Ştiri
Examen ginecologic solicitat educatoarelor
Se intampla in comuna Cristinesti unde directoarea scolii din localitate pare sa faca exces de zel si ar fi solicitat membrilor din personalul didactic de la nivelul comunei, in numar de aproximativ 50, efectuarea unor analize pe propria cheltuiala.cristinestiAstfel toti salariatii, de la ingrijitoare si pina la educatoare sau profesori, pentru a-si putea desfasura in continuare activitatea trebuie sa efectueze o serie de examene medicale cum ar fi cel psihologic sau de medicina muncii.Mai mult, educatoarelor care lucreaza cu copii mici si care intra in contact cu laptele si cornul de care beneficiaza acestia, li s-a impus efectuarea de examene ginecologice precum si a celui pentru depistarea virusului  HIV.In privinta acestei situatii reprezentantii sindicatului infiintat la nivelul unitatilor scolare din Cristinesti a solicitat ajutorul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.“S-a adus medicina muncii pentru care ni s-a cerut 25 de ron pentru examenul psihologic 25 de ron de cadru didactic ior doamnele educatoare si cadrele didactice impreuna cu oamenii de serviciu, cu ingrijitorii li s-au cerut un plus de analize, la educatoare examenul ginecologic, examenul coproparazitologic si coprobacterian, HIV, aceste examene costand 1 milion si 500 de mii deci in total ar veni pentru cadrele didactice, educatoarele si oamenii de servici care preiau laptele si cornul in jur de 2 milioane”, a declarat Antoaneta Iftimiciuc, lider sindicatul scolilor din Cristinesti.Sindicalista a mai declarat ca, aceasta masura ar fi fost luata de directoarea scolii din Cristinesti, in persoana Otiliei Luca.“Nu stiu daca a primit doamna directoare vreo dispozitie in acest sens, dar asa analize nu s-au mai efectuat s-au ginecologiemirat si aia de la laborator in privinta acestui lucru”, a mai declarat Antoaneta Iftimiciuc.Otilia Luca, directorul scolii din Cristinesti are o cu totul alta parere vis-a-vis de aceste examene, cel putin ciudate, impuse personalului didactic.Ea sustine ca de fapt aceste examene au fost impuse de medicul de la medicina muncii, insa ca vor fi decontate de administratia publica locala in proportie de 70%.Si asta in conditiile in care primariile din teritoriu se pling de un deficit bugetar acut care nu le permite sa mai suporte nici macar cheltuielile navetei efectuate de unele cadre didactice.Reprezentantii SIP insa sustin ca vor sprijini personalul didactic din comuna Cristinesti, pina in panzele albe, aceste examene medicale fiind considerate absurde.IMG_1097 (Medium)Noi am rugat ca membrii nostri de sindicat sa ne aduca la cunostinta si sa ne transmita astfel de situatii, am mai primit numeroase sesizari prin posta, si as vrea sa va spun ca aceste sunt gratuite, iar sumele cheltuite de cadrele din Cristinesti se vor returna, vom face demersuri la Casa de Asigurari de Sanatate, la Prefectura, la Inspectorat, la minister, nu-i vom lasa pe acesti profesori asa, vom indrepta aceste anomalii”, promite Maria Tiprigan, lider SIP.
Petiție semnată de sute de mame din Botoșani și proteste anunțate în toată țara: Stop mască la școală!
Părinți din întreaga țară dar și de la Botoșani protestează în diverse moduri față de obligativitatea pentru elevi de a purta mască de protecție la școală.
Andrei Drancă: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni
Vechii politicieni, de 30 de ani, tot ne amăgesc cu ideea atragerii investitorilor strategici în municipiu sau în județ. De 30 de ani pe vorbele lor tot așteptăm investitori strategici dar nu a apărut niciunul.
Cătălin Silegeanu: Despre actorii blaturilor politice, Flutur și Cosmin!
Candidatul independent la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu, a transmis un nou comunicat electoral.
ALDE Botoșani: Zona Metropolitană locul cu salarii generoase și eficiență zero!
Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco.
Cosmin Andrei a lansat programul „Parcarea de la blocul tău” împreună cu proiectul „Parking supraetajat la Botoșani”
Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a prezentat astăzi cele două programe „Parcarea de la blocul tău” și „Parking supraetajat la Botoșani”.
Un magazin din Calea Națională a ars noaptea trecută, pagube uriașe pentru proprietari
Noaptea trecută, pompierii botoșăneni au intervenit aproape patru ore pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul unui magazin situat pe Calea Națională din municipiul Botoșani.
Riscuri și capcane în videochat
(P) Ca în oricare alt domeniu, și în videochat pot exista anumite riscuri și capcane pe care trebuie să înveți să le eviți.
600 rame stupi de albine arse în incendiul de la Corni, pagube de 500.000 de lei
După o zi întreagă de muncă, pompierii botoșăneni au reușit să stingă incendiul izbucnit vineri dimineață la trei case și anexe din satul Mesteacăn, comuna Corni.
Medicul premiat de președintele României revine la Botoșani și își extinde programul de consultații
(P) Veste bună pentru botoșănenii cu venituri reduse și probleme cardiologice: doctorul Gabriel Cristian de la București și-a lărgit programul de consultații medicale pe care le desfășoară săptămânal la Botoșani începând din luna august.
Loading...
Micii artiști se întâlnesc la atelierele de creație de la IULIUS MALL Suceava
După prima săptămână de școală sau de grădiniță, cei mici merită un moment de relaxare. Iulius Mall Suceava îi așteaptă pe copii la atelierele de creație, locul în care creativitatea nu cunoște limite.
Un tânăr a furat cardul unei persoane și a făcut cumpărături de aproape 1.300 de euro
A achiziționat bunuri de aproape 1.300 de euro.
Flutur în ultima ședință de CL: O singură școală generală ne-a cerut 129.000 de măști. Ca să înțelegeți și dv. cam cum se lucrează
O singură interpelare a fost înregistrată în ultima ședință de Consiliu Local din data de 18 septembrie 2020, ora 10:00.
ULTIMA ședință de Consiliu Local s-a consumat cu o despărțire rece între consilieri - VIDEO
Actualul plen municipal s-a întrunit pentru ultima dată într-o ședință de Consiliu Local. Au făcut-o în același stil din ultimele luni, adică prin intermediul mijloacelor electronice, fără a se vedea efectiv în sala Mihai Eminescu.
Huncă, despre modernizarea DN28B Botoșani – Târgu Frumos: Am putea să facem drumul doar din foile și pozele care s-au făcut până acum
În cadrul unei conferințe de presă, Mihaela Huncă a vorbit și despre starea dezastruoasă a drumurilor din județ. Totodată a afirmat că infrastructura este un obiectiv primordial pentru Pro România.
Loading...
Peste 1.520 de cazuri noi la nivel național, Botoșaniul cu cele mai puține îmbolnăviri – SITUAȚIA pe județe
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Jandarmii botoșăneni prezenți duminică pe Stadionul Municipal
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoșani va asigura duminică, 20 septembrie, ordinea şi siguranţa publică pe Stadionul municipal Botoșani, la meciul  de fotbal disputat de echipele F.C.Botoșani și Academica Clinceni, începând cu ora 16.30.
Mihaela Huncă: Trebuie să avem grijă de cei care nu mai pot avea grijă de ei, iar Pro România va face acest lucru!
Muți botoșăneni au nevoie de îngrijire și asistență socială. Pro România va trata cu prioritate domeniul social.
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse
Mihaela Huncă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că trebuie să-i ajutăm pe cei care nu pot avea grijă de ei. Ca atare, în programul său a inclus și un capitol Pro Incluziune Socială.  
SCANDAL într-un microbuz, un bărbat s-a certat cu șoferul și i-a tăiat un cauciuc - FOTO
Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală.   
Noi IMAGINI de la incendiul care a cuprins trei vile, pompierii se luptă cu focul – VIDEO
Un incendiu izbucnit vineri dimineață este în aceste momente contracarat de patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, dar și de pompieri voluntari și  echipaje medicale.
Mai, mai , mai...ce cadre constiente sunt la Cristinesti!!! Auzi vorba...NU LE-A OBLIGAT DIRECTORUL CI LEGEA!!Ma faceti sa rad. Adica din proprie initiativa au hotarat cadrele ca trebuie sa dea bani doanmei directoare rugando sa le aduca pe cineva sa plateasca analizele gratuite!!Si inca ceva: cine e doctorul asta vestit? E medic de medicina muncii??? Uimitor!! NU E MEDIC DE MEDICINA MUNCII!!!HA HA HA. E prieten al directoarei? DA!!
16 octombrie 2009, 23:01
Fiecare cetăţean român trebuie să-şi cunoască drepturile, iar acest lucru înseamnă să te informezi!!! Nu cred că e nevoie de sindicat ca să citeşti legile ţării. Deschizi legea, o citeşti o dată şi încă o dată (dacă e cazul) şi dacă ai constatat că ţi s-au încălcat drepturile, faci plângere. E simplu, nu? UN OM INFORMAT E UN OM PUTERNIC, GREU DE MANIPULAT.Şi încă ceva: legea se citeşte încă de când e în dezbatere publică, apoi după ce s-a promulgat, NU după ce ai constatat că unii ţi-au încălcat vreun drept.
15 octombrie 2009, 22:35
Cand s-au aplicat legile acestea? Cate scoli au beneficiat de analize gratuite pana in acest moment? de ani de zile le facem pe banii nostri pentru ca sindicatul doarme se se preocupa de rezolvarea unor probleme minore, ale clientelei proprii. dacă sunt gratuite analizele, de ce d-na Tiprigan nu a intervenit la timp, pentru ca noi, cadrele didactice sa le fi facut pana la 15 septembrie.profita de situatie pentru a iesi in fata si incearca sa ne abata atentia de la gravele probleme ale invatamantului fata de care nu a avut decat o atitudine mediocra. cadrele didactice de la Sc. Cristinesti nu au fost obligate de director sa isi faca analizele ci de legea prin care sunt obligati sa intre la ore sanatosi.
15 octombrie 2009, 13:32
EXTRASE DIN LEGILegea 128- Statutul cadrelor didactice, Articolul 105, alineatul 1:ART. 105(1) Personalul din învăţământ beneficiază de asistenţă medicală în cabinete medicale şi psihologice şcolare sau în policlinici şi unităţi spitaliceşti stabilite prin protocol încheiat între Ministerul Învăţământului şi Ministerul Sănătăţii.CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ - RAMURA ÎNVĂŢĂMÂNTArt. 47 (1) Angajatorul va organiza la încadrarea în muncă şi ori de câte ori este nevoie, examinarea medicală a salariaţilor, în scopul de a constata dacă aceştia sunt apţi pentru prestarea activităţii pentru care au fost încadraţi. Examinarea medicală este gratuită pentru salariaţi, angajatorul asigurând prin buget fondurile necesare pentru efectuarea examenului medical.(2) Pentru salariaţii din unităţile şi instituţiile finanţate prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, angajatorul va asigura fondurile necesare pentru efectuarea examinărilor medicale obligatorii.(3) Examinarea medicală are ca scop şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, concluziile examinării conducând la adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.(4) Personalul din învăţământ beneficiază în mod gratuit de asistenţă medicală în cabinetele medicale şi psihologice şcolare precum şi în policlinici şi unităţi spitaliceşti stabilite prin protocol încheiat între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Ministerul Sănătăţii. Analizele medicale se vor realiza gratuit în baza trimiterii medicului de familie. Personalul din învăţământ beneficiază de completarea gratuită a dosarelor de sănătate de către medicul de medicina muncii, sumele necesare în acest sens fiind asigurate potrivit legii.
15 octombrie 2009, 00:23
Cititi Hotararea de Guvern 355/2007, Statutul cadrelor didactice şi Contractul colectiv de muncă pe ramura învăţământExtras din HG 355/2007ANEXA 1Fisa 138. Institutii de învatamântExamen medical la angajare:a) conform datelor din Dosarul medicalb) - RPS- examen psihologic- examen psihiatric - la indicatia medicului specialist de medicina munciiExamenul medical periodic:- examen clinic general - anual- RPS - la indicatia medicului de medicina muncii- examen psihologic (teste de comportament, teste de personalitate) - anual- examen psihiatric - la indicatia medicului specialist de medicina munciiContraindicatii:- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive- psihoze- alcoolism cronic
15 octombrie 2009, 00:10
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.