Știrea zilei
FOTOREPORTAJ Oraşul ocupat – Bârlogul numărului 3 naţional din PSD, locul unde niciun partid nu mai are mesh sau banner electoral 
Ar putea probabil intra într-un top al celor mai roşii oraşe din Româniaşi asta nu doar prin prisma numărului de voturi adunate la alegeri, ci şiprin… aspectul electoral: o mulţime de bannere, sute de steaguri destâlp, toate însă de la aceeaşi formaţiune politică.

Sute de bannere roşii doar pe bulevardul Victoriei

Acesta este aspectul celui de-al doilea municipiu al judeţului în aceste zile. Dorohoi pare un oraş ocupat. De cum intri în urbea condusă de social-democratul Dorin Alexandrescu, pe bulevardul Victoriei, principala arteră a municipiului, îl vezi pe Victor Ponta şi pe edilul şef pe fiecare stâlp. Şi nu este nici o exagerare, stâlp după stâlp, cu toţii au banner lateral de la PSD, pe o parte cu primarul, care cu cravată roşie îşi informează concetăţenii că „votez Victor Ponta preşedinte”, iar pe cealaltă parte cu pretendentul social-democrat la cea mai înaltă funcţie în stat, cu mesajul simplu „Victor Ponta preşedinte”. Undeva până prin zona autogării toţi stâlpii sunt la fel: pe o parte Dorin Alexandrescu, pe cealaltă parte Victor Ponta.

Dorohoi? "Oraş vestit ca fiind un fief roşu"

La numai doi ani şi jumătate de la data la care, din postura unor şefi de partid aflat în opoziţie, liderii PSD Botoşani cereau oamenilor să întrebe PDL-iştii, pe atunci încă la putere, de unde au atâţia bani pentru afişaj electoral, în Dorohoi nu se găseşte nici un streag de stâlp şi nici un banner sau mesh de la vreo altă formaţiune. Singurele bannere ancorate deasupra unor străzi precum Victoriei, 1 Decembrie sau Olinescu aparţin aceluiaşi partid, PSD.
Cum de nu a mai încăput într-un oraş cu circa 25.000 de locuitori nici un alt partid cu banner sa mesh?
„Alianţa Creştin Liberală în mod evident, şi cred că vă daţi seama, nu are resursele unui partid aflat la guvernare şi mai ales a unui partid sau a unei organizaţii cum este cea din Dorohoi, un oraş vestit ca fiind un fief roşu, dar asta nu înseamnă că nu am făcut cerere la Primăria Dorohoi. Noi avem materiale date în comandă, conform legii”, a declarat luni Cristian Achiţei, la Somax TV.

Primarul de Dorohoi n-are chef de explicaţii

Ceea ce se întâmplă în oraşul natal al deputatului Andrei Dolineaschi, secretar general al PSD, a constituit unul dintre subiectele unei dezbateri electorale difuzate la Botoşăneanul TV  şi la care primarul Dorin Alexandrescu a refuzat să intervină telefonic. Edilul şef a răspuns, dar a pretextat că nu are timp şi că, chiar dacă ar avea, nu ar comenta.
Au făcut-o în schimb invitaţii din studio, în opinia cărora sumedenia de materiale electorale nu garantează şi un rezultat pe măsură.
„În mod cert vom pune în Dorohoi un număr de bannere cu candidatul nostru, care va fi şi viitorul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Oricâte bannere ar pune dl Ponta nimeni nu mai poate să creadă în minciunile lui şi în toate filosofiile lui. Bineînţeles, nu cred că avem resursa partidului de guvernământ, dar sunt sigur că vom acoperi şi municipiul Dorohoi într-o limită a lucrului bine făcut, aşa cum spune chiar viitorul preşedinte, Klaus Iohannis, deci vom fi existenţi şi în municipiul Dorohoi”, a mai spus Cristian Achiţei.

O întrebare: la Dorohoi nu s-a depăşit limita legală a cheltuielilor electorale?

În afara PSD, toate celelalte formaţiuni s-au mulţumit doar cu panourile amenajate de Primăria Dorohoi, unde şi-au pus câteva afişe.
„În campania electorală din acest an, pentru alegerile prezidenţiale, de la sediul central al partidului noi nu am primit asemenea materiale, avem un cu totul şi cu totul alt tip de materiale pe care le-am distribuit acolo unde avem filiale, respectiv am avut organizate şi mai aveam organizate câteva ieşiri în care să ne facem cunoscută oferta electorală”, a declarat la Botoşăneanul TV   Marian Jurgiu, prim-vicepreşedinte PER Botoşani.
Potrivit liderului liberal prezent la Somax TV,  un banner precum cele montate deasupra străzii costă în jur de 60 de euro, iar unul lateral aproximativ 10 euro, el întrebându-se dacă nu cumva la Dorohoi s-a depăşit limita legală a cheltuielilor electorale.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 Unde a ajuns campania electorală: afişe de promovare cu femeie dezbrăcată – GALERIE FOTO
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Te compatimesc sincer doar si pt ca-ti traiesti amaratele de zile in Dorohoi, ca votezi sleahta numita PSD e o consecinta fireasca...succes!
14 octombrie 2014, 23:53
@ LEX : Dupa pseudonim si sugestii inclin sa cred ca pot jura pe Biblie (cu B mare, e totusi Cartea Sfanta) dar numai daca e frumos asezata pe capota unui Logan. Am ghicit, nu-i asa [email protected] quq : Nu sunt nici tigan, nici analfabet (dupa cum se vede). Singura varianta pe care mi-ai mai lasat-o este ca sunt retardat. Imi inchipui cat de inaintati sunteti voi, cei care nu reusiti sa decideti cine sa va conduca urbea. In municipiul nostru cel putin se vede, fara exagerari (btw, se cenzureaza rau comentariile. Am remarcat subtirimea subiectului articolului dar comentariul meu a plecat intins la cos). Oricum, ma bucur sa am creier neted si sa traiesc in Dorohoi.
14 octombrie 2014, 20:48
hei "quq" si ";" spuneţi-mi vă rog daca Dorohoiul e asa, de aceea domnul Turcanu are sefi din Dorohoi la instituţiile subordinate de el la judeţ ....
14 octombrie 2014, 20:38
Intr-adevar, sunt multe creiere netede in Dorohoi de are PSD-ul atatia simpatizanti.Oamenii care gandesc isi pot face o idee despre acesti cotropitori doar din afisaj.
14 octombrie 2014, 18:23
Dorohoiul e locuit cu preponderenta de tigani, retardati si analfabeti, mi se pare absolut normal ca Ponta si PSD sa castige cu peste 90%.
14 octombrie 2014, 17:36
,,LEX" invata sa scrii. rusinica!!!!!!
14 octombrie 2014, 17:04
Colega sr200488,a-i curajul sa juri pe biblie ca nu este realitatea ce am expus?????? Dar in Botosani crezi ca era prevazut continuarea lucrarilor mai departe de capatul linie nr 1 primaverii??????????? Ori Flutur,ori alt primar va face linia de tramvai cu conexiune la podul de piatra???? Consilieri locali dormiteaza???Pentru ce trebuie aruncati bani aiurea,ca Flutur si un fost candidat la Primaria Botosani sustine continuitatea linie de tramvai,in zona exista 3 licee, o sectie de spital,alte institutii,.aducatoare de venit la bugetul primarie si nu la privati????????Asteptam reactia publica a Primarie Botosanie,ca in reabilitarea strazi Primaveri,era continuitatea lucrarilor,unde nu era nevoie de asemenea cheltuiala?????????????
14 octombrie 2014, 16:19
din pacate la Dorohoi, PSD sfideaza legea si bunul simt, intrucat a acoperit si panourile publicitare, intrarile in blocuri, gardurile curtilor private si chiar cutiile contoarelor de gaz. In plus, la zilele orasului primarul ne-a invitat sa fim alaturi de el pentru ca numai impreuna vom birui. Ma intreb cu cine e el in razboi? Poate cu codurile pe care le-a incurcat la inundatiile din 2010?
14 octombrie 2014, 15:05
GRETOS!!!!!!!!!!( peisajul de la Dorohoi)
14 octombrie 2014, 11:26
Este banii pentru asa ceva da nu este banii pentru nevoile orasului.VOTATI PSD, VOTATI COMUNISTI.
14 octombrie 2014, 10:34
Probabil ca in Dorohoi PSD-ul este puternic si activ si asta se vede.Aici in Botosani(dar si in tara) la sediile PNL si PDL-disparutul nu se vede nicio miscare.Parca a trecut taifun si a maturat totul in cale.Sa fiu mai precis,uneori se mai vad cate 2-3 tinerei pe afara la fumat.Greii stau ascunsi.Asta e campanie?Pot organiza diverse actiuni(nu le dau idei),care sa nu necesite bani si sa incerce sa faca promovarea candidatului lor.Se pare insa ca nici ei nu sunt increzatori in el-Iohanis si nu-i trage ata sa faca eforturi.
14 octombrie 2014, 10:22
In municipiul Dorohoi,o firma de constructii,reabiliteaza strazile,iar la finalul lucrarilor,prevazute in studiu de fezabilitate,se mai ataseaza un act aditional cu costuri suplimentare,care pot acoperi si aceste cheltuieli sesizate de mass media. Dar dl Portariuc de cum a ramas in urma??????
14 octombrie 2014, 08:21
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
”Nu am avut probleme, nu au fost creșteri și nici nu s-au confirmat codurile astea la noi. Nu știu, în ultimul timp se dau coduri care nu se confirmă (...). Întrebați-i pe cei care le dau, dacă nu le dau și se întâmplă nu e î ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7199 lei
USD
Dolarul SUA
4.1541 lei
CHF
Francul elveţian
4.2531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2701 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8580 lei
XAU
Gramul de aur
187.9152 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4593 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9032 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1585 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.