Ştiri
Inspecția Socială, reacție la 24 de ore după controlul cu scandal de la o casă de odihnă: surpriza vine la final

Conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a transmis un punct de vedere referitor la controlul efectuat la Casa de Odihnă „Sf Nicolae”,

Reprezentanții AJPIS Botoșani au fost acuzați pe 2 decembrie 2021 de către conducerea Asociației Structură de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” că nu ar fi avut dreptul să verifice Casa de Odihnă.

 

Totul a pornit de la faptul că Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava s-a autosesizat în legătură cu un articol din presă în care se preciza că a murit un pacient infectat într-un cămin de bătrân. Avocatul Poporului a transmis către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani adresa nr. 721/ 29.09.2021 prin care a solicitat să îi comunice demersurile întreprinse în cauză și soluțiile adoptate precum și măsurile dispuse pentru prevenirea producerii unor asemenea evenimente pe viitor.

 

Redăm în continuare punctul de vedere transmis de AJPIS:

 

În data de 04.10.2021, pentru identificarea unității de îngrijire în cauză, s-a solicitat DSP Botoșani detalii cu privire la eveniment, iar prin adresa DSP Botoșani 18645/12.10.2021, am fost informați că decesul persoanei respective a avut loc în Căminul de Bătrâni ”Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, entitate a Asociației Structură de Economie Socială ”Biocleaning Nord”. 

 

Reprezentantul legal al entității menționate a fost notificat cu privire la autosesizarea Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Suceava prin adresa AJPIS Botoșani cu nr.13011/IS/18.10.2021, transmisă poștal cu confirmare de primire în data de 19.10.2021, adresă prin care, s-a solicitat transmiterea în cel mai scurt timp posibil, a precizărilor privind calitatea avută de persoana decedată precum și a rezidenților existenți în contextul în care Asociația, acreditată de altfel ca și furnizor de servicii sociale, a notificat Ministerul Muncii și Protecției Sociale că a depus acte la Judecătoria Botoșani pentru a renunța la codul CAEN 8730 – Activități ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure, iar prin adresa 183/20.08.2021 ne notifica cu privire la încetarea contractelor de prestări de servicii încheiate cu beneficiarii, în timp ce la DSP Botoșani figura că se desfășoară activitate în baza CAEN 8730 – specifică serviciilor sociale.

 

La această adresă, confirmată de primire, nu am primit răspuns, însă am informat Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava cu privire la demersurile întreprinse. În data de 5 noiembrie, acesta revine și ne solicită comunicarea cu celeritate dacă s-a primit răspuns de la Asociația “Biocleaning Nord” și care sunt concluziile.

 

Prin adresa nr. 14295/IS/10.11.2021 AJPIS Botoșani, a făcut o revenire la solicitarea din adresa cu nr.13011/IS/18.10.2021. La această adresă, reprezentantul legal al Asociației Structură de Economie Socială "Biocleaninig Nord” a transmis răspunsul înregistrat la AJPIS Botoșani cu nr.14425/15.11.2021, prin care, menționează că, nu își asumă aspectele semnalate în presă, nu găzduiește persoane în baza contractelor de prestări servicii și că, a renunțat la codul CAEN 8703, dar fără a anexa documente doveditoare.

 

Prin adresa nr.14802/IS/25.11.2021, s-a solicitat Instituției Prefectului–județul Botoșani, constituirea unei comisii mixte, cu obiectivul de a stabili dacă, activitatea Căminului de Bătrâni ”Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, al Asociației Structură de Economie Socială Biocleaning Nord se desfășoară cu respectarea prevederilor legale în vigoare și dispunerea măsurilor necesare, după caz.

 

În acest sens, a fost emis Ordinul Prefectului județului Botoșani nr. 374/26.11.2021 prin care, a fost constituită comisia mixtă de verificare, compusă din reprezentanți ai: AJPIS Botoșani, ITM Botoșani, DSP Botoșani și ISU Botoșani.

 

La data de 02.12.2021, ora 9,30  comisia s-a deplasat la obiectivul menționat. Președintele Asociației Structură de Economie Socială Bio Cleaning Nord Botoșani, în prezența unui avocat, a susținut că, în Casa de odihnă ”Sfântul Nicolae” nu se prestează servicii sociale și a pus la dispoziția inspectorului social desemnat, Încheierea dată în dosarul civil nr.4748/193/2021 privind modificarea de acte constitutive din 02.06.2021, Actul constitutiv al asociației reactualizat la data de 20.05.2021 și Statutul asociației valabil la data de 11.06.2021. Pe de altă parte, comisia a constatat că Asociația nu a întreprins demersuri pentru obținerea unei noi autorizații sanitare de funcționare valabilă pentru activitățile pe care le desfășoară în relația cu persoanele prezente în locație, singura autorizație sanitară de funcționare fiind cea emisă pentru activitatea specifică codului CAEN 8730 – Activități ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure. Reprezentanții Asociației ne-au precizat verbal că a fost o scăpare și că în perioada imediat următoare vor remedia problema.

 

În aceste condiții, putem comunica Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Suceava, că Asociația Structură de Economie Socială ”Biocleaning Nord” nu mai desfășoară activități de natura serviciilor sociale și prin urmare AJPIS Botoșani prin compartimentul de Inspecție Socială nu mai are competență legală pentru a identifica soluții și a dispune măsuri cu privire la activitatea acestei Asociații.

 

loading...
Scandal la Botoșani după un control cu mai multe instituții la o ... Casă de Odihnă, se pregătește plângere penală – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Renault câștigă două premii la cea de-a 37-a ediție a Festivalului Automobile International
(P) •    Renault 5 Prototype a fost ales Cel mai Frumos Concept Car al anului 2022 cu peste 70% din voturi.•    În așteptarea următoarei sale relansări în 2024, Renault 5 Prototype a cucerit deja inimile clienților.•    Conceptul Renault SUITE N°4, creat în colaborare cu designerul francez Mathieu Lehanneur primește mențiunea specială din partea juriului.
Cornel Șfaițer după ce avem în sfârșit selecționer: Echipa națională nu trebuie refuzată
Președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a salutat numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer și crede că noul tehnician este capabil să obțină rezultate la echipa națională.
Părculeț cu foișor, bănci și iluminat inteligent lângă Liceul Pedagogic – FOTOGALERIE cum va arăta
Valoarea investiției este de 332.539 de lei.
Aproape 600 de noi infectări la Botoșani, municipiul se apropie de 15 la mie – SITUAȚIA zilei
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
Recepție la lucrările de stabilizare a alunecărilor de teren de la Roma-Nicșeni și Dumeni-Havârna – GALERIE FOTO
Lucrările de stabilizare a alunecărilor de teren de pe DJ296, sectorul Roma – Nicșeni, și de pe DJ 293, Dumeni – Havârna, prima fază a celor două proiecte de modernizare, au fost finalizate.
Memorialul Ipotești dat din nou în judecată de propriul jurist
Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice de asistență și reprezentare a Memorialului Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” Botoșani urmează să fie votat de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
Botoșăneanca de la Avocatul Poporului: Persoanele nevaccinate trebuie să aibă acces în instituții / Se vor lua niște măsuri
Condiționarea accesului la locul de muncă din cauza nevaccinării este neconstituțională, spune Renate Weber, care anunță și că se vor lua măsuri în acest sens.
PRIMII copii vaccinați la Botoșani, sute de doze au ajuns în județ
De miercuri la Botoșani a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
Directorul DSP Botoșani: Virusul a fost determinant în ceea ce priveşte decesul bebelușului
Fetița de două luni și trei săptămâni s-a stins din viață marți. A intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut să o salveze.
Loading...
Concert emoționant la Botoșani, medicul-dirijor debutează alături de tatăl artist: Un vis împlinit - FOTO
Vineri, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, melomanii vor fi părtași la una dintre cele mai emoționante producții artistice.
VICTORIE la Cercul Polar, Iulian Rotariu este pentru a cincea oară campion mondial
Având în vedere că ultramaratonul era de patru zile, iar pompierul botoșănean a terminat cursa după două zile, ne aflăm și în fața unui nou record!
Medicul botoșănean care a intrat cu bolidul în două autoturisme: Surpriza polițiștilor când i-au măsurat alcoolemia
Medicul se afla la volanul unui autoturism marca Audi Q7, iar la un moment dat, în apropierea unei stații PECO, a intrat în coliziune cu un autoturism.
Femeie lovită în plin pe trecerea de pietoni: De fiecare dată când traversez acolo îmi ies din pepeni…
S-a întâmplat în această dimineață, în zona industrială a municipiului Botoșani.
”Bani din cer” pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani - FOTOGALERIE
Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, atât sâmbătă, 29 ianuarie 2022, cât și duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 18.00, la spectacolul ”Bani din cer”, de Ray Cooney.
Loading...
Cum a reușit Leon Dănăilă să treacă peste pierderea soției: Am rămas cu o dragoste cum nu se poate spune
Leon Dănăilă mergea în fiecare zi cu flori la soția lui atunci când aceasta era în spital, chiar și când Alexandrina intrase în comă.
Drifturi ratate la Cornișa, amatorii de senzații tari au bușit BMW-ul În stâlp – FOTOGALERIE
Drifturi, noaptea trecută, în parcul de agrement al municipiului reședință de județ.
Polițiștii au oprit la graniță un camion radiat din circulaţie de către autoritățile belgiene
Bărbatul de 38 de ani s-a ales cu dosar penal.
O nouă actriță la Teatrul „Mihai Eminescu”: M-am îndrăgostit de atmosfera colegială și de potențialul artistic al trupei - FOTO
Teatrul „Mihai Eminescu” este mai bogat începând din acest an.
Comorile neștiute ale județului: ”Micul Sfinx” din Botoșani
Știați că pe raza județului Botoșani ne putem mândri cu existenta unui "micuț Sfinx"?
Bebelușul de doar două luni și jumătate cu test pozitiv s-a stins pe patul de spital
O mamă și-a văzut fetița de doar două luni și jumătate răpusă de virus, medicii neputând să mai facă nimic pentru a-i salva viața.
nu v-a iesit manaria ticalosilor. Ar trebui ca asociatia sa nu cedeze si sa mearga mai departe cu plangerea penala pentru abuz. Auzi la ei - combinatia cu avocata poporului de la Suceava -s-a autosesizat din presa si s-a adresat exact la "expertii" de la AJPIS. De ce nu au cerut explicatii direct asociatiei sau putea trimite politia. Ceva pute a coruptie si la voi si la doamna avocat. Ceva nu se leaga, dar poate un procuror iscusit va reusi sa descifreze tainele acestei combinatii. Oricum sunteti niste ticalosi. Voi contacta asociatia si ma ofer martor cu probe cata spaga cere acest Rusu de la AJPIS. Este strigator la cer, cata ticalosie este coordonata de Tocariu. Sa dea Dumnezeu sa nu cedeze asociatia si sa mearga inainte cu plangerea penala. Benevol voi aduce probe la procuror.
3 decembrie 2021, 19:03
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”În același timp, pentru că tot a amintit dl Simion că i-am fost profesor în urmă cu mai bine de un deceniu, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la masteratul de istoria comunismului din România, aș face o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9443 lei
USD
Dolarul SUA
4.3840 lei
CHF
Francul elveţian
4.7621 lei
GBP
Lira sterlină
5.9238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8393 lei
XAU
Gramul de aur
260.3177 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2439 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3742 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1457 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4884 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2017 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.