Știrea zilei
Mii de oameni la Festivalul Verii, de la muzică şi mici gigant la blănuri şi chiloţi – GALERIE FOTO
Festivalul Verii a debutat în forţă joi seară. Reprezentaţia Orchestrei Populare „Rapsozii Botoşanilor” a umplut zona din faţa Monumentului Răscoalei de la 1907. Botoşăneni de toate vârstele, de la pensionari la copii ţinuţi în braţe de părinţi au ţinut să asiste la spectacol. Unii au şi încins chiar şi ceva hore, cu precădere în timpul recitalului susţinut de Sofia Vicoveanca.


Numărul participanţilor la prima zi de „Summer Fest” a fost estimat de primar la circa 5.000. Aceasta şi pentru că, în afara celor prezenţi în apropierea scenei, alţii au luat cu asalt terasele care au fost montate pe Pietonalul Unirii, dar şi pe bulevardul Mihai Eminescu. În jurul orei 22:00 mai bine de trei sferturi dintre locurile la acestea erau ocupate. O gamă variată de cărnuri, în frunte cu nelipsiţii mici erau oferiţi de comercianţi. Aceştia din urmă costă nici mai mult, nici mai puţin de 2,5 lei bucata. La unii comercianţi erau prezentaţi drept „mici uriaşi”, iar la alţii mici pur şi simplu, însă preţul era acelaşi.
"Este un debut neaşteptat de bun"
Pe lângă acestea, cu precădere în zona Tribunal – Belvedere, au fost montate o mulţime de corturi de către comercianţi non-alimentari. De aici se putea achiziţiona tot felul de lucruri, de la blănuri, chiloţi şi sutiene la argintărie şi perne inscripţionate cu „love”. Afluxul de mulţime a transformat jardinierele tocmai modernizate de pe Pietonalul Unirii în veritabile pubele de gunoi, lucru care l-a nemulţumit pe primar şi care va solicita prezenţa unui număr mai mare de jandarmi la festival. „Pentru prima zi este un debut neaşteptat de bun, după ce am văzut eu în aproximativ trei ore. Am vizitat atât bulevardul Mihai Eminescu, cât şi Pietonalul, am trecut pe la aproape toate terasele, am discutat cu participanţii. Mi se pare un debut bun şi sper ca următoarele zile vor confirma acest început de festival”, ne-a declarat primarul Ovidiu Portariuc. Acestea este ajutat de aproximativ 20 de voluntari care străbat continuu bulevardul şi pietonalul împărţind pliante şi discutând cu participanţii.

VEZI ŞI:
 Festival cu hartă – VEZI cum te orientezi în nebunia ce vine în oraş


 


VEZI ŞI:
Pregătiri în toi în oraș: comercianţi, grătare, scene şi piscine – GALERIE FOTO

VEZI ŞI:
 Cupluri de aur premiate la scenă deschisă – GALERIE FOTO&VIDEO


VEZI ŞI:
 Bătaie cu mănuşi între fete pe Pietonalul Unirii – FOTOGALERIE & VIDEO
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Loading...
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Loading...
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
mai fleasca PORTARIUC cind te plimbam de mina prin Botosani de minuta si te prezentam babelor ca sa te aleaga primar erai sfios si plin de recunostinta acum ai uitat de toti cei din alianta,inclusiv bulangiul de Iliuta.Aum sunteti cei mai tari,MUIE
24 august 2012, 21:11
Oricum ati spune, Festivalul dorit de noul primar este, de departe, mai consistent sub aspectul reprezentatiilor de cultura si divertisment( si educative) fata de ceea ce exista in anii trecuti. Ca unii colaboratori si in special oamenii nu sunt chiar la inaltimea acestei idei este adevarat.Dar este un inceput. Singura mea observatie ar fi locatia. S-ar putea gasi un alt loc agreat de toata lumea, spre ex. zona ACR.
24 august 2012, 18:51
mai depravatule de primar, parca anul trecut faceai gargara privitor la festivaluri de genul asta!!!si la alea primaria nu contribuia cu nik...acu tu bagi bani in astea...TAMPIT
24 august 2012, 14:20
In Mamaia sat un mic e 0.9 RON ... in Botosani 2.5 RON suntem tari de tot
24 august 2012, 13:50
calicului...tichie de margaritar!
24 august 2012, 13:13
O oglinda perfecta a subculturii in care se scalda romanii in general si botosanenii in special!
24 august 2012, 12:12
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
"Donarea de sânge este un gest umanitar, un gest de solidaritate față de cei care au nevoie de sânge, un gest benevol și de aceea le mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în această acțiune"Dan Șlincu, directorul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8024 lei
USD
Dolarul SUA
4.4395 lei
CHF
Francul elveţian
4.5257 lei
GBP
Lira sterlină
5.7281 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9880 lei
XAU
Gramul de aur
240.4606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9261 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3365 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1907 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6429 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.