Ştiri
Psihologul USR-ist care și-a atacat colegii de la Direcția Copilului cercetat de comisia de disciplină

Săptămâna aceasta, liderii USR Botoșani au prezentat mai multe persoane care vor deschide lista pentru Consiliul Local, la alegerile locale din vară. Printre acestea și psihologul Adrian Petrariu, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Acesta s-a autodescris ca un pionier al asistenței sociale și voluntariatului și și-a asumat în nume propriu o serie de proiecte derulate de instituția mai sus menționată.

 

Articolul poate fi citit în următorul link: Un psiholog din Botoșani vrea să fie consilier local sau județean

 

În replică, conducerea si angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, transmit un drept la replică pe care îl vom reda în cele ce urmează:

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am deschis un centru, al 19-lea, de integrare prin terapie ocupațională pentru persoanele în vârstă, cu handicap, în Direcție (DGASPC n.r.).”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Adrian Petrariu este funcționar public, angajat al DGASPC Botoșani din anul 2009, având profesia de psiholog, profesie pe care a exercitat-o preponderent în cei 11 ani. Pe o scurtă perioadă de timp a îndeplinit, prin delegare, atribuțiile de șef centru la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională ”Lucie Lecomte” Botoșani. Acest serviciu social a fost înființat în anul 2009, în urma unui proces de reorganizare la inițiativa conducerii de atunci a instituției. Dl Petrariu Adrian nu a deschis centrul si nici măcar nu știe  că acest centru nu oferă servicii sociale persoanelor ”în vârstă cu handicap” așa cum a precizat, ci este destinat tinerilor cu dizabilități din sistemul de protecție a copilului care au dobândit capacitate deplină de exercițiu și pentru care se impune asigurarea tranziției în sistemul de protecție a persoanei adulte cu dizabilități.

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am lucrat cu HHC România și am închis câteva centre și am redeschis case de tip familial, de apartamente de tip familial pentru copii, să se simtă ca acasă.”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Începând cu anul 2009, DGASPC Botoșani are o relație de parteneriat instituțional cu Fundația HHC România (Hope and Homes for Children Baia Mare), colaborare care s-a concretizat în numeroase proiecte de dezvoltare a sistemului de protecție a copilului. Această colaborare se desfășoară și în prezent, fiind un pilon important în procesul de reorganizare al serviciilor sociale destinate copiilor/tinerilor. Singura atribuție a d lui Petrariu Adrian, prin care acesta a avut o legătură tangențială cu Fundația HHC România, a fost completarea unor instrumente de lucru (documente) în exercitarea profesiei sale de psiholog, instrumente elaborate de Fundația HHC România și puse la dispoziție instituției noastre. Aceste instrumente de lucru specifice pentru un psiholog au fost și sunt utilizate și de alți specialiști din instituție – în mod punctual pentru instituțiile de tip rezidențial supuse procesului de restructurare. Nu avem informații despre acțiunile de tip ”închidere centre”, ”redeschidere case de tip familial, apartamente de tip familial pentru copii” derulate de dl Petrariu Adrian în nume propriu si ne pare rău ca se folosește de astfel de minciuni pentru a-si construi o  imagine publică.

 

Declarație Petrariu Adrian: „M-am concentrat în cadrul Direcției să aplic aceste proiecte, nu am reușit și am zis că nu e târziu, sunt încă viu. Eu am lucrat în fundații mari și nu am nicio șansă cu viziunea pentru viitor. Sistemul este cum este, sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva. Nicio șansă să fie reformat pe termen scurt, nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant. Tot vorbim de profesioniști, sunt profesioniști la Direcție numai că există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,,”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Petrariu Adrian nu a făcut și nici nu face parte din nicio echipă de implementare a vreunui proiect care s-a derulat sau se derulează în cadrul DGASPC Botoșani.  De asemenea, dl Petrariu Adrian nu a prezentat șefului ierarhic superior sau conducerii instituției nicio inițiativă în legătură cu atribuțiile sale sau cu proiecte pe care ar fi dorit să le inițieze în domeniul social având o comunicare slabă (mediocră) cu colegii din instituție. Având în vedere că dl Petrariu Adrian este angajat al instituției de 11 ani și cunoaște activitatea desfășurată de colegii săi, este total incorectă afirmația sa ”sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva.”

 

  

„Suntem contrariați de afirmația dlui Petrariu, având în vedere că acesta cunoaște sau ar trebui să cunoască amplul proces de restructurare/reorganizare care se derulează în prezent în D.G.A.S.P.C Botoșani și care cuprinde întreg sistemul. Totodată, profesioniștii din  D.G.A.S.P.C Botoșani au reacționat la jignirile aduse în presă de colegul lor, fiind surprinși de afirmațiile acestuia ”nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant”, ”există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,

transmit reprezentanții DGASPC

    

Aceste rezultate au fost obținute în urma efortului în echipă a salariaților din instituție, dl Petrariu neavând o contribuție majoră. Sub nici o formă nu putem trece cu vederea și tolera faptul că prin aceste afirmații d-l Petrariu a lezat imaginea instituției și a adus jignire colegilor din DGASPC.

 

„Va fi convocată comisia de cercetare disciplinară a funcționarilor publici - de la nivelul instituției  pentru a se lua măsurile legale ce se impun ca urmare a abaterilor grave si prejudiciilor de imagine aduse de acest funcționar public”,

comunicat DGASPC

loading...
Candidatul USR la Primărie și-a propus să scoată cinci consilieri la alegeri

 

Coronavirus: NOI rezultate la testele efectuate cadrelor medicale din Botoșani
Rezultatele testelor au făcute publice de Direcția de Sănătate Botoșani.
Ședință extraordinară la CJ: Milioane de lei pentru echipamente medicale
Echipamentele de strictă necesitate vor fi achiziționate pentru cea mai mare unitate medicală din județ, pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru în spital, atât în secția A.T.I., cât și în secția de Boli Infecțioase.
TREI nunți la Botoșani în plină epidemie de coronavirus – CUM au fost oficiate
Trei cupluri din Botoşani s-au căsătorit la sfârşitul săptămânii trecute, în ciuda restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus.
Anunț IMPORTANT pentru pensionari: Când veți primi banii în aprilie
Vești bune pentru pensionari, înaintea sărbătorilor pascale.
REACȚIA oficialilor, după imaginile de la Pediatrie: Nu sunt conforme cu realitatea
Centrul Județean de Comunicare au transmis un punct de vedere la maginile apărute în spațiul public de la Secția de Pediatrie.
O femeie a cerut ajutorul Poliției, bărbatul cu care locuia este de negăsit de cinci zile - FOTO
Dacă l-ați văzut, sunați la 112 sau la cea mai apropiată unitate de Poliție.
330.000 de lei! Amenzi record date de polițiști în ultimele 24 de ore
Polițiștii botoșăneni au acordat mai multe amenzi în ultimele 24 de ore.
Val de amenzi date de jandarmi scandalagiilor care au ieșit pe-afară
Zeci de sancțiuni au fost aplicate de jandarmi în ultimele 24 de ore.
A DISTRUS ușa și a făcut un scandal de pomină, botoșănean în carantină imobilizat de jandarmi - FOTO
A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l potoli pe scandalagiu.
Loading...
Au chefuit în plină stradă, botoșănean amendat cu 5.000 de lei pentru că a ieșit din izolare
Botoșăneanul a fost introdus în carantină pentru 14 zile.
Fii de ajutor: Se caută VOLUNTARI la Botoșani pentru a veni în sprijinul persoanelor izolate
Voluntarii vor ajuta la achiziționarea și distribuirea alimentelor către persoanele aflate în izolare la domiciliu.
ANUNȚ pentru elevii care susțin examenele naționale
Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale
Noul ministru al sănătății spune DATA la care va fi înregistrat VÂRFUL de infectări în România
Noul ministru al Sănatății, Nelu Tătaru spune data la care România va înregistra vârful de infectări cu noul coronavirus.
Poliția chemată într-un cartier din Botoșani unde mai multe persoane cântau și dansau în fața blocului
Măsurile impuse de autorități pentru ca virusul COVID să nu se răspândească nu interesează chiar pe toată lumea. Iată ce s-a întâmplat în municipiul Botoșani.
Loading...
CE răspunde Poliția la întrebarea: Pot să-mi transport cu mașina soția sau soțul la serviciu?
Restricțiile impuse în această perioadă, privind circulația persoanelor, au dat naștere multor dileme la care cetățenii nu știu să răspundă.
Mesaj important către botoșănenii catolici: Cum va fi celebrat Paștele catolic în contextul COVID-19
Credincioşii catolici din Botoșani se pregătesc în această perioadă pentru celebrarea Paştelui, sărbătorit pe data de 12 aprilie.
LISTA locurilor de muncă la Botoșani, de la șofer la recepționeră
Chiar dacă este epidemie de coronavirus încă mai există locuri de muncă vacante la dispoziția celor interesați.
Criză de aceste medicamente în farmacii, se va dubla producția  
Este criză acută în farmacii. Unele medicamente lipsesc sau se g[sesc cu dificultate. 
ITM, reguli pentru patroni: Acordaţi,în mod gratuit, materiale igienico-sanitare
ITM Botoșani a transmis un anunț privind prevenirea infecţiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) la locurile de muncă.
COVID–19: Spitalul Județean angajează FĂRĂ concurs 45 de persoane – LISTA posturilor
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati angajează mai multe persoane fără concurs pe perioadă determinată, de șase luni.
Am un sfat, să nu fim răi cu..... fetițele!!!
28 februarie 2020, 17:58
Sunt curios de reacția partidului,daca e bazat trimite comunicat seara asta si-l suspendă,daca e neam cu ei nu fac nimic.
28 februarie 2020, 16:59
Asta e Usr Botoșani,mergeți ca oile și puneți ștampila pe ei si dupa va mirați ce elemente ne conduc.
28 februarie 2020, 16:36
Pe unde a lucrat a creat numai probleme,cum de v-ați procopsit voi cu el? Si mai vreti să-l băgați și în consiliul local. Voi gânditi!?
28 februarie 2020, 15:59
Am scris ca vorbeste numai cu bancuri deocheate și despre femei,nici nu ati dat comentariul.
28 februarie 2020, 15:35
Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Tatal meu este în stare gravă, internat la Spitalul Municipal Dorohoi, secția ATI și are nevoie urgentă de sânge! Vă rugăm, dacă puteți, donați sânge - grupa B3 negativ, cât mai repede posibil la Centrul de Transfuzii Boto ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8297 lei
USD
Dolarul SUA
4.3637 lei
CHF
Francul elveţian
4.5656 lei
GBP
Lira sterlină
5.4096 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0487 lei
XAU
Gramul de aur
227.5171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2426 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3503 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0950 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1772 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6468 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.