Știrea zilei
Milionarul din Botoşani care şi-a făcut pensiune de 2,2 milioane euro din sediul firmei – GALERIE FOTO
Are sală de conferinţe, teren de sport cu nocturnă şi o parcarea generoasă în care se îngrămădesc maşini de teren şi limuzine de prin sudul ţării. Nu lipsesc jacuzzi, sală de fitness, opt camere şi două apartamente, fiecare cu stil propriu, de la „cameră british” şi „camera santorini” la „apartament contemporan” şi „apartament 1900”.

pensiunea el quatro voronet

Drumul de la apometre la turism

Aceasta este foarte pe scurt pensiunea „El Quatro” construită de Elsaco Internaţional la Voroneţ. Este singura de cinci stele din localitate care oferă facilităţi de hotel. N-a fost inaugurată de prea multă vreme şi are o poveste aparte. Acolo firma controlată de Valeriu Iftime avea un sediu regional. Odată picată afacerea pentru care fusese achiziţionată clădirea, pentru a nu o vinde s-a ales întocmirea unui proiect pentru modernizarea unei pensiuni. S-a realizat astfel un program de 6,6 milioane de lei prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
„Nu a fost un făcut după o anumită logică. Noi am avut o firmă în Voroneţ care a acţionat în zona defavorizată o perioadă pentru că erau nişte facilităţi fiscale, după care activitatea industrială de acolo, de metrologie şi ce aveam noi de făcut, a căzut şi în casa în care am avut-o acolo am făcut un an de zile turism şi de acolo vine pofta. În acelaşi timp erau bani europeni pentru startup – uri”, povesteşte Valeriu Iftime, preşedintele clubului Elsaco.
Potrivit acestuia, în final a luat 700.000 euro prin ADRNE şi MDRAP şi a asigurat din fonduri proprii 1,5 milioane euro, aceasta deoarece a demarat proiectul când euro era 3 lei şi ceva şi l-a terminat când trecuse binişor de 4 lei. Deocamdată nu se poate lăuda cu un profit răsunător.

"Am crezut şi cred în continuare în eficienţă energetică, în agricultură şi în turism"

„E foarte greu de făcut turism în România dacă nu ştii ce ai de făcut cu el. Nu cred că cineva a fost acolo şi nu i-a plăcut, hotel de cinci stele nu este în zonă. Am lucrat cu arhitecţi serioşi”, spune Valeriu Iftime.
Este cea de-a treia pensiune a grupului Elsaco după „Cai de Vis” de la Vârfu Câmpului şi Conacul Zăiceşti.
„Ele au geneza în acelaşi timp, era o perioadă în care foarte multă lume vorbea de turism în România că este un viitor. Eu am crezut şi cred în continuare în eficienţă energetică, în agricultură şi în turism. Eu am crezut că aceste trei domenii sunt continuu pline de noutate şi în care poţi să dezvolţi”, declară Valeriu Iftime.
Potrivit acestuia, deocamdată, cu excepţia pensiunii de la Vârfu Câmpului, în celelalte două încă nu a depăşit vremea în care cheltuieşte mai mult decât produce.
Alături de Gheorghe Ciubotaru şi familia Căzăcuţ, Valeriu Iftime face parte din rândul botoşănenilor prezenţi în Top Forbes 500 al celor mai bogaţi români.(S.B.)
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Fiul lui Iftime detoxifiază botoşănenii la Cai de Vis mental şi cu masaj
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Cum am devenit un analfabet

Urmărește-ne și pe Google News

Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
Nu cred ca in Romania poti sa devii milionar peste noapte si mai ales in vremurile astea,nu cred in povestile nemuritoare a giornalistilor.
27 decembrie 2017, 19:09
Da, felicitari, a iesit remarcabil pensiunea !
26 mai 2014, 21:54
Felicitari na furat ca politicieni si-a pus mintea la contributie na dormit noptile a muncit tot respectul pentru acest om de afaceri .
8 ianuarie 2014, 16:22
F frumos, cu bun gust,felicitari d-le Iftime!!!
8 ianuarie 2014, 12:16
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.8 o C
Dorohoi
-0.9 o C
Bucecea
0.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.