Reportaj
FOTOREPORTAJ Război în pădure la Agafton: Femei-soldat, puşti, pistoale şi grenade
Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton s-a populat vineri seară ca învremurile în care era plină de elevi veniţi în vacanţă. Şcolarii au fostînsă înlocuiţi cu soldaţi echipaţi asemenea celor văzuţi prin filme.Peste 200 de împătimiţi de airsoft s-au strâns laolaltă pentru aparticipa la cea de-a IV – a ediţie a Bătăliei pentru Codrii de Aramă.


Bătălie de o zi şi-o noapte

Intitulată sugestiv „Apocalipsa”, competiţia încă se află în desfăşurare la această oră, combatanţii împărţiţi în două tabere luptându-se pe perioada a 24 de ore într-o pădure de aproximativ două hectare. Au de cucerit diverse obiective, iar echipa care deţine supremaţia în cele mai multe este desemnată învingătoare. Spectacol a fost încă chiar şi înainte de plecarea la luptă. Uniformele cu specific militar, pistoalele mitralieră, ochelarii şi standurile cu marfă pentru airsoft, de la bilele-glonţ la grenade cu vopsea sau cu bile atrăgând privirile curioşilor. Nu au lipsit nici reprezentantele sexului slab, care abia puteau fi zărite de sub uniforma de război şi nici luptători vopsiţi pe faţă sau camuflaţi sub vegetaţie artificială.
Competiţia este organizată de Clubul de Airsoft Botoşani împreună cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Botoşani.
„Iniţiativa a aparţinut Clubului de Airsoft Botoşani, noi am fost foarte receptivi la idee şi am marşat chiar de la prima ediţie, am participat cu toate forţele noastre şi i-am susţinut şi cu componenta financiară chiar din prima ediţie. Suntem o echipă frumoasă, am ajuns la a patra ediţie cu o chestie de noutate, lupta de 24 de ore”, ne-a declarat Radu Humelnicu, director executiv DJST Botoşani.

Armele nu sunt letale, riscul mare este la ochi

Airsoft-ul este un sport relativ nou, provenit din Asia, dar care s-a extins în aproape întreaga lume şi care simulează un război real. Diferenţa principală este că armele nu sunt letale, fiind vorba de bile cu vopsea, şi că participanţii se pot alege doar cu echimoze sau zgârieturi. Există însă şi un risc major, ca o bilă să lovească un combatant în ochi şi tocmai de aceea luptătorii sunt dotaţi cu ochelari speciali.
„Un om poate mereu să reintre în joc dacă parcurge drumul de unde a fost lovit până înapoi la bază, are o perioadă de cinci-zece minute în care stă în bază, după care se întoarce la joc să-şi reia misiunea”, a menţionat Radu Humelnicu.

1.000 de lei echipamentul, minim 300 arma

Sportul nu este unul tocmai ieftin deoarece echipamentul este similar cu cel al unui soldat adevărat şi variază de la 1.000 de lei pentru un minim necesar până la sume exorbitante, în funcţie de calitate şi producător. Se adaugă armele, care variază de la 300 de lei la 3.000 de lei. Marea parte a echipamentelor provin din Japonia, acolo unde s-a inventat airsoftul.
„Armele folosite sunt arme adevărate, simpla diferenţă este că muniţia folosită este de un alt calibru, dintr-un alt material, cu un alt principiu de funcţionare şi bineînţeles un alt efect. Airsoftul rămâne într-un grad de energie şi periculozitate sub un anumit nivel, astfel încât să nu prezinte un pericol în moment jocului”, a explicat Vasile Bostan, reprezentant departament vânzări Airsoft.ro, primul magazin din România specializat în desfacerea materialelor necesare practicării acestui sport. 
Apocalipsa de la Agafton, una dintre cele mai importante competiţii de airsoft din România a adus în judeţul Botoşani împătimiţi ai acestui sport de prin toată ţara, din Bucureşti şi Sibiu, dar şi din Iaşi şi Piatra Neamţ. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
 Primăria, DJST şi CS Airsoft dau Lupta pentru Codrii de Aramă
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Tabără naţională la Agafton cu tehnici de autoapărare şi drumeţii
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
REPORTAJ: Altar de vară sfințit cu mii de oameni și un sobor de preoți care l-a mirat pe ÎPS Teofan: FOTO&VIDEO
Biserica este locul în care cerul se întâlnește cu pământul, locul unde Dumnezeu ajunge în sufletul oamenilor, luminându-le chipurile de pace duhovnicească. Mii de botoșăneni s-au adunat miercuri dimineață într-un astfel de loc, un colț de rai, pentru a fi parte la una dintre cele mai impresionante Sfinte Liturghii ce au avut loc la Botoșani.
Bijuteria altora, cadavrul nostru - 7 milioane de euro cheltuiți pentru paraziți - GALERIE FOTO
”Am cafeaua pusă la bar de dimineață, este 4 după-amiaza și încă nu am avut timp să mă ating de ea. Am avut continuu clienți, n-am stat o clipă”. O chelneriță bronzată, în pantaloni scurți, se plânge unei cunoștințe. N-are timp şi de alte lamentări şi nici să culeagă eventuale „compasiuni” fiindcă la terasa Centrului Vechi din Bistriţa la care lucrează tocmai au mai sosit doi oameni la o masă şi trebuie să le ia comanda.
Nu faceti confuzie .... Clubul Sportiv Airsoft Botosani a fost initiatorul si organizatorul primelor 3 evenimente intitulate Lupta Pentru Codrii de Arama si nu are nici o implicare in organizarea evenimentului de anul acesta. Orice asemanare intre denumirile celor doua cluburi din Botosani este intamplatoare.pentru cei ce doresc sa practice acest sport va rog sa va interesati la un club de profil inainte de a face cheltuieli nejustificative.
23 iunie 2014, 13:17
Armele nu sunt reale si nici bilele cu vopsea ci armele sunt făcute sa reprezinte armele reale si nu daca pui glont nu o sa iti tragă fiindca in primul rând nu ai unde să-l pui, puștile fiind in general electrice au înăuntru un motor si baterie si componente electrice si normal o teavă de 6,2 sau 6,3 milimetri. Bilele sunt din PLASTIC au 6 milimetri. Apropo asta e un eveniment pentru airsofteri care se desfășoară anual, jocul de airsoft se poate practica oricând la un club organizat . Pentru voi care vreți sa va apucati va recomand sa intrebati la un magazin specializat( adica sa aibă numai produse de airsoft NU ca alte magazine care au numai bălării chinezesti) de un club de airsoft in orașul Dvs si cum ii puteți contacta. Aveți grija Airsoftul este un joc dar trebuie tratat cu multa seriozitate.
23 iunie 2014, 10:15
Aveau si acolo dar am vazut si in oras un magazin unde au asa ceva, la intersectia de la scoala 11 - unde era candva un supermarket.
23 iunie 2014, 09:36
STIE CINEVA: Aveau acolo la stand si arme de vanzare? M-as cara s eu pe acolo in vizita poate imi cumpar ceva echipament sa ma apuc de sportul asta.
21 iunie 2014, 10:18
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”Parlamentul European nu este o adunătură de măicuțe de mănăstire. Este un loc în care se ciocnesc interesele, toate țările știu să își promoveze interesele și să le apere. Așa vreau să facă și colegii mei, în așa fel ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.2653 lei
CHF
Francul elveţian
4.2267 lei
GBP
Lira sterlină
5.4399 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8755 lei
XAU
Gramul de aur
174.7624 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4589 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9528 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6375 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.