Ştiri
OMAGIU adus de preotul Partenie Apostoaie pentru Minodora Vasiliu: Iubiți-o și nu va muri niciodată; iubiți-o, căci nu va înceta niciodată să vă iubească! 

Minodora Vasiliu a lăsat în urma sa un munte de durere. A fost depusă la Biserica Vovidenia, iar în ziua funeraliilor, preotul paroh Partenie Apostoaie a transmis un ultim omagiu familiei și tuturor celor care cu cunoscut-o.

Un OM între oameni

 

Cu adâncă durere sufletească, dar și cu aleasă nădejde în iubirea milostivă și nemărginită a lui Dumnezeu (de multe ori neînțeleasă de oameni), ca toți botoșănenii, am primit vestea trecerii la cele vesnice și netrecătoare, a distinsei doamne, medic MINODORA VASILIU, credincioasă fidelă și mărturisitoare a Bisericii și învățăturii Domnului Iisus Hristos, soție iubitoare și devotată, mamă jertfelnică, ales slujitor al medicinei veterinare, care a asigurat cu mult profesionalism și destoinicie, timp de peste 11 ani, conducerea Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Botoșani.

 

Fiind într-o frumoasă perioadă de Lumină și Speranță deschisă de Sărbătoarea Rusaliilor, când Sfântul Duh s-a pogorât cu Darurile Sale în inimile și viața credincioșilor și încercând să sintetizez, în câteva cuvinte, viața și activitatea distinsei doamne doctor Minodora Vasiliu (17 mai 1968-10 iunie 2020), subliniem câteva adevăruri și valori, primite în formă incipientă de la Preamilostivul Dăruitor, dar înmulțite, cultivate și intensificate ca niște talanți de mare preț: Credința smerită și autentică în Dumnezeu, Iubirea nefățarnică și Onestitatea, Bunătate și Fermitate, Profesionalism și Perseverență, Eleganță și Demnitate, Luptătoare și Protectoare față de colegii cu care a colaborat, pentru binele nostru al tuturor, cu care a format o echipă bazată pe respect și colegialitate, iar într-un cuvânt: un OM între și pentru oameni, OMUL potrivit la locul potrivit, un OM care și-a împlinit misiunea.

 

Puțini sunt oamenii care știu să lase în urma lor o dâră de lumină

 

Înzestrată de Dumnezeu cu o minte ageră, sensibilitate fină și bunătate pilduitoare, cu un chip plăcut, atrăgător, asemenea sufletului luminos și înveșmântat cu virtuțile susmenționate, doamna doctor Minodora și-a câștigat, cu răbdare, efort și dăruire de sine, stima și încrederea tuturor colegilor și colaboratorilor, chiar dacă, mai ales la începutul activității, unele persoane au manifestat (cazuri izolate) unele ezitări, îndoieli, etc. Peste toate a trecut, a iertat, a iubit. Puțini sunt oamenii care știu să lase în urma lor o dâră de lumină și care apucă sfârșitul vieții lor cu realizări atât de bogate și frumoase.

 

În persoana doamnei doctor Minodora Vasiliu s-au împletit frumos și completat armonios: adevărul de credință revelat cu înaltele științe ale lumii acesteia, viața duhovnicească transcendentă cu imanența necesară dar nu esențială, privirea Cerului cu observarea în detaliu a frumuseților creației, dragostea de familie cu responsabilitățile carierei, misiunea de conducător cu dimensiunea slujitoare; pe scurt: o privire și abordare teologică a relatiei dintre suflet și trup, dintre materie și spirit, dintre credință și religie.

 

Chipul și strădania sa nu se vor șterge curând

 

Dumneaei ne-a arătat că nu există o contradicție între Dumnezeu și creație, între Biserică și lume, între credință și stiință, între suflet și trup; ci doar o greșită prioritizare! Deci, se poate! Se poate trăi frumos în familie și societate; este posibil să înmulțim talantul și darurile lui Dumnezeu și în vremuri potrivnice; suntem chemați să fim plăcuți și lui Dumnezeu și oamenilor.

 

 

Distinsa doamnă Minodora Vasiliu rămâne un exemplu de muncă, cinste, dragoste și devotament în fața tuturor celor care au cunoscut-o și au interacționat cu dumneaei și frumoasa dumneaei familie: preaiubitul soț Dumitru (Puiu) și lumina ochilor, fiica Ariana Iulia. Astăzi îi aducem un omagiu binemeritat și recunoștință vie pentru roadele strălucite rămase pe tărâmul muncii sale. Chipul și strădania sa nu se vor șterge curând (sper niciodată), din inima botoșănenilor absorbiți de personalitatea dumneaei.

 

 

Ca preot duhovnic, care am primit de la roaba lui Dumnezeu Minodora taina vieții dumneaei, iar de la Dumnezeu i-am cerut și oferit iertarea prin Taina Spovedaniei și Hrana cea spre Viața Veșnică, mărturisesc și am convingerea că faptele bune, viața frumoasă, dăruirea sa, dar mai ales credința și dragostea sa, rămân să-i păstreze neîntrerupt pomenirea. 

Și pentru că iubirea este singura care învinge moartea, atunci a pomeni înseamna a nu înceta să o iubim; așadar: iubiți-o și nu va muri niciodată; iubiți-o, căci nu va înceta niciodată să vă iubească! 

                                   

Preot duhovnic,                                             

Partenie Apostoaie,

Biserica Vovidenia Botoșani

loading...
Răzvan Rotaru: ”Îmi exprim profundul regret pentru trecerea fulgerătoare în neființă a doamnei doctor Minodora Vasiliu”

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Puterea Dorohoiului, noul subprefect a jurat sub ochii primarului: Dacă privim în jurul nostru, sunt foarte multe provocări - VIDEO
Cel de-al doilea municipiu al județului, condus de primarul Dorin Alexandrescu aflat la cel de-al patrulea mandat, obține un nou post de subprefect. Pe lângă multe altele, de importanță ridicată, negociate politic de pe poziție de învingător.
Tiberiu Manolache a mulțumit partidului la învestire și a făcut o promisiune cetățenilor – VIDEO
Noul subprefect Tiberiu Manolache a adresat câteva cuvinte în fața celor prezenți la ceremonia de învestire în funcție.  
Deputatul Șlincu, laude către noii subprefecți: Vor aduce plus valoare acestei instituții - VIDEO
Dan Șlincu a fost prezent astăzi la învestirea celor doi subprefecți.
Paula Berențan, lecția de viață primită înaintea numirii pe funcția de subprefect – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre cei doi noi subprefecți de la Botoșani este avocat de profesie, o premieră pentru conducerea Instituției Prefectului.
Incendiu puternic în zona Cornișa: Case, depozite și un service în pericol, au intervenit și muncitorii – FOTO & VIDEO
Mai multe case, depozite de materiale de construcții și lemnoase, dar și un service de dezmembrări auto din zona Cornișa, de la marginea municipiului Botoșani, au fost în pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată.
Un jandarm care a salvat vieți într-un accident rutier și a înapoiat un portofel cu mulți bani, premiat de Iohannis – FOTO
Ședința de evaluare a activității și rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în anul 2021", desfășurată în această dimineață, a reprezentat pentru plutonierul adjutant Constantin-Daniel Popa un moment de apreciere a implicării și profesionalismului dovedite în cei aproape 16 ani de când activează în cadrul inspectoratului.
Șefa Județului, către cei doi subprefecți: Să fiți drepți în judecată și faptă - VIDEO
Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, a luat cuvântul la ceremonia în care au fost învestiți cei doi subprefecți.
Aneta Gireadă la eliberarea din funcție: Consider că am făcut cinste partidului care m-a nominalizatVIDEO
La ceremonia de învestire a noilor subprefecți de la Botoșani a participat și Aneta Gireadă, cea care părăsește instituția făcându-le loc noilor veniți.
ANUNȚ Angajări la o fabrică de confecții
SC Romed SRL Botoșani, companie cu sediul în strada Ion Pillat nr. 27 A, lângă Biserica Sfântul Spiridon, angajează:
Loading...
Municipiul Botoșani a depășit rata de 7 la mie, peste 300 de cazuri noi anunțate de autorități – SITUAȚIA
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
Cele mai bune cuptoare electrice: alege-l pe cel potrivit nevoilor tale
(P) Cuptorul incorporabil este unul dintre acele electrocasnice grozave care sunt cu adevarat indispensabile. Prezent în aproape toate bucătăriile, acest dispozitiv vă permite să creați nenumărate rețete ușor și automat.
Prefectul Dan Nechifor flancat de noii subprefecți: Mi-am completat echipa; În mine veți avea în primul rând un prieten - VIDEO
În cadrul unei ceremonii restrânse au fost învestiți în funcție cei doi subprefecți Paula Cojocariu Berențan și Tiberiu Manolache.
De ce ALFA PARK Residence? - spații verzi și spații comune de agrement pentru un trai mai sănătos, pentru intimitate și bunăstare (FOTOGALERIE complex)
(P) ALFA PARK Residence - calitatea mediului rezidențial contribuie la bunăstarea copiilor și a timpului petrecut în familie
Simpozion dedicat Unirii Principatelor Române la Muzeul Județean Botoșani
Manifestările sunt organizate în colaborare cu Cercul Militar Botoșani.
Loading...
Jandarmeria Botoșani la ora bilanțului: Peste 6.000 de sancțiuni în 2021 - FOTO
Prioritatea strategică a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, efortul fiind concentrat în direcția sporirii eficienței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor.
Roți blocate în parcările cu plată, aproape 40 de sancțiuni aplicate de polițiștii locali
O acțiune a polițiștilor locali din municipiul Botoșani s-a soldat cu sancțiuni contravenționale și autovehicule blocate pe mai mult străzi din municipiu, dar și în parcările cu plată.
ACUM: Ceremonie în cadru restrâns pentru învestirea noilor subprefecți – GALERIE FOTO&VIDEO
În aceste momente are loc ceremonia de învestire a noilor subprefecți.
Accidentul din zona industrială: Șoferul dă vina pe indicatoarele rutiere care ”camuflează” pietonii
Accidentul rutier produs miercuri la amiază, în zona industrială a municipiului Botoșani, a stârnit numeroase controverse după ce șoferul implicat direct a postat pe rețelele sociale imagini filmate cu câteva secunde înainte de impact.
Consiliul Județean Botoșani preia fostul sediu al ANAF și mută aici un important Serviciu
Consiliul Județean preia de la Agenția Națională de Administrare Fiscală clădirea de pe strada Cuza Vodă nr 2, în care a funcționat la începutul anilor 2000 Administrația Fiscală Botoșani.
Fata de 13 ani dispărută noaptea trecută, găsită în zona gării din Botoșani
Minora nu se va întoarce în familie până când polițiștii nu vor stabili motivul pentru care fata de 13 ani a plecat în toiul nopții de acasă.
Dumnezeu să-i vegheze zborul lin către înălțimile cerului!
13 iunie 2020, 12:29
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Știm cu toții, firesc, că aceste numiri pe funcții publice așa cum vin, așa și pleacă. Ce aș putea să spun? În scurta perioadă în care am avut această funcție de subprefect al județului Botoșani, perioadă așa cum a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9452 lei
USD
Dolarul SUA
4.3585 lei
CHF
Francul elveţian
4.7614 lei
GBP
Lira sterlină
5.9366 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8144 lei
XAU
Gramul de aur
257.4507 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3859 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1542 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4893 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2039 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6645 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.0 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-3.6 o C
Darabani
-4.2 o C
Saveni
-2.9 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.