Știrea zilei
Intimidări şocante sub ochii poliţiştilor şi jandarmilor în ancheta de 37.000 de euro
Presiuni şi intimidări incredibile în ancheta jafului de lângă Rompetrol. Apropiaţii lui Marius Aroşiţei, tânărul acuzat că ar fi fost şoferul lui Daniel Huţanu la tâlhărie, au ameninţat şi au agresat vineri jurnaliştii prezenţi la Spitalul Judeţean. Totul s-a întâmplat sub ochii unor poliţişti şi a unor jandarmi care nu au luat nici o atitudine faţă de cele întâmplate. Evenimentele au culminat cu un BMW al cărui şofer a urmărit pe stradă un ziarist.

„Ne mai vedem noi”
Aroşiţei fusese reţinut miercuri seară şi eliberat a doua zi, însă trebuia să se prezinte vineri la ora 14:00 la Judecătoria Botoşani, unde trebuia să se discute arestarea sa pentru 29 de zile. Tânărul de 25 de ani nu a venit la instanţă, astfel încât pe numele său a fost emis mandat de aducere. Anchetatorii au aflat că şoferului i s-ar fi făcut rău şi au mers la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Ceea ce s-a întâmplat aici este greu de conceput într-o ţară care se doreşte civilizată. Sub ochii unor poliţişti şi a unor jandarmi mama lui Aroşiţei şi o tânără despre care se spunea că ar fi prietena acestuia au proliferat o sumedenie de ameninţări la adresa jurnaliştilor prezenţi la faţa locului. „Ne mai vedem noi”, „Ne vedem repede”, „Lasă că vezi tu”, au fost doar câteva dintre mesajele strigate de cele două femei. Apropiaţii tânărului nu s-au oprit însă aici. Ei au avut şi un soi de bodyguard cu înălţime de baschetbalist care a lovit chiar un ziarist prezent la faţa locului, unui alt reporter dându-i-se peste aparatul de filmat. Totul se petrecea sub ochii mai multor poliţişti sau jandarmi care nu au intervenit în nici un fel.
Intimidare cu BMW-ul în zona 0 a oraşului
Evenimentele nu s-au terminat însă aici. Unul dintre ziariştii prezenţi la faţa locului a părăsit curtea Spitalului Judeţean şi a mers în Piaţa Revoluţiei, unde începea o nouă zi de proteste. Unii dintre apropiaţii lui Aroşiţei au luat-o pe urmele acestuia. Când jurnalistul traversa strada dinspre Pietonalul Unirii spre Piaţa Revoluţiei, BMW-ul cunoscuţilor tânărului a venit cu viteză spre ziarist. Acesta a încercat în mai multe rânduri să se ferească, însă maşina la volanul căreia părea să fie „gorila” care se dăduse în spectacol şi la UPU, în loc să îl evite, mergea după el. A frânat pe mijlocul trecerii de pietoni, după ce l-a atins pe jurnalist şi a demarat în trombă. Incredibil este că acest lucru a avut loc în timp ce în spatele BMW-ului cu pricina se afla tocmai duba Jandarmeriei plecate de la Spitalul Judeţean. Jandarmii au oprit însă maşina şi când unul dintre ei a fost întrebat dacă a văzut ce s-a întâmplat a spus că nu ştie despre ce este vorba. Totul s-a petrecut însă sub ochii protestatarilor care începuseră deja să se strângă pe trotuarul de lângă Teatrul Mihai Eminescu.
Tupeu lângă procurorul de caz
Incidentele desprinse parcă din filme nu s-au oprit însă nici aici. În seara aceleiaşi zile procurorul Dragoş Bujorean şi poliţistul de caz, însoţiţi de un alt poliţist, s-au deplasat la Secţia de Contagioase pentru a discuta cu Marius Aroşiţei, cel care tocmai fusese internat aici pentru investigaţii. În timp ce doi jurnalişti îi luau în faţa unităţii medicale declaraţii reprezentantului Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, „gorila” de la spital a coborât dintr-un automobil Alfa Romeo pe care l-a lăsat cu portiera deschisă în mijlocul drumului, chiar lângă maşina Poliţiei şi i-a întrebat pe oamenii legii cum poate să depună o plângere împotriva jurnaliştilor. I s-a spus că tocmai el este cel care a intimidat pe trecerea de pietoni un ziarist, însă n-a părut interesat de subiect, arătându-se el foarte nemulţumit că i s-ar fi făcut poză fără acordul său. Aceasta în condiţiile în care ziariştii nu erau interesaţi de el, ci de Aroşiţei şi tocmai el era cel care se băga în faţa aparatelor de filmat/fotografiat. Mai mult, toate aceste lucruri aveau loc în spaţiu public. 
Imediat după externare Marius Aroşiţei trebuie să se prezinte la Poliţie.
CITEŞTE ŞI:
 Încă o lovitură în dosarul de 37.000 euro, șoferul este la urgențe
 ACUM : Teatru cu blesteme şi jandarmi la Urgenţe în ancheta tâlhăriei valutistului

Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Loading...
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
sunt dovezi impotriva lui asa ca Dumnezeu o sa faca dreptate trimitandu-l acolo unde merita: la puscarie. M-am saturat de tara asta de hoti .sper ca se pedepseste bine talharia , sa le iasa pe nas , sa se duca la munca alta data. pacat de ei, tineri dar aleg mijloace necinstite sa faca rost de bani.
24 ianuarie 2012, 23:53
parca nu l-as crede pe arositei in stere de tot ce este acuzat.de fapt oamenii se mai schimba.nu am mai auzit de el de vreo 2 ani.o parte din vina sigur o are,nu l-a bagat nimeni in povestea asta doar ca e arositei,si cu maicasa ce aveti?femeia munceste.eu una nu-l judec,mai bine aveti grija de voi ca nu stiti cand o s-o patiti,poate mai rau....poate nu e vinovat,imi pare rau de el!
24 ianuarie 2012, 13:03
nimeni si a pus intrebarea de unde proveneau banii dlui jitariuc!!!de 20 de ani nu face decat specula fara taxe si cu sinceritate poate merita o soarta mai blanda... ca s roman!!!
23 ianuarie 2012, 23:37
boala lu mata o are diperat dupa adevar! si nu e soferul idiotule,e presupusul,dar adevarul o sa iasa la iveala si o sa va mancati toti din cur mancatori de cacat cand o sa se dovedeasca ca nu are nici un amestec! de;ai avea tu toate zilele care o sa le mai traiesti,ce are el acum si sa nu scapi niciodata imbecilule
23 ianuarie 2012, 10:51
soferul curului ce boala are?
22 ianuarie 2012, 21:26
gicule da de ce sa i castreze?vrei sa le-o mananci tu? mai bn mananc;o la caini, idiotule!!!!!
22 ianuarie 2012, 13:48
vasile,da mata ce face?e patroana la banca de foame? ia intreab;o pe mata ,daca te-ar lua pe sus si ai fi nevinovat,ar sta acasa si s-ar uita in reviste ?s-au ar merge pana;n panazele albe sa te apere? godzila oraseanule ce cauti aici?du'te in jungla gorila idioata si mancatoare de cacat.
22 ianuarie 2012, 13:40
ia mai vedeti-va voi de treaba voastra si nu mai comentati ca prostii...cititi presa si comentati ....si nu va luati de mama omului, ce face, ce munceste ca nu o cunoasteti!!!! retardatilor
21 ianuarie 2012, 23:40
si daca vinde cartofi ce?...e o munca ca oricare alta...unii oameni nu se feresc de munca si nu le e rusine cu ce fac...si pe arositei sa-l pupati in dos...
21 ianuarie 2012, 23:33
probabil pentru ca avea un limbaj de mahalagioaica......
21 ianuarie 2012, 22:23
Mama sa nu cumva lucreaza in Piata Mare, vinde cartofi?
21 ianuarie 2012, 17:32
.... niste tarani care ... ar trebui castrati..... ca sa nu mai faca p..a mare..ha ha ha
21 ianuarie 2012, 16:44
ha ha ce mare se crede arositei si gasca. niste tarani :))))
21 ianuarie 2012, 16:15
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.