Ştiri
Bogdan Cărăușu: Îmi doresc din tot sufletul să schimbăm în bine mersul lucrurilor

Bogdan Cărăușu își va lansa candidatura la Consiliul Local sâmbătă, 15 august 2020 pe esplanada Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă”, bulevardul Mihai Eminescu. Redăm mai jos comunicatul transmis.

Educație, nu improvizație

 

Având în vedere faptul că viitorul unei societăți este rezultatul educației prezentului, care se face prin asimilarea trecutului, cu reușitele și eșecurile acestuia din urmă, educația tinerei generații a reprezentat și reprezintă pentru mine principala preocupare.

 

Astfel, în cei cinci ani de activitate am conceput, am organizat și realizat zeci de proiecte prin care sute de tineri din Botoșani au fost implicați în activități menite a- i ajuta în propria formare și dezvoltare personală. În acest sens s-au desfășurat cursuri de pregătire, seminarii, concursuri, conferințe, simpozioane, festivaluri, dezbateri publice, precum şi organizarea de manifestații publice, marşuri, tabere de lucru, acțiuni de împădurire și tabere de supraviețuire. Au fost concepute, promovate şi desfăşurate programe educaționale nonformale pentru tineri, în colaborare cu instituții de învățământ (şcoli, licee, universități) şi organizații non‐guvernamentale cu interese comune cu ale asociației.

 

 În colaborare cu alte organizații am realizat o multitudine de programe educaționale complexe tip „boot camp” (program complex format din sesiuni de pregătire nonformală, excursii, activități în aer liber şi altele). Am încurajat acțiuni de cooperare culturală şi implicare a tinerilor şi adulților în activități civice de interes comunitar.

 

Am organizat concursul interliceal de arte plastice - „Sfinții Închisorilor” - concurs ajuns deja la a patra ediție, ce a implicat, de-a lungul celor trei ediții încheiate, liceeni și profesori coordonatori din majoritatea liceelor botoșănene.

 

Prin asociația pe care o coordonez am desfășurat evenimentul de manifestări cultural-artistice „Eminescu trăiește prin noi”, eveniment ajuns la a patra ediție. În anul 2018, am pus în practică proiectul (co-finanțat de Primăria Municipiului Botoșani) „Botoșaniul susține reîntregirea României”. În cadrul proiectului, 50 de copii din Republica Moldova, elevi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău, au fost oaspeții orașului Botoșani timp de trei zile. Prin activitățile desfășurate, voluntarii botoșăneni ai asociației au interacționat cu tinerii basarabeni, copiii români de pe ambele maluri ale Prutului descoperindu-și astfel rădăcinile comune. Am căutat să atingem puncte cardinale ale românismului și ale spiritualității din nordul țării, prin vizitarea unor obiective precum Casa Memorială „Nicolae Iorga”, Biserica ștefaniană a Mănăstirii Popăuți, Memorialul Ipotești, Mănăstirea Vorona, Mănăstirea Putna și Ceteatea de Scaun a Sucevei. Am reușit, de asemenea, să realizăm nenumarate acțiuni filantropice (umanitare) și de solidaritate socială, realizate prin voluntariat, prin donații și cu participarea altor ONG-uri.

 

Nu in ultimul rand, am desfăşurat activități ecologice şi dezvoltare durabilă şi de educare în privința protejării mediului natural. Prin tot ceea ce facem, prin toate acțiunile gândite, plănuite și organizate de Frăția Ortodoxă „Sf. M. M Gheorghe Purtătorul de Biruință” și asociația „Scut botoșănean” ne străduim să oferim tinerilor din Botoșani o viziune integratoare în viața neamului românesc, să le aducem la cunoștință adevăratele repere ale poporului român. Pentru că știm că fiecare generație poate și trebuie să fie o treaptă pe care generațiile mai tinere să poată urca pe calea neamului. Obiective realiste, nu promisiuni populiste.

 

A devenit evident, cred, că reprezentanții clasei politice botoșănene nu au un veritabil plan de dezvoltare pentru orașul nostru. Strategiile adoptate în ultimele trei decenii par mai degrabă reacții anemice ale administrației publice locale la provocările generate de condițiile socio-politice din ce în ce mai dinamice. Botoșaniul, un oraș cu un bogat patrimoniu cultural și cu o istorie fascinantă ca zestre, orașul supranumit „orașul domnițelor” sau „orașul geniilor” este astăzi doar locul unde te poți distra la „Cornișa Aqua Parc Botoșani”. Dar nu oricând și nu mereu în siguranță.

 

Lucrând cu tinerii și pentru tineri, am constatat că potențialul uman pe care autoritățile locale îl irosesc este imens. Energiile creatoare și dătătoare de un suflu nou sunt lăsate să se risipească în cele patru zări, fără ca cei care ne conduc orașul să facă ceva pentru a opri hemoragia de tineri excepționali. Statisticile ne arată că orașul nostru îmbătrînește încet, dar sigur din cauza lipsei de viziune a celor responsabili. Mai mult, speranța de viață în Botoșani este sub media întregii țări. Oraș care a dat țării și lumii nume precum Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Grigore Antipa, Gen. Gheorghe Avrămescu etc., Botoșaniul pare că a fost părăsit de întreaga clasă politică, sortit încremenirii într-o zonă a uitării și a nepăsării, pecetluit cu sintagme precum: „capăt de linie” sau „locul unde se agață harta în cui”.

 

Îmi doresc din tot sufletul să schimbăm în bine mersul lucrurilor, dovadă stând și faptele mele de până acum. Din postura de consilier local, voi propune proiecte care să vizeze dezvoltarea durabilă a municipiului nostru pe termen mediu și lung, proiecte prin care să atragem și să cooptăm tinerii valoroși din municipiu, dar și din județ. Îmi propun crearea unor grupuri de lucru care să integreze oamenii capabili din municipiu, oameni care își doresc cu adevărat un oraș Botoșani de care să fim cu toții mândri. Avem datoria față de istorie și față de înaintașii noștri să redăm Botoșaniului strălucirea de altădată, iar acest lucru se va putea face doar utilizând cât mai eficient resursele de care dispunem.

 

Numai prin eforturile conjugate ale tuturor botoșănenilor, din toate categoriile sociale, eforturi puse în slujba unei viziuni comune „...vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât.”

 

Fapte bune pentru Botoșani!

 

(Comunicat Bogdan Cărăușu, candidat independent la Consiliul Local )

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Teodor Dună și Dan Coman
Pe data de 28 septembrie, la ora 16.30, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează o ediție on-line a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații Memorialului sunt doi laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, poeții Teodor Dună și Dan Coman. 
Profesoară din Botoșani infectată cu COVID
Un cadru didactic a fost confirmat cu virusul SARS-COV-2.
Colonelul Radu Anton condus marți pe ultimul drum: Este o zi tristă pentru familia pompierilor botoșăneni
Mesaj de condoleanțe transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Cum poți contribui și tu la combaterea fenomenului fake news
(P) Te-ai săturat de toate informațiile greșite și eronate pe care le citești pe Internet, le auzi la TV sau chiar de la o persoană cunoscută? Ei bine, fenomenul fake news a început să ia din ce în ce mai multă amploare, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Oricât de mult am încerca să ne continuăm viața fără a lăsa ca acest lucru să ne afecteze, acest lucru este aproape imposibil. Rămâne în responsabilitatea noastră să combatem acest fenomen, prin mijloacele pe care le avem la îndemână.
Un atelier de modă face măsurători online pentru rochii și nu numai și tocmai și-a reluat din plin activitatea și... fizic
(P) Având în vedere contextul socio-economic în care ne aflăm, cauzat de virusul Covid-19, foarte multe evenimente programate pentru intervalul aprilie-iulie s-au anulat și s-au reprogramat pentru această toamnă-iarnă sau pentru anul 2021.
Parcările din centrul orașului vor fi blocate în seara alegerilor, trasee speciale în zona zero
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani recomandă birourilor electorale de circumscripție municipală, orășenească și comunală, să programeze venirea reprezentanților secțiilor de votare la sediul biroului de circumscripție în așa fel încât să se evite prezența simultană a acestora în interiorul clădirii în care-și desfășoară activitatea.
Maxim 5 oameni vor putea intra în secția de votare, botoșănenii cu simptome vor vota în cabina de lângă ușă
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a stabilit și reguli generale aplicabile pe parcursul desfășurării operațiunilor de votare și de valorificare a rezultatelor votării.
Cu urna mobilă la izolați și carantinați: Ștampilele și pixurile dezinfectate și alte reguli stabilite de BEJ - LISTA
Membrii BECJ au stabilit şi procedurile impuse în cazul persoanelor netransportabile, a persoanelor aflate în carantină sau izolare care solicită să voteze prin intermediul urnei speciale.
S-a hotărât: Bolnavii de Covid votează pe holurile spitalelor, voturile lor se numără ultimele
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite regulile care trebuie respectate în cazul membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare care se vor deplasa cu urna specială în unităţi medicale în care se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
Loading...
Decizie BEJ: Buletinele de vot din fiecare secție vor trebui numărate duminică dimineață
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a impus președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să numere, în dimineața zilei de votare, toate buletinele de vot care le-au fost repartizate.
Mesaj de condoleanțe din partea echipei ALDE Botoșani
În aceste clipe triste, echipa ALDE transmite un gând de alinare către familia domnului colonel Radu Anton, care a trecut vineri seară la cele vesnice.
Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri trimiși să supravegheze alegerile, se fac și filtre rutiere la Botoșani
Cadrele Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Stingerea fulgerătoare a colonelului Anton, deplânsă și de polițiști
Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani regretă stingerea fulgerătoare din viață, a colonelului ANTON RADU, fost inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
Suntem pe ultimul loc din Moldova și pe 29 din România, dar din nou și pe o lungă listă a deceselor – RAPORT Covid
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut public sâmbătă la amiază raportul pentru ultimele 24 de ore privind răspândirea coronavirusului. La nivel național se observă o ușoară scădere a numărului de cazuri, de la 1.629 ieri la 1.552 astăzi.
Loading...
MESAJ de la conducerea Consiliului Județean pentru colonelul Radu Anton
Și reprezentanții Consiliului Județean Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe după decesul lui Radu Anton, consilier județean ales pe listele PNL.
Două fete din Botoșani căutate de Poliție după ce au plecat cu un bărbat în Italia, dar nu au mai ajuns – FOTO
Familiile celor două tinere au solicitat ajutorul polițiștilor.
Lidera Organizației Femeilor din PNL, mesaj după decesul lui Radu Anton: Pierderile sunt atât de adânci și de sfâșietoare, încât taie în carne vie
Și Mirela Saucă, lidera femeilor liberale de la Botoșani a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia greu încercată a fostului comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Moruțan și iubita lui, Paula, depistați pozitiv cu noul COVID 19
Conform unor surse din anturajul jucătorului de la FCSB, mijlocașul formației patronate de Gigi Becali i-a transmis virusul și iubitei sale, o frumoasă studentă la drept din Cluj Napoca.
MESAJ de condoleanțe din partea senatorului Șoptică și Organizației PNL: A plecat dintre noi devreme
Organizația Județeană PNL Botoșani prin președintele Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul fulgerător al colonelului Radu Anton.
O botoșăneancă și-a dat foc la casă! Ea a fost luată la spital, din clădire nu a mai rămas nimic – GALERIE FOTO
Situație mai puțin obișnuită petrecută în după amiaza zilei de vineri, 25 septembrie 2020, la Botoșani.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
14.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.