Casă inaugurată pentru copii cu handicap abandonaţi – FOTO&VIDEO
Un nou cămin pentru copiii cu dizabilităţi de la Botoşani care, abandonaţi de cei dragi, se vor bucura de atenţia unor străini însă în condiţii decente. Asta după ce, prin suportul financiar depus de două organizaţii neguvernamentale şi autorităţi locale a luat fiinţă o nouă casă de tip familial la Botoşani. Complexul „Sf. Mina” cuprinde deja cinci căsuţe de acest tip, pentru cea din urmă fiind demarate deja procedurile de construcţie. Proiectul a fost demarat la Botoşani în anul 2010 şi este implementat în urma unui parteneriat între Consiliul Judeţean, Fundaţia “Hope and Homes for Children”, Fundaţia SERA şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Practic prin această colaborare s-a dorit închiderea porţilor unui sistem de protecţie clasic şi deschiderea unora noi, către un mediul familial mult mai prietenos şi potrivit dezvoltării copiilor cu dizabilităţi. Cele cinci căsuţe construite găzduiesc un număr de 60 de copii cu handicap care provin din fostul centru de plasament Sf. Spiridon care a fost reabilitat şi transformat în centru de recuperare pentru copilul cu handicap şi centru respiro. Fiecare casă de tip familial are câte 12 locuri iar o parte dintre copii au fost deja mutaţi în noile locuinţe la finalizarea lucrărilor. Investiţia totală se ridică la aproape 1,5 milioane de euro din care 650.000 de euro fiind contribuţia SERA România, 600.000 de euro cea a Fundaţiei HHC iar 200.000 de euro a Consiliului Judeţean Botoşani. Miercuri, 21 august 2013 cea de-a cincea casă a fost inaugurată prin prezenţa preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu, Paul Pavăl, vicepreşedinte al CJ, cei trei directori ai Direcţiei Copilului şi o sumedenie de şefi din cadrul instituţiei de protecţie socială. Evident nu au lipsit directorii celor două fundaţii, respectiv Bogdan Simion – SERA şi Ştefan Dărăbuş – HHC. „Prin inaugurarea noilor căsuţe de tip familial nici un copil nu mai este nevoit să trăiască în instituţia de tip vechi din Botoşani. Este o muncă pe care SERA România a început-o încă din 1997 cu închiderea căminului – spital din Ionăşeni şi iată că după 16 ani am reuşit să închidem instituţiile de tip vechi şi să dăm o nouă faţă sistemului de îngrijire a copilului cu handicap”, a declarat Bogdan Simion, director SERA România. „Fiecare copil ar trebui să aibă şansa de a creşte într-o familie. Un mediu instituţional nu face decât să-i traumatizeze şi să le schilodească o copilărie care nu ar trebui să fie altfel decât fericită. Astfel de proiecte în care două organizaţii importante pun umărul pentru reformarea sistemului de protecţie a copilului ar trebuie să nu fie excepţia de la regulă, ci regula”, a declarat şi Ştefan Dărăbuş, director HHC România. CITEȘTE: Direcţia Copilului îşi desfiinţează bucătăria de la subsolul instituţiei [[galerie-foto]]
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Specialiștii au anunțat când se instalează frigul în România, dar și dacă vom mai avea parte de zile călduroase în luna octombrie.
Un nou proiect inovator "Fii și tu erou! Mergi cu autobuzul" va debuta curând, în Botoșani, aducând cu el o valoare educativă semnificativă pentru copiii din clasele 1-4, proiectul fiind conceput pentru toate școlile de pe raza municipiului.
Pe un pat de spital, o mamă singură își veghează pruncul bolnav de cancer și se roagă neîncetat pentru o minune. La doar 4 ani Alexandru știe ce înseamnă suferința, durerea, tristețea, dar cel mai mult îl îngrijorează lacrimile de pe obrazul mamei sale.
Toamna se numără amintirile din timpul vacanței, emoțiile trăite cu intensitate și zilele de libertate petrecute alături de gașca de prieteni. Iulius Mall Suceava te invită să faci parte din tabloul regăsirii și îţi vine în întâmpinare cu un kit de bun venit, plin cu surprize.
(P) Dacă urmează să te căsătorești în curând și vrei să ai un eveniment cu adevărat reușit, iată câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a te bucura la maxim de această zi.
Distrugerea creativă și tsunamiul digital din economie aduc schimbări fundamentale și provocări importante la nivelul mediului de afaceri, remodelează profesiile. Profesioniștii contabili sunt, cu siguranță, parte a soluției.
O țigară aprinsă, lăsată lângă materiale combustibile, poate provoca un incendiu. Așa s-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la Cervicești, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări.
Noroc de mila acestor fundati care se gandesc la copii cu dizabilitati ca in baza guvenului sau a autoritatilor locale nici o speranta. Pentru ei cand se va construi ceva ca doar sau prezentat la taeat de pamblici de inaugurari can rest absenteism total .
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...