Ştiri
GMAT- testarea pregătirii pentru a face studii MBA în Statele Unite și alte țări ale lumii

(P) GMAT a fost creat de organizația Graduate Management Admission Counsil (GMAC) în 1953 în Statele Unite. Este administrat de Serviciul de Testare Educațională (ETS), care elaborează programele, iar compania Pearson VUE se ocupă de desfășurarea testelor.

Este un test standardizat destinat pentru cei ce doresc să intre la o universitate străină, în special o școală de afaceri pentru programul de master sau pentru un program MBA, fiind unul din criteriile de selectare a aplicanților. Membrii comisiei de admitere folosesc rezultatele GMAT pentru evalua capacitatea academică a examinatului și pregătirea lui pentru a primi o educație superioară în domeniul finanțelor, afacerilor, economiei și managementului.
Astăzi testul se desfășoară în 114 țări ale lumii, cu peste 6000 de programe educaționale.

 

Unde se susține GMAT


GMAT poate fi susținut în cele mai mult de 600 de centre specializate de testare pe calculator deschise în lumea întreagă. În România este un singur astfel de centru situat în București, la Computerland. Din păcate, activitatea centrului a fost suspendată până la data de 19 mai, ca urmare a măsurilor luate pentru protecția contra Coronavirusului.
Pasul întâi pentru trecerea examenului este înscrierea pe site-ul oficial GMAC, după care aplicantului i se atribuie data de testare și un număr personal de identificare. Testul poate fi susținut repetat, o dată pe lună, dar nu mai mult de 5 ori în 12 luni.
Costul testului este de 250 de dolari plus 60 de dolari TVA în România. Rezultatele obținute sunt valabile 5 ani, iar datele participanților sunt stocate timp de 10 ani în baza de date GMAC.
Secțiunile testului


GMAT este constituit din patru etape, durata totală a examenului este de 3,5 ore.


Evaluarea scrierii analitice - un subiect de tratat în 30 de minute. Sarcina este de a scrie un scurt eseu în care trebuie analizată critic o afirmație dată. Nu este necesară exprimarea proprii opinii. Aici se evaluează capacitatea pretendentului de a raționa critic și de a organiza corect ideile. Pentru această probă se atribuie de la 0 la 6 puncte.


Etapa a doua, raționament integrat, este o probă relativ nouă, ce a apărut în 2012. Ea constă din 12 întrebări, la care trebuie de răspuns în 30 de minute. Sarcina este de a analiza informații prezentate din surse și în forme diferite: grafice, texte, tabele, în formă digitală. Se pot acumula 1 - 8 puncte.


Secțiunea matematică (cantitativă) este formată 37 de întrebări cu opțiuni multiple și durează 75 de minute. Examinatul trebuie să analizele datele și să-și expună concluziile folosind abilitățile de raționament. Aici este necesară aplicarea cunoștințelor de bază din domeniul matematicii. Pot fi acumulate 0 - 60 de puncte.


Secțiunea verbală conține 41 de întrebări și se dau 75 de minute pentru rezolvare. Se cere de a răspunde la o serie de întrebări pe marginea unui text. Se testează abilitatea de a înțelege un text, de a extrage argumente și cunoașterea gramatici engleze. Numărul de puncte este de la 0 la 60.

 

Scorul total al testului


Pentru examenul GMAT pot fi acumulate 200 - 800 de puncte. Evaluarea scrierii analitice este verificată de două ori, iar rezultatul final este media acestora. Evaluatorii sunt profesori de colegii sau universități. Ei iau în considerație următoarele criterii:


●    numărul de idei enunțate;
●    relevanța și puterea de convingere a argumentelor și exemplelor aduse;
●    corectitudinea gramaticală a textului scris în engleză.


Unii pretendenți recurg la resurse specializate, precum samedayessay.com, pentru a scrie un eseu, care să corespundă acestor cerințe. Este important, deoarece instituțiile de învățământ pot cere copii ale acestor eseuri.

 

GMAT - test adaptiv la computer (CAT)


Acesta este nu doar o simplă versiune computerizată a unui test pe hârtie. Computerul selectează întrebările ulterioare și gradul lor de dificultate în dependență de corectitudinea răspunsurilor precedente, cele corecte sunt urmate de întrebări mai dificile și invers. Punctajul primit depinde de cât de complicate sunt întrebările. Examinatul trebuie să se străduie să rezolve maximal corect, dar, în același timp, să lucreze în tempou alert pentru a reuși să parcurgă toate întrebările. Cele rămase fără răspuns, influențează mult scorul final.
Rezultatele testului sunt incluse în dosarul aplicantului pentru a fi trimis la instituțiile alese.

 

Roxana Țurcanu la depunerea candidaturilor ALDE pentru Primărie: Este o zi extrem de importantă pentru noi
Roxana Florentina Țurcanu, singura candidată la funcția de primar al municipiului Botoșani și echipa ALDE- pregătite pentru municipale!
Vecinii au dat-o de gol: Tânăra de 21 de ani dată dispărută s-a ascuns într-o casă
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au reușit să o găsească pe Stoica Antonița, tânără 21 de ani dată dispărută de familie. 
Primarii obligați să doteze secțiile de votare cu o serie de materiale, prefectul: Nu cred că pentru dvs sunt lucruri noi
În cadrul ședinței de instruire de joi privind alegerile locale, prefectul Dan Nechifor le-a adus la cunoștință primarul principale atribuții pe care le au de îndeplinit.
Alegerile locale, pe pandemie: Medic de la DSP Botoșani - Trebuie să purtăm corect masca, să acopere gura și nasul
Având în vedere faptul că alegerile locale au loc pe pandemie, la ședința de instruire a primarilor a luat parte și medicul epidemiolog Irina Alecu.
MESAJUL președintelui BEJ Botoșani pentru pregătirea alegerilor locale din septembrie
Pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială, una dintre instruirile primarilor și secretarilor din județul Botoșani a avut loc în Amfiteatrul de la Cornișa.
Primarii și secretarii din județ instruiți pentru alegerile locale  - GALERIE FOTO
Astăzi, 12 august 2020, a avut loc ședința de instruire a primarilor și secretarilor din județ cu privire la modul de desfășurare a alegerilor locale.
ASTĂZI: Botoșaniul și Tulcea, județele cu cele mai puține noi cazuri de COVID – SITUAȚIA pe țară
Grupul de Comunicare Strategică a transmis situația cazurilor noi de îmbolnăviri. Județul Tulcea și Botoșaniul sunt județele cu cele mai puține noi cazuri.
ALEGERILE LOCALE: S-au constituit birourile electorale în tot județul Botoșani
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani anunță constituirea a tuturor birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale din județul Botoșani, în conformitate cu Circulara 428 a Biroului Electoral Central.
Sloturi online vs. sloturi offline
(P) Sloturile sunt printre cele mai populare jocuri de noroc, atât în mediul online cât și în mediul offline. Ele au apărut prima dată în mediul „land based” (terestru), dar popularitatea lor a atins cote maxime pe măsură ce operatorii online s-au dezvoltat, iar furnizorii au început să creeze jocuri tot mai interesante.
Loading...
Medic de la Mavromati: Viața nu poate fi oprită în loc! E nevoie de școală pentru copii, de acces mai facil la servicii de sănătate
Un medic de la Spitalul Județean Mavromati a transmis un mesaj prin care îi îndeamnă de oameni să-și învingă frica, să respecte regulile dar  să-și trăiască viața.
Se angajează funcționari care să reprezinte Botoșaniul și alte județe la Bruxelles
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a reluat concursurile de angajare pentru funcționarii care ar urma să reprezinte județele din Nord-Estul României la Bruxelles. Concursul care trebuia organizat în perioada iunie-iulie a fost amânat din cauza Pandemiei COVID-19
Tamara Ciofu: Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită
Deputatul PSD Tamara Ciofu, medic pediatru primar cu experiență de 30 de ani, atrage atenția publică asupra deciziei Guvernului PNL de a muta banii împrumutați de la Banca Mondială pentru creșterea nivelului de acces la serviciile medicale de bază pentru toată populația României la achiziția de medicamente inovative scumpe pentru a crește profitul producătorilor din domeniu.
Sute de amenzi date la Botoșani într-o lună pentru nerespectarea normelor COVID: TOPUL sancțiunilor pe județe
În țară s-au dat în total 35.890 de sancțiuni. Dintre aceștia 464 au fost aplicate la Botoșani.
Bogdan Cărăușu: Îmi doresc din tot sufletul să schimbăm în bine mersul lucrurilor
Bogdan Cărăușu își va lansa candidatura la Consiliul Local sâmbătă, 15 august 2020 pe esplanada Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă”, bulevardul Mihai Eminescu. Redăm mai jos comunicatul transmis.
Loading...
Bătălie pentru posturile fără concurs de la Mavromati: CÂȚI candidați s-au înscris
Reprezentanții Spitalul Județean Mavromati au anunțat faptul că sunt disponibile mai multe posturi, de la asistent la muncitori.Ca de fiecare dată posturile sunt căutate asta deși sunt pentru o perioadă determinată.
Ministerul Sănătății: Elevilor nu li se mai măsoară temperatura când vin la școală, metoda este INEFICIENTĂ
În schimb, triajul zilnic va fi făcut acasă, de către părinți.
DUREROS: Femeia omorâtă cu toporul de concubin făcuse plângere împotriva bărbatului
Ancheta a fost sistată, întrucât femeia și-a retras acuzațiile.
Doar două cazuri noi de COVID-19 la Botoșani, crește de la o zi la alta numărul celor vindecați
Situația la Botoșani este stabilă, numărul cazurilor active fiind în prezent puțin peste 100.
TRAGEDIE - Cunoscut preot, mort într-un cumplit accident rutier: A plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român - FOTOGALERIE
Preotul s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. Nu puțini au fost botoșănenii care au asistat, de-a lungul anilor, la slujbele părintelui.
Doina Federovici: „Senatorul PNL, Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”
Senatorul liberal de Botoșani, Costel Șoptică s-a opus și a votat ieri în Parlament împotriva drepturilor legale ale copiilor din Botoșani și din toate județele din România.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.