Ştiri
Botoșăneanca din Italia care a demascat un escroc își cere drepturile

În urma dovezilor furnizate de botoșăneancă, italianul a fost trimis în judecată pentru viol și extorcare. A fost condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare, dar în urma apelului făcut în prezent se află la arest domiciliar.

Violeta Guluță Szabo are 53 de ani și este originară din județul Botoșani. Cu peste 8 ani în urmă a început să lucreze pentru o bătrână din localitatea Castelbuono Palermo, iar la început a fost totul bine. Deși bătrâna era imobilizată la pat și bolnavă de Alzheimer, Violeta o îngrijea cu răspundere și ajunsese să se afecționeze de femeia în vârstă care nu avea copii, ci doar niște verișoare care o mai vizitau din când în când.

 

De banii bătrânei se ocupa în schimb un bărbat italian, Domenico Cilluffo, în vârstă de 67 de ani, care îi câștigase încrederea și pe care îl numise în cele din urmă administratorul bunurilor sale. Bărbatul, care nu are niciun fel de grad de rudenie sau de altă natură cu bătrâna, a convins-o pe aceasta să semneze chiar și o împuternicire care-i permitea bărbatului să gestioneze după bunul plac contul curent al bătrânei și în același timp se adresa „badantei” românce care lucra pentru femeia de 90 de ani ca și cum angajatorul ar fi fost el, cerându-i totodată să-i plătească periodic anumite sume de bani, deși nu era obligată, sume care, spunea el, corespund plății contribuțiilor de muncă, scrie Rotalianul.com.

 

Astfel, Violeta i-a dat italianului în 5 ani aproximativ 5.500 de euro pentru a-i plăti contribuțiile la stat, cu toate că femeia se învoise inițial ca aceste contribuții să-i fie plătite de către angajator. „Îi dădeam trimestrial 260 de euro care reprezentau 50% din totalul contribuțiilor la INPS, dacă nu-i dădeam banii ăștia mă amenința că mă concediază”, ne spune Violeta.

 

De asemenea, profitând de incapacitatea bătrânei, Domenico Cilluffo i-a furat acesteia toți banii din cont, inclusiv cei obținuți din vânzarea unui teren pe care bătrâna îl vânduse chiar la sugestia și sub amenințările lui Cillufo.

 

Dar lăcomia bărbatului nu era singurul său defect, Violeta aflase de la îngrijitoarea care fusese înaintea sa la acest post de muncă și de alte vicii ale italianului. Femeia care lucrase acolo înaintea ei îi povestise că îl suprinsese pe Domenico Cillufo când acesta încerca să-i facă sex oral bătrânei. Alertată și de acest aspect și copleșită de cuvintele umilitoare și atitudinea de stăpân pe care o exercita asupra sa Cillufo, Violeta a instalat fără știrea acestuia o cameră video în dormitorul bătrânei care zăcea la pat. A înregistrat astfel în timpul orelor libere pe care le avea și când rămânea bărbatul cu bătrâna, anumite scene compromițătoare unde Cillufo își dădea pantalonii în jos, lua mâna bătrânei și se masturba în timp ce aceasta îl implora: „oprește-te, te rog, oprește-te.”

 

Un act curajos și de mare responsabilitate din partea româncei noastre care spunea: „Îmi era tare milă de bătrânică, a muncit o viață ca funcționar la Poșta din Palermo iar acum la bătrânețe pe lângă faptul că e bolnavă, vai de ea, mai trebuia să fie supusă și la asemenea traume.”

 

În urma dovezilor furnizate de Violeta, în anul 2017 Cilluffo a fost trimis în judecată pentru viol și extorcare. A fost condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare, dar în urma apelului făcut în prezent se află la arest domiciliar.

 

Numai că problemele româncei nu au luat sfârșit aici. După ieșirea lui Domenico Cilluffo din scenă, de pensia bătrânei a început să se ocupe nepotul ei, fiul unei verișoare, care în fața procurorului declara: „Violeta nu este numai o îngrijitoare bună, este mult mai mult de atât, datorită ei mătușa noastră este încă în viață!”

 

Dar recunoștința nepotului nu a durat mult, acesta ridica pensia bătrânei și se ocupa de economiile sale, dar tot greul îl lăsa pe umerii îngrijitoarei. Violeta o transporta la spital și plătea salvarea din banii ei, făcea uneori chiar și cumpărături în casă din portofelul său, pentru că nepotul nu venea aproape niciodată să se intereseze dacă mai sunt sau nu bani de cheltuială. Pe lângă asta, îi cerea mereu Violetei să facă economie și să nu risipească banii. „Sărbătorea bătrâna ziua de naștere, împlinea 91 de ani și eu nu aveam bani nici să iau ce trebuie în casă. Mi-a fost milă de ea, am cumpărat vopsea din banii mei și i-am vopsit părul, am aranjat-o, i-am cumpărat un tort cu lumânări și i-am sărbătorit ziua. A fost foarte bucuroasă!”

 

Problemele au continuat, Violeta se ocupa de absolut tot, îndeplinea nu doar atribuțiile de îngrijitoare pentru bătrâna respectivă, care era imobilizată la pat și avea nevoie de asistență 24 de ore din 24, dar îi devenise ca o fiică. O îngrijea cu răspundere și dăruire, numai că la un moment dat, fără nicio zi liberă pentru că bătrâna nu putea să o lase nicicum singură, a simțit că nu mai poate și i-a cerut nepotului să mai angajeze o îngrijitoare. Atunci, bărbatul a hotărât să o ducă pe mătușa sa la un cămin de bătrâni și contractul de muncă al Violetei a încetat.

 

Gândindu-se și convinsă că are drept de șomaj, Violeta s-a prezentat la Institutul de Previdență Socială pentru a-și depune documentele în acest scop și nu mică i-a fost mirarea când i s-a spus că nu avea contribuțiile plătite pentru ultimii doi ani de zile. Prin urmare, neavând plata contribuțiilor la zi, nici drept să primească șomaj nu avea. Rămânea fără loc de muncă și fără indemnizația de șomaj pe care ar fi putut să o primească de la statul italian. Pe lângă acestea s-a adăugat și faptul că nepotul a refuzat să-i plătească lichidarea,(TFR – Trattamento di fine rapporto), precum și alte drepturi bănești pe care ar fi trebuit să le primească la închiderea raportului de muncă. „Abia, abia mi-a dat salariul pe ultima jumătate de lună lucrată, în rest a zis că el nu are bani să-mi dea ceea ce mi se cuvenea prin lege”, ne-a mărturisit Violeta.

 

Femeia româncă nu a renunțat însă atât de ușor, după ani de zile munciți din greu, după ce și-a pus în primejdie integritatea dezvăluind faptele odioase ale unui așa-zis administrator care s-a dovedit a fi de fapt un infractor, după ani în care a lucrat fără nicio zi liberă și neplătită pentru munca sa suplimentară, după ce a fost mințită și s-a trezit păgubită de drepturile pe care le-ar fi avut prin lege, s-a îndreptat către un avocat și l-a chemat în judecată pe nepotul bătrânei cerându-și ceea ce i se cuvine. „Mi-am luat un avocat, mi-am făcut documentele necesare și în luna martie din anul 2020 avem primul proces.”

 

Consultantul fiscal la care s-a adresat Violeta pentru a-i calcula drepturile bănești la care are dreptul în urma acestor ani, a asigurat-o că are dreptul la suma de 240.000 de euro, care include bineînțeles și penalitățile de rigoare. „Am lucrat mult în plus fără să fiu plătită, am cheltuit uneori din banii mei servicii în favoarea bătrânei pe care am îngrijit-o, nu am primit drepturile la încheierea raportului de muncă, șomaj nu am putut primi din cauza contribuțiilor neplătite și alte nedreptăți, iar acum doresc să am ceea ce mi se cuvine.”

 

O dorință absolută firească, pe care nimeni nu i-o poate reproșa. Eforturile, sacrificiile, corectitudinea, responsabilitatea și munca sa trebuie răsplătite așa cum se cuvine și conform legii. Românca noastră a făcut pentru bătrâna pe care a îngrijit-o tot ceea ce ar fi făcut pentru ea o adevărată fiică și acum nu așteaptă nimic în schimb decât drepturile sale, mai scrie Rotalianul.com.

 

Un exemplu pentru toate româncele care sunt exploatate și nedreptățite de către angajatori: „Tocmai de aceea am acceptat să expun public cazul meu, pentru ca să învețe și alte femei care fac această activitate să își apere și să își ceară drepturile. Mie au spus că mi se cuvin 240.000 de euro, nu știu cât voi reuși să obțin din suma asta, vom vedea și vă voi povesti!”

 

loading...
Mărturiile ȘOCANTE ale unei botoșănence, sclavă printre străini: Fac baie decât o dată pe săptămână
Viața unei femei din Botoșani, ”badantă” în Italia: Cu copii la facultate și datorii la bănci

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se mai fac angajări la instituțiile din Botoșani, de la șef la șofer – LISTA posturilor
Deși Guvernul anunță concedieri masive în rândul bugetarilor, la Botoșani încă se mai scot posturi la concurs.
POVESTEA copilului din Botoșani cu minte sclipitoare RESPINS , pentru că are „sindromul genialității”
Ştie pe de rost toate frecvenţele posturilor de radio din România, toate zilele de naştere ale prezentatorilor tv şi ale fotbaliştilor de la FCSB. Are o memorie sclipitoare şi o inteligenţă peste medie.
Un botoșănean valoros a împlinit 100 de ani, premiu din partea unei primării
Săptămâna aceasta  botoșăneanul a împlinit 100 de ani.
Verdict crunt pentru o adolescentă de 14 ani din Botoșani trimisă urgent la un spital din Iași
Deși are 14 ani, a observat cum abdomenul său creștea de la zi la zi. Părinții s-au îngrijorat și au dus-o la spital. Au rămas stupefiați când au aflat ce se întâmpla cu tânăra.
Un nou proiect: CINE va avea interzis să lucreze în instituțiile statului
Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Un lanț de farmacii se RETRAGE de pe piață
Au farmacii în mai multe județe ale țării inclusiv la Botoșani.
Sindicaliștii îi răspund ministrului Sănătății: Nu există dovezi concludente în privința amplorii corupției din sectorul sanitar
 Reacția vine după ce ministrul Sănătăţii a spus că are toleranţă zero faţă de luarea de mită de către angajaţii din sistemul medical.
IPS Teofan a slujit la hramul Mănăstirii Coşula, apoi a creștinat pruncul unui preot din Botoșani - FOTO
În ziua când Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae, Mănăstirea Coșula din Botoșani și-a serbat hramul. Un alt moment emoționant a avut loc, în aceeași zi, într-o parohie din municipiul Botoșani.
Meteorologii avertizează: Valuri de aer POLAR în perioada următoare, viscol și ninsori
Meteorologii trag semnalul de alarmă cu privire la fenomenele cu care se vor confrunta oamenii.
VESTE bună pentru cultura botoșăneană: Un patrimoniu primește recunoașterea pe care o merită
Memorialul Ipotești aduce mulțumiri tuturor celor care, de-a lungul timpului, au contribuit la constituirea și îmbogățirea colecțiilor sale, la buna funcționare a instituției, celor care prin activitatea sa au contribuit direct sau indirect la acreditarea ei.
Primarul care a depus de adeziune la PNL în noaptea alegerilor a intrat în ALDE
La mai puțin de o lună de la data la care a depus adeziune la Partidul Național Liberal, primarul comunei Păltiniș a decis să revină în ALDE.
ANAF, anunț important la sfârșit de an privind CONTROALELE în casele românilor
Clarificarea a venit în contextul în care, în spațiul public, a apărut această informație.
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Dacă pentru majoritatea instituțiilor s-a stabilit în Biroul Politic Județean al PNL Botoșani desfășurat vineri seară doar viitorul director general, în cazul uneia s-a căzut deja de acord și asupra adjuncților.
Un fost elev al Liceului de Artă a ajuns în primii 8 la Vocea României: Un moment de vis VIDEO
12 concurenți cu voci senzaționale au luat cu asalt, vineri aseară, scena Vocea României, în prima ediție live a sezonului 9! Telespectatorii au avut parte de un show plin de energie și emoție și au primit în casele lor bucuria transmisă de participanții celei mai tari competiții a vocilor.
Doi directori de care guvernarea liberală nu se atinge, au ”spate” politic
Cel puțin doi dintre actualii conducători de servicii publice deconcentrate își vor păstra posturile și în guvernarea liberală. Și aceasta nu pentru că ar fi membri PNL sau pentru că ar fi intrat între timp în acest partid.
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO
1 martie 2012 - 6 decembrie 2019... La mai bine de șapte ani din ziua în care Angelica Gherman, învățătoarea din Botoșani cu 23 de cărți școlare apărute la edituri din București, a plecat dintre noi, gala care îi poartă numele și-a consumat a VII – a ediție.
PROGRAMUL Cine Globe: DOUĂ avanpremiere pe marile ecrane de la Botoşani
Noi pelicule rulează la Cine Globe, din incinta Uvertura Mall, în perioada 6 – 12 decembrie  2019.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu privind parcarea autovehiculelor pe timpul iernii
Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca, in conformitate cu art.9.2., pct. 6 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care impiedica procesul de deszapezire in sezonul rece (15 noiembrie – 15 martie) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 700 lei – 1.200 lei pentru persoanele fizice si 900 lei – 1.500 lei pentru persoanele juridice.
Moldova – zona cea mai săracă: SOLUȚIA propusă de un deputat din Botoșani
În cadrul unei conferințe de presă, Mihaela Huncă, a declarat că România are nevoie de fonduri europene de aceea trebuie să se facă front comun pentru o absorbție cât mai mare.
Pierzători, dar totuși câștigători! Doina Federovici: A fost un turism, a fost o sărbătoare foarte mare în județul Botoșani
Social democrații botoșăneni se află în plin proces de analiză a rezultatelor și cauzelor lor, din cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale.
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am refuzat și vom refuza tot timpul. Și am avut oferte de la fiecare partid politic și la pachet: consilieri, primari din județ. De la toate partidele”,Andrei Drancă, președinte USR Botoșani ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7785 lei
USD
Dolarul SUA
4.3069 lei
CHF
Francul elveţian
4.3582 lei
GBP
Lira sterlină
5.6554 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9667 lei
XAU
Gramul de aur
204.2895 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4461 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9491 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2680 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1871 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.