Ştiri
2.000 de botoșăneni solicită semnalizarea suplimentară a trecerilor de pietoni – MESAJE către autorități

Petiția șoferilor din Botoșani a fost semnată de aproape 2.000 de oameni care trag în acest fel și un semnal de alarmă cu privire la traficul din municipiu.  

Potrivit inițiatorului Petiției ”Semnalizarea si protecția suplimentară a trecerilor de pietoni din Municipiul Botoșani”, ea a putut fi semnată până pe 19 ianuarie 2021, ora 18:00. Și nu au fost deloc puțini cei care s-au alăturat demersului: 1.948.

 

Pasul următor va consta în informarea autorităților.

 

Cel care a inițiat petiția, Victor Gavriluță, este cunoscut șoferilor din Botoșani după ce a creat pe Facebook grupul Radar Botoșani Oficial (Control Trafic), o comunitate cu peste 50.000 de membri.

 

Urmează ca semnăturile participanților la trafic să fie aduse la cunoștința autorităților botoșănene ”care să vină apoi cu soluții concrete de protejare a noastră, atât a pietonilor cât și a conducătorilor auto”. Concret, petiția este îndreptată către Primăria Municipiului Botoșani, Primar Cosmin Ionuţ Andrei, Viceprimar Bogdan Ciprian Buhăianu, Comisiei de sistematizare, Compartimentul Energetic, Iluminat Public, Compartiment Transporturi, Comisiei rutiere, Poliția Comunitară.

 

Practic, petiția solicită montarea de lumini la trecerile de pietoni și, cel mai important, ”să se monteze stâlpi reflectorizanți de protecție înaintea trecerilor. Astfel se va crea o zonă de vizibilitate înaintea trecerii de pietoni, iar cei ce traversează să poate fi observați din timp” (Vezi petiția aici)

 

 

Mesajele botoșănenilor către autorități

 

Dincolo de semnături, însă, încă o componentă vine să ilustreze problemele grave din traficul botoșănean, și vorbim aici despre comentariile lăsate de semnatari în interiorul petiției.

 

Iată câteva dintre ele:

 

”Schimbarea semnalizării defectuoase și a autoturismelor parcate înaintea sau în unele cazuri direct pe trecerea de pietoni. Solicităm astfel că măsură suplimentară pentru protejarea pietonilor dar și a conducătorilor auto, semnalizarea suplimentară cu lumini și protejarea trecerilor de pietoni cu stâlpi de protecție reflectorizanți montați înainte și după acestea”.

 

”Sunt de părere că e o măsură ce trebuia adoptată de mulți ani, fiind într-o țară europeană ce trebuie să aibă standarde ridicate ca oraș, suntem pe ultimul loc ca oraș la aceste aspecte la siguranță rutieră și infrastructura ei, sper că, cu această petiție să se rezolve problema”.

 

”Vreau un oraș mai sigur pentru mine și familia mea din punct de vedere al circulației rutiere și pietonale”.

 

”Problema mașinilor parcate la mai puțin de 25 de metri de trecerile sau după trecerile de pietoni este una foarte gravă, obturând vizibilitatea șoferilor și astfel fiind inevitabile accidente în care pietonii sunt victime sigure”.

 

”Sunt si eu participant la trafic si îmi doresc să fie amenajat iluminatul suplimentar în apropierea trecerilor de pietoni, panourile care presemnalizează trecerea de pietoni să aibă lumini galben intermitent”.

 

”Consider necesară îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă trecerilor de pietoni, atât prin iluminare suplimentară, cât și prin aplicarea unor soluții ce nu mai permit parcarea neregulamentară a mașinilor”.

 

”Pentru siguranța pietonilor și a șoferilor în trafic. Orașul Botoșani suferă de suprapopularea străzilor cu mașini, care la rândul lor nu beneficiază de parcări amenajate, astfel foarte mulți șoferi sunt forțați să parcheze în zone neregulamentare, astfel în unele zone reducând vizibilitatea față de trecerile de pieton care la rândul lor sunt prost semnalizate și o mare parte din ele cu semnale luminoase defectuoase. P.S. Poate mai reparați și gropile din oraș pentru care plătim TAXE și nu se face nimic. Mult spor!”

 

”Nu mai doresc să evit pietonii în ultima clipă, uneori chiar cu riscul de a face accident, din vina unor inconștienți care parchează pe trecerea de pietoni”.

 

”Sunt din Botoșani și îmi doresc să se implementeze măsurile propuse în prezenta petiție pentru a oferi siguranță atât participanților la trafic cât și pietonilor”.

 

”Trecerile de pietoni NU SUNT LUMINATE SUFICIENT. Este un mare pericol când sunt șofer și am vizibilitatea foarte redusa, sau când sunt pieton și trebuie sa pășesc deja pana în strada ca să pot vedea mașinile care circula, să mă asigur pentru traversare”.

 

”Semnez pentru că de multe ori am fost în situația de a ieși până la jumătatea trecerii de pietoni pentru a mă asigură în traversare, de cele mai multe ori cu copiii... în căruț și de mână. Semnez pentru că, circulând cu mașină am văzut de "n" ori oameni încercând să traverseze în același fel. Nu este sigur pentru nimeni acum să ajungă la o trecere de pietoni”.

 

”Sunt părinte și mă îngrijorează siguranța mea și a întregii familii când sunt pieton sau participat la trafic în municipiul Botoșani”.

 

”Semnez pentru că tot mai multe accidente au avut loc in Botoșani pe trecerile de pietoni”.
Semnez pentru ca unul din acei oameni puteam sa fiu eu sau un membru al familiei mele.
Semnez pentru ca uneori te plimbi cate o ora sa găsești un loc de parcare si semnez pentru ca m-am săturat de nesimțirea celor ce parchează pe trecerile de pietoni”.

 

”Dețin permis de conducere și doar o stradă în acest oraș, Primăverii, deține un iluminat ce poate distinge unii pietoni ce traversează pe timp de noapte. Nu doar schimbând becurile rezolvam problema”.

 

”Ceea ce se întâmplă în traficul rutier din Botoșani este extrem de îngrijorător, nimănui nu-i pasă de cetățeni, nimănui nu-i pasă de siguranța lor, sper ca voi vedea cat mai curând posibil, schimbări în bine”.

 

loading...
Fără precedent: Șoferii solicită semnalizarea si protecția suplimentară a trecerilor de pietoni din municipiul Botoșani, SEMNEAZĂ petiția – GALERIE FOTO

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Aproape 150 de botoșăneni amendați pentru că nu purtau mască
Sancțiuni de 28.000 de lei au fost aplicate în weekend pentru limitarea efectelor pandemiei
Bețiv cu tupeu în trafic: CE a făcut când a fost prins beat la volan
Polițiștii continuă cercetările.
A data iama în ograda unui om, polițiștii botoșăneni au dibuit hoțul
Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanei vătămate.
Și-a lăsat iubita de 17 ani să conducă mașina, amândoi s-au ales cu dosare penale
Mașina i-a fost încredințată minorei de un tânăr de 18 ani.
ALERTĂ: Meteorologii anunță trei zile cu ninsori și deosebit de reci
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineață o alertă meteo valabilă până joi, la ora 10.00.
CAPTURĂ importantă la frontiera botoșăneană, contrabandiștii au abandonat coletele și au fugit - VIDEO
Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 7.500 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 91.500 de lei.
Din trecutul istoric al fostelor județe Botoșani și Dorohoi, la Muzeul de Istorie
Vernisajul are loc în Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie Botoşani.
ACCIDENT în municipiul Botoșani, victima traversa regulamentar
Femeia rănită a fost transportată la spital.
Consiliul Județean Botoșani și Memorialul Ipotești, parteneriat cultural cu Ambasada României la Berlin
Consiliul Județean Botoșani și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” au aderat, la invitația Excelenței Sale, Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, la Platforma dedicată cooperărilor diasporei academice și de excelență cu mediile instituționale și profesionale din România.
Loading...
ASTĂZI: Ziua deţinuţilor politici anticomunişti, CÂȚI oameni au murit torturați în închisoarea de la Botoșani
Jertfa acestor oameni, lupta dusă de cei care încă trăiesc, pare uneori atât de neimportantă pentru cei care au astăzi vârsta la care alții, în urmă cu decenii, intrau deja în temnițele comuniste. 
Pățania unei femei chiar de Ziua Mamei: A fost nevoie de intervenția pompierilor
O clipă de neatenție s-a transformat, pentru o mămică din Dorohoi, în panică, atunci când și-a dat seama că nu mai poate intra în apartamentul în care se afla, singură, fetița ei de patru ani.
O botoșăneancă adoptată la 13 ani în Italia își caută părinții și frații: Am fost internată la casa de copii
Carmen trăiește în Italia și își caută familia biologică.
Pacienţii pot muri cu zile pe şoselele din Botoșani: Infrastructura face diferenţa între viaţă şi moarte
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Botoşani au tras un semnal de alarmă şi spun că, din cauza drumurilor proaste, există riscul să le moară pacienţii în maşinile de intervenţie.
Un celebru artist botoșănean a anunțat în mijlocul concertului că devine tată
Spectacolul organizat duminică de impresarul Liviu Sorinel la Rapsodia City Center și dedicat femeii a fost unul plin de momente emoționante.
Loading...
Aproape 700 de locuri de muncă disponibile la Botoșani – LISTA
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a transmis lista locurilor de muncă vacante la data de 8 martie 2021.
Ani dedicați îngrijirii copiilor! Șapte mame de profesie sărbătorite la Botoșani cu diplome și flori – GALERIE FOTO
De Ziua Internațională a Femeii, șapte mame de profesie au fost sărbătorite la  sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC).
Există la Botoșani! Elevii de liceu care cer școală online și NU vor prezența fizică la școală
În vremuri în care educația online este tot mai contestată, există și elevi care preferă totuși această variantă, în detrimentul prezenței fizice la școală.
Sabie medievală găsită la Stâncești: Sperăm să fie o descoperire epocală
Arma a fost pusă la dispoziţia autorităţilor, urmând a fi expertizată pentru se vedea dacă are valoare istorică.
Doar 18 cazuri noi la Botoșani în ultimele 24 de ore
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
Cinci botoșăneni ”culeși” de jandarmi în miez de noapte
Misiunile executate de jandarmii botoșăneni la sfârșitul săptămânii trecute s-au concretizat în aplicarea a nu mai puțin de 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei.
Ati auzit de semafoare la care pietonul trebuie sa apese si sa astepte culoarea verde ca sa treaca? La noi avem multi imbecili care se cred directori pe trecerea de pietoni, trec cu telefonul in mana fara sa se asigure si mai ales se angajeaza in traversare chiar daca masina mai are 2 metri pana la trecere, asa de smecher. El nu stie ca poate fi gheata sau polei si soferul sa vrea sa opreasca si sa nu poata.
20 ianuarie 2021, 09:51
Majoritatea pietonilor nu se asigura cand traverseaza strada dimpotriva, unii se joaca cu telefonul atunci cand traverseaza.
20 ianuarie 2021, 09:15
Ceri lupului să facă reguli la stână. Cei care stau cu masinile pe treceri pietoni sunt polițiști sau protejati ai acestora. Cum se explică că trec cu masimile politiei pe lângă astfel de situații și se uită în altă parte? Botoșaniul e chiar atât de mare că zecile de echipaje nu pot face fațâ? Să fim serioși la câti politisti de circulație sunt pe jos în opt ore faci ordine în oraș(asta să umble câte 2 să nu se plictisească)
20 ianuarie 2021, 08:41
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.