Blog
Cum le-au tras-o peste bot
Noaptea de duminică spre luni, la ceva timp după ce Victor Ponta îşirecunoaşte înfrângerea, un social-democrat de vază lasă deopartezâmbetul forţat şi protocolar şi într-un puseu de sinceritate întreabă:de ce oare? Chiar nu înţeleg... Aşa că m-am gândit să încerc câtevarăspunsuri.
editorial botosaneanul Oare pentru că Victoraş al vostru şi-a făcut o lansare faraonică pe Arena Naţională (blocând un Bucureşti întreg şi enervând mii de şoferi şi pietoni), la care aţi cărat pe bani 80.000 de oameni din întreaga ţară ca să îl aclame şi care semăna cu ceea ce vedem în Coreea de Nord?

Oare pentru că nu aţi învăţat nimic de la Năstase şi aroganţa lui cu număratul de ouă, pentru ca după un deceniu să vină Ponta şi să transmită că el nu participă, ci asistă din faţa televizorului, mâncând popCorn, la dezbaterile electorale din primul tur?

Oare pentru că în primul tur cei mai mulţi români s-au dus să viziteze „oraşe universitare” şi „atracţii turistice extraordinare”  de prin „metropole” precum Alexandria, Slatina sau Giurgiu şi s-a ajuns ca în judeţele de care aparţin să se înregistreze cele mai multe voturi pe listele suplimentare?

Oare pentru că aţi transformat ţara într-una ce părea ocupată, că nu aţi lăsat un stâlp fără moaca lui Ponta? Asta după ce în urmă cu doi ani şi jumătate vă plângeaţi şi întrebaţi de unde au PDL-iştii atâţia bani pentru bannere şi mesh-uri electorale?

Oare pentru că aţi încercat şi aţi şi reuşit într-o bună parte să luaţi românilor dreptul fundamental pentru care părinţii, bunicii sau fraţii lor mai mari au murit în urmă cu un sfert de veac: dreptul la vot?

Oare pentru că aţi siluit legea aprobând o ordonanţă care a dat liber traseismului politic, un adevărat viol politic şi administrativ, dar nu v-aţi obosit să daţi o ordonanţă şi pentru ca românii să poată vota?

Oare pentru că fertila tanti Firea – trei bărbaţi la 42 de ani şi-a bătut joc de români până inclusiv în ziua votului şi în timp ce zeci de mii de oameni stăteau de atâtea ore în frig ca să voteze ea spunea că secţiile de vot din străinătate sunt goale?

Oare pentru că aţi umilit sute de mii de români care trimit milioane şi milioane de euro şi lire sterline în România?

Oare pentru că aţi cărat oameni la vot până nu aţi mai putut?

Oare pentru că aţi dat jos în 2012 un Guvern plin de corupţi pentru ca în doi ani şi jumătate să aveţi cel mai penal Guvern din istoria post-decembristă a României?

Oare pentru că aveţi zeci de baroni deja la puşcărie sau care se îndreaptă într-acolo iar voi vorbiţi oamenilor de cinste şi corectitudine?

Oare fiindcă la 25 de ani de la revoluţie nu aţi fost în stare să realizaţi că lumea s-a schimbat şi trebuie să vă schimbaţi şi voi modul de a face politică şi campanie electorală?

Oare nu v-aţi dat seama că Dragnea nu este în stare decât (tare-i mai place lui să folosească în stil dâmboviţean cuvântul ăsta) să facă o campanie ca la el acasă, în Teleorman, pentru şi cu morţi-vii, rachiuari şi analfabeţi?

Ce-aveţi mă, v-a apucat greaţa?


Oare fiindcă nu aţi realizat că în ţara asta sunt şi oameni care muncesc de dimineaţă până noapte şi nu acceptă să fie jigniţi de pomana voastră electorală?

Oare pentru că aceiaşi oameni s-au săturat ca ei să muncească de dimineaţă până noapte doar pentru ca voi să-i impozitaţi şi să vă alimentaţi continuu bazinul electoral plini de oameni care-şi vând votul şi totodată viitorul lor şi al copiilor pentru un rachiu şi-o sticlă de ulei?

Oare pentru că aţi tăiat în 2012 banii pentru drumul Botoşani – Suceava, pe care l-aţi făcut abia după alţi doi ani şi ceva, interval în care au murit alţi atâţia oameni şi ne-aţi prezentat în 2014 modernizarea şoselei ca pe o victorie istorică?

Oare pentru că Doly, preşedintele vostru, este prezent în mijlocul oamenilor din Botoşani şi Dorohoi doar prin comunicate trimise de la birourile luxoase din Kiseleff?

...Iar la Botoşani conduce un primar specializat în ameninţări şi lupte cu ziariştii?

Oare pentru că Ovidiu Portariuc, comportându-se ca la dânsul în dormitor, s-a dat peste cap să blocheze o emisiune electorală fiindcă realizatorul nu-l pupase în fund pe ministru?

Oare pentru că acelaşi Portariuc pare că nu realizează momentul pe care îl trăieşte şi continuă să jignească şi să ameninţe jurnaliştii şi după ce s-a terminat campania?

Oare pentru că unii dintre voi nu aţi lucrat niciodată în ţara asta, nu aţi produs ceva pentru România, iar singura meserie a voastră a fost cea de politician?

Oare pentru că unii dintre voi aţi trecut prea repede de la statutul de cărător de mapă la cel de demnitar în timp ce milioane de români sunt nevoiţi să plece la muncă în străinătate fiindcă nu mai au loc de voi în ţară?

 
Uite că oamenii ăştia plecaţi din ţară, dar care au şi o mulţime de rude şi cunoştinţe în România şi pe care le-au tot sunat duminică, 16 noiembrie, transmiţându-le să voteze şi să nu PONTeze, v-au cam tras-o peste bot. Aroganţa şi prostia se plătesc. Mai întrebaţi-i şi voi pe Bombonel şi pe Conţac. Ei ştiu cel mai bine.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.