Ştiri
RAZIA de la Cornișa, în comisia de disciplină! Primarul Cosmin Andrei: În ceea ce privește managementul defectuos...

Descinderile Poliției la piscina interioară a Parcului de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa precum și închiderea forțată a activității atrag un val de critici din vârful Primăriei municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei susține că decizia de deschidere a piscinei interioare vine în totală contradicție cu mesajul transmis de Primărie și celelalte autorități județene și naționale în ceea ce privește măsurile pentru stoparea transmiterii noului coronavirus.

 

Și ca atare, va solicita explicații din partea conducerii Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) care administrează parcul Cornișa.

 

„O să cer explicații directorului de la această direcție care administrează Parcul Cornișa privind sancțiunile care au fost primite și nerespectarea legii. Pentru că intrăm într-o contradicție cu menirea autorității publice locale care trebuie să asigure măsuri pentru protecția cetățenilor și am înființat centre de vaccinare, dar pe de altă parte avem entități din subordinea noastră care sunt sancționate tocmai că nu respectă prevederile pe care Guvernul sau autoritățile județe, pentru prevenirea acestui virus”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Piscina interioară de la Cornișa a funcționat timp de mai multe luni, interval în care celelalte unități de profil au fost închise prin ordin de prefect.

 

„Aceste sancțiuni, dacă s-au aplicat, conduc la cheltuirea banului public și suspendarea unei activități unde avem angajate sume din bani publici. Pentru că, repet, Parcul de Agrement Cornișa nu este o entitate profitabilă, este subvenționat din buget local. Subvenția merge cu precădere înspre partea salarială care este destul de împovărătoare pentru bugetul local și acolo trebuie niște decizii în acord cu respectarea cheltuirii judicioase ale banului public”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

 

Primarul susține că suspectează un management defectuos la DSPSA mai ales și din punctul de vedere al relațiilor de muncă, existând mai multe procese în instanță deschise de salariați și câștigate.

 

„Eventualele sancțiuni, dacă va fi cazul, le voi cerceta după ce primesc răspunsul directorului, într-o comisie de cercetare disciplinară. De altfel, în ceea ce privește managementul defectuos de la DSPSA, am făcut o solicitare în mandatul anterior când aveam poziția de viceprimar, în ceea ce privește numărul din instanță și cuantumul cheltuielilor de judecată pentru că acest director a luat decizii care au condus la sentințe în instanță soldate cu cheltuieli de judecată plătite de către entitate”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Edilul șef a mai arătat că numărul dosarelor nu este unul mic și că probabil reflectă conduita unui manager care nu poate să gestioneze un colectiv. Cosmin Andrei a declarat că va reveni cu solicitarea adresată DSPSA pentru a primi o situație cu numărul de procese pierdute de această entitate dar și cu sumele care au trebuit să fie plătite, ca efect al acestora. Iar ulterior va face o analiză a managementului de la DSPSA.

 

loading...
TREI piscine de la Botoșani închise de Poliție, administratorii au fost amendați
Botoșănenii au acces la piscina interioară din parcul Cornișa – CONDIȚIILE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACCIDENT: Pieton neglijent lovit de mașină, șoferul este cercetat penal - GALERIE FOTO
Un tânăr de 21 de ani a fost lovit de mașina condusă de un șofer în vârstă de 23 de ani.
Momentul emoționant al întoarcerii în natură a lebedei rănite: Priviți! I-a fost dor de gustul apei de baltăFOTO&VIDEO
Lebăda salvată din grădina unui gospodar din Copălău s-a întors în natură, după ce a fost tratată de medicii veterinari.
Tinerii străjeri de la Academia Forțelor Terestre: Gemenii din Botoșani care au îmbrăcat haina militară
Împart aceleași visuri, obiective și pasiuni, amândoi muncind pentru o carieră militară de succes. Sunt gemeni, iar până acum viața lor a avut un parcurs identic.
Achiței contraatacă: 61,8 de milioane de lei în buget pentru drumul Botoșani – Târgu-Frumos - Propaganda tovarășilor plânge cu lacrimi de crocodil
Cristian Achiței a reacționat după multiplele critici aduse de social-democrații botoșăneni bugetului de stat pe anul în curs. Liberalul susține că este cel mai favorabil dezvoltării județului Botoșani din ultimii 30 de ani, că a trecut de comisiile parlamentare reunite și va fi votat la începutul săptămânii viitoare.
Doliu în familia unui primar, colegii din PSD: Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea suferită și transmitem sincere condoleanțe
Un gând de alinare se îndreaptă în aceste momente dificile, pricinuite de trecerea în neființă a tatălui, Gheorghe Luchian, către colegul nostru, domnul primar al comunei Hlipiceni, Marian Luchian.
Noi centre de vaccinare se deschid la Darabani și Ștefănești – CINE va avea prioritate la imunizare
Direcția de Sănătate Publică Botoșani informează populația că începând cu 1 martie se deschid noi centre de vaccinare în județ, în localitățile Darabani și Ștefănești.
N-au dansat decât o rundă de alegeri: Divorț și în acte Pro România - ALDE
Congresul Naţional al PRO România, reunit în şedinţă extraordinară vineri, a decis încetarea procedurii de fuziune cu ALDE. Cele două formaţiuni nu au reuşit să intre în Parlament la ultimele alegeri legislative.
Medicii legiști au stabilit cauza decesului în ambulanță a copilului de 3 ani
Medicii legiști au stabilit cauza morții copilului care și-a dat ultima suflare în drum spre Spitalul Județean Botoșani. Rezultatele autopsiei au fost trimise și la Direcția de Sănătate Publică Botoșani, care derulează o anchetă la Serviciul Județean de Ambulanță, instituție acuzată de tatăl copilului că nu a făcut tot ce trebuie pentru a-i salva fiul.
Șfaițer, revoltat de scandalul FRF – LPF pe arbitrajul video: Îl luam la preț de second hand, deși vedem etapă de etapă greșeli grave, clasamente viciate
Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, este deranjat de blocajul apărut în implementarea VAR, cauzat de conflictul deschis între Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.
Loading...
ALERTĂ: Informare de vânt puternic la Botoșani și nu numai, se răcește din nou
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vânt puternic care a intrat în vigoare sâmbătă dimineața la ora 06:00 și care vizează cu precădere chiar județul Botoșani.
Marius Budăi: „Care dezvoltare, domnilor liberali? Dați-ne măcar un singur exemplu al unui proiect pe care l-ați susținut pentru județul Botoșani!”
Bugetul propus de Guvernul PNL-USR-UDMR nu este doar o răzbunare la adresa pensionarilor, a angajaților, a studenților și a copiilor, ci și la adresa mediului de afaceri, a investițiilor și a dezvoltării.
Ultimul weekend din februarie aduce surprize la Iulius Mall Suceava: street food, mărțișoare și ateliere de creație
Primăvara începe să își arate „chipul”, vremea este din ce în ce mai plăcută, iar mărțișoarele sunt pregătite pentru a fi oferite celor dragi. Iulius Mall Suceava vine în întâmpinarea anotimpului florilor cu un weekend revitalizant, în aer liber, cu produse turcești, fructe de mare, dar și cu articole handmade. Cei mici sunt așteptați să răspundă unei alte provocări lansate de atelierul de creație: cum ar trebui să arate mărțișorul perfect? 
Ține cont de aceste lucruri când îți alegi următorul laptop
(P) Pandemia a redus mobilitatea celor care lucrează. Cu toate acestea, nevoia unui laptop rămâne în continuare extrem de ridicată. Una dintre explicații poate fi faptul că oamenii pot lucra de oriunde, iar un laptop se pliază pe această nevoie. Tocmai de aceea, alegerea unui nou laptop este cu atât mai importantă, iar sfaturile de mai jos sunt concepute pentru a alege cea mai bună variantă pentru tine.
Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis: Ritualul botezului rămâne NESCHIMBAT
Ritualul botezului nu va suferi nicio modificare, a decis vineri Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.
Loading...
Ofertă de 1 milion de euro pentru un jucător de la FC Botoșani: E geniu! Rămâi blocat când îl vezi
Oferta a sosit recent pe adresa clubului.
Înțepături cu „tâlc” în Consiliul Local pentru niște șefi care există dar nu sunt doriți
A intervenit în ședința aferentă lunii februarie și fostul primar Cătălin Flutur, care s-a referit în interpelarea sa la situația societății Eltrans.
Marcaje rutiere transformate în „pârtii”, semnal de alarmă tras în plenul municipal
În contact cu umiditatea majoritatea marcajelor rutiere devin alunecoase, mai ales în zona trecerilor de pietoni, sporind pericolul de accidente rutiere.
Alexandra Huțu: Guvernul Cîțu și parlamentarii Dreptei lasă jumătate din populația județului Botoșani fără apă potabilă în următorii ani!
Deputatul botoșănean PSD, Alexandra Huțu, în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a votat ieri amendamentul semnat de toți parlamentarii social-democrați botoșăneni pentru continuarea investiției aprobate în 2018 privind construcția barajului de la Vârfu Câmpului.
Revin ninsorile și vântul: Avertizare meteo emisă de meteorologi
Meteorologii au emis o avertizare meteo.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu privind acordarea de ajutoare alimentare și produse de igienă
Conform Ordonanței de Urgență nr. 84 din 2020, Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD) , finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane presupune acordarea de pachete cu produse alimentare și cu produse de igienă persoanelor aflate în situație de vulnerabilitate.
În privința comentariului despre Dumitraș, cineva ar trebui sesizat pentru un control la documentele angajării acestuia. Cum se vede este cu iz de fals intelectual , uz de fals și fals în declarații. aici ar putea intra și cei care au aprobat angajarea lui Dumitraș. Dar, trăim în România și totul este posibil, cred că până acum, au măsluit hârtiile și este,,pur și nevinovat'.
29 ianuarie 2021, 16:50
Deja este dus să-și cumpere o diplomă, dar nimeni nu va face nimic. Este prea ,,acoperit cu acte". Totuși ar trebui sesizat DNA- îl.
29 ianuarie 2021, 08:12
Turcanu este un primitiv in exprimare si in comportament , fie ca este acasa , fie ca este in societate si un pericol pentru angajati. Nu demult la izbit cu capul de pereti pe un doctor veterinar in padoc , apoi la pus pe infractorul Dumitras care a ajuns sef serviciu fara facultate , fara diploma (are un fals scanat, se poate verifica seria diplomei si surpriza o sa fie cand un alt angajat de la DSPSA are aceeasi serie pe alta diploma ) sa loveasca un muncitor Iacobita de l-a lasat lat si el filma cu telefonul. Poate ca cineva se sesizeaza si face si un control privind garantiile de la lucrarile efectuate atat la Parcul de agrement Cornisa, cat si la Sala Polivalenta sau stadioane, alta surpriza ascunsa de o angajata Albota adusa de catre Turcanu si care se crede printesa unitatii ( desi fizicul lasa de dorit).
22 ianuarie 2021, 08:01
Bravo, domnule primar!În sfârșit, începe cineva să facă curățenie și prin unitățile subordonate primăriei.Curățați instituțiile de lepre, căpușe, lipitori și neciopliți.Tăiațile accesul la banul public.Poate vă faceți puțin timp și pentru Filarmonica "G. Enescu" Botoșani, să îndreptați lucrurile și pe acolo, că tot un fel de "băleguță, coadă de maimuță" conduce și acolo.
21 ianuarie 2021, 23:07
Da-l afară pe Turcanu. Angajeaza-mă pe mine :-)
21 ianuarie 2021, 22:28
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.