Ştiri
Se recrutează fete şi băieţi de la Botoşani pentru o carieră militară

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați sunt în desfășurare înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal, postliceal și universitar pentru anul de învățământ 2019-2020, după cum urmează:

1.    Învăţământ Universitar (pentru formarea ofițerilor licențiați) :

 

- Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București – 8 locuri;  
- Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;
- Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov – 184 locuri;
- Academia Navală ”Mircea Cel Bătrân” Constanța – 108 locuri;
- Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I ” București – 219 locuri;
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – 15 locuri;
- Institutul Medico – Militar București și Tg. Mureș – 110 locuri.

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019 (24 de ani pentru piloți) – condiții valabile doar pentru înscrierea în anul de învățământ 2019-2020.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este  04.04.2019

 

2.    Învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari – 2 ani :

 

   - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 313 locuri pentru maiștri militari , data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiștri militari  data limită de întocmire a dosarului 15.05.2019 ;
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău – 245 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 29.05.2019 ;
    - Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța – 120 locuri pentru maiștri militari data limită de întocmire a dosarului 24.04.2019;  

 

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019.

 

3.    Învăţământ Postliceal pentru formarea subofiţerilor – 1 an :

 

    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”  Pitești – 323 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019 ;  
    - Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică Sibiu –  60 locuri pentru subofițeri,  data limită de întocmire a dosarului 12.06.2019;  
    -- Școala Militară de Maiștri Militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia”  Boboc, jud Buzău –  76 locuri pentru subofițeri data limită de întocmire a dosarului 04.06.2019;

Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a și care au vârsta până în 35 de ani pentru subofițeri.

 

4.    Învăţământ Liceal:

 

- Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri; 
- Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”  Constanța – 120 locuri; 

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.03.2019 .

 

5. Concursuri de formare a cadrelor militare pe filiera indirectă - ofiţeri            

 

Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de școlarizare 2018-2019 biroul informare-recrutare desfășoară activități de recrutare pentru candidații pe filiera indirectă la următoarele specializări:
-  Școala de Aplicație pentru Logistică ”General Constantin Zaharia” - Chitila - OFIȚERI– căi ferate - 7 locuri; 

 

Se primesc candidați  absolvenți ai unei instituții de învățământ universitar acreditate, cu diplomă de licență, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare pentru care se organizează cursul de formare și care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniți în anul 2019.

 

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019 .

 

Informații privind criteriile de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, selecția și alte date referitoare la profesia militară se pot obține la sediul Biroului Informare Recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.30-16.30, și marți între orele 10.30-18.30 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, 0231-518086 sau pe adresa de e-mail [email protected] .

 

Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații vor parcurge următoarele etape:
    prezentarea la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean în vederea stabilirii contactului inițial și eliberării unei adeverințe pentru planificarea examenului medical;
    efectuarea unui examen medical la o clinică militară ( cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgență Militar „Doctor IACOB CZIHAC” - IAȘI – str, Berthelot Henri Mathias, nr. 7 – 9- IAȘI);
    definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar;
    susținerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică și de evaluare a aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecție și Orientare – Câmpulung Moldovenesc;
    participarea la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ.

 

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

loading...
Îţi doreşti să devii jandarmi? IJJ Botoşani recrutează candidaţi – DETALII


 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Descoperire explozivă la Vorona, botoșăneanul a sunat imediat la 112
Bărbatul executa lucrări la temelia unei case când a făcut descoperirea. În scurt timp, la fața locului au ajuns pirotehniștii.
Frică sau dezinteres? Mai puțin de jumătate dintre elevii botoșăneni care vor susține examenele naționale s-au întors la școală
Teama de coronavirus sau dezinteres pentru examene? Elevii încep de astăzi pregătirea suplimentară pentru examene, însă prezența a fost una destul de slabă.
Băgați cu poliția în carantină, relaxarea la Botoșani a adus amenzi de zeci de mii de lei
Aproape 60.000 de lei a fost cuantumul amenzilor acordate la Botoșani în doar 24 de ore, în prima zi în care autoritățile au anunțat relaxarea măsurilor restrictive.
ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP: Șoferul care a provocat accidentul de pe Bulevard REȚINUT pentru 24 de ore
Rperezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au făcut anunțul în urmă cu puțin timp.
Botoșăneancă trimisă în judecată după o răzbunare cu foc în Centrul Vechi
Întreaga scenă a avut loc în Centrul Vechi.
ALCOOLEMIE uriașă pentru șoferul din Bulevard, și-a angajat deja avocat
Andrei I. șoferul de 28 de ani care se face vinovat pentru producerea accidentului din Bulevardul Mihai Eminescu a ajuns din nou în custodia Poliției.
Noi cazuri de COVID la Botoșani, ne apropiem de 800 de îmbolnăviri  - SITUAȚIA de astăzi pe județe
O nouă creștere a cazurilor de COVID la Botoșani.
APIA, anunț important pentru fermierii botoșăneni
Mesaj din partea APIA Botoșani pentru botoșăneni.
Șoferul din Audi a FUGIT din spital, jandarmii l-au găsit tocmai la Stadionul Municipal
Deși nimeni nu s-ar fi așteptat, tânărul botoșănean din Audi, principalul protagonist al accidentului din Bulevardul Mihai Eminescu, continuă să șocheze cu faptele sale.
inpuff.ro
Loading...
Răzvan Rotaru: Saga tramvaielor săritoare ale lui Flutur continuă! Nu incompetența administrației PNL pune în pericol viața oamenilor ci forțe nevăzute și neauzite de nimeni!
Deputatul PSD Botoșani, Răzvan Rotaru a reacționat la declarațiile halucinante ale primarului Flutur cu privire la accidentele provocate de deraierea tramvaielor din municipiul Botoșani.
Se măresc pensiile? Orban: Putem să facem și noi ca PSD
Premierul Orban a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile și dacă vor fi sau nu mărite din această toamnă.
Peste 900 de locuri de muncă la Botoșani, de la contabil la șofer – LISTA posturilor disponibile
 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) a publicat lista posturilor vacante la Botoșani.
AMENDĂ de 3.000 de lei pentru șoferul cu decapotabilă din Bulevard
Un accident de o asemenea gravitate a putut fi văzut mai rar în municipiul reședință de județ.
Costel Lupașcu: Stop violențelor! Stop accidentelor!
În urma accidentului rutier de pe 1 iunie din Bulevardul Mihai Eminescu, trebuie să conștientizăm că sunt multe accidente pe care le putem evita dacă respectăm legea,vieți pe care le-am putea salva, dar pe lângă ceea ce trebuie să facă fiecare din noi, trebuie să intervină ferm și autoritățile pentru siguranța cetățenilor.
Loading...
Nu mai e mult: CÂND s-ar putea deschide mall-urile
Astăzi va avea loc o întâlnire cu reprezentanții centrelor comerciale.
Șoferul din Audi internat la Psihiatrie, a REFUZAT testarea pentru alcool și droguri
După o noapte de audieri, polițiștii botoșăneni au reușit să stabilească în primă fază modul în care s-a produs accidentul de luni seară, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, lângă Spitalul de Pediatrie.
Tot mai multe familii din Botoșani vor să ADOPTE un copil: Adopția este despre iubire necondiționată
2 Iunie este ziua în care celebrăm venirea copiilor în familie prin adopție, o zi miracol pentru toți copiii și familiile adoptatoare.
Femeie lovită în plin pe trecerea de pietoni, șoferul a FUGIT
Șoferului i-a fost întocmit dosar penal. 
Cosmin Andrei, atac la Flutur cu șoseaua de centură: Cinism şi lipsă de respect la adresa botoşănenilor
Viceprimarul Cosmin Andrei are un mesaj public pentru primarul Cătălin Flutur care nu ar fi deloc interesat să susțină proiectul Zonei Metropolitane prin care se dorește realizarea unei șosele de centură la Botoșani.
Deputatul PSD,Tamara Ciofu: Copiii cu autism au nevoie de îngrijire paliativă permanentă!
„Am depus legea pentru prelungirea certificatului de handicap până la 18 ani!”, este anunțul făcut de parlamentarul botoșănean.
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.