Ştiri
Prestație la Municipiu a aleșilor, „speranțele” vot la dublu, vorbe grele între doamne: Îmi este rușine de rușinea dv. / Faceți aici ce vreți din noi VIDEO

Întregul conflict politico-administrativ a pornit de la un proiect la modificarea regulamentului intern de funcționare, organigramei și statului de funcții din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Scandalul de la DSPSA adus în CL

 

Practic, modificările îl vizau pe medicul veterinar Mihai Maxim, pentru care s-a pregătit mutarea biroului din sediul din strada Codrului, în construcțiile metalice de la padocurile din zona Rediu.

Este deja un fapt cunoscut conflictul deschis dintre medic și directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, care se consumă prin atacuri fizice, plângeri la poliție sau Parchet, comisii de disciplină și sesizarea oricăror alte structuri care ar putea tranșa acest scandal.

 

USR, vot cu două mâini 

 

Mihai Maxim s-a prezentat așadar în plen, a așteptat zâteva zeci de minute pentru ca ordinea de zi să ajungă la punctul care-l viza, însă intervenția sa a fost supusă votului. În primă fază, cea mai mare parte a consilierilor au fost de acord să vorbească.

 

Doar că a existat o problemă.

La aparatul Ralucăi Curelariu, care era ieșită din sală, a votat colegul său, Marcel Gheorghiță, care a apăsat pe „abținere”. Colegii din plen s-au sesizat și au cerut repetarea votului, având în vedere că este ilegal să te exprimi chiar și pentru un alt coleg din același partid.

Raluca Curelariu a revenit în sală. A votat împotriva luării de cuvânt a lui Mihai Maxim, votul ei fiind decisiv pentru cel majoritar din plen.

 

Iar asta a fost scânteia.

 

Social-democrații s-au revoltat că medicul nu este lăsat să vorbească, liberalii și useriștii deopotrivă au format un scut în jurul lui Eugen Țurcanu.

 

Primul a intervenit Cătălin Flutur:

 

„Cunosc foarte bine situația. Nu se poate, în condițiile astea, cei care lucrează în nu știu ce serviciu, vor vrea toți să nu mai lucreze la Casa Cărții și vor în sediul Primăriei, să fie mai aproape de decizie, de primar sau viceprimari. Dle doctor, cu tot respectul, ne știm de-o viață, e meseria dv., toată viața ați auzit lătrând câini. Nu puteți să desfășurați, înțeleg, o activitate intelectuală în lătrat de câini, nu? Dv. ați spus-o, nu eu, am vrut doar să mai punctez o dată. Asta vă e meseria”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

„Proiectul prevede foarte clar că i se vor asigura condiții de muncă, deci nu-l lăsăm pe stradă pe dl. doctor. Vin cu un alt amendament, intervalul orar nu 8:00 – 12:00, intervalul orar 8:00 – 14:00. Înțeleg că e gălăgie, înțeleg că sunt câini care latră, în același timp fiecare dintre noi ne-am ales o meserie. Luați legătura cu cei care lucrează în șantier și sunt la o oarecare înălțime, își asumă niște riscuri. Polițiștii își asumă riscuri când ies pe stradă. Toată lumea își asumă meseria pe care o are, nu v-a rugat nimeni frumos să vă angajați”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„De unde atât tupeu?!”

 

„Stimați colegi, vreau să-i pun o întrebare dnei Raluca, care putea să fie eleva sau fiica mea. Am 32 de ani de învățământ și nu am reușit să am atât tupeu în fața cetățenilor încât să nu le permit să vină să ia cuvântul în CL. D-na Raluca, ce ați aplicat de aveți atâta forță și tupeu încât să faceți aici ce vreți din noi? Îmi este rușine de rușinea dv. Când o să ajungeți la vârsta mea, vreau să vă spun, o să vă mai numiți doamnă? O să învățați vreodată să fiți doamnă?”,

Daniela Vicol, consilier local PSD

 

 

„Înțeleg că există un conflict acolo, care din punctul meu este la nivel de direcție, faptul că sunt acorduri contractuale, e adevărat că s-a deschis o cutie a Pandorei, fiecare salariat nemulțumit din direcțiile primăriei sau societățile comerciale să vină să-și prezinte nemulțumirile aici. Pentru că există comisii la nivelul direcțiilor, așa cum știm cu toții, acolo unde se face o nedreptate și se încalcă legea sunt și alte instituții care pot să intervină, ITM-ul și altele”,

Liviu Toma, consilier local Pro România

 

„Au fost plângeri penale, sunt dosare penale în instanță, dar aceste lucruri au mai fost în CL și de fiecare dată i-am ascultat pe cei care au venit, indiferent de calitatea pe care au avut-o, de la simpli cetățeni la angajați. Total nepotrivit să avem un proiect privind transparența și să nu fiți de acord să-l ascultăm, repet, punând o limită de timp dacă doriți, pe dl Maxim care este colegul nostru. Iar dacă vreți să aplicăm regulamentul la litera lui, vedeți că sunt și fapte care se întorc împotriva dv. Când plecați închideți microfonul, poate votează altcineva pentru dv. Fiți un pic mai deschiși, nu mai puneți atâta patimă și mai gândiți un pic și sufletul”

Cosmin Andrei, primar

 

Secretarul Primăriei: Suntem din rău în mai rău

 

Disensiunile din plen au provocat o reacție și din partea secretarului Primăriei, Oana Georgescu, care a explicat că prin această atitudine a unor consilieri se ajunge la situații aproape fără ieșire, din punctul de vedere al legalității.

 

„Suntem din rău în mai rău. Adică eu acum ce aviz de legalitate dau? Dacă mă iau după toate discuțiile și interpelările... ne puneți în niște situații de... știți? Anulam votul dșoarei Curelariu și rămâneam 12, da? Am supus din nou la vot pe încrederea celor care au votat și a ieșit altă bazaconie și acum stăm și ne certăm. Să presupunem că aici trebuie să fim coerenți în decizii și le avem cumva și fundamentate când luăm o decizie asupra unui vot”,

Oana Georgescu, seecretarul general al Primăriei

 

Medicul Mihai Maxim a fost lăsat în cele din urmă să intervină, însă proiectul care-l viza a fost adoptat astfel că biroul său va fi mutat la padocurile municipalității.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Leon Dănăilă, fiul unui cizmar și al unei femei cu 4 clase, care și-a vândut pâinea de la internat ca să aibă bani de cărți: Aveam pantofi numai de formă
Neurochirurgul Leon Dănăilă are o carieră de peste 60 de ani, în care a efectuat peste 40.000 de intervenții chirurgicale. De aici, a fost numit medicul care a operat un stadion de oameni, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operații neurologice. Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și unul dintre cei mai mari specialiști din lume.
De la Londra, la Roma și Milano: Wizz Air își închide baza aeriană de la Suceava, dar păstrează anumite curse la Salcea și mută altele la Iași – SITUAȚIA zborurilor
Compania aeriană Wizz Air a anuntat că va închide baza de la Suceava, începând cu 28 octombrie, dar va continua să opereze zboruri de pe aeroportul din localitate, spre Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen, în timp ce alte cinci curse vor fi transferate pe aeroportul din Iaşi.
A ajuns la 53 de milioane de euro! Business-ul Electro-Alfa, creștere masivă în ultimul an
Furnizorul de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune Electro-Alfa Internațional, controlat de antreprenorul Gheorghe Ciubotaru, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 261,5 milioane lei (53 milioane euro).
Filmul despre Arsenie Boca proiectat la Unirea și care a enervat spectatorii la Botoșani, INTERZIS cu amenințări la Arad: Va fi circ
Filmul ”Arsenie. Viața de apoi” a cărui proiecție specială, care a avut loc săptămâna trecută la Cinema Unirea, a stârnit criticile unor spectatori la adresa regizorului prezent în sală, nu a mai fost difuzat deloc în celălalt capăt de țară.
S-a semnat primul contract pentru Autostrada Unirii care face legătura dintre Moldova și Transilvania direct prin Carpați
Contractul pentru secțiunea Leghin - Târgu Neamț din Autostrada Unirii (A8) s-a semnat pe 20 septembrie. Va fi prima autostradă care face legătura directă între Transilvania și Moldova, prin Carpați, iar acesta este primul contract semnat pentru A8, despre care se vorbește de mai bine de un deceniu.
Ce a pățit un șofer botoșănean la Suceava fiindcă nu avea GPS-ul pornit
Fărădelegile botoșănenilor în privința transportului de lemne trec granițele județului. O nouă dovadă este ceea ce s-a întâmplat joi la Sucevița.
Iftime se întoarce împotriva lui Becali: I-a luat Necuratul privirea / Face mișto de noi
După ce nu mai reușește să îi vândă jucători, patronul FC Botoșani pare să își schimbe atitudinea față de omologul de la FCSB. O dovadă în acest sens este opinia omului de afaceri din nordul Moldovei despre penalty-ul acordat de arbitrul Sebastian Colțescu în meciul Farul Constanța - FCSB 0-1.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu cu privire la dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe
Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința persoanelor fizice si juridice care au construcții pe raza teritoriala a Comunei Mihai Eminescu, că începând cu ziua de vineri, 18 august 2023, Primăria a demarat proiectul intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”.
Gravidele și părinții care au copii mai mici de cinci ani se pot băga în față la ghișee, casierii și case de marcat
Acest proiect de lege a fost adoptat de Parlament miercuri, 20 septembrie 2023.
Oaspeți din Republica Moldova, în vizită la Primăria Botoșani – FOTOGALERIE
Membrii delegației din Bălți, Republica Moldova, participanți la Expediția de cercetare organizată în cadrul Proiectului „Eminescu: o cultură, o rută, în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți”, au ajuns astăzi la Primăria Botoșani.
APIA, clarificări importante legate de verificarea condițiilor de eligibilitate în vederea gestionării cererilor de sprijin
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023.
Dosar penal pentru un tânăr de 22 de ani oprit la control
Polițiștii botoșăneni continuă cercetările în acest caz.
A ieșit la plimbare cu mașina „greșită”: CE au descoperit polițiștii
Polițiștii botoșăneni continuă cercetările în acest caz.
A crezut că merge și așa: Sucevean amendat la Botoșani după ce a mințit polițiștii
Polițiștii botoșăneni l-au surprins pe bărbatul de 31 de ani joi, 21 septembrie 2023.
Dan Alexa sub presiune în meciul cu UTA: Vin aici să-și vândă scump pielea - VIDEO
FC Botoșani – UTA Arad se joacă sâmbătă de la ora 18:45 pe Stadionul Municipal Botoșani.
Botoșăneancă infectată cu virusul West Nile: Este al doilea caz în județ
Încă un caz de infectare cu virusul West Nile a fost înregistrat la Botoșani.
Apariție rară la Botoșani: Pasăre pe cale de dispariție, surprinsă deasupra apei
Unul dintre cei aproximativ 200 de indivizi a fost surprins în timp ce se hrănea.
Tânăr șofer de 23 de ani judecat pentru că a încercat să dea 100 de euro polițiștilor
Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal.
„Lady in red” – Dacie cu o vechime de 50 de ani, în stare excelentă, verificată de RAR Botoșani - GALERIE FOTO
O bijuterie pe patru roți care (încă) funcționează ireproșabil grație proprietarului care a avut grijă de această mașină de colecție.
Sprijin pentru familiile vulnerabile, 1.400 de lei ajutor pentru plata facturilor la energie
Cea mai importantă măsură adoptată vreodată de Guvernul României pentru persoanele vulnerabile a intrat în etapa a doua.
E program padoc 8-14, program birou la sediul din str Codrului nr 16 , 14-16
31 august 2021, 21:37
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.8 o C
Dorohoi
16.7 o C
Bucecea
19.6 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.