Ştiri
Nicoleta Dohotariu, profesorul din Botoșani cursat la CreaFuture care inițiază o donație de carte pentru colegii ucraineni – FOTO&VIDEO

Nicoleta Dohotariu este profesor de matematică la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță din Șendriceni.

Specializare europeană pentru educație non-formală

 

A fost unul dintre profesorii care s-a înscris la cursurile organizate în cadrul proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

A simțit nevoia, chiar și după o impresionantă carieră didactică de 31 de ani de zile, de a se auto-dezvolta continuu pentru ca orele ei în sălile de curs să nu fie asociate monotoniei. Mai ales că are o misiune oarecum mai dificilă față de alți colegi care predau discipline diferite. Matematica este dedicată cifrelor care nu mint niciodată și cu care poți jongla mai puțin.

 

A căutat și găsit mereu metode prin care să facă tot posibilul ca această disciplină, neaccesibilă oricui, să ajungă în inima elevilor săi. Să fie înțeleasă.

A găsit răspunsuri la cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață din metodele formatorilor dar și din experiențele celorlalți colegi.

 

„Am rămas cu o impresie frumoasă. E o perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții și faptul că ne-am putut întâlni, am putut socializa, că am putut împărtăși experiențe, e un lucru bun. Și este prilejul de a întâlni colegi de diverse specialități și colegi care lucrează în țara vecină și au împărtășit din experiența dlor. Pentru mine a fost o activitate folositoare, interesantă, m-am mobilizat și eu alături de alți colegi. Mi-a părut bine să am ocazia să mă implic, eu sunt o persoană foarte activă”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Dor de clasă, elevi și profesori 

 

Pe perioada pandemiei cât cursurile cu elevii au fost în sistem online i-au lipsit socializarea și contactul cu colegii profesori.

Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului CreaFuture a achiziționat cunoștințe noi și le-a reactualizat pe cele proprii, culese de-a lungul anilor petrecuți la catedră.

 

 „Din când în când, faptul că le împrospătăm, că le aducem la suprafață, că mai aflăm o idee de îmbunătățire a acelei metode, o idee pe care să o plasăm într-un anumit moment în activitatea noastră, face mult. Chiar dacă le știi, intervine la un moment rutina și nu te mai gândești mereu la acele metode active”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

A dobândit cunoștințe noi pe care le va folosi cu elevii, la clasă. 

 

 

 „Am o experiență de 31 de ani la catedră și puține sunt metodele pe care nu le folosesc eu la clasă. Deși majoritatea dintre noi, la disciplina matematică spre exemplu, cel mai intens lucrezi cu caietul, cartea, pixul, creta și tabla. Mai sunt și activități pe care le poți desfășura iar eu apelez la multe metode precum problematizarea, demonstrația, brain-storming, etc. Însă sunt și metode pe care le folosesc mai rar, dar le-am văzut aici aplicate, ca să ușureze munca, un fel de evoluție în problemă, cu exemple concrete și simple, nu pe exemple foarte sofisticate, pe discipline variate, care să te încurajeze să le implementezi”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Precizează că o idee foarte bună este faptul că proiectul se încheie cu ghidul de bune practici la care au acces toți profesorii implicați în proiect și care le va permite să învețe și din exemplele de educație non-formală aplicate la cursuri de alte cadre didactice.

 

„Mi se pare extraordinar că fiecare dintre noi împărtășește experiența lui într-o activitate pe o anumită metodă și atunci putem să facem un tur de galerie cu toții, ce a gândit fiecare, cum a văzut lucrurile, pe ce situație. Sunt metode pe care nu le-am folosit în cariera mea didactică”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Donație de carte pentru profesorii din Ucraina

 

Mai mult decât atât, Nicoleta Dohotariu s-a gândit inclusiv la colegii profesori din Ucraina pe care vrea să îi ajute cu o donație de carte.

 

 „Am propus o achiziție de carte pentru elevii și colegii de dincolo de graniță. Acum problema se pune de transport, că dacă eu îmi pun mintea, adun carte, pot să o fac. Numai să fie asigurat carte, pentru că eu nu știu dacă mă pot mobiliza să le duc eu. Eu pot aduce cărți în limba română, pe specialitatea matematică, pe specialitatea lb. română. Cred că și la școală dacă merg fiecare dintre colegii mei ar putea să facă o donație de carte. De altfel am văzut colegi sensibili la această propunere chiar din grupa din care am făcut parte și care s-au oferit că vor face donații de carte pentru copii și pentru profesori”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Cartea este menită să mențină spiritul românesc în rândul comunităților din Ucraina.

 

„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.

loading...
CreaFuture: Livia Petrune, profesorul de la Botoșani care s-a specializat pentru o educație „altfel” la clasă – FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Ecoinsula, instrumentul cel mai modern de colectare și selectare a deșeurilor, adus în municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Botoșănenii care vor face selectarea deșeurilor vor fi recompensați.
Cătălin Silegeanu: Așa cum v-am promis, voi fi VOCEA dumneavoastră - VIDEO
Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Botoșani spune, cu două zile înainte ca cetățenii să se prezinte la vot, că administrația locală are nevoie de oameni neutri.
PSD: De ce să votezi Doina Federovici președinte al Consiliului Județean?
Este tânără, ambițioasă și cu mare putere de muncă, este mamă și are experiență politică.
PSD: De ce să votezi Cosmin Andrei primar al municipiului Botoșani?
În 10 puncte, candidatul PSD spune de ce merită să fie votat la scrutinul de duminică.
Nicoleta are nevoie de AJUTOR: La 32 de ani, riscă să rămână paralizată
Nicoleta este din Botoșani, are 32 de ani și se confruntă cu grave probleme de sănătate. Boala pare să-i transmită: Adio vise, adio planuri, adio tinerețe!
Gheorghe Ciubotaru, candidat PMP la funcția de primar: ”În loc de materiale electorale, astăzi trebuie să aduc mulțumiri”
Gheorghe Ciubotaru se adresează astfel tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a campaniei electorale civilizate.
Costel Șoptică, candidat PNL la președinția Consiliului Județean: ”Avem acum șansa de a întoarce către succes soarta județului nostru”
Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani are un mesaj pentru cetățeni: avem șansa de a arăta că putem face mult mai mult decât să ne plângem de milă și să dăm vina pe soartă.
Inconștiență maximă: ACCIDENT cu un șofer atât de beat că a avut nevoie de ajutorul polițiștilor pentru a ajunge la spital
Oamenii legii s-au îngrozit când i-au pus etilotestul.
Roxana Florentina Țurcanu, ALDE Botoșani: Această perioadă a contribuit în mod major la dezvoltarea mea ca om politic
Mesajul vine la finalul campaniei electorale, ca o concluzie la perioada petrecută în mijlocul cetățenilor, în cartierele municipiului Botoșani.
Loading...
CE se întâmplă cu educația sexuală în școli, după ce Iohannis a atacat legea la Curtea Constituțională
Sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă.
La înmormântarea duhovnicului din Vorona: ”Părintele Arsenie nu a murit! Oamenii buni nu mor niciodată!”
Zeci de persoane - ucenici, preoţi și monahi, s-au rugat duminica trecută pentru sufletul părintelui Arsenie de la Vorona.
Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria Botoșani: Flutur, milioanele și sutele de ani!
Independentul alegerilor locale din 27 septembrie la funcția de primar al municipiului Botoșani a transmis un nou comunicat de presă.
Europarlamentarul Ramona Strugariu ajunge vineri la Botoșani
Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candidați ai Alianței USRPLUS la alegerile locale.
Liderul PPU în centrul Botoșaniului, cu ochii la ruină: Eminescu trebuie să fie mai viu ca oriunde, pentru că e la el acasă. Cum e posibil așa ceva? Ce e batjocura asta? FOTO&VIDEO
Cunoscutul avocat Daniel Ionașcu, președintele Partidului Puterii Umaniste Social Liberale (PPU-SL) a ajuns joi după amiază printre membrii filialei de la Botoșani. S-a întâlnit cu echipa în Piața Revoluției, pe treptele Palatului Administrativ.
Loading...
Curtea Constituțională a decis: Alocațiile trebuie DUBLATE
Judecătorii CCR au decis respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor.
Dezinfectați cu ajutorul mașinilor de spălat vase Hygiene&Clean și țineți-vă clienții în siguranță!
(P) În ultimile luni, am întâmpinat schimbări și provocări fără precedent ca urmare a situației actuale la nivel global privind sănătatea. În această nouă circumstanță, unicul nostru obiectiv este acela de a oferi invitaților și angajaților noștrii încrederea și garanția că sănătatea și siguranța acestora sunt asigurate.
Candidați cu același nume într-o comună din Botoșani, unii nu știu pe cine să voteze: Cine are carte diferenţiază, cine nu Dumnezeu cu mila
Sătenii dintr-o comună din Botoșani sunt derutaţi în prag de alegeri după ce s-au trezit cu doi candidaţi la Primărie având acelaşi nume: Ioan Bucătariu.
FC Botoșani a transferat un portar de 21 de ani  - GALERIE FOTO
Echipa fanion a județului are un nou portar.
Gheorghe Ciubotaru, PMP: Un alt management ”de succes” la societatea Eltrans SA Botoșani, 13 salariați/autobuz
SC Eltrans SA Botoșani este o societate unde Consiliul Local Botoșani este acționar unic și are ca obiect de activitate ”transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători”.
Explozie de cazuri de COVID la Botoșani în ultimele 24 de ore – SITUAȚIA pe județe
Grupul de Comunicare Strategică a transmis situația cazurilor noi de COVID. La nivelul județului Botoșani au fost raportate 36 de cazuri. Numărul mare este și din cauza faptului că la Centrul Social din Dersca au fost depistate pozitiv 19 persoane.
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8722 lei
USD
Dolarul SUA
4.1883 lei
CHF
Francul elveţian
4.5207 lei
GBP
Lira sterlină
5.3309 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9731 lei
XAU
Gramul de aur
249.2556 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3324 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9451 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1240 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
18.8 o C
Bucecea
19.0 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
18.4 o C
Ştefăneşti
24.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.