi dă foc pe o stradă din municipiu
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani intervin, la această oră, la un caz mai puţin obişnuit.
ANUNȚ angajare: Prodalcom își mărește echipa
SC Prodalcom SA (punct de lucru Botoșani) angajează personal pentru următoarele posturi:
Elicopterul SMURD chemat la Botoșani pentru o femeie cu infarct
Elicopterul SMURD a ajuns astăzi la Botoșani pentru a prelua o femeie în vârstă de 76 de ani.
'Frații Dedeman' anunță o nouă LOVITURĂ pe piață: Considerăm că este un moment potrivit
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, o companie evaluată la peste 2 miliarde de dolari, anunță o nouă lovitură importantă pe piața din România.
Accident cu două mașini de Poliție la Cucorăni – VIDEO & FOTOGALERIE
Un eveniment rutier cum rar poate fi văzut a avut loc marți dimineață pe drumul Botoșani – Dorohoi.
Rabla pentru electrocasnice: CUM vor putea cere botoşănenii bani pentru înlocuirea televizoarelor vechi
Începând din acest an, cei interesați vor putea, prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, să ceară bani de la stat pentru a-și cumpăra inclusiv televizoare, mașini de spălat vase sau aparate de aer condiționat portabile.
REPARAȚII pe două drumuri naționale din Botoșani
Două drumuri naționale din județul Botoșani se află astăzi, 21 mai  2019, în reparații.
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”Pe harta politică, Botoșaniul nu dă prea bine. E privit ca o zonă săracă, de oameni neputincioși și fără șansă, fără speranțe. Noi nu vedem deloc lucrurile așa”, Aurelian Pavelescu, președinte PNCȚD.  ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7627 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.2298 lei
GBP
Lira sterlină
5.4233 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8773 lei
XAU
Gramul de aur
175.2584 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9388 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.