Ştiri
Examen ginecologic solicitat educatoarelor
Se intampla in comuna Cristinesti unde directoarea scolii din localitate pare sa faca exces de zel si ar fi solicitat membrilor din personalul didactic de la nivelul comunei, in numar de aproximativ 50, efectuarea unor analize pe propria cheltuiala.cristinestiAstfel toti salariatii, de la ingrijitoare si pina la educatoare sau profesori, pentru a-si putea desfasura in continuare activitatea trebuie sa efectueze o serie de examene medicale cum ar fi cel psihologic sau de medicina muncii.Mai mult, educatoarelor care lucreaza cu copii mici si care intra in contact cu laptele si cornul de care beneficiaza acestia, li s-a impus efectuarea de examene ginecologice precum si a celui pentru depistarea virusului  HIV.In privinta acestei situatii reprezentantii sindicatului infiintat la nivelul unitatilor scolare din Cristinesti a solicitat ajutorul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.“S-a adus medicina muncii pentru care ni s-a cerut 25 de ron pentru examenul psihologic 25 de ron de cadru didactic ior doamnele educatoare si cadrele didactice impreuna cu oamenii de serviciu, cu ingrijitorii li s-au cerut un plus de analize, la educatoare examenul ginecologic, examenul coproparazitologic si coprobacterian, HIV, aceste examene costand 1 milion si 500 de mii deci in total ar veni pentru cadrele didactice, educatoarele si oamenii de servici care preiau laptele si cornul in jur de 2 milioane”, a declarat Antoaneta Iftimiciuc, lider sindicatul scolilor din Cristinesti.Sindicalista a mai declarat ca, aceasta masura ar fi fost luata de directoarea scolii din Cristinesti, in persoana Otiliei Luca.“Nu stiu daca a primit doamna directoare vreo dispozitie in acest sens, dar asa analize nu s-au mai efectuat s-au ginecologiemirat si aia de la laborator in privinta acestui lucru”, a mai declarat Antoaneta Iftimiciuc.Otilia Luca, directorul scolii din Cristinesti are o cu totul alta parere vis-a-vis de aceste examene, cel putin ciudate, impuse personalului didactic.Ea sustine ca de fapt aceste examene au fost impuse de medicul de la medicina muncii, insa ca vor fi decontate de administratia publica locala in proportie de 70%.Si asta in conditiile in care primariile din teritoriu se pling de un deficit bugetar acut care nu le permite sa mai suporte nici macar cheltuielile navetei efectuate de unele cadre didactice.Reprezentantii SIP insa sustin ca vor sprijini personalul didactic din comuna Cristinesti, pina in panzele albe, aceste examene medicale fiind considerate absurde.IMG_1097 (Medium)Noi am rugat ca membrii nostri de sindicat sa ne aduca la cunostinta si sa ne transmita astfel de situatii, am mai primit numeroase sesizari prin posta, si as vrea sa va spun ca aceste sunt gratuite, iar sumele cheltuite de cadrele din Cristinesti se vor returna, vom face demersuri la Casa de Asigurari de Sanatate, la Prefectura, la Inspectorat, la minister, nu-i vom lasa pe acesti profesori asa, vom indrepta aceste anomalii”, promite Maria Tiprigan, lider SIP.
DOLIU la o instituție din Botoșani: Un fost director s-a stins din viață
Un fost director s-a stins din viață fulgerător la începutul acestei săptămâni.  
IMAGINI din casa groazei, CE s-a aflat despre bărbatul carbonizat - FOTOGALERIE
Pompierii botoșăneni care au răspuns apelului de ajutor din comuna Lunca au reușit să lichideze incendiul izbucnit în această după amiază la o casă de locuit.
ASTĂZI LA BOTOȘANI: Bărbat MORT în chinuri groaznice, scos pe brațe de vecini
Tragedie petrecută în urmă cu puțin timp la Botoșani.
Decizie finală în Parlament: S-au eliminat pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari - LISTA
Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi pentru si 21 de abțineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari.
Incendiu în zona industrială, PERICOL de extindere îndepărtat de pompieri – GALERIE FOTO
Focul a fost stins înainte de a se extinde la casele din apropiere.
Bani ceruți de un liberal pentru un drum: PSD-iștii s-au opus  
Un consilier liberal a solicitat în cadrul ședinței exatraordinare de Consiliu Județean suplimentarea sumei către o primărie pentru a putea fi finalizat un drum.
Hai la Botoșani: Spectacol cu invitați de renume de la Chișinău
Evenimentul a ajuns la cea de a treia ediție.
SCANDAL în plen de la împărțeala banilor către primării: Este un abuz
Consilierii județeni s-au întâlnit marți, 28 ianuarie 2020, în ședință extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre ce nu suporta amânare.
Amitabh Vardhan, numit printre cei mai buni 10 CEO din 2019 de către Industry ERA Magazine
Amitabh Vardhan consideră că prin intermediul cinematografelor se poate aduce fericire tuturor, iar experiența excelentă de vizionare a filmelor începe de la construirea relațiilor cu clienții.
Loading...
Nu te înduri să arunci bluza cu volane din adolescență? Iată în ce ținute o poți integra
(P) Cu siguranta ai macar o bluza cu volane din adolescenta in garderoba ta, pe care ai indragit-o atat de tare, incat nu te induri sa renunti la ea. In cazul in care ai dat de ea recent in dulap, scoate-o, deoarece acest articol este pregatit sa iti arate cum sa o readuci la viata alaturi de cateva alte articole vestimentare pe care, cu siguranta, le ai, pentru a forma tinute la moda si fresh pentru zilele de astazi.
Liceenii din Ștefănești, întâlnire cu polițiștii pe tema prevenirii traficului de persoane – FOTO
Activitățile se derulează în cadrul Campaniei Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!
Durere și lacrimi: Profesoara Magda Bucătaru de la Laurian condusă pe ultimul drum de zeci de elevi și colegi  – GALERIE FOTO
Printre raze de soare, profesorul Magda Bucătaru a fost condusă marți pe drumul fără de întoarcere.
Mulți bani în PLUS la salariu pentru acești angajați: Va fi pe grila maximă
Mii de români vor primi mai mulți bani începând cu anul acesta. Un ministru a anunțat azi când se vor majora aceste salarii.
Cum a intrat în belele o femeie care a vrut să fie ”condusă” de un bărbat
Știa că bărbatul nu deține permis de conducere, dar i-a încredințat mașina pentru o plimbare. Amândoi s-au ales cu dosar penal.
Loading...
RAZIE de amploare pe șosele: Aproape 600 de amenzi, mai mult de jumătate pentru viteză
Zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere.
ULTIMA ORĂ: Elev de 16 ani izbit pe trecerea de pietoni de la Laurian – FOTO & VIDEO
Eveniment rutier cu victimă petrecut în urmă cu puține momente în intersecția de la Colegiul Național A.T. Laurian.
Atenție, au apărut în Botoșani hoții de câini: Trei adolescenți REȚINUȚI după percheziții
Nu mai puțin de 8 câini din rasa ciobănesc au fost furați, patrupedele fiind găsite în timpul perchezițiilor domiciliare.
A abandonat mașina și a luat-o la sănătoasa, cu polițiștii pe urmele lui
Speriat că va trebui să dea socoteală pentru faptele sale, botoșăneanul a încercat să scape de polițiști, însă planul a dat greș.
Ministrul Finanțelor, soluție extremă pentru dublarea alocațiilor? Nu se dorește așa ceva!
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că, în prezent, nu există fondurile necesare pentru dublarea alocațiilor.
Botoșănenii care semnează Scrisoarea deschisă a 328 de magistrați în apărarea pensiilor speciale
Cei peste 300 de magistraţi români transmit, prin intermediul unei Scrisori deschise, că au luat act cu îngrijorare de recentele declarații publice referitoare la proiectele legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraților.
Mai, mai , mai...ce cadre constiente sunt la Cristinesti!!! Auzi vorba...NU LE-A OBLIGAT DIRECTORUL CI LEGEA!!Ma faceti sa rad. Adica din proprie initiativa au hotarat cadrele ca trebuie sa dea bani doanmei directoare rugando sa le aduca pe cineva sa plateasca analizele gratuite!!Si inca ceva: cine e doctorul asta vestit? E medic de medicina muncii??? Uimitor!! NU E MEDIC DE MEDICINA MUNCII!!!HA HA HA. E prieten al directoarei? DA!!
16 octombrie 2009, 23:01
Fiecare cetăţean român trebuie să-şi cunoască drepturile, iar acest lucru înseamnă să te informezi!!! Nu cred că e nevoie de sindicat ca să citeşti legile ţării. Deschizi legea, o citeşti o dată şi încă o dată (dacă e cazul) şi dacă ai constatat că ţi s-au încălcat drepturile, faci plângere. E simplu, nu? UN OM INFORMAT E UN OM PUTERNIC, GREU DE MANIPULAT.Şi încă ceva: legea se citeşte încă de când e în dezbatere publică, apoi după ce s-a promulgat, NU după ce ai constatat că unii ţi-au încălcat vreun drept.
15 octombrie 2009, 22:35
Cand s-au aplicat legile acestea? Cate scoli au beneficiat de analize gratuite pana in acest moment? de ani de zile le facem pe banii nostri pentru ca sindicatul doarme se se preocupa de rezolvarea unor probleme minore, ale clientelei proprii. dacă sunt gratuite analizele, de ce d-na Tiprigan nu a intervenit la timp, pentru ca noi, cadrele didactice sa le fi facut pana la 15 septembrie.profita de situatie pentru a iesi in fata si incearca sa ne abata atentia de la gravele probleme ale invatamantului fata de care nu a avut decat o atitudine mediocra. cadrele didactice de la Sc. Cristinesti nu au fost obligate de director sa isi faca analizele ci de legea prin care sunt obligati sa intre la ore sanatosi.
15 octombrie 2009, 13:32
EXTRASE DIN LEGILegea 128- Statutul cadrelor didactice, Articolul 105, alineatul 1:ART. 105(1) Personalul din învăţământ beneficiază de asistenţă medicală în cabinete medicale şi psihologice şcolare sau în policlinici şi unităţi spitaliceşti stabilite prin protocol încheiat între Ministerul Învăţământului şi Ministerul Sănătăţii.CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ - RAMURA ÎNVĂŢĂMÂNTArt. 47 (1) Angajatorul va organiza la încadrarea în muncă şi ori de câte ori este nevoie, examinarea medicală a salariaţilor, în scopul de a constata dacă aceştia sunt apţi pentru prestarea activităţii pentru care au fost încadraţi. Examinarea medicală este gratuită pentru salariaţi, angajatorul asigurând prin buget fondurile necesare pentru efectuarea examenului medical.(2) Pentru salariaţii din unităţile şi instituţiile finanţate prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, angajatorul va asigura fondurile necesare pentru efectuarea examinărilor medicale obligatorii.(3) Examinarea medicală are ca scop şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, concluziile examinării conducând la adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.(4) Personalul din învăţământ beneficiază în mod gratuit de asistenţă medicală în cabinetele medicale şi psihologice şcolare precum şi în policlinici şi unităţi spitaliceşti stabilite prin protocol încheiat între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Ministerul Sănătăţii. Analizele medicale se vor realiza gratuit în baza trimiterii medicului de familie. Personalul din învăţământ beneficiază de completarea gratuită a dosarelor de sănătate de către medicul de medicina muncii, sumele necesare în acest sens fiind asigurate potrivit legii.
15 octombrie 2009, 00:23
Cititi Hotararea de Guvern 355/2007, Statutul cadrelor didactice şi Contractul colectiv de muncă pe ramura învăţământExtras din HG 355/2007ANEXA 1Fisa 138. Institutii de învatamântExamen medical la angajare:a) conform datelor din Dosarul medicalb) - RPS- examen psihologic- examen psihiatric - la indicatia medicului specialist de medicina munciiExamenul medical periodic:- examen clinic general - anual- RPS - la indicatia medicului de medicina muncii- examen psihologic (teste de comportament, teste de personalitate) - anual- examen psihiatric - la indicatia medicului specialist de medicina munciiContraindicatii:- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive- psihoze- alcoolism cronic
15 octombrie 2009, 00:10
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7787 lei
USD
Dolarul SUA
4.3378 lei
CHF
Francul elveţian
4.4767 lei
GBP
Lira sterlină
5.6456 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
220.2158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4172 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9260 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2865 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1892 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.