Ştiri
12 ”specialiști” în Cabinetul Ciucă, Botoșaniul are reprezentant de seamă pe lista celor ”incompatibili” cu ministerul

În guvernul condus de Nicolae Ciucă există numeroși membri care nu au experiența sau pregătirea pentru a conduce respectivele ministere.

Studiile și experiența profesională constituie baza pentru ca un ministru să poată gestiona domeniul care i-a fost încredințat. Aceste două elemente nu reprezintă și garanția că respectivul ministru va avea o activitate de succes în domeniul pe care îl are de administrat, scrie Newsweek.

 

Un număr de 12 miniștri nu au experiența profesională și educațională pentru a gestiona domeniile pe care le au de administrat.

 

Doar 7 miniștri au studii compatibile cu domeniul pe care îl au de gestionat.

 

PSD:

 

Transporturi - Sorin Grindeanu

A terminat Facultatea de Matematică, Specializare Informatică Universitatea de Vest Timişoara. Are studii postuniversitare de specialitate Specializare Baze de date. S-a specializat în sociologie în Italia. A fost asistent universitar Facultatea de Sociologie şi Psihologie - Universitatea de Vest Timişoara. A fost patru ani viceprimar în Timișoara înainte să ajungă deputat. A fost și ministru al comunicațiilor.

 

Munca - Marius Budăi

Marius Budăi a fost ministru al Muncii între noiembrie 2018 și noiembrie 2019, deși nimic nu îl recomanda pentru acest post. Ministrul Muncii și-a făcut studiile la „fabrica de diplome“ Spiru Haret. Între 2004 și 2008, Marius Budăi a fost student în economie la Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret. Termină această facultate la vârsta de 26 de ani. Imediat după absolvire, s-a înscris la masterul de management financiar de la aceeași universitate din București. Urmează acest master între anii 2008 și 2010. Budăi susține că a studiat șase ani la Universitatea Spiru Haret din București. În CV-ul lui Marius Budăi nu poți găsi un fir care să ducă de la un capăt la altul. Spre exemplu, între 2004 și 2006, Budăi susține că făcea facultatea la București, unde era și consilierul unui Parlamentar. În aceeași perioadă a fost inspector la Botoșani și reprezentant zonal la Galați.

 

Agricultura - Adrian Chesnoiu

A terminat Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti - Facultatea de Drept. A urmat un master în fraude tot la Academia de Poliție și un altul în „Managementul activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională”. Are două certificate obținute la Ministerul muncii. A fost o singură lună directorul de cabinet al secretarului de stat din Ministerul Agriculturii.

 

Economie - Marius Humelnicu

A fost fotbalist profesionist, suspectate de blat pentru evoluția sa contra celor de la Rocar (2-3). Ziarele de sport au văzut ceva suspect la meciul „amical” jucat în debutul returului din sezonul 1999-2000. Avea să mai joace un minut în Liga 1, apoi să revină în Divizia B și, apoi, să joace în Azerbaidjan, scrie gsp.ro. Este absolvent al facultăților de drept și de mecanică. Are un certificat de expert în achiziții publice luat la ministerul Educației. La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Macanică a obținut un Master în „Siguranţa şi performanţele circulaţiei rutiere”. A fost consilier local și city manager la primăria Galați.

 

Apărare - Vasile Dîncu

Este licențiat în filosofie, doctor în sociologie și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială București.

 

Cultură - Lucian Romașcanu

A lucrat în mass-media la Mediapro, Ringier, Cancan sau Kanal D.

 

 

PNL:

 

Fondurile Europene - Dan Vîlceanu

Este economist. Deține un master în „Management și integrare europeană”. Este singura legătură firavă pe care o putem face între pregătirea/experiența sa profesională și capacitatea sa de a atrage fonduri europene. A fost director la Firma Trefo care are ca obiect principal de activitate ”Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii”.

 

Digitalizare - Florin Roman

Florin Roman nu este cercetător sau om de știință. A scris o singură carte, în urmă cu 15 ani, „Teoria sistemelor informaţionale, Editura Academiei Române, 2006”. Roman a fost timp de opt ani șef de secție la Mediafax. A fost în numeroase Consilii de Administrație. Este contabil și absolvent a două universități private.

 

Interne - Lucian Bode

Are o Diplomă de Licenţă ca Inginer Electromecanic Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică. A fost preşedinte de sindicat Electrica Zalău, inginer, la SC Electrica SA Sucursala și șef serviciu vânzări SC Electrometal SRL, Oradea. Este deputat din 2008.

 

Continuarea aici

 

loading...
Cum arată Guvernul PNL-PSD-UDMR – Un botoșănean pe LISTĂ
Deputatul Budăi, în cărți pentru un nou mandat de ministru, Raluca Turcan spre… Familie

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fata de 13 ani dispărută noaptea trecută, găsită în zona gării din Botoșani
Minora nu se va întoarce în familie până când polițiștii nu vor stabili motivul pentru care fata de 13 ani a plecat în toiul nopții de acasă.
Două spectacole, două felii de realitate pură pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani - FOTO
Spectacolele sunt programate sâmbătă și duminică, de la ora 18.00.
Ce să faci dacă ai deschis un mesaj cu link-capcană de tipul „Tu eşti în videoclip?”
Din ce în ce mai numeroși sunt cei care vorbesc despre atacuri cu link-uri maliţioase care se propagă prin mesaje pe reţelele social media, cu texte precum "seamănă cu tine", sau "apari în acest video".  
Schisme (o tragedie românească), un nou roman de Gellu Dorian: Geneza, destinul şi decăderea unei familii
De curând a intrat în librării un nou roman semnat de Gellu Dorian. Este al zecelea roman pe care scriitorul botoşănean îl propune cititorilor.
ALERTĂ: O fată de 13 ani a plecat în toiul nopții de acasă, SUNAȚI la 112 dacă o vedeți - FOTO
Familia a cerut ajutorul polițiștilor pentru a o găsi pe Andreea Iasmina.
Profesorii din Botoșani au fost miercuri în grevă de avertisment: Nu am declanşat protestul ca un moft
Cel puţin jumătate din cadrele didactice din judeţul Botoşani au participat la greva de avertisment organizată, miercuri, în sistemul de învăţământ.
Viaţă de coşmar în blocurile-ghetou construite de comunişti acum 50 de ani
Sute de săteni din judeţul Botoşani trăiesc o viaţă de coşmar în blocurile din mediul rural ridicate în comunism pentru administraţiile CAP-urilor şi ale primăriilor.
Concert ANULAT la Filarmonică: Vă mulțumim pentru înțelegere
Anunțul a fost făcut de conducerea instituției de cultură.
Eminentul ambasador implicat acum 5 ani într-un cumplit accident la Botoșani a fost răpus de virus - FOTO
A trecut prin războiul din Vietnam, a supraviețuit unui cumplit accident rutier în Botoșani, însă nu a scăpat de cumplita maladie care a cuprins omenirea. Astăzi va fi condus pe ultimul drum.
Loading...
ANUNȚ SC Nova Apaserv SA privind proiectul european Extinderea rețelelor de canalizare în Aglomerarea Vorona – continuare lucrări
Societatea Comercială NOVA APASERV SA Botoşani anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare revizuite pentru proiectul “Fazarea proiectului Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare - epurarea apelor uzate în județul Botoșani – BT-CL-08 – Extinderea rețelelor de canalizare în Aglomerarea Vorona – continuare lucrări”, amplasament situat în comuna Tudora și comuna Vorona.
ANUNȚ Consiliul Local Botoșani convocat pe 27 ianuarie în ședință extraordinară
„Se convocă, în şedinţă ordinară, Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pentru data de 27.01.2022, ora 10,00  în sala  de ședințe „Mihai Eminescu” din sediul  Primăriei.
19 ianuarie la Botoșani: Duel pentru un post de director, subprefecți noi, carambol, tranzacție de proporții și protest la Inspectoratul Școlar
Dimineața a început cu prezentarea candidaților la funcția de manager al Filarmonicii de Stat Botoșani.
Sfaturi pentru iluminarea inteligentă a biroului
(P) Unul dintre cele mai importante aspecte în amenajarea birourilor, în special a celor open space, este reprezentat de iluminatul interior. Pentru buna desfășurare a activităților și pentru sănătatea tuturor celor care lucrează în acel birou, este important să se aleagă surse de iluminat inteligente de tip LED, care să fie poziționate în locuri cheie pe tavan. Astfel, se pot evita numeroase neplăceri și, în plus, toți cei care își desfășoară activitatea în birou se vor declara mai fericiți și vor constata că sunt mai productivi.
Vântul a dărâmat indicatoare și parazăpezi, drumarii intervin ”în limita resurselor” – VIDEO
Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au informat că vântul puternic a smuls numeroase elemente de siguranța circulației de pe drumurile din Moldova.
Loading...
Zeci de posturi de conducere din sistemul educațional scoase la concurs
Inspectoratul Școlar Județean Botoșani anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ  preuniversitar de stat din județul Botoșani.
Profesorii de la Colegiul „Eminescu” au izbucnit în fața Inspectoratului: Să ne ia o clasă pentru că avem 6 corigenți? FOTO &VIDEO
Zeci de profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” s-au adunat miercuri în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) nemulțumiți fiind de deciziile șefei IȘJ Botoșani.
Gheorghe Flutur de la Suceava, vizită în biroul Doinei Federovici de la CJ – FOTOGALERIE
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit astăzi cu Doina Federovici.
Eminescu omagiat în parohia „Eternitatea” din municipiul Botoșani
Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat în mod deosebit duminică, după Sfânta Liturghie, în parohia botoșăneană „Eternitatea”.
ACUM: Zeci de profesori de la ”Eminescu” au năvălit peste șefa IȘJ – GALERIE FOTO
În jur de 40 de profesori de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani se află în aceste momente în fața Inspectoratului Școlar Județean.
Trei mașini izbite după ce un începător a încercat să evite un pieton – VIDEO & GALERIE FOTO
La patru zile după carambolul de pe strada Pacea, la Botoșani a avut loc un nou accident în care au fost implicate trei automobile.
Raluca = Budai.Ce a facut unul, a facut si celalalt.Numai ca Budai hamaie mai mult....Pensii...Salarii... si atat..Hai sa fim seriosi.Vine tanda pleaca manda....vine manda pleaca tanda...Vorba marilor calugari: Acum este vremea lor..... Vine vremea cand numai Dumnezeu mai curata aceasta mizerie ce se perinda de ani buni in aceasta tara. Asa cum sta scris: se va alege graul de neghina.
24 noiembrie 2021, 09:06
Budai nu a fost bun.Nu e pe gustul vostru nici acum.Dar draga de Raluca a facut ceva bun? Ce anume?Va rog sa argumentati chiar daca ati preluat trunchiat articolul.De ce nu va asumati raspunderea de a scrie numele celui care a preluat articolul?Stiu ca nu veti publica comentariul meu dar macar il cititi.
23 noiembrie 2021, 17:07
Pentru a avea 26 de ani in 2008, budai trebuia sa se fi nascut in 1982, dar el este nascut in 1972, deci facultatea a terminat-o la 36 ani.
23 noiembrie 2021, 13:42
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Le oferim elevilor de clasa IX-a să aleagă între cele patru profiluri, la fiecare profil câte două clase, mai puțin matematică – informatică unde vor avea trei clase. Vă mulțumesc. Cred că am explicat suficient de clar pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9447 lei
USD
Dolarul SUA
4.3575 lei
CHF
Francul elveţian
4.7586 lei
GBP
Lira sterlină
5.9367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8052 lei
XAU
Gramul de aur
254.8024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1424 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4926 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.1 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
6.6 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
6.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.