Ştiri
Direcţia Copilului obligată să mărească salariul liderului de la Alfa
Este o mică îndreptare a unei mari nedreptăţi”, a fost una dintre declaraţiile făcute de Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa Botoşani vis a vis de hotărîrea favorabilă dată de Curtea de Apel Suceava cu privire la reîncadrarea salarială în contextul legii unice de salarizare pentru anul în curs. Irina Mihalachi devine astfel primul salariat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului căreia instanţa de judecată i-a redat salariul pe care l-a realizat în decembrie 2009.
Acţiunea privind reîncadrarea greşită făcută de DGASPC în acest an a fost contestată în instanţă în luna aprilie a  acestui an, iar Tribunalul Botoşani s-a pronunţat în acest proces în cursul lunii iunie cînd a dat cîştig de cauză pentru Irina Mihalachi, reprezentată în instanţă de Cartel Alfa. Conducerea DGASPC a formulat un recurs la această decizie însă Curtea de Apel Suceava a respins cererea formulată de instituţie. Irina Mihalachi a obţinut astfel salariul de bază din decembrie 2009, plus sporurile aferente, ajungînd din luna iunie să realizeze venituri lunare în cuantum de aproape 1.100 de lei. În caz contrar salariul preşedintei Sindicatului Alfa ar fi fost de pînă în 700 de lei. „Practic azi în Direcţie, Irina Mihalachi preşedintele Sindicatului Alfa, este primul salariat al instituţiei căreia instanţa de judecată i-a recunoscut prin hotărîre definitivă şi irevocabilă un salariu de bază pe 2010 la nivelul celui din decembrie 2009, inclusiv sporurile de stabilitate, confidenţialitate, dispozitiv şi condiţii de muncă”, a declarat Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa Botoşani. Avînd în vedere că Tribunalul Botoşani s-a pronunţat în luna iunie, în cazul în care recursul ar fi fost admis, Irina Mihalachi ar fi fost nevoită să înapoieze Direcţiei diferenţa de care a beneficiat la salariu, conform hotărîrii judecătoreşti, pînă la pronunţarea Curţii de Apel Suceava.
„Una caldă, alta rece în procesele privind reîncadrarea salariilor”
Acţiunea înaintată instanţei de judecată privind reîncadrarea salarială a Irinei Mihalachi nu a fost una singulară. Un alt proces cu aceeaşi cauză a fost respins de Tribunalul Botoşani, în cazul unei alte angajate a Direcţiei. Marius Oroşanu a explicat că, la Tribunalul Botoşani se află două complete de judecată care judecă litigiile de muncă, unul dintre acestea pronunţîndu-se favorabil. „Ideea este că nu înţeleg cum un complet dă cîştig de cauză şi decide că reîncadrarea s-a făcut greşit, în timp ce al doilea respinge acţiunea formulată de noi, practic pe aceeaşi cauză”, a mai spus Marius Oroşanu. Sindicalistul a mai afirmat că îşi doreşte ca toţi salariaţii din DGASPC să poată beneficia de salariile de la nivelul lunii decembrie 2009, pînă a se pune în aplicare legea unică de salarizare pentru anul în curs.


Andrei Drancă: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni
Vechii politicieni, de 30 de ani, tot ne amăgesc cu ideea atragerii investitorilor strategici în municipiu sau în județ. De 30 de ani pe vorbele lor tot așteptăm investitori strategici dar nu a apărut niciunul.
Cătălin Silegeanu: Despre actorii blaturilor politice, Flutur și Cosmin!
Candidatul independent la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu, a transmis un nou comunicat electoral.
ALDE Botoșani: Zona Metropolitană locul cu salarii generoase și eficiență zero!
Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco.
Cosmin Andrei a lansat programul „Parcarea de la blocul tău” împreună cu proiectul „Parking supraetajat la Botoșani”
Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a prezentat astăzi cele două programe „Parcarea de la blocul tău” și „Parking supraetajat la Botoșani”.
Un magazin din Calea Națională a ars noaptea trecută, pagube uriașe pentru proprietari
Noaptea trecută, pompierii botoșăneni au intervenit aproape patru ore pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul unui magazin situat pe Calea Națională din municipiul Botoșani.
Riscuri și capcane în videochat
(P) Ca în oricare alt domeniu, și în videochat pot exista anumite riscuri și capcane pe care trebuie să înveți să le eviți.
600 rame stupi de albine arse în incendiul de la Corni, pagube de 500.000 de lei
După o zi întreagă de muncă, pompierii botoșăneni au reușit să stingă incendiul izbucnit vineri dimineață la trei case și anexe din satul Mesteacăn, comuna Corni.
Medicul premiat de președintele României revine la Botoșani și își extinde programul de consultații
(P) Veste bună pentru botoșănenii cu venituri reduse și probleme cardiologice: doctorul Gabriel Cristian de la București și-a lărgit programul de consultații medicale pe care le desfășoară săptămânal la Botoșani începând din luna august.
Micii artiști se întâlnesc la atelierele de creație de la IULIUS MALL Suceava
După prima săptămână de școală sau de grădiniță, cei mici merită un moment de relaxare. Iulius Mall Suceava îi așteaptă pe copii la atelierele de creație, locul în care creativitatea nu cunoște limite.
Loading...
Un tânăr a furat cardul unei persoane și a făcut cumpărături de aproape 1.300 de euro
A achiziționat bunuri de aproape 1.300 de euro.
Flutur în ultima ședință de CL: O singură școală generală ne-a cerut 129.000 de măști. Ca să înțelegeți și dv. cam cum se lucrează
O singură interpelare a fost înregistrată în ultima ședință de Consiliu Local din data de 18 septembrie 2020, ora 10:00.
ULTIMA ședință de Consiliu Local s-a consumat cu o despărțire rece între consilieri - VIDEO
Actualul plen municipal s-a întrunit pentru ultima dată într-o ședință de Consiliu Local. Au făcut-o în același stil din ultimele luni, adică prin intermediul mijloacelor electronice, fără a se vedea efectiv în sala Mihai Eminescu.
Huncă, despre modernizarea DN28B Botoșani – Târgu Frumos: Am putea să facem drumul doar din foile și pozele care s-au făcut până acum
În cadrul unei conferințe de presă, Mihaela Huncă a vorbit și despre starea dezastruoasă a drumurilor din județ. Totodată a afirmat că infrastructura este un obiectiv primordial pentru Pro România.
Peste 1.520 de cazuri noi la nivel național, Botoșaniul cu cele mai puține îmbolnăviri – SITUAȚIA pe județe
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Loading...
Jandarmii botoșăneni prezenți duminică pe Stadionul Municipal
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoșani va asigura duminică, 20 septembrie, ordinea şi siguranţa publică pe Stadionul municipal Botoșani, la meciul  de fotbal disputat de echipele F.C.Botoșani și Academica Clinceni, începând cu ora 16.30.
Mihaela Huncă: Trebuie să avem grijă de cei care nu mai pot avea grijă de ei, iar Pro România va face acest lucru!
Muți botoșăneni au nevoie de îngrijire și asistență socială. Pro România va trata cu prioritate domeniul social.
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse
Mihaela Huncă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că trebuie să-i ajutăm pe cei care nu pot avea grijă de ei. Ca atare, în programul său a inclus și un capitol Pro Incluziune Socială.  
SCANDAL într-un microbuz, un bărbat s-a certat cu șoferul și i-a tăiat un cauciuc - FOTO
Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală.   
Noi IMAGINI de la incendiul care a cuprins trei vile, pompierii se luptă cu focul – VIDEO
Un incendiu izbucnit vineri dimineață este în aceste momente contracarat de patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, dar și de pompieri voluntari și  echipaje medicale.
O școală din Botoșani a trecut de la scenariul galben la cel verde – SITUAȚIA din învățământul botoșănean
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.
Vad ca scrii pe toate site-urile, asa ca iti raspund si aici, la fel ca si in Evenimentul! Este surprinzator comentariul tau, draga LEX. Pe de o parte vrei sa dai impresia ca esti profesionist in domeniul juridic, utilizand termeni precum LEX, Dosar nr......., sentinta, irevocabila, etc etc. Pe de alta parte dai cu bata in balta cand vorbesti de recurs la ICCJ. Profesorii tai de drept procesual civil si de dreptul muncii isi smulg parul din cap daca citesc comentariul. Tribunalul Botosani a judecat cauza pe fond, pronuntand o sentinta civila definitiva si executorie de drept! Curtea de Apel a judecat recursul, ca si cale de atac, pronuntand o decizie irevocabila. In litigii de munca acestea sunt cele doua faze procesuale. Inalta Curte de Casatie si Justitie nu are nici o treaba in aceasta speta. In ceea ce priveste momentul cand drepturile trebuie acordate, deci cand sentinta este executorie, ar fi trebuit sa stii ca in litigiile de munca se executa hotararea primei instante, a Tribunalului. De altfel DGASPC a respectat legea in aceasta privinta. Pentru linistea mea, te rog sa-mi spui ca nu esti jurist/jurista de meserie! Daca esti jurist/jurista, faci profesia de ras! Daca nu esti, abtine-te de la comentarii cu tema juridica, pentru binele tuturor!
12 noiembrie 2010, 09:04
DOSAR 2680/40/2010, d-na Mihalachi I, are de la Curtea de Apel Suceava o sentinta favorabila , IREVOCABILA. Acum Juristii de DGASPC trebuie sa faca recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Daca si aceasta instanta da castig de cauza abia atunci poate fi aplicata HOTARAREA de acordare a salariului din dec 2009. Pana atunci nu se poate acorda nici un drept.Daca DGASPC nu face recurs , persoana care acorda drepturile risca sa plateasca banii acordati la un control de la fisc.
11 noiembrie 2010, 11:35
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.