Ştiri
Doar trei se află în România, una într-o biserică din Botoșani: ASTĂZI este cinstită această Icoană

Astăzi, în calendarul ortodox este cinstită una dintre cele mai iubite icoane ale Maicii Domnului. Doar trei copii ale icoanei se află în România, una dintre ele într-o biserică din Botoșani.

Pe 18 august este cinstită Icoana Maicii Domnului Pantanassa - izbăvitoarea de cancer.

 

”Pantanassa” este, începând cu anul 1988, una dintre cele şapte icoane făcătoare de minuni ale Mănăstirii Vatoped.

 

Prima icoană „Pantanassa”, pictată pe lemn, portabilă, a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea de iconari din obștea chiliei Nea Skiti din Sfântul Munte. Aici, la această chilie se formase o şcoală a rugăciunii, a nevoinţei şi a practicii ascetice, care ajunse la cele mai înalte culmi duhovniceşti la sfârşitul secolului al XIX-lea, în timpul stăreţiei Cuviosului Iosif Sihastrul.

 

Acest cuvios părinte era un mare cinstitor al Maicii Domnului şi împreună cu obştea acestei „mici mănăstiri” săvârşea multe slujbe și privegheri în faţa icoanei Pantanassa.

 

Dragostea cuviosului Iosif Sihastrul pentru Maica Domnului era mai presus de orice descriere. Ochii săi vărsau lacrimi la simpla auzire a numelui ei sau şi numai atunci când vedea icoana ei sau cânta vreo cântare închinată ei, aflăm povestea dintr-o postare a parohiei Pacea din Botoșani.

 

„Eu nu pot să sărut doar o singură dată icoana Maicii Domnului şi să plec, spunea cuviosul, căci atunci când mă apropii de icoană, ca un magnet mă atrage către ea. Şi ca o suflare de viaţă vine în sufletul meu, umplându-mă de Har şi nedându-mi voie să mă depărtez. Dragoste, iubire dumnezeiască, foc arzător care, de îndată ce intri în biserică, te întâmpină, atunci când este o icoană făcătoare de minuni, şi te cuprinde o suflare cu bună mireasmă, încât rămâi re întregi răpit în extaz, ieşit din sine, în Raiul cel bine mirositor. Atât de mult Har dăruieşte icoana Maicii Domnului Pantanassa celor care îşi păstrează trupul curat”.

 

O ruga de mult timp ca să îl ia, pentru a se odihni. Adeseori ţinea în braţe icoana ei şi cu lacrimi fierbinţi o ruga: „Când vei veni la mine? Când vei lua sufletul meu?”

 

Iar Maica Domnului, pentru a arăta câtă dragoste şi evlavie avea Stareţul faţă de ea, a luat sufletul cuvios al Stareţului chiar în ziua Adormirii ei, pe 15 august.

 

Dar cinstirea Icoanei Maicii Domnului Pantanassa nu s-a încheiat, căci stareţul adormit în Domnul își formase un ucenic evlavios, tot Iosif, numit mai târziu Vatopedinul.

 

Începând din anul 1948 până în anul 1988, s-a nevoit în rugăciune la chilia monahilor Nea Skiti, cinstitorul Maicii Domnului şi al Sfintei Icoane Pantanassa, acest cuvios părinte Iosif Vatopedinul.

 

În anul 1988, cuviosul Iosif Vatopedinul, împreună cu toată obştea de la Nea Skiti, cu toate odoarele și cu Sfânta Icoană Pantanassa a Maicii Domnului, s-au stabilit la Mănăstirea Vatoped, oferind astfel un suflu nou acestei mănăstiri. Aici se aflau acum şapte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, izvorâtoare de har dumnezeiesc.

 

„Harul nu are putere dacă nu este precedat de libertatea personalităţii umane, spunea cuviosul Iosif. Omul trebuie să dovedească de bună-voie ce preferă. Dacă preferă să iubească pe Dumnezeu, atunci acţionează dumnezeiescul har, care distruge pe omul cel vechi şi modelează pe cel nou, după Hristos“.

 

Pentru cinstirea icoanei Pantanassa, Maica Domnului a mai arătat două semne minunate  la  adormirea cuviosului Iosif Vatopedinul, în data de 1 iulie 2009.

 

 

 

 

Prima minune este chiar data trecerii la cele veşnice, adică ajunul sărbătorii veşmântului  Maicii Domnului la Biserica din Vlaherne. A doua minune este „Zâmbetul de după moarte”, adică după moartea sa, bătrânul Iosif „a zâmbit“ timp de 45 de minute, după care buzele au revenit la poziţia iniţială.

 

Icoana Maicii Domnului Pantanassa este cu adevărat făcătoare de minuni și astăzi în vremurile acestea zbuciumate.  Această icoană are de la Dumnezeu şi harul deosebit de a vindeca  boli incurabile.

 

Sunt foarte multe cazuri de bolnavi de cancer vindecaţi recent, iar mărturiile celor care au cinstit cu vrednicie pe Maica Domnului pictată în această icoană și s-au rugat ei cu credinţă, au făcut să i se atribuie denumirea „vindecătoare de cancer”.

 

De asemenea, multe minuni au avut  loc în ultimii  ani în Rusia, după ce au fost aduse trei icoane Pantanassa.

 

 

Trei icoane în România, una dintre ele la Botoșani

 

Maica Domnului are de acum icoane Pantanassa vindecătoare de cancer şi în România.

 

Una se află la Biserica  Rusă  din  Bucureşti, a doua la Sfânta Mănăstire Oaşa din judeţul Alba.

 

Iar a treia la Biserica din satul Manoleşti Vale, județul Botoșani.

 

”Îndemnăm pe credincioşi să alerge cu credinţă la ajutorul acestor icoane, cerând Maicii Domnului vindecare sufletească şi trupească”,

transmit preoții botoșăneni.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
FC Botoșani a aflat în sfârșit pe câți bani a fost vândut Moruțan la Galatasaray, dar scandalul ia amploare: O telenovelă cu final prost
Conducerea de la FC Botoșani nu a primit până acum niciun ban în urma tranzacției.
Profesoara de la fostul Liceu Sanitar dată pe mâna Poliției după discursul cu oameni legume și spitale abatoare din fața elevilor
Și Ministerul Educației a efectuat un control în acest caz.
Angajări FĂRĂ concurs: 65 de posturi disponibile la Spitalul Județean - LISTA
Posturile sunt pentru o perioadă determinată ce nu poate depăși 30 de zile de la încetarea stării de alertă.
Un practicant de kickboxing a omorât un om dintr-un pumn: A fost adus în cătușe la Botoșani
A fost luat de acasă de polițiști și adus la Penitenciarul Botoșani.
CSM Botoșani se impune clar în derby-ul Moldovei - FOTO
Echipa de handbal a reușit o nouă victorie.
Scriitori botoșăneni dincolo de Styx: Tudor Vasiliu - Asupra acestei lumi păstrează-ți ochiul deschis și limpede
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să prezinte, în ediția de duminică, un nou proiect intitulat Scriitori botoșăneni dincolo de Styx. Astăzi este despre Tudor Vasiliu.
FC Botoșani scoate un egal dintr-un meci cu un penalty neacordat și altul ratat, final incendiar la Mioveni
CS Mioveni și FC Botoșani s-au întâlnit de la 17:30 într-un meci care s-a jucat în runda cu numărul 13 din Liga Profesionistă de Fotbal.
11 morți de ieri și până astăzi la Botoșani, autoritățile anunță că toți erau nevaccinați
În ultimele 24 de ore alți 11 pacienți botoșăneni au pierdut lupta cu boala. Este vorba despre opt bărbați și trei femei.
Rata în municipiu crește iar, a depășit pragul de 9 la mie – SITUAȚIA zilei
Cazurile de infectare continuă să se mențină la nivel ridicat la Botoșani deși în trecut, în perioade critice, pe perioada weekendului numărul erau mai redus.
Loading...
Proiect de lege: Nevaccinații și-ar putea pierde și locurile de muncă
Pentru a putea opri recrudescența pandemiei de coronavirus, oficialii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au adoptat vineri o hotărâre prin care propune ca angajații care lucrează la stat și cei care lucrează în clădiri de birouri private să poată avea acces la locul de muncă doar cu Certificatul verde.
Cea mai urâtă ieșire din concurs! Zarug și Lorelei abandonați de colegi la eliminare – FOTOGALERIE
Zarug și Lorelei au fost eliminați din Asia Express, însă cei doi au avut parte de cea mai urâtă ieșire din concurs. Pentru că au întârziat foarte mult la probele extrem de grele pe care le-au avut jocul de Ultima șansă, colegii lor au plecat fără ca aceștia să mai apuce să-și ia rămas bun, ceea nu s-a mai întâmplat până acum în competiție.
Botoșani, raiul lactatelor! Vacile și oile mai multe decât populația umană
Botoşaniul  este o adevărată împărăţie a laptelui şi a brânzeturilor. În cel mai nordic judeţ din România funcţionează peste 10% din totalul unităţilor de procesare a laptelui din România. Botoşaniul se află pe locul doi naţional, la numărul de vaci.
Raed Arafat: Nu există nicio garanţie că vor fi reluate cursurile şcolare cu prezenţă fizică după vacanţa de două săptămâni
Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. 
Top 3 utilaje de care să ții cont atunci când dispui de o curte mare! Cum o îngrijești corespunzător?
(P) Daca detii o casa ce are o curte generoasa, te poti considera norocos, deoarece dispui de un spatiu ce poate fi transformat dupa bunul tau plac. Tine cont insa, de faptul ca odata cu o locuinta mare, capeti si o imensa responsabilitate pentru intretinerea ei. Este necesar sa depui un minim de efort pentru ca gradina sau curtea ta sa aiba intotdeauna un aspect curat si bine ingrijit. Acest lucru nu ar fi posibil fara anumite utilaje sau dispozitive, menite sa iti usureze munca.
Loading...
Flăcări într-o gospodărie, pompierii au intervenit urgent pentru a evita un dezastru
Pompierii botoșăneni au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă și la alte construcții.
Familia a anunțat unde va fi înmormântat omul de afaceri Gelu Tofan
Omul de afaceri cunoscut în întreaga țară s-a stins din viață vineri, după o boală cruntă, după cum a anunțat chiar fiul său.
Arafat, întrebat dacă mersul la biserică este condiționat de certificatul verde: Este o decizie la nivelul CNSU
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, vineri, restricțiile care se vor aplica începând de luni.
Două liste cu posibili miniștri, circulă „pe surse”, un liberal de la Botoșani pus în fruntea unui minister important
Publicațiile naționale de știri au intrat în posesia unor liste cu nume care ar putea să facă parte din cabinetul de miniștri al premierului propus de PNL. 
Mere gratis în fața Bisericii pentru botoșăneni, un fermier a donat mai mulți saci - FOTO
Gest de apreciat din partea unui botoșănean.
Profesor la început de carieră! CreaFuture, cursul care i-a schimbat modul de relaționare cu elevii – FOTO & VIDEO
Marina Priscu și-a început cariera în învățământ la Școala Cerlena, care i-a devenit al doilea cămin, iar elevii a doua familie.
Sa facem diferența între icoane Pantanassa, copii originale (pictate in Sfânta Mănăstire Vatoped, cu binecuvântarea starețului Efrem) și copii pictate de pictori iconari, dar nu la Vatoped (astfel de icoane sunt foarte multe, dar de mare folos și acestea). Copii după original, pictate la Vatoped, sunt totuși mai multe și la noi in țară; cea mai recent adusa (septembrie, 2021) este la Biserica Albă din orașul Marghita, din județul Bihor; mai este și la Mănăstirea Râmeț...
2 octombrie 2021, 18:03
Mai exista o icoana a Maicii Domnului Pantanassa la Biserica Sfantul Nicolae -Lunca -Varfu Campului adusa de parintele Ceahlau Gheorghe-Gicu.
18 august 2021, 14:23
Sa reamintim ca Icoana Maicii Domnului Pantanassa a fost adusa de la Manastirea Vatoped in satul Manolesti Vale de Preotul Marian Macuc paroh al Bisericii ,, Nasterea Maicii Domnului,, Pacea din Botosani, fost paroh al Bisericii din satul Manolesti Vale.
18 august 2021, 14:18
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
”Cred că grădinița a fost cea mai oribilă perioadă din viața mea, apoi clasa a 8-a și a 9-a am fost hărțuită constant de colegii din alte clase și chiar și din clasa mea. Fiind grăsuță, de asemenea expusă pentru că nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
1.4 o C
Bucecea
2.0 o C
Darabani
0.3 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.