Ştiri
Și ministrul Muncii vorbește despre trimiterea bugetarilor în șomaj tehnic: ”Este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții”

Decizia ar asigura posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75 la sută din salariul de bază.

Șomaj tehnic în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru pe Facebook, după anunțul premierului legat de această măsură.

 

Anunțul vine după ce, miercuri seara, premierul Ludovic Orban a vorbit despre faptul că bugetarii ”vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”.

 

Potrivit celor precizate de Ludovic Orban, măsura va fi valabilă nu doar pentru administrația centrală, ci și cea locală, pentru toate entitățile publice.

 

Redăm mesajul Violetei Alexandru:

 

„Trecem printr-o perioadă în care multe lucruri s-au schimbat. Într-o bună parte a sistemului public s-a redus activitatea. De la mediul privat, din datele pe care le văd zilnic despre contractele suspendate sau încheiate, am cel mai clar semnal. Se vede tendința de a se rămâne acasă. Este și o perioadă în care autoritățile insistă să luăm în continuare toate măsurile de prevenție.

 

În fața acestei realități, am pregătit un proiect de act normativ pentru a legifera o stare de fapt din sistemul public. Acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență dar care să țină cont și de dorința evidentă a multor angajați de a rămâne la domiciliu dar și de necesitatea asigurării unui raport just între muncă și plată. “Șomaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază.

 

Ca orice decizie, este asumată. După consultări, inclusiv cu autorități locale și după evaluări. Da, după toate acestea și după ce am citit toate mesajele primite, este o decizie asumată”.

 

În urmă cu câteva zile, premierul Orban anunța că nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. „Să țină orele online, prin media, să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului”, spunea Ludovic Orban.

 

 

Nu se aplică pentru toți bugetarii!

 

Ludovic Orban a precizat, miercuri seara, că există zone publice unde decizia nu va fi aplicată.

 

”Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcții de sănătate publică, ambulanțe, unități primiri urgențe. De asemenea, nu putem afecta zona MAI, cu toate efectivele de jandarmi, pompieri, polițiști. De asemenea, nu putem afecta zona militară. De asemenea, sunt mai greu de afectat zone, cum e zona Ministerului Muncii și Protecției Sociale, pentru că ANOFM este implicată direct în procesarea și în acordarea sumelor necesare pentru șomajul tehnic, pentru angajații care beneficiază de șomaj tehnic. Deci sunt sectoare publice, care sunt extrem de încărcate, unde nu putem să luăm astfel de măsuri similare cu șomajul tehnic”, a spus premierul.

 

loading...
Mii de bugetari botoșăneni trimiși în șomaj tehnic, doar câțiva scapă, Orban a făcut anunțul: Ne-am gândit la un mecanism
Posturi în instituții bugetare din Botoșani, care sunt condițiile și când sunt programate concursurile

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un fost director PDL a ajuns mare șef la Buzău: Dle primar, altul nu ați găsit?
Criza de coronavirus provoacă schimbări în vârful societății de termoficare din municipiu Buzău. De joi, Regia Autonomă Municipală are un nou director.
10 noi jandarmi au depus azi jurământul, printre ei și o domnișoară - FOTOGALERIE
În această dimineață, cei zece elevi jandarmi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" Fălticeni aflați în practică la Jandarmeria Botoșani au depus Jurământul militar.
Este OFICIAL! Liberal în locul unei directoarea de la PSD, ordinul a ajuns la instituție
Așa cum Botoșăneanul anunța în cursul zilei de ieri, 29 mai 2020, schimbarea la vârful Casei Corpului Didactic (CCD) s-a produs în aceeași zi.
Mama a patru fete diagnosticată cu cancer are nevoie de ajutorul botoșănenilor– FOTOGALERIE
O tânără mamă din Corni are nevoie urgentă de ajutorul semenilor pentru a putea ieşi învingătoare din lupta cu o boală nemiloasă. Minuţa Marcu  are 37 de ani şi este mama a patru fetiţe frumoase. Bucuria aducerii pe lume a celei de a patra fetiţe a fost umbrită însă de mari probleme de sănătate, care s-au acutizat în perioada pandemiei.
FAZA ZILEI: Un mânz a evadat dintr-un sat și a fost găsit la trap prin zona industrială
Dacă brașovenii s-au obișnuit să fie vizitați de urși și botoșănenii au avut parte astăzi de un musafir mai puțin întâlnit. Nu urs, bineînțeles.
Un botoșănean trimis la minister a venit cu o colegă în ”vizită de lucru” la Tabăra Agafton – FOTOGALERIE
Centrul de Agrement Codrii de Aramă a avut parte de vizita a doi reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, secretarul de stat Andra Costache și subsecretarul de stat Radu Lebădă, prim-vicepreședintele TNL Botoșani. Aceștia au realizat o vizită de lucru la care au luat parte și directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret - Radu Humelnicu și administratorul centrului - Iulia Palade.
MAI scoate 700 de polițiști, jandarmi și polițiști locali pe teren să păzească minivacanța de Ziua Copilului
Polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publica sunt la datorie și acționează pentru prevenirea criminalității și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente neplăcute, pentru cei care călătoresc în minivacanță prilejuită de sărbătorirea zilei de 1 iunie.
Anunț oficial! CE se întâmplă cu cardurile de sănătate
Decizie importantă în ceea ce privește cardurile de sănătate. 
ALERTĂ de fraudă: Anunț important pentru clienții Orange
Clienții Orange România au fost alertați printr-un mesaj cu privire la fraudele care se pot face prin intermediul apelurilor telefonice.
inpuff.ro
Loading...
Două femei infectate cu COVID au născut la Maternitatea Botoșani, alte cinci gravide tratate la Mavromati
Două gravide infectate cu virusul COVID-19 au născut la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati" Botoşani.
Jandarmii împânzesc zonele de agrement în minivacanța de 1 iunie
Efectivele de jandarmi au fost suplimentate pentru minivacanţa de 1 Iunie.  
Botoșăneancă decedată în centru de dializă, după infecția cu COVID
Numărul persoanelor din județul Botoșani care au decedat din cauza COVID-19 ajunge la 46.
APIA Botoșani: Ce se întâmplă cu cererile unice de plată 2020 în zilele de sărbătoare legală
Anunțul a fost făcut de către directorul unității.
Amenzi de peste 36.000 de lei la Botoșani, polițiștii au verificat 2.000 de persoane și zeci de magazine
În urma verificărilor au fost aplicate peste 70 de sancțiuni.
Loading...
Mii de botoșăneni sunt închiși în case, Poliția îi verifică acasă
În timp ce numărul botoșănenilor care s-au aflat în carantină într-o unitate de cazare scade considerabil, crește cel al izolaților la domiciliu.
Au cinstit memoria: ”Eroii unui neam sunt făcliile care ard în veșnicie”GALERIE FOTO
Momentele emoționante au avut loc joi, la monumentele închinate eroilor români din Cimitirul Pacea.
LOVITURĂ pentru Tincu, investiția cu super-magazin și blocuri RESPINSĂ, a pus umărul și o femeie de afaceri
Proiectul de investiții avea nevoie de un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru a-și urma cursul firesc pe partea de documentație. Magazinul Lidl cu cele două blocuri cu spații locative aferente, bat pasul pe loc, după ce nu au primit voturile necesare în Consiliul Local.
Cazuri noi de COVID la Botoșani, SITUAȚIA pe județe
România a ajuns la 1.240 de decese puse pe seama noului coronavirus.
ADMITERE 2020: Încep înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi încep înscrierile în vederea admiterii în clasa a IX-a.
O parte din angajații Urban Serv chemați la muncă în zilele date LIBERE de stat
Anunț din partea societății Urban Serv.
ba cetatean turmentat, sper sa ai un magazin si sa nu vinzi nimic, sa vad cine naiba mai cumpara in tara asta si cum o sa traiti voi privatii. din ce bani? tot asa la negru, fara chitanta, fara factura, fara contract de munca etc.
9 aprilie 2020, 16:44
Tovarășe cetatean,Parerea mea personala este ca numai un individ cu o constitutie intelectuala deficitara putea sa debiteze o asemenea prostie Ca dumneata si altii. Sa revenim si sa fie clar. Nici un privat din Romania nu plateste din buzunar salariile bugetarilor. Iata care sunt considerentele. Salariile la stat sunt platite din bugetul public care este la randul sau format din venituri ordinare, adica, impozite, taxe, contributii sociale, contributii la fonduri speciale extrabugetare. Tot in aceiasi categorie includem si veniturile statului din dividente, dobanzi, vanzarea actiunilor sau activelor din patrimoniul privat al statului sau unitatilor administativ-teritoriale, redevente din concesionarea bunurilor apartinand domeniului public, venituri din diferite contracte cu parteneri privati, cum ar fi, inchirierea, asociere in participatiune, parteneriatul public-privat. Veniturile extraordinare reprezentate de imprumuturi externe sau interne, emisiuni de obligatiuni de stat, bonuri de tezaur, etc. NU TAXEELE SI IMPOZITELE PLATITE DE PRIVAT SUNT SURSA GENERATOARE DE SALARII ALE BUGETARILOR. Pestru dumneavoastra si altii ca dumneavoastra este foarte simplu sa instigati categoriile sociale intre ele. Nici asta nu ar fi o problema pana la urma. Fiecare face cat il duce minte. Problema cea mai grava o reprezinta lipsa de empatie si ura pe care o manifesta tot sectorul privat impotriva bugetarilor, inclusiv o parte buna din presa locala, fara referire la publicatia de fata.Va doresc ca Dumnezeu sa va rasplateasca inzecit modelul de actiune si gandire.O zi frumoasa!,
9 aprilie 2020, 13:35
O masura si mai buna ar fi diminuarea salariilor bugetarilor cu 50%. Ar trebui sa fie si ei solidari cu mediul privat. Salariile la stat sunt total nesimtite.
9 aprilie 2020, 11:52
Voi parlamentari care stati cocoțat acolo sus,datorită acestor oameni care au muncit sa lămurească poporul sa va voteze nu stiti ce este in tara.De exemplu daca ati trece pe la primaria Dingeni si ati asculta oful salariatilor ati vedea ca ei iau de la inceput de an 75 %,dar ca primarul continuă sa încadreze cunostinte de ale lui in continuare (asa zis ii taietori de frunze).Domnilor desi sa umplut primaria cu frecatori de mentă totusi nimeni nu se intreaba cati mai trebuie încadrați. (Polițai local desi primaria mai are unul care nici nu cunoaste comuna,sta mai mult in birou,mai o frecatoare de mentă consiliera)Domnilor de la judet mai vedeti si de primăriile astea care folosesc banii primariei aiurea si mai punțile frână in încadrări si cheltuieli,ca de nu nu o sa dureze mult si o sa se închidă si primariile.
9 aprilie 2020, 11:29
...si ratele la banci vor fi platite de cine ? de statul roman, taxele si impozitele la fel le vom plati tot 75%
9 aprilie 2020, 09:13
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.