Ştiri
Primarul care le cere oamenilor să muncească a stârnit reacții neașteptate în rândulprietenilor – AFLĂ ce a dat în vileag o angajată
După ce primarul comunei Dângeni Cătălin Rotundu a postat unmesaj pe o pagină de socializare prin care face un apel cătretineri să nu mai trăiască pe spinarea părinților și să se înscriepentru un post în domeniul confecțiilor oferit de o firmă de calibru dinBotoșani, reacțiile nu au întârziat să apară.
Chiar dacă unele comentarii îl îndreptățeau pe primar prin prisma faptului că foarte multe persoane preferă să beneficieze de banii de la stat decât să își rupă spatele la locul de muncă, o persoană din cele 11 angajate la firma botoșăneană  a dat în ” vileag” anumite chestiuni din incinta fabricii de confecții. Concret, femeia i-a scris primarului că a renunțat la locul de muncă oferit din cauza personalului, care a adoptat un comportament prea... autoritar.
”Eu cred că m-am aflat printre cei 11, dar îmi pare rău pentru personalul care s-a angajat să ne susțină, să ne învețe să știm să croim, să ne fie drag să venim și a doua zi. Din păcate, nu a fost așa eu cel puțin am fost dezamagită, vorbesc în numele meu. Ceea ce m-a făcut să nu mai merg în acea instituție de stat, nu că nu mi-ar fi plăcut dar am fost înjosită”, i-a răspuns botoșăneanca primarului din comună.
[[banner]]
Femeia i-a mai scris lui Cătălin Rotundu că a fost făcută să se simtă prost de către o persoană care avea datoria să o învețe să lucreze pe mașina de cusut. În schimb, conform relatărilor femeii, ”profesoara” nu era multumiță că a luat-o în grijă.
Mi-a dat o normă și nici măcar nu a venit să vadă dacă e bine sau nu. Au venit altele, îmi pare rău dl.primar, m-aș  fi dus cu mare drag, dar din cauza acelei persoane m-am retras. Nu e vorba numai de mine ci și de ceilalți care s-au retras din același motiv”, a conchis femeia.
De asemenea, unii au continuat să aducă acuzații generale la adresa românilor care preferă să beneficieze de ajutoare de la Stat și să lase pe alții să muncească:
Păi mulți s-au obișnuit să trăiască cu ajutorul social. Au fost învățați să li se dea <<mură în gură>> , așteaptă numai de la Stat și tot ăia sunt cei mai gălăgioși”, a scris Simona A., indignată de situația unora.
(Ș.V.)
CITEȘTE:
TRAGICOMEDIE: O firmă de calibru face angajări, oamenii nu vor să muncească, apel disperat al primarului: Vă rog să înțelegeți că trebuie să lucrăm undeva

Se mai fac angajări la instituțiile din Botoșani, de la șef la șofer – LISTA posturilor
Deși Guvernul anunță concedieri masive în rândul bugetarilor, la Botoșani încă se mai scot posturi la concurs.
POVESTEA copilului din Botoșani cu minte sclipitoare RESPINS , pentru că are „sindromul genialității”
Ştie pe de rost toate frecvenţele posturilor de radio din România, toate zilele de naştere ale prezentatorilor tv şi ale fotbaliştilor de la FCSB. Are o memorie sclipitoare şi o inteligenţă peste medie.
Un botoșănean valoros a împlinit 100 de ani, premiu din partea unei primării
Săptămâna aceasta  botoșăneanul a împlinit 100 de ani.
Verdict crunt pentru o adolescentă de 14 ani din Botoșani trimisă urgent la un spital din Iași
Deși are 14 ani, a observat cum abdomenul său creștea de la zi la zi. Părinții s-au îngrijorat și au dus-o la spital. Au rămas stupefiați când au aflat ce se întâmpla cu tânăra.
Un nou proiect: CINE va avea interzis să lucreze în instituțiile statului
Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Un lanț de farmacii se RETRAGE de pe piață
Au farmacii în mai multe județe ale țării inclusiv la Botoșani.
Sindicaliștii îi răspund ministrului Sănătății: Nu există dovezi concludente în privința amplorii corupției din sectorul sanitar
 Reacția vine după ce ministrul Sănătăţii a spus că are toleranţă zero faţă de luarea de mită de către angajaţii din sistemul medical.
IPS Teofan a slujit la hramul Mănăstirii Coşula, apoi a creștinat pruncul unui preot din Botoșani - FOTO
În ziua când Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae, Mănăstirea Coșula din Botoșani și-a serbat hramul. Un alt moment emoționant a avut loc, în aceeași zi, într-o parohie din municipiul Botoșani.
Meteorologii avertizează: Valuri de aer POLAR în perioada următoare, viscol și ninsori
Meteorologii trag semnalul de alarmă cu privire la fenomenele cu care se vor confrunta oamenii.
VESTE bună pentru cultura botoșăneană: Un patrimoniu primește recunoașterea pe care o merită
Memorialul Ipotești aduce mulțumiri tuturor celor care, de-a lungul timpului, au contribuit la constituirea și îmbogățirea colecțiilor sale, la buna funcționare a instituției, celor care prin activitatea sa au contribuit direct sau indirect la acreditarea ei.
Primarul care a depus de adeziune la PNL în noaptea alegerilor a intrat în ALDE
La mai puțin de o lună de la data la care a depus adeziune la Partidul Național Liberal, primarul comunei Păltiniș a decis să revină în ALDE.
ANAF, anunț important la sfârșit de an privind CONTROALELE în casele românilor
Clarificarea a venit în contextul în care, în spațiul public, a apărut această informație.
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Dacă pentru majoritatea instituțiilor s-a stabilit în Biroul Politic Județean al PNL Botoșani desfășurat vineri seară doar viitorul director general, în cazul uneia s-a căzut deja de acord și asupra adjuncților.
Un fost elev al Liceului de Artă a ajuns în primii 8 la Vocea României: Un moment de vis VIDEO
12 concurenți cu voci senzaționale au luat cu asalt, vineri aseară, scena Vocea României, în prima ediție live a sezonului 9! Telespectatorii au avut parte de un show plin de energie și emoție și au primit în casele lor bucuria transmisă de participanții celei mai tari competiții a vocilor.
Doi directori de care guvernarea liberală nu se atinge, au ”spate” politic
Cel puțin doi dintre actualii conducători de servicii publice deconcentrate își vor păstra posturile și în guvernarea liberală. Și aceasta nu pentru că ar fi membri PNL sau pentru că ar fi intrat între timp în acest partid.
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO
1 martie 2012 - 6 decembrie 2019... La mai bine de șapte ani din ziua în care Angelica Gherman, învățătoarea din Botoșani cu 23 de cărți școlare apărute la edituri din București, a plecat dintre noi, gala care îi poartă numele și-a consumat a VII – a ediție.
PROGRAMUL Cine Globe: DOUĂ avanpremiere pe marile ecrane de la Botoşani
Noi pelicule rulează la Cine Globe, din incinta Uvertura Mall, în perioada 6 – 12 decembrie  2019.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu privind parcarea autovehiculelor pe timpul iernii
Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca, in conformitate cu art.9.2., pct. 6 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care impiedica procesul de deszapezire in sezonul rece (15 noiembrie – 15 martie) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 700 lei – 1.200 lei pentru persoanele fizice si 900 lei – 1.500 lei pentru persoanele juridice.
Moldova – zona cea mai săracă: SOLUȚIA propusă de un deputat din Botoșani
În cadrul unei conferințe de presă, Mihaela Huncă, a declarat că România are nevoie de fonduri europene de aceea trebuie să se facă front comun pentru o absorbție cât mai mare.
Pierzători, dar totuși câștigători! Doina Federovici: A fost un turism, a fost o sărbătoare foarte mare în județul Botoșani
Social democrații botoșăneni se află în plin proces de analiză a rezultatelor și cauzelor lor, din cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale.
România are aproape jumătate din populație rurală, mult peste oricine altcineva din UE și dublu față de medie (la care oricum contribuie substanțial). Un rural oricum mult mai sărac și mai primitiv decât ce înseamnă în vest. Numărul fermelor „de subzistență”, care consumă mai mult de jumătate din ce produc, este uriaș: 3,5 milioane în România din cele 6,5 milioane ale întregii Uniuni.Asta e o problemă istorică pe care România n-a reușit s-o rezolve. Iar politicile ceaușiste și post-ceaușiste au apucat-o exact de la capătul greșit: în loc de o dezvoltare organică, prin care să-i atragă pe oameni către activitățile mai bine plătite, au încercat să-i mâne către joburi care ori erau neproductive (ceaușismul) ori nu existau (post-ceaușismul).„Cine chiar vrea să muncească își găsește” este o platitudine naivă. Sigur că cei mai buni își vor găsi de muncă, chiar și atunci când bătaia este de zece pe un post. Dar dacă ceilalți nouă, „mai proști” și care „nu vor așa mult” nu își găsesc, nici salariul primului nu poate fi prea mare.Cam cât de rațional ar fi cineva să lase o certitudine, chiar modestă, pentru o incertitudine majoră și cam la fel de modestă?Cât de mult sau de puțin voiau să muncească s-a văzut exact când s-au deschis granițele: Până acum, mai mult de două milioane de români și-au luat câmpii la propriu și s-au dus să muncească în agricultură sau alte meserii grele în Spania sau Italia, o bună bucată de vreme ilegal. Și despre ei se spunea că „nu vor să muncească”. Și totuși, n-au venit în România cele 40.000 de companii a 50 de angajați necesare ca să le dea de lucru. Păi și de ce să mai fi venit, după ce au auzit că „putorile” de români oricum nu vor să muncească?Sigur că au plecat dintre cei mai ambițioși, mai talentați, mai isteți. Nu-i nici o bucurie. Dar de aici până la a trage concluzia că cei rămași nu-s buni de nimic e un pas uriaș. Sau trebuia să plece chiar toți, ca să-și demonstreze meritele?România tocmai a ajuns exportator net de alimente, iar răposatul Culiță Tărâță și alți mari latifundiari n-au contribuit mai deloc la asta. Cea mai mare parte a producției o fac fermele ăstea micuțe pe care le avem, inclusiv cele de subzistență care așa mici cum sunt mai vând și pe la piață, când apucă, și mai hrănesc și niscaiva neamuri pe la oraș care „chiar vor să muncească” dar al căror salariu „decent de 10 milioane” se duce tot pe chirie și utilități.Și totuși, mereu apar cazuri în care „nu găsești cu cine să faci treabă”, începând cu investitori de talia fabricii din Botoșani și ajungând la mici proprietari care caută zilieri să le lucreze terenul. De ce? Pentru că „nu vor să muncească”, desigur…Iată și versiunea cealaltă:Munca în propria gospodărie are o valoare proprie, pe care micul proprietar știe s-o evalueze destul de bine. Chiar și în bani dacă trebuie, dar în primul rând în termeni de cât de mult îi acoperă nevoile imediate. O fermă „de subzistență”, oricât de mică, îi va asigura proprietarului un adăpost și confortul alimentar, adică nevoile umane de bază. Ca să renunțe la asta, el are nevoie de un venit cu care să-și cumpere aceleași lucruri și de ceva în plus pentru deranj. Dar vaai, știe deja că fratele de la oraș care muncește pe cele „zece milioane” vine tot la el să ceară de mâncare. Deci care om rațional de pe lumea asta ar accepta așa un schimb?După toate standardele lumii civilizate, să ai doar mâncare și adăpost dar nimic altceva înseamnă sărăcie cruntă (sigur, se mai schimbă standardele că de când cu criza mulți își doresc măcar atât, dar ignorăm deocamdată).Orice altceva cere cash. Chiar și pentru niște cheltuieli minimale în gospodărie – plata impozitelor, factura la curent, caietele și creioanele copiilor. Ce să mai vorbim de luxul de-a te duce la crâșmă-n-sat, la un-leu-cinzeaca (rumoare revoltată în București, orașul-barurilor-ieftine-și-mereu-pustii).Zilierii agățați din crâșmă cel mai probabil au depășit problema asta – doar sunt acolo pentru un motiv, pe cât de volatil pe atât de temeinic. Poate că muncesc șase luni pe an în Spania și nu-s dispuși să muncească pe mai puțin de jumătate din banii pe care-i iau acolo (cam mult, nu?). Poate că tocmai și-au vândut o recoltă și vor să se odihnească. Sau poate au vreun apartament la oraș și-l închiriază pe „cât face”, pe toată leafa unuia care „chiar vrea să muncească”. Sau poate unii chiar nu-s buni de nimic și trăiesc doar din furat, doar că nu-i corect ca asta să fie prima variantă.Cam în punctul ăsta se încurcă planurile și se invită la masă ajutorul social, zis și venit minim garantat. Pe care îl iau poate și cei care-și permit un-leu-cinzeaca dar, mai important, și cei care nu și-o permit.Ca oportunitate este mult de discutat, cu siguranță că existe și formule mai eficiente de-ai ajuta pe oameni – iată doar un exemplu, dacă ar trece odată legea interconectării micilor furnizori la rețeaua de electricitate, multe gospodării mici ar ieși din starea de semi-dependență fie făcându-și microcentrale pe biomasă fie livrând combustibil pentru cei care și-au făcut. Lichiditatea este imediată, fără toată logistica și toți nervii pe care îi presupune vândutul de legume și fructe la piață. Și mai există probabil alte 10 variante chiar mai bune, separat sau împreună – numai capacitate administrativă să existeCa valoare, „ajutorul social” este derizoriu – 142 de lei, adică un euro pe zi. Pentru banii ăștia, beneficiarul trebuie măcar teoretic să lucreze 72 de ore pe lună, deci pe 45 de eurocenți pe oră – jumătate din salariul minim. La sfârșit, din banii adunați, își poate cumpăra cam o cinzeacă întreagă de single-malt.Gaura în bugetul public este cam jumătate de procent de PIB – o adevărată probă de eficiență a cât de mult poate fi ținută în crâșmă o zecime din populația țării, cu atât de puțini bani.Dar iată că apare și ideea asta, că VMG ar trebui să dispară așa mic cum e el, pentru că îi stimulează pe oameni la un anumit stil de viață. Lucru care e de-a dreptul dăunător, nu de dragul VMG care așa cum am zis deja nu-i cea mai fericită rezolvare, ci pentru că igoră complet problema, deci orice altă posibilă rezolvare. Când minimum de cash pe care îl primesc acum dispare și e înlocuit cu nimic, viața lor va fi mai grea, da, dar tot nu vor ocupa niște joburi care nu există.Nu își vor schimba stilul de viață pentru orașele din România, adică pentru o sărăcie poleită. Și nici orașele nu ar fi pregătite să-i primească, decât pe foarte puțini dintre ei. Îl vor schimba eventual pentru satele totuși prospere din Italia și Spania, și abia atunci vom descoperi poate că încă nu plecaseră chiar toți cei ambițioși, talentați, isteți. Și tot așa de la capăt, până când se rezolvă problema complet, prin emigrație.Motivul pentru care țăranii refuză viața de oraș pe salariul minim este că totuși au deja o viață puțin mai bună, așa cum este ea. Ceaușismul îi momea măcar cu o casă ieftină, „cu veceu înăuntru”. Post-ceaușismul nu-i momește cu nimic, în afară de îndemnul „la muncă”.Ceea ce până la urmă este corect ca principiu. Cererea și oferta, piața liberă e bine să funcționeze ca să se vadă clar – fiecare cât îl duce capul. Numai că regula asta funcționează și invers: dacă tu, angajator, ai propus o sumă și ai reușit să aduni doar o cincime din personalul pe care-l căutai, poate că legea cererii și ofertei tocmai ți-a șoptit nu foarte discret că ar trebui să licitezi mai mult.
28 iulie 2017, 17:48
iN PRIMUL RAND CEI 7 ANI DE ACASA , SE VORBESTE RESPECTOS CU NISTE PERSOANE CARE AU bunavointa sa invete ceva .Nimeni nu are inclinatii si veleitati textiliste ca doamna Simona A , care e foarte revoltata, poate doamna ar trebuie sa invete si ea munca campului si viata de la tara.Niste domnisorele dau cu parerea despre ajutoarele de stat.5 zile sa ramana fara curent as fi curios ce ar face ? binenteles nimic ....victime singure.Bine le face decat sa munciti de geaba si fara respect .....mai degraba stati degeaba.
25 noiembrie 2014, 14:28
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am refuzat și vom refuza tot timpul. Și am avut oferte de la fiecare partid politic și la pachet: consilieri, primari din județ. De la toate partidele”,Andrei Drancă, președinte USR Botoșani ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7785 lei
USD
Dolarul SUA
4.3069 lei
CHF
Francul elveţian
4.3582 lei
GBP
Lira sterlină
5.6554 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9667 lei
XAU
Gramul de aur
204.2895 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4461 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9491 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2680 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1871 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.