Ştiri
Nicoleta Dohotariu, profesorul din Botoșani cursat la CreaFuture care inițiază o donație de carte pentru colegii ucraineni – FOTO&VIDEO

Nicoleta Dohotariu este profesor de matematică la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță din Șendriceni.

Specializare europeană pentru educație non-formală

 

A fost unul dintre profesorii care s-a înscris la cursurile organizate în cadrul proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

A simțit nevoia, chiar și după o impresionantă carieră didactică de 31 de ani de zile, de a se auto-dezvolta continuu pentru ca orele ei în sălile de curs să nu fie asociate monotoniei. Mai ales că are o misiune oarecum mai dificilă față de alți colegi care predau discipline diferite. Matematica este dedicată cifrelor care nu mint niciodată și cu care poți jongla mai puțin.

 

A căutat și găsit mereu metode prin care să facă tot posibilul ca această disciplină, neaccesibilă oricui, să ajungă în inima elevilor săi. Să fie înțeleasă.

A găsit răspunsuri la cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață din metodele formatorilor dar și din experiențele celorlalți colegi.

 

„Am rămas cu o impresie frumoasă. E o perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții și faptul că ne-am putut întâlni, am putut socializa, că am putut împărtăși experiențe, e un lucru bun. Și este prilejul de a întâlni colegi de diverse specialități și colegi care lucrează în țara vecină și au împărtășit din experiența dlor. Pentru mine a fost o activitate folositoare, interesantă, m-am mobilizat și eu alături de alți colegi. Mi-a părut bine să am ocazia să mă implic, eu sunt o persoană foarte activă”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Dor de clasă, elevi și profesori 

 

Pe perioada pandemiei cât cursurile cu elevii au fost în sistem online i-au lipsit socializarea și contactul cu colegii profesori.

Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului CreaFuture a achiziționat cunoștințe noi și le-a reactualizat pe cele proprii, culese de-a lungul anilor petrecuți la catedră.

 

 „Din când în când, faptul că le împrospătăm, că le aducem la suprafață, că mai aflăm o idee de îmbunătățire a acelei metode, o idee pe care să o plasăm într-un anumit moment în activitatea noastră, face mult. Chiar dacă le știi, intervine la un moment rutina și nu te mai gândești mereu la acele metode active”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

A dobândit cunoștințe noi pe care le va folosi cu elevii, la clasă. 

 

 

 „Am o experiență de 31 de ani la catedră și puține sunt metodele pe care nu le folosesc eu la clasă. Deși majoritatea dintre noi, la disciplina matematică spre exemplu, cel mai intens lucrezi cu caietul, cartea, pixul, creta și tabla. Mai sunt și activități pe care le poți desfășura iar eu apelez la multe metode precum problematizarea, demonstrația, brain-storming, etc. Însă sunt și metode pe care le folosesc mai rar, dar le-am văzut aici aplicate, ca să ușureze munca, un fel de evoluție în problemă, cu exemple concrete și simple, nu pe exemple foarte sofisticate, pe discipline variate, care să te încurajeze să le implementezi”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Precizează că o idee foarte bună este faptul că proiectul se încheie cu ghidul de bune practici la care au acces toți profesorii implicați în proiect și care le va permite să învețe și din exemplele de educație non-formală aplicate la cursuri de alte cadre didactice.

 

„Mi se pare extraordinar că fiecare dintre noi împărtășește experiența lui într-o activitate pe o anumită metodă și atunci putem să facem un tur de galerie cu toții, ce a gândit fiecare, cum a văzut lucrurile, pe ce situație. Sunt metode pe care nu le-am folosit în cariera mea didactică”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Donație de carte pentru profesorii din Ucraina

 

Mai mult decât atât, Nicoleta Dohotariu s-a gândit inclusiv la colegii profesori din Ucraina pe care vrea să îi ajute cu o donație de carte.

 

 „Am propus o achiziție de carte pentru elevii și colegii de dincolo de graniță. Acum problema se pune de transport, că dacă eu îmi pun mintea, adun carte, pot să o fac. Numai să fie asigurat carte, pentru că eu nu știu dacă mă pot mobiliza să le duc eu. Eu pot aduce cărți în limba română, pe specialitatea matematică, pe specialitatea lb. română. Cred că și la școală dacă merg fiecare dintre colegii mei ar putea să facă o donație de carte. De altfel am văzut colegi sensibili la această propunere chiar din grupa din care am făcut parte și care s-au oferit că vor face donații de carte pentru copii și pentru profesori”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Cartea este menită să mențină spiritul românesc în rândul comunităților din Ucraina.

 

„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.

loading...
loading...
CreaFuture: Livia Petrune, profesorul de la Botoșani care s-a specializat pentru o educație „altfel” la clasă – FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
El este tânărul militar din Botoșani găsit împușcat în birou: Ai jurat să aperi țara, dar statul ăsta infect te-a omorât - FOTOGALERIE
Andrei avea doar 22 de ani și a fost găsit împușcat într-o unitate militară din Focșani.
4 milioane de euro! Se pregătește modernizarea unei școli din Botoșani – FOTOGALERIE
Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, în cadrul ședinței ordinare.
Mii de pelerini așteptați la Iași: Mitropolia Moldovei a decis CÂND vor fi scoase Moaștele Sfintei Parascheva
Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva va sta timp de o săptămână în baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
Moarte învăluită în mister: Militar de 22 de ani din Botoșani găsit împușcat în cap
Anchetatorii merg pe mai multe ipoteze.
Din această lună: Bani mai mulți pentru unii angajați, aceste tichete au fost MAJORATE
Vești bune pentru o mulțime de angajați.
Șefa de la Județ, atac (in)direct în plen: Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura
În debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean de vineri, 30 septembrie, Doina Federovici, a adresat un mesaj în plen.
Pasageri leșinați într-un avion blocat pe pistă: Am făcut saună la propriu - FOTOGALERIE
Oamenii ar fi fost ținuți închiși în avion, fără aer condiționat, la temperaturi ridicate.
Oferta toamnei la Uncle Vic: 30% reducere la principalele produse din meniu, în zilele lucrătoare, de la amiază până seara
(P) În prima zi de octombrie a fost lansată o ofertă specială la restaurantul Uncle Vic.
APEL al Bisericii pentru un tânăr care a stat o lună în comă! Locul unde doarme în prezent
Parohia Pacea a lansat apelul pe pagina de Facebook și a apelat la bunătatea semenilor pentru ajutorarea unui tânăr.
VEȘTI de ultimă oră de la București: Apare o nouă pensie în România
Există o nouă pensie specială, iar sute de români o pot încasa, dacă se încadrează în aceste categorii.
Armament și tehnică de luptă prezentate șefilor județului – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost expuse pistoale de mai multe tipuri dar și arme mai mari.
Tichetele de masă și voucherele de vacanță ar putea fi eliminate din veniturile salariale: Rămâne de stabilit
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a reînceput programul voucherelor de vacanță dar cu unele modificări.
Vreme neobișnuită în octombrie! Anunțul meteorologilor despre când vine frigul
Meteorologii au anunțat primele prognoze pentru luna octombrie 2022. România se va confrunta cu temperaturi neobişnuite pentru această perioadă din an.
Exerciții anunțate de Raed Arafat în cazul unui atac nuclear: Dacă ți se spune să stai acasă, să stai acasă cu geamurile închise
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a sfătuit populația să nu intre în panică, să rămână în case cu ferestrele închise şi să asculte recomandările venite pe căi oficiale.
Șeful educației botoșănene a mai deschis un Centru de Excelență – FOTOGALERIE
Deschiderea oficială a avut loc în moment de dublă sărbătoare, respectiv pe data de 1 octombrie 2022.
„Obstacole” de pe străzile din municipiu reclamate la Primărie
În ședința ordinară de Consiliu Local a fost ridicat acest subiect.
Subprefectul Paula Berențan susține UNIFORMA obligatorie la școală: Vine elevul care poartă Prada...
Reprezentantul Instituției Prefectului în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este subprefectul Paula Berențan.
Proiect cu Moldova pentru a convinge tinerii să aleagă școlile profesionale – GALERIE FOTO
În data de 28 septembrie 2022, în calitate de parter al rețelei extinse, Liceul ”Alexandru cel Bun” Botoșani a primit vizita membrilor rețelei de colaborare din Republica Moldova în cadrul proiectului ”Cooperare transfrontalieră privind sprijinirea și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor”.
Un năuc beat a fost oprit de polițiști, înainte să producă o nenorocire
Botoșăneanul a fost oprit în trafic în această dimineață.
Polițiștii le-au pus copiilor ochelari de simulare a drogurilor – FOTO
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventive cu peste 100 de elevi ai Liceului ”Regina Maria” Dorohoi, vineri, 30 septembrie 2022.
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.6 o C
Dorohoi
13.9 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
13.5 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
19.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.