Ştiri
Monetizarea datelor: beneficiile monetizării

(P) Tot ce trebuie să știi despre monetizarea datelor, modul în care funcționează, care sectoare au cea mai bună monetizare și multe altele.

Monetizarea datelor se prezintă ca un proces de utilizare a datelor pentru a crește profitul unei organizații. În 2019, valoarea profitului generat de monetizare informațiilor a fost de 1,3 miliarde de dolari, iar în 2020 a fost de 1,62 miliarde de dolari. Până în 2027 se așteaptă o creștere de până la 7,34 miliarde de dolari.


La nivel de organizații, în întreaga lume, monetizarea datelor era de 43%, cea mai bine reprezentată fiind sectorul bancar (60%), însă și în celelalte domenii de activitate, precum industria manufacturieră, serviciile publice, sănătatea și alte sectoare economice, situația este la fel de bună. Chiar și sectorul de casino online Romania se prezintă din ce în ce mai bine, ca urmare a creșterii nivelului de interes pentru platformele digitale.


Beneficiile monetizării datelor pentru organizații și societăți


Pentru o companie o bună valorificare a datelor din punct de vedere a monetizării echivalează cu reducerea cheltuielilor, maximizarea profitului și eficientizarea oportunităților de afaceri. Acest proces ajută nu doar organizația în sine, ci contribuie și la furnizarea de informații utile clienților și partenerilor companiei.


În ceea ce privește luarea deciziilor și planificarea acțiunilor, acestea vor fi eficientizate. De asemenea, partajarea datelor și colaborările dintre companie și terți sunt îmbunătățite, consolidându-se parteneriatele dintre acestea. Productivitatea este stimulată, la fel cum se întâmplă și cu eficiența operațională.


La nivel de costuri, acestea pot fi reduse până la o valoare acceptabilă, pentru că monetizarea datelor permite atât înțelegerea mai bună a clienților, cât și îmbunătățirea procedurii de optimizare a produselor și serviciilor. Totodată, loialitatea clienților este mai bine valorificată atunci când se apelează la monetizarea informațiilor.


Serviciile de marketing sunt îmbunătățite, ceea ce conduce la creșterea valorii produselor și și serviciilor, compania beneficiind de sporirea ofertelor și a oportunităților de afaceri care pot fi transformate în profit. Are loc fluidizarea fluxului de numerar, dar și creșterea veniturilor, iar riscurile sunt atenuate în comparație cu societățile care nu se folosesc de monetizare (pentru că riscurile sunt identificate din timp).


Pe lângă creșterea profitabilității, organizațiile care se bazează pe monetizarea informațiilor beneficiază și de pe urma întăririi în fața competitorilor, având o poziție mai avantajoasă pe piață. Din câte se poate observa, companiile au de câștigat atât pe termen scurt, cu efecte imediate, cât și pe termen lung.

 

monetizare date

 

Cum se poate realiza monetizarea datelor în cadrul unei organizații?


Pe măsură ce societatea se dezvoltă și își crește portofoliul de clienți, această trebuie să găsească metodele cele mai eficiente de monetizare a datelor. O organizație care dispune de date le poate transforma în venituri prin comercializarea directă, sub formă de de date brute (neprelucrate), agregate sau anonimizate. Acestea vor fi vândute direct clienților sau terților.


Valorificarea la un nivel superior din punct de vedere al veniturilor generate se realizează atunci când aceste date sunt analizate în timp real și permit o eficientizare a acestora. Datele prelucrate sunt mai bine vândute decât cele în format brut.


Monetizarea informațiilor înseamnă noi surse de venit (69% dintre companii), creșterea nivelului de fidelitate a clienților (pentru 63% dintre organizații) și îmbunătățirea activităților interne ale companiei (59%). Până în acest moment, 43% dintre societăți se folosesc de instrumentele de analiză specifice pentru monetizarea datelor, în timp ce 17% și-au propus să implementeze astfel de metode.  


Care este situația din punct de vedere a monetizării informațiilor în sectoarele economice la nivel mondial?


Pe lângă monetizarea datelor, companiile realizează și cuantificarea acestora – 43% dintre organizațiile la nivel global se bazează pe monetizare, în timp ce 22% dintre acestea și-au cuantificat și datele. De departe, sectorul bancar ocupă prima poziție într-un clasament al monetizării (60%) și cuantificării datelor (28%).


Acest domeniu de activitate este urmat de către industria auto (monetizare – 47% și cuantificare – 21%), telecomunicații (46%, respectiv 30%) și asigurări (43%, respectiv 19%). Industria manufacturieră a produselor de consum (42% monetizare și 14% cuantificare), serviciile publice (41% și 26%), sănătatea și îngrijirea (41% și 18%) și sectorul energetic (monetizare – 40% și cuantificare – 25%) completează acest clasament.


Nu trebuie uitate nici industria manufacturieră industrială, cu o monetizare de 40% și o cuantificare a datelor de 16%, dar nici piața de retail, cu o cuantificare de 19% și o monetizare a informațiilor de 36%. Aceste date au fost colectate la nivel global și sunt înregistrate în anul 2020.


Ce trebuie să aibă în vedere o companie atunci când se discută de monetizarea datelor?


Există o certitudine în ceea ce privește dezvoltarea unei companii – pe măsură ce aceasta se extinde, informațiile și datele pe care le înmagazinează cresc și ele. Monetizarea datelor le oferă companiilor posibilitatea de a transforma datele lor într-un activ care va genera profit pentru afacere.


Pentru a ajunge la acest nivel, compania trebuie să înțeleagă rolul și valoarea datelor pentru afacere, să organizeze aceste date, să implementeze monetizarea datelor în strategia de dezvoltare a afacerii, să fie deschisă la noi oportunități și să permită schimbul de date la nivel intern și extern pentru a favoriza creșterea afacerii.

 

FAZA ZILEI ”Reghe” și supărarea care l-a împins spre divorțul de ”Prodanca”: Pumnul aplicat după remiza cu Botoșaniul a umplut paharul
Laurențiu Reghecampf a vorbit recent, la podcastul realizat de Cătălin Măruță, despre scandalul care i-a avut ca protagoniști pe femeia de care se desparte prin divorț, Anamaria Prodan, și antrenorul Dan Alexa.
De la 600.000 de euro în sus! Administratorul judiciar a scos la vânzare o mașină de reciclat asfalt a unei companii botoșănene
Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de administrator judiciar al SC Tehnic Asist SRL, aduce la cunoştiinţa tuturor celor interesaţi că a aprobat valorificarea unui utilaj de reciclare a asfaltului.
ALERTĂ METEO: Ploi torențiale, vijelii și grindină ASTĂZI la Botoșani – parcați mașinile la distanță de copaci și stâlpii de electricitate
Astăzi, între orele 15.00 - 22.00, județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică. Se anunță ploi, care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.
Valeriu Iftime se gândește să aducă muncitori din Asia: Ne străduim să atragem oameni buni din România, dar...
O nouă companie de calibru din Botoșani ia în calcul aducerea unor muncitori din Asia. După GT Company, care activează în domeniul confecțiilor și Tehnic Asist, firmă axată pe lucrări de infrastructură, Elsaco Electronic ar putea apela la lucrători din cel mai mare continent.
Elevă de școală generală ruptă de beată, a fost internată în spital
O fată de 13 ani a fost internată la secția de neuropsihiatrie din Botoșani după ce a băut la Zilele Orașului. Minora a consumat foarte mult alcool, spun medicii.
A apărut un nou număr al revistei de cultură Hyperion
Hyperion, revista care rezistă la Botoșani, aflată sub egida Uniunii Scriitorilor din România, capătă de la un an la altul un aer manifest.
Mihai Țurcanu rămâne sub control judiciar, bursă a locurilor de muncă și bani mai mulți pentru drumul strategic
Fostul șef al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a avut azi proces, AJOFM a organizat bursa locurilor de muncă, iar consilierii județeni s-au întâlnit în ședință. Iată principalele știri ale zilei de 20 mai 2022.
Începe „Litoralul pentru toți”, 34 de lei pentru o noapte de cazare
Programul social „Litoralul pentru toți”, ajuns la ediția cu numărul 40, începe pe 22 mai, dată de la care turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 34 de lei pe noapte de persoană.
Șefii de la Mavromati, măsuri luate pentru reducerea listelor de așteptare din Policlinică: Am încercat să ne adaptăm la...
Conducerea Spitalului Județean „Mavromati” vrea să reducă listele de așteptare în ambulatoriul de specialitate.
Loading...
Șeful ANAF, despre salariile angajaților de la Fisc: Cei care aduc şi încasează sume spectaculoase să poată fi recompensaţi
Președintele Fiscului spune că salariile din cadrul instituţiei ar fi cam mici: maxim 6.200 lei net.
S-A JUDECAT: Mihai Țurcanu a atacat măsura preventivă a DNA-ului, judecătorii au decis
Fostul șef al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a avut azi proces.
CÂȚI botoșăneni s-au angajat pe loc la Bursa Locurilor de Muncă
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat astăzi 20 mai 2022 „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”,  una dintre cele mai importante acțiuni implementate la nivel județean  pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și agenţi economici.
Important pentru salariaţi sau foştii angajaţi: Preşedintele Iohannis a promulgat legea
Proiectul de lege a fost adoptat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională.
Valeriu Iftime pune la bătaie 100.000 de euro, primă pentru Conference League
FC Botoșani va înfrunta Universitatea Craiova în meciul de baraj pentru accederea în preliminariile UEFA Conference League. Sepsi OSK a câștigat Cupa României, astfel că moldovenii nu vor mai disputa și semifinala barajului.
Loading...
Preşedintele ANAF vrea angajați (mai) tineri: Avem o structură de personal îmbătrânită / De cinci ani nu s-au mai organizat concursuri
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală spune că ANAF are o structură de personal îmbătrânită, precizând că 40 la sută dintre angajaţi au peste 50 de ani, iar 45 la sută au vârsta între 41 şi 50 de ani.
AMENZI de peste 2.000 de lei pentru ape uzate deversate pe domeniul public - GALERIE FOTO
Acţiunile polițiștilor locali vor continua în perioada următoare.
Bursa locurilor de muncă la Botoșani cu provocare de la ministru și vești către angajatori – FOTO&VIDEO
La Sala Polivalentă din municipiul reședință de județ, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a organizat astăzi Bursa Generală a Locurilor de Muncă.
”Afacere” cu limbi străine, cu centre în Botoșani și Iași: Punem accent pe dezvoltare / Suntem dornici să avem activităţi în aer liber
Acum aproape 14 ani, pornea la drum cu 14 copii. Astăzi, are de aproximativ 400 de ori mai mulți cursanți.
Peste câteva zile: Premieră mondială la Cannes cu doi actori botoșăneni - FOTO
Filmul care are în distribuție doi actori din Botoșani va avea premiera mondială în cadrul selecției Un Certain Regard, Cannes 2022, pe 24 mai.
Botoșăneanul milionar în Silicon Valley, așa cum nu l-ai mai văzut: Duminică în haita cu lei
Finanțatorii de la „Imperiul Leilor” au început săptămâna împreună, după ce petrecuseră în aceeași formulă și în weekend.
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Avem o creștere indiferent de fluctuație, veniți, plecați, pensionați, o creștere cu contract de muncă de 22 de medici. Și să nu uităm că mai avem în continuare concursuri în derulare. Avem două posturi la ATI, concursul ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.6725 lei
CHF
Francul elveţian
4.8048 lei
GBP
Lira sterlină
5.8325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6467 lei
XAU
Gramul de aur
277.4633 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2864 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3027 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6568 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2006 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.4 o C
Dorohoi
14.0 o C
Bucecea
14.5 o C
Darabani
13.5 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.