Ştiri
LICITAȚIA ratată la drumul strategic, Dorin Birta: Nu pot să-mi dau demisia

Președintele interimar al Consiliului Județean Botoșani a susținut o conferință de presă marți la amiază, după anularea celei de-a doua licitații pentru atribuirea lucrărilor la drumul strategic al județului.

Dorin Birta a declarat că nu are nici măcar o idee despre motivele care i-au determinat pe constructori să trateze cu total dezinteres acest obiectiv de mare interes pentru județul Botoșani. Însă, nici nu este de acord cu acuzele venite din partea politicienilor din Opoziție care în trecut s-au aflat la conducerea județului.

 

„La acuze suntem buni toți, eu nu o fac acuze, nu am făcut acuze trei ani de zile, nu am spus ce n-au făcut ceilalți sau ce au făcut prost, că sunt și aceste lucruri care au condus la anumite aspecte legate de infrastructura județului Botoșani, mă refer la drumurile județene”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Șeful județului spune că va uza, dacă va fi posibil de clauza din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice de interogare a firmelor asupra motivelor care au dus la nedepunerea niciunei oferte la licitația pentru drumul strategic.

 

„Voi uza dacă este legal și am posibilitatea aceasta, noi nu putem vedea de ce, cum, în SICAP. O singură clarificare a fost, pe o procedură simplă pe care am și acceptat-o și nu cred că a influențat acest lucru”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Mai mult, o a treia reactualizare a prețurilor nu poate fi făcută după ce, deja s-a majorat valoarea investiției (fără TVA) de la 254.036.553 lei la 272.279.733 lei.

 

„Nu putem reactualiza prețurile după pofta fiecăruia, sunt prețurile legale care sunt. Noi avem cel mai mare preț din toate drumurile strategice unde sunt în derulare procedurile”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

În urma acestui eșec, șefilor de la Județ le-a fost solicitată inclusiv demisia.

 

„Nu pot să-mi dau demisia, probabil persoana care mi-a cerut demisia s-a referit că toate CJ-urile din Moldova care derulează aceste axe rutiere trebuie să-și dea demisia. Pentru că toți suntem în aceeași situație”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Lucrările pentru drumul strategic vor fi scoase la licitație pentru a treia oară, în condițiile în care termenul limită de utilizare a fondurilor europene este octombrie 2023 iar perioada de executare de 33 de luni.

 

În cazul în care nu se prezintă nimeni la licitație nici a treia oară, pe tronsoanele de drum județean din sudul județului, cuprinse în axa rutieră strategică Botoșani – Iași, șefii județului susțin că vor turna covoare asfaltice.

 

„Dacă nu se prezintă la a treia licitație nimeni, voi trata cu seriozitate aceste tronsoane de drum. Nu putem turna covoare asfaltice pe un drum care are o anumită garanție și să interferăm cu fonduri europene”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Un motiv pentru care nu s-a prezentat nimeni la această liciție ar fi poate faptul că firmele de construcții nu mai au cu cine să muncească. Într-o guvernare PSD împotriva mediului privat și cu beneficii doar pentru bugetari, rezultatul poate să fie unul firesc. Mai ales că în ultimii doi ani de zile, contribuțiile pe care le plătește angajatorul din mediul privat spre exemplu, către stat, s-au dublat. În aceste condițiile firmele private nu pot ține efectiv pasul cu majorările salariale, iar salariații pe care-i au pleacă, pentru că visează să fie bugetari.

loading...
LOVITURĂ uriașă! Licitația de 60 de milioane de euro pentru drumul strategic ANULATĂ!

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cinci copii trăiesc un adevărat coșmar: Vă rog frumos să-i ajutați cu ce doriți! - FOTOGALERIE
Au scăpat teferi din incendiul care le-a cuprins casa, dar acum nu văd în jur decât un pustiu negru.
Legea a intrat în vigoare ASTĂZI, Poliția avertizează: Da, ai citit bine!
Noua lege intră în vigoare de astăzi, iar polițiștii au lansat un avertisment serios cu privire la această schimbare legislativă.
Tractoare cuprinse de flăcări, pompierii au intervenit pentru a salva clădirile din apropiere - FOTO
Pompierii au găsit două tractoare arzând, flăcările cuprinzând și un al treilea utilaj.
I-a scris fiului ei o carte cu povești: Cei mai frumoși ani din viața mea au fost cei petrecuți în Botoșani
A devenit mamă, și odată cu minunea din viața ei s-a mai întâmplat ceva: a început să scrie.
Memorialul Ipotești își cinstește Poetul: Agenda „Eminescu – 170”
Miza agendei este apropierea de Eminescu cel real, demitizat, de textul și contextul în care a trăit, propunând celor care sunt obișnuiți să țină o agendă să înceapă fiecare zi, pe parcursul unui an, cu un gând despre Eminescu.
Cum riscă România să piardă 120 milioane de euro, bani cu care trebuie să cumpere zeci de tramvaie, inclusiv pentru Botoșani
În mai multe oraşe din ţară, printre care și Botoșani, Ministerul Dezvoltării nu a reuşit să ducă la bun sfârşit licitaţiile, iar procedurile trebuie reluate.
Momente de GROAZĂ la Botoșani: Femeie agresată sexual în lift
Poliția a fost alertată imediat, agresorul fiind ridicat de acasă și dus în arest.
La cel mai mare spital din Iași va sluji de acum unul dintre cei mai apreciați preoți din Botoșani
Cunoscut pentru nenumăratele sale acte caritabile, preotul din Botoșani  a câștigat concursul de angajare organizat de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.
Ce casă a construit o familie din Botoșani: Fără prea mulți bani, dar cu multă imaginație - FOTOGALERIE
Toți vecinii au rămas mască atunci când au văzut cum arată de fapt!
Loading...
Centrul comercial ”călcat” de peste 3 milioane de oameni într-un an, profitul aproape s-a dublat
Cel mai mare complex comercial din Botoșani și-a majorat veniturile din chirii cu 12% anul trecut, depășind limita a 8 milioane de lei. Datele au fost făcute publice de compania care administrează Uvertura Mall și care preconizează continuarea creșterii și în acest an.
Educația botoșăneană este în doliu: Drum bun printre îngeri, vei fi mereu în inimile noastre!
Un profesor iubit de colegi, dar și de elevi deopotrivă, a pierdut lupta cu o boală cruntă.
Lidera PSD învinuiește PNL că NU avem drumuri și autostrăzi: Le-am lăsat pe tavă; Botoșănenii au început să regrete perioada când eram la guvernare
Conferința Județeană Extraordinară a PSD Botoșani, care a avut loc sâmbătă la Hotel Rapsodia, a fost deschisă și închisă de lidera organizației. Doina Federovici a avut cel mai lung discurs, DE peste 15 minute, dedicate în mare parte înfierării PNL-ului.  
S-a ridicat și Lupașcu: Am pierdut lamentabil guvernarea; Orice cal ajunge gloabă
În afara senatorului Lucian Trufin, doar deputatul Costel Lupașcu a mai avut curajul de a vedea vinovați pentru pierderea guvernării și în propriul partid, nu doar în Iohannis, Orban, liberali, și trădători, așa cum au făcut-o majoritatea celorlalți PSD-iști care au luat cuvântul la Comitetul Județean Extraordinar care a avut loc sâmbătă la Hotel Rapsodia.
Trufin, atac furibund la șefii naționali ai PSD: Ne-au impus oameni, candidați, chiar dacă știam din start că vor fi perdanți
Dacă majoritatea PSD-iștilor care au luat cuvântul la Conferința Județeană Extraordinară de sâmbătă au preferat să îi facă în toate felurile pe Iohannis, Orban și liberali, fără să găsească vreo vină în interior pentru trimiterea partidului în Opoziție, unul dintre parlamentari s-a referit în bună parte și la greșelile pe care le-a comis partidul și care înlănțuite l-au făcut să piardă guvernarea.
Loading...
Prezentat ca viitor primar, Andrei și-a mitraliat doi contracandidați: Mereu a căutat scuze; Nu mai are curajul nici măcar să ne salute
La Conferința Județeană Extraordinară a PSD Botoșani, care a avut loc sâmbătă în sala Eminescu de la Hotel Rapsodia, toți social-democrații care au luat cuvântul au făcut considerații pe tema alegerilor locale.
Fostul prefect Șlincu a intrat cu acte în PSD cu o directoare alături: Această echipă a crezut în mineFOTOGALERIE
La o lună și două săptămâni după părăsirea funcției de prefect, Dan Șlincu a participat sâmbătă, la Hotel Rapsodia, la Conferința Județeană Extraordinară a PSD, oficializându-și astfel intrarea în partid.
Unirea cu... foc: pompierii au alergat de la un incendiu la altul pe 24 Ianuarie
Pe data de 24 ianuarie, pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru stingerea a trei incendii.
Rachiu în celulă – ultima băutură cu... grade apărută la Botoșani
Caz neobișnuit la penitenciarul din Botoșani. Un deținut a vrut să facă țuică în celulă. Toată vara a strâns fructe pe care le-a depozitat într-un grup sanitar.
'Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!” Fluierat la Iași, premierul a anunțat când încep lucrările la Autostrada Moldovei
Termenul dat de premierul Ludovic Orban pentru începerea efectivă a lucrărilor la Autostrada Moldovei este de aproximativ doi ani, după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizelor de mediu și lansarea licitației pentru proiectare.
Președintele ALDE Botoșani a ajuns consilier de primar PNL
Noul an i-a adus și un nou loc de muncă fostului lider municipal al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE). Liviu Rădășanu a părăsit SC Nova Apaserv SA pentru a reveni în administrația publică locală.
Gospodina relax ca intri in sevraj tehnic de la atita scris ))
11 septembrie 2019, 08:15
o sa vina pnl vopsit portocaliu gaben maroniu si o sa asfalteze pavelele lui flutur. am vazut pdl-eii, au taiat salarii si pensii. ce au facut cu banii? au luat gentute pentru prostituatele care le treceau prin pat si apoi le instalau la ministere. si acum e plin de tot felul de lepadaturi care se viseaza la putere. chitaristul orban si ciolanis, bocul, videanu, berceanu etc ce mai reprezentanti, ca sa nu mai vorbim de jalnicii de pe meleagurile noastre
10 septembrie 2019, 22:02
oare cine a distrus sc drumuri judetene , si de ce ? cam prin 2003-2004 parca a fost hotarata asa zisa privatizare a societatii catre niscai cine? oare nu tot in acea perioada s-a luat un credit imens pentru drumurile judetene, oare cine a papat banii aia, in mod sigur doarme linistit, acum , la vremea aia nu era nici Birta, nici Sorescu, nici Achitei.....asta e asa va fi pana la capat.
10 septembrie 2019, 21:19
Liberalii l-au asasinat pe Eminescu?Trebuie sunat la urgențe că asta a scăpat de la Săpoca ori Bălăceanca###
10 septembrie 2019, 20:58
Daca iti dai demisia trebuie sa o iei pe cumatra de mana si sa vindeti acadele in bazar,ca asta e singura voastra calificare..
10 septembrie 2019, 18:30
Adevarul este s-au facut drumuri doar cat au fost PDL-istii la putere si se vor face numai daca la putere vor veni urmasii Bratienilor sau USR-istii. Ei sunt si solutia salvatoare pentru mediul privat asa cum au dovedit in trecut cand s-au inchis mii de firme si cand TVA-ul o luase razna, preturile la combustibili au explodat si salariul minim pe economie era 600 de lei. Firmele care spuneti voi ca nu s-au prezentat vor tot mai multi bani, profit tot mai mare si chiar daca au cu cine sa lucreze nu vor sa-si plateasca oamenii asa cum merita. Exista exemple destule de privati care nu cunosc notiunea de bon fiscal, factura, care nu-si platesc salariatii cu lunile cu toate ca incaseaza bani pentru serviciile prestate. In fiecare luna sunt prezentate cazuri in care muncitorii presteaza la negru. Asa ca aceste firme private care se ocupa cu asfaltarile si deszapezirile ar trebui evitate pe viitor. Drumurile judetene si cele nationale au avut divizii care se ocupau si de asfaltari si de lucrari de intretinere si de deszapezire, aveau propriile utilaje cu care fabricau bitum, asfalt, etc. Dar le-au desfiintat cei de drapta care au privatizat sec oare strategice ale economiei in cunoscutul spirit liberal. De peste 100 de ani liberalismul s-a ocupat cu japca. A pus tunutile pe tarani in 1907, a facut afaceri cu echipamente militare in primul razboi, l-a asasinat pe Eminescu, l-au tradat pe Cuza si au conspirat cu alte natii si au vandut tara pentru un pumn de bani. Deci, domnule Birta nu renuntati la functie si la lupta cu nepotii si stranepotii asa zisilor liberali vopsiti in portocaliu. Va asigur ca nici Sorescu, nici Achitei nu sunt in stare sa conduca judetul asa cum se lauda ei dimineata in oglinda cand se dau cu lama de raas pe fata.
10 septembrie 2019, 16:01
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Știu că viața ne-a împrăștiat în multe colțuri ale lumii, unii am rămas aici, alții ați plecat, dar cu ajutorul adminului ne-am strâns cu toții în grupul acesta! Astăzi vreau să vă rog să îl ajutăm pe Mihăiță, s ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
23 ianuarie 2020
EUR
Euro
4.7790 lei
USD
Dolarul SUA
4.3101 lei
CHF
Francul elveţian
4.4487 lei
GBP
Lira sterlină
5.6586 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9337 lei
XAU
Gramul de aur
215.3851 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2442 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4187 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9606 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1899 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.