Ştiri
Centrul de Excelență inaugurat cu clasă în incinta Palatului Copiilor: Discursuri despre onoare, educație, mândrie și politică – GALERIE FOTO & VIDEO

După un deceniu de pauză, o instituție de stat care pune la rang de artă în sistemul educațional botoșănean renaște. Centrul Județean de Excelență a fost reînființat începând cu 1 octombrie 2021, iar oficializarea acestui demers instituțional s-a făcut luni, 4 octombrie 2021.

Avem Centru de Excelență 

 

Inspectorul școlar general a avut calitatea de amfitrion al evenimentului care a început la ora 11:30 în incinta Palatului Copiilor, preluat recent spre a fi condus de profesorul Mihaela Epure. Invitații au fost selectați din sistemul educațional, singurul care a avut dublu rol fiind deputatul Costel Șoptică, dar care astăzi a fost prezent în calitatea sa de profesor de fizică.

 

Ada Macovei a dat citire documentației care a stat la baza reînființării Centrului de Excelență și prin care a fost numit cu detașare în interesul învățământului, pe funcția de director, profesorul Gabriel Hârtie.

 

„Este un moment solemn pentru noi, inaugurăm astăzi Centrul Județean de Excelență Botoșani și cu voia dv. voi citi deciziile care stau la baza constituirii Centrului”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

 

Lui Gabriel Hârtie, pe lângă infuzia de încredere și funcția de director, i-a fost oferită sigla unității de excelență, realizată și donată de artista Talida Grunzac, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

„Sunt extrem de bucuroasă să semnez astăzi deciziile acestea pentru că și în 2011 tot prin decizia inspectorului general de atunci am constituit Centrul de Excelență la Școala Gimnazială Grigore Antipa, fost Școală nr. 6. De atunci au trecut peste Centrul de Excelență unele transformări, iată astăzi există o altă legislație care ne permite să-l reînființăm, sperăm pentru totdeauna. Este un moment important din viața educației botoșănene”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

Șefa educației botoșănene nu s-a ferit de cuvinte și i-a transmis noului director Gabriel Hârtie că și așteptările sunt pe măsura încrederii oferite, iar asta înseamnă rezultate remarcabile la nivel național și chiar internațional obținute de elevi și profesori botoșăneni.

 

 

„Să fac o scurtă paranteză, aș vrea să mulțumesc public și oficial, dincolo de conotațiile geopolitice, de sex, de gen, ș.a.m.d, care există din păcate la noi, în zilele noastre, să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, să manageriez această instituție nouă. Sigur că, chiar dacă foarte multă lume spune că am în spate o oarecare expertiză, e o muncă destul de grea, este o instituție nouă, dar eu sper că vom ajunge acolo unde ne-am propus”,

Gabriel Hârtie, directorul Centrului de Excelență 

 

 

Centrul de la Botoșani este la acest moment pe primul loc pe țară la alocarea de resurse umane, adică cu un număr aproximativ de 8 posturi, cu normă întreagă sau parțială. Însă pe viitor se dorește extinderea în mai multe școli din județ.  

 

Dintre invitați singura care a rostit câteva cuvinte a fost Cristina Chiriac, directorul Colegiului Eminescu.

 

„Suntem onorați că instituția noastră școlară va găzdui cursurile Centrului de Excelență, ceea ce înseamnă că într-adevăr sunt recunoscute și meritele școlii la diverse olimpiade școlare naționale și internaționale. Felicit și această idee de a avea un centru de excelență care să se ocupe de toți copiii dotați și care doresc performanță în educație”,

Cristina Chiriac, director Colegiul Național Mihai Eminescu

 

 

„Prezența mea aici este în primul rând datorată faptului că sunt profesor. Afirm cu toată responsabilitatea că mi-aș dori cel puțin în acest domeniu educativ, ca ingerința politică să aibă un rol cât mai mic. Și atunci când își bagă coada politicul să fie doar pentru susținerea învățământului, elevilor, profesorilor și nu în ultimul rând pentru familiile lor”,

Costel Șoptică, deputat Parlamentul României

 

Elevii au nevoie de un astfel de centru, la fel și profesorii performeri iar acest centru oferă un cadru instituțional, a spus mai departe Costel Șoptică care a sugerat o extindere chiar și la Darabani, Ștefănești sau Flămânzi.

 

 

„Și acolo sunt elevi foarte buni și cadre didactice extrem de bune. Spun asta pentru că eu însumi sunt produsul unei școli generale de la țară și cred că dacă ar fi acum să mai facem treapa a doua de liceu, nu știu câți elevi din mediul rural ar mai putea să concureze 12 – 13 pe loc, să treacă pe treapa a doua. Lucrul acesta eu l-am trăit în 1983, iar noi cei veniți de la țară am intrat. De asta cred că excelența poate exista și la Darabani, Flămânzi sau Trușești”,

Costel Șoptică, deputat Parlamentul României

 

 

Cuvinte extrem de bine alese au fost rostite de preotul Partenie Apostoaie care a avut menirea de a binecuvânta noua instituție dar și elevii împreună cu profesorii care vor activa acolo.

 

„Această siglă, dragii mei, spune multe. Cineva, spre finele anilor ’90 spunea: Botoșani este județul celor patru puncte cardinale: poezie, istorie, muzică și pictură. Rădăcinile sunt puternice, ne rugăm lui Dumnezeu să fim o tulpină, adică toți împreună în așa fel încât roadele, crengile să fie multe, frumoase, variate, aducătoare de bucurii”,

Partenie Apostoaie, preot paroh Biserica Vovidenia

 

La final, Ada Macovei, Gabriel Hârtie, Ana Maria Loghin și Bogdan Suruciuc au dezvelit sigla exterioară montată pe fața clădirii, după care întreg grupul s-a imortalizat într-o fotografie de grup care să rămână mărturie a momentului, pe viitor.

loading...
Centrul de Excelență se deschide oficial la Botoșani, cu un fost ”general” la conducere

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Florin Țurcanu a reacționat după acuzațiile că ar conduce „din umbră” societatea Nova Apaserv
Fostul președinte al Consiliului Județean, actualmente în structura de conducere a Filialei Județene ALDE Botoșani a reacționat în urma unui comunicat de presă transmis de USR.
Românul care a trăit coșmarul pușcăriilor din China ajunge la Botoșani în cadrul unui pelerinaj de 100 de zile prin țară
2.922 de kilometri pentru 2.922 de zile de detenție, în pelerinaj fiind incluse principalele locuri de detenție, tortură și exterminare a foștilor deținuți politici din România.
O fată de 15 ani a plecat de acasă, de două săptămâni nu a mai dat nici un semn
Dacă ați văzut-o pe Petronela, sunați la 112 sau anunțați urgent cea mai apropiată unitate de Poliție.
MAI caută doi medici pentru Botoșani, CUM se face recrutarea
Posturile de medic specialist  sunt prevăzute cu gradul profesional maxim de comisar de poliție.
Cu alcoolemie 1,38 mg la volan: Prins de polițiști după ce a produs un accident rutier
Accidentul a fost produs de un botoșănean de 52 de ani.
RESTRICȚII la apă în patru comune, afectați vor fi și cetățenii din Dorohoi
Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ale Nova Apaserv S.A Botoșani se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.
Mai bine de doi ani de închisoare și amendă de 1.800 de lei, după o ispravă în trafic
Botoșăneanul de 30 de ani a fost ridicat de acasă și dus direct la Penitenciar.
Protestatarii s-au întâlnit cu autoritățile, CE revendicări au avut în fața prefectului – GALERIE FOTO
Drepturi salariale, plata sporurilor, dar și corelarea salariilor angajaților au fost câteva dintre problemele ridicate de sindicaliștii care au ieșit astăzi în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.
ACCIDENT pe Calea Națională: Copil lovit pe trecerea de pietoni, polițiști anunțați prin 112
În urma impactului, minorul a fost transportat la spital.
Loading...
ACUM: Protest în Piața Revoluției, puzderie de angajați cu pancarte și stegulețe: Muncă da și plata ba - FOTO & VIDEO
Un protest are loc în aceste momente în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
Doi porci și zeci de păsări au murit, la un pas de a arde toată casa după ce o fetiță de 5 ani s-a jucat cu chibriturile
21 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore.
Călugăr mort la 44 de ani, înmormântat la Mănăstirea Gorovei: Om bun, om cu inimă bună, orfan, neînțelesGALERIE FOTO
S-a stins cu doar câteva zile înainte de a împlini 44 de ani.
Lecturi de poezie la Memorialul Ipotești: Mariana Codruț în dialog cu Bogdan Crețu
În cadrul Școlii de vară pentru tineri cercetători filologi (doctoranzi și masteranzi), care a ajuns la ediția a IV-a și se desfășoară la Memorialul Ipotești în perioada 27 iunie – 3 iulie 2022, se va organiza o întâlnire cu poeta Mariana Codruț și criticul literar Bogdan Crețu.
Camion răsturnat pe un drum din județ, piatră împrăștiată pe carosabil
Un accident rutier produs pe un drum din județ a perturbat traficul în zonă preț de câteva ore.
Loading...
La mulţi ani, Petru, la mulţi ani, Pavel! Obiceiuri şi tradiţii la marea sărbătoare
Apostolii Petru şi Pavel (sau Paul), patronii spirituali ai penitenciarelor, sunt sărbătoriţi pe 29 iunie.
Primăria din Botoșani care a cumpărat un SUV de 40.000 de euro, dar riscă să fie executată silit
Autorităţile locale spun că această achiziţie îi ajută să facă economie la buget, dar în acelaşi timp primăria este în pragul executării silite.
Cea mai mare cumpănă prin care a trecut o artistă din Botoșani: Eu m-am dus peste apă, m-a scăpat de la moarte
Trecutul din mediul rural a venit, la pachet, cu o groază de peripeții pe care artista nu le-a ratat. Iar una dintre povești era chiar să se sfârșească tragic.
Căutat în toată Europa: Botoșănean arestat pe Aeroportul Internaţional din Bacău
Un bărbat din judeţul Botoşani, dat în urmărire internaţională, a fost prins imediat de a coborât din avion.
ACCIDENT pe drumul Suceava-Botoșani, după ce un șofer a intrat pe contrasens
Un bărbat a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, după un accident rutier petrecut pe DN 29 Suceava-Botoșani.
2022, un an excelent pentru a cumpăra un televizor inteligent
(P) Cu ocazia Cupe Mondiale din Qatar din acest an, producătorii de televizoare inteligente se așteaptă la o creștere a vânzărilor acestora, deoarece, în general, într-un an de Cupă Mondială, interesul pentru achiziționarea acestui tip de bunuri de folosință îndelungată crește.
da unde-s copiii?, ca ii zice Palatul copiilor........lipsesc copiii, datorita lor v-ati ales aceasta meserie, nu mai zic de leafa....
5 octombrie 2021, 15:06
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
35.4 o C
Dorohoi
34.5 o C
Bucecea
34.8 o C
Darabani
34.0 o C
Saveni
34.9 o C
Ştefăneşti
30.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.