Ştiri
Elisabeta Lipă: Avem singura medalie de aur câștigată până acum de România la TokyoGALERIE FOTO

Botoșăneanca aflată în fruntea Federației Române de Canotaj spune că obiectivul stabilit pentru Tokyo a fost ”realizat și depășit”.

Lotul Olimpic de Canotaj al României încheie competiția cu 3 medalii și obține locul 4 pe națiuni!

 

Astfel, obiectivul Federației Române de Canotaj, acela de a lua două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost depășit.

 

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au reușit să aducă din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, când la JO de la Los Angeles (1984) Elisabeta Lipă și Mărioara Popescu câștigau medalia de aur.

 

Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat argintul Olimpic. Tot argint olimpic a fost și în proba de dublu rame masculin (M2-) pentru Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

 

România obține locul 4 pe națiuni în clasamentul pe medalii, după Noua Zeelandă, Australia și Olanda. Țara noastră devansează astfel națiuni precum China, Italia, Canada, Franța, Germania sau Croația.

 

Performanța României la Canotaj este una excepțională și vine după o ediție a JO de la Londra (2012) când România nu a câștigat nicio medalie și după JO de la Rio (2016), când România reușea să câștige o singură medalie la canotaj, bronzul cu barca de 8+1 feminin. Atunci, România încheia întrecerea olimpică pe locul 21 în clasamentul pe națiuni.

 

Mai mult, sunt primele medalii câștigate în canotajul masculin după aproape trei decade. Echipajul de patru rame a adus prima medalie pentru România în această probă după 29 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Barcelona. La dublu rame masculin este prima medalie câștigată după argintul de la Jocurile Olimpice de la Seoul din 1988.

 

 

”Canotajul românesc revine în elita mondială”

 

“Încheiem această ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu mare satisfacție. Obiectivul nostru, acela de a obține 2 medalii Olimpice a fost realizat și depășit. Avem singura medalie de aur câștigată până acum de România la Tokyo și primele medalii pentru canotajul masculin după mai bine de 20 de ani. Suntem pe locul 4 în clasamentul pe națiuni la această ediție a Olimpiadei, spre deosebire de Rio unde ocupam ultimul loc în clasamentul pe medalii. Este un semn că lucrurile merg spre bine și canotajul românesc revine astfel în elita mondială, acolo unde îi este locul”,

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

“Am aliniat la start 9 echipaje si 36 de sportivi. Eu sunt mândră de toți, fie că au prins sau nu podiumul Olimpic. Doar faptul că și-au câștigat participarea la Jocurile Olimpice înseamnă că sunt printre cei mai buni din lume. Ceea ce nu e puțin lucru, mai ales după un an dificil, plin de incertitudini. Sunt muncitori, talentați, tineri și rezultatele obținute aici nu fac altceva decât să îi motiveze ca pe viitor să fie și mai buni. Sunt convinsă că toată România e mândră de ei și o să-i susțină și mai mult de acum înainte”,

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

 

Locul 6, însă record mondial și olimpic pentru echipajul de 8+1 feminin

 

În această dimineață, la ora 04:05, a avut loc ultima Finală la Canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. În Finala A a probei de 8+1 feminin (W8+), echipajul României a ajuns pe locul 6 la finish, cu un timp de 06:04.06. Este vorba despre Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Canada, în timp ce pozițiile a doua și a treia au fost ocupate de reprezentantele din Noua Zeelandă și China.

 

Cu toate că nu au reușit să prindă podiumul olimpic, sportivele din barca de 8+1 femin (W8+) au făcut istorie la Tokyo în cursa de recalificări, atunci când au terminat cursa cu un timp de 05:52:99, stabilind astfel un nou record mondial și olimpic.

 

„Ne-am dorit foarte mult o medalie la Tokyo, dar faptul că nu am reușit să o câștigăm nu înseamnă că nu suntem mândre de ceea ce am realizat. Pentru un sportiv, chiar și să ajungă la Jocurile Olimpice reprezintă un vis împlinit. Rezultatul obținut acum nu ne descurajează, ci ne motivează. Am avut ocazia să luptăm contra celor mai bune echipaje din lume. Am dovedit că suntem o echipă valoroasă atunci când, în proba de recalificări, am stabilit noi recorduri mondiale și olimpice. Vom munci în continuare la fel de mult ca până acum și vom face totul pentru a deveni din ce în ce mai bune. Ne vedem la Paris!”,

componentele echipajului de 8+1 feminin.

 

 

Locul 6 pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară

 

Echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Gianina Elena Beleagă și Ionela Livia Cozmiuc, a terminat pe locul 6 cursa din Finala A.

 

 

Locul 9 pentru echipajele de dublu vâsle masculin, patru rame feminin și dublu rame feminin

 

Echipajele de dublu vâsle masculin (M2x) și patru rame feminin (W4-) au concurat în Finalele B la Tokyo. Florin Marian Enache și Ionuț Prundeanu au terminat cursa pe locul 3 clasându-se pe poziția 9 general. Tot pe locul 9 în clasamentul general se clasează și Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Cristina Popescu și Roxana Anghel, după ce au terminat cursa finală pe poziția a 3-a.

 

Și echipajul de două rame feminin (W2-), compus din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, a concurat în Finala B a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivele au terminat cursa pe locul 3, după echipajele din Australia și Danemarca, clasându-se astfel pe poziția 9 general.

 

 

Echipajul de 8+1 masculin, locul 7 Olimpic

 

Alexandru Petrișor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Radu Constantin, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu, componenții echipajului de 8+1 masculin (M8+) au terminat cursa de recalificare pe locul 5 și au ratat astfel calificarea în finala olimpică cu doar 2 secunde și 8 sutimi. Astfel, în clasamentul final se află pe locul 7.

 

loading...
SENZAȚIONAL: O botoșăneancă de 22 de ani a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo – VIDEO & GALERIE FOTO
Noapte magică: După aurul Simonei, un canotor botoșănean a câștigat argintul la Jocurile Olimpice - FOTOGALERIE

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bani de la Guvern pentru repararea drumurilor afectate de inundații: ANUNȚUL prefectului  
Guvernul României a alocat fonduri totale de aproape 7,5 milioane de lei pentru 20 de unități administrative din județul Botoșani care au fost afectate de inundații și alte fenomene meteo extreme în luna iunie a acestui an.
Polițiștii și jandarmii au împânzit cele două localități carantinate, vor să ajute și NU să dea amenzi - FOTOGALERIE
Cele două localități sunt în carantină pentru o perioadă de 14 zile.
Hoață arestată la Stânca: Era căutată de autorităţile din Germania pentru furt din magazine
Femeia în vârstă de 27 de ani a fost depistată la controlul de frontieră.
Noi măsuri adoptate de Guvern: Persoanele vaccinate sunt scutite de carantină, iar unii copii de testare – LISTA
Guvernul a aprobat în ședința de joi, 23 septembrie 2021, noi măsuri pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor.
Contrabandă cu tutun ascuns în pufuleți, marfa era pregătită pentru Italia
Polițiștii de frontieră botoșăneni au aplicat o amendă de 5.000 de lei, cantitatea de țigări fiind confiscată.
LA MULȚI ANI: Sofia Vicoveanca, artista care are bulevard cu numele ei, împlinește astăzi 80 de ani
Pe 23 septembrie, artista care ani la rând a activat și la Orchestra ”Rapsozii Botoșanilor” împlinește 80 de ani.
Botoșăneni într-o rețea cu angajări fictive pentru indemnizații de creștere a copilului, două femei REȚINUTE
Zeci de persoane, printre care și din Botoșani, sunt bănuite de fals și înșelăciune. Pagubele se ridică la 1,4 milioane de lei.
Peste 100 de infectări noi la Botoșani în ultimele ore – LOCALITĂȚILE din scenariul roșu
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
Frații dispăruți găsiți la zeci de km de casă, au fost internați într-un centru al statului
Polițiștii continuă verificările, pentru a stabili de ce minorii au părăsit domiciliul.
Loading...
ACCIDENT la intrarea în Parcul Cornișa, un tânăr de 21 de ani a fugit de la fața locului
Polițiștii au identificat mașina pe o stradă din municipiul Botoșani.
Condamnat la Dorohoi, se ascundea în Germania: Tânărul a fost extrădat, CÂT timp va sta după gratii
Botoșăneanul a fost escortat până în România, fiind încarcerat în Penitenciarul de Tineri și Minori.
Circula cu 100 de km la oră prin sat: Urmărire finalizată cu amendă de peste 2.000 de lei și permisul reținut
Tupeu și în fața polițiștilor, care l-au surprins pe tânăr circulând pe contrasens.
Teren de sport modern construit la o școală: Căutăm mereu soluțiiGALERIE FOTO
La finalul proiectului, infrastructura a două unități de învățământ va fi mult îmbunătățită, asigură oficialii Consiliului Județean Botoșani.
Toamnă îndoliată pentru învățământul botoșănean: Au plecat parcă ținându-se de mână!
Doi profesori care au educat mii de elevi, iubitori de oameni și de tradiții, au plecat la cele veșnice.
Loading...
Ziua Icoanei la o cunoscută mănăstire din Botoșani: Se spune că aici s-a rugat mama lui George Enescu
Legendele spun că această icoană este vindecătoare, mărturiile credincioșilor fiind numeroase în acest sens.
Doina Federovici anunță fonduri europene pentru Botoșani - FOTO
Județul Botoșani are nevoie de un mecanism de atragere directă a fondurilor de la Comisia Europeană și de sume importante pe diferite axe de finanțare.
Poezia în lume: Gellu Dorian, prezent într-o valoroasă antologie, alături de cei mai importanți poeți români
Semnalăm apariția antologiei de poezie românească la Editura Circulo de poezia di Mexic.
ALDE Botoşani - Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă
Valul 4 de Coronavirus lovește din plin în bebeluși, copii și tineri, iar statul român, prin instituțiile sale, are mâinile legate.
Situaţie aberantă într-o comună din Botoșani: WC-urile de la şcoală, care au costat 186.000 de lei, se prăbuşesc
Toaletele nu au fost niciodată funcţionale fiindcă... nu au fost racordate la apă.
Cu produse din Botoșani și Suceava: Jumătate dintre români consumă zilnic carne şi preparate din carne
Valoarea medie a unei comenzi este de 235 de lei. Cererea ar putea creşte cu 30% la finalul anului.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
9.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.